Northern Highlights - 6 Dagen

Northern Highlights

De Northern Highlights is een 6 daagse rondreis door Noord-Vietnam.

Tijdens deze reis ontdekt u de fascinerende geschiedenis en charmante atmosfeer van Hanoi. U bezoekt het complex van de voormalige president Ho Chi Minh, maakt een cruise door de Baai van Halong en bezoekt de bergstammen bij Mai Chau. U eindigt dit programma door Noord-Vietnam weer in Hanoi.

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Hanoi en of Mai Chau. Vanuit Hanoi kunt u, per trein of binnenlandse vlucht, verder reizen naar onze andere bestemmingen in Vietnam.

U kunt deze Northern Highlights combineren met één van onze overige Vietnam reizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Vietnam kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

Dag 01 :
Hanoi

Hanoi - waterpoppenshowAankomst op het Internationale vliegveld van Noi Bai in Hanoi. Hier staat de lokale Engelssprekende chauffeur op u te wachten voor de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straten en historische huizen, herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust. In het centrum liggen 36 straten die overeenkomen met de handelszaken die er in deze straten werden gedaan. Zo vindt u er bijvoorbeeld de rijststraat, de papierstraat en de zijdestraat (uiteraard in het Vietnamees).

Later op de dag bezoeken we een voorstelling van een beroemde waterpoppenshow. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - Tempel van de LiteratuurNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

’s Middags bezoeken we het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Let Op: het mausoleum is iedere maandag en vrijdag gesloten! Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969.

De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda (de Pagode die is gebouwd op 1 paal). De pagode is gebouwd in opdracht van keizer Ly Thai Tong. Deze keizer verlangde naar een kind en binnen een jaar was zijn vrouw zwanger. Uit dankbaarheid liet hij een kleine tempel bouwen in de vorm van een lotusbloem, prachtige gelegen in een vijver. Tijdens de oorlog werd een groot deel van de tempel vernietigd, maar de Vietnamese regering liet deze na de oorlog herbouwen.

Tot slot gaan we nog een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Ook maken we nog een ritje met een riksja. Dit is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Halong Bay - CruiseNa het ontbijt rijden we, door het platteland van de Red River Delta, naar Halong Bay. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

Na aankomst bij Halong Bay gaan we aan boord van een traditionele junk. We gaan vervolgens een prachtige boottocht maken door de Baai van Halong. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten. Aan boord kunt u tevens genieten van een uitgebreide en heerlijke seafood lunch.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Mai ChauNa het ontbijt vertrekken we naar Mai Chau. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

Mai Chau ligt op ongeveer 140 km ten westen van Hanoi en dit gebied staat bekend vanwege haar prachtige natuur en bergstammen. De Mai Chau vallei biedt u onuitwisbare indrukken. In de Mai Chau vallei leven voornamelijk “White Thai” mensen. Andere etnische bevolkingsgroepen die hier leven zijn de H’Mong, de Zao, de Muong, de Tay, de Hoa en de Viet.

Na het inchecken in het hotel gaan we een lichte trekking maken om de omgeving te verkennen. We maken een leuke wandeltocht naar een dorp van de White Thai. In dit dorp zullen we gastvrij onthaald worden en maken kennis met de lokale bewoners. De Witte Thai hebben een eigen taal en schrift. Verder wandelen we door prachtige rijstvelden met op de achtergrond het indrukwekkende karstgebergte.

Overnachting in het Mai Chau Sunset Boutique Hotel.

Ontbijt
Hotel

Mai Chau - fietstochtNa het ontbijt gaan we een fietstocht maken door de Mai Chau vallei. In deze vallei fietsen we door enkele dorpjes en bezoeken we de lokale markt.

In de middag reizen we terug naar Hanoi.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Hanoi

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of het treinstation van Hanoi. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Hanoi of combineren met één van onze overige Vietnam reizen. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Northern Highlights

Kaart Northern Highlights

Northern Highlights - 6 Dagen - I-HAN-02

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 109

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Northern Highlights

Reis details:

  • Hanoi
  • 2
  • I-HAN-02
  • 6 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen