Rondreis Vietnam – Cambodja

22 Days

Rondreis Vietnam – Cambodja

We beginnen deze indrukwekkende rondreis in Hanoi, waar we de belangrijkste bezienswaardigheden gaan bekijken. Vervolgens maken we een prachtige cruise door de baai van Halong en ontdekken het adembenemende landschap bij Tam Coc. Onze volgende bestemming is de keizerlijke stad Hué. We maken hier een boottocht over de Parfum Rivier en bezoeken de Imperial Citadel en het mausoleum van Tu Doc. Via de Hai Van Pass reizen we naar Hoi An. Hier bezoeken we het oude centrum en kunt u genieten van een paar dagen aan het strand. Hierna reizen we verder naar Ho Chi Minh waar we een stadstour maken en het Mekong Delta gebied bezoeken. Vanuit Ho Chi Minh reizen we overland naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. We bezoeken in deze stad het Koninklijk Paleis, het Tuol Sleng museum en de Killing Fields. We eindigen deze rondreis in Siem Reap, waar we de wereldberoemde Angkor tempels bezoeken. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

 • Vliegveld Hanoi
 • 2
 • R-VTN-13
 • 22 Dag
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Hanoi

HanoiNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - Ngoc Son TempelNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

’s Middags gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Vervolgens gaan we een ritje maken met een riksja. Een riksja is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Hanoi

Hanoi - Tempel van de LiteratuurNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen met een bezoek aan het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969. Let Op: het Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag.

Hierna bezoeken we de Tran Quoc Pagoda. Dit is de oudste Boeddhistische tempel in Hanoi, gebouwd in de 6e eeuw tijdens het bewind van keizer Ly Nam De. De pagode is prachtig gelegen op het eilandje Kim Ngu in het West Lake.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan het Hoa Lo Prison Museum. Het Hoa Lo Prison, ook wel het Hanoi Hilton genoemd, werd tijdens de oorlog gebruikt om Amerikaanse gevangenen op te sluiten. De gevangenis is in 1896 gebouwd door de Fransen.

Tot slot bezoeken we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Halong Bay. Na een prachtige reis, van ongeveer 3,5 uur, komen we aan bij de Tuan Chau haven.

Hier gaat u aan boord van de Pelican Cruise en vervolgens gaan we een indrukwekkende cruise maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai heeft een kustlijn van 120 km en het gebied beslaat zo`n 1500 vierkante kilometer. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

We varen door de baai en genieten van de vele prachtige rotsformaties. Onderweg naar Bai Tu Long Bai kunt u genieten van een seafood lunch (inclusief).

Vervolgens varen we naar de goed verborgen Sung Sot grot, de mooiste grot in Halong Bay. In de grot is een wandelpad aangelegd, zodat we rustig kunnen rondlopen door de grot. De grot heeft een ruimte van ongeveer 10.000 m² en is gevuld met prachtige kleuren en oude gesteente.

Op het bovendek kunt u genieten van de prachtige zonsondergang.

Later wordt op de junk het diner geserveerd. ’s Avonds kunt u na het diner (inclusief) op het dek ontspannen, voordat u in slaap valt in uw comfortabele hut aan boord van de Junk.

We overnachten op de boot in een Deluxe Cabin.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

In de vroege ochtend kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi.

Vervolgens varen we weer langzaam door de baai en passeren het vissersdorp Ba Hang. We zien hier het dagelijks leven van de inwoners die leven van de visserij. Tijdens het varen kunt u genieten van een traditionele Vietnamese brunch.

We varen langzaam door Halong Bay richting de haven. Hierna rijden we verder naar Ninh Binh.

Onderweg passeren we prachtige rijst- en tabaksvelden.

Overnachting in het Van Long Green Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Tam Coc - boottochtDeze dag vertrekken we, na het ontbijt, naar Tam Coc.

We gaan hier een prachtige boottocht maken over de Ngo Dong rivier. We gaan hier een heerlijke tocht maken per boot door deze regio vol kalkstenen bergen. Tijdens deze boottocht varen we door enkele spectaculaire hangende grotten, de Tam Coc en de Bich Dong grotten. De grootste grot is wel 125 meter lang en in deze grot hangt het plafond ongeveer 2 meter boven het water. Het schilderachtige landschap langs de rivier wordt gedomineerd door rijstvelden en indrukwekkende kalkstenen bergen.

Na de boottocht gaan we een fietstocht maken door het prachtige landschap. We fietsen door groene rijstvelden met op de achtergrond een dominant karstgebergte.

Later op de dag reizen we verder naar het treinstation van Ninh Binh. We nemen de nachttrein SE19, met slaapplaatsen, naar Hué.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 07 :
Hué

Hué - Imperial CitadelNa aankomst op het treinstation van Hué volgt de transfer naar het Gold Hotel Hué. We krijgen hier het ontbijt aangeboden.

Hierna gaan we een prachtige boottocht, per Dragon Boat, maken over de Parfum rivier. Deze rivier stroomt door de stad Hué. De rivier dankt haar naam aan de bloemen van orchideeën die in de rivier terecht komen. Deze bloemen zorgen voor een parfumachtige geur. We varen langzaam over de rivier en onderweg bezoeken we de Thien Mu Pagode. Deze pagode dateert uit 1601 en is één van de oudste tempels in Hué. De zeven verdiepingen van de tempeltoren vertegenwoordigen ieder een andere incarnatie van Boeddha. In de pagode bevinden zich enkele Boeddhabeelden.

In de middag brengen we een bezoek aan de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

Verder bezoeken we het mausoleum van Tu Doc. De graftombe van Tu Doc ligt in een smal dal in het dorp Duong Xuan Thuong, op ongeveer 8km van Hué. Het wordt beschouwd als één van de mooiste en meest pittoreske bouwwerken van de Nguyen-dynastie. Het graf werd gebouwd tussen 1864 en 1867. De bouw van het graf van Tu Duc vereiste een ongelofelijke hoeveelheid geld en arbeid, wat resulteerde in een opstand van de arbeiders. Daarom werd de tombe omgedoopt tot Khiem Lang, in vergelijking met de vroegere naam: Van Nien Co (drukt de wens uit om permanent te zijn). Bovendien werden alle namen van de constructies veranderd om het woord Khiem (bescheidenheid) in hun naam te dragen, omdat de koning zijn nederigheid wilde uitdrukken. Het ontwerp van de tombe zou duidelijk de diepe kennis en romantiek van de kenmerken van de koning weerspiegelen.

Tot slot gaan we nog een wandeling maken over de Dong Ba markt.

Overnachting in het Cherish Hotel.

Ontbijt
Hotel

Hoi AnNa het ontbijt rijden we door een prachtig bergachtig landschap via de Hai Van Pass naar Danang. De Hai Van Pass wordt één van de mooiste kustwegen ter wereld genoemd.

Vervolgens gaan we verder naar Hoi An. Hier staan enkele zeer oude huisjes en tempels. Hoi An was van de 15de tot de 19de eeuw één van de belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Tegenwoordig staat dit gebied bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO.

Later op de dag gaan we een wandeltocht maken door de historische stad Hoi An. We wandelen door de straatjes langs de vele historische oude gebouwen en handelshuizen.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Hoi An

Hoi An - fietstourDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Het Golden Pearl Hoi An Hotel is centraal gelegen. Bij het hotel kunt u een fiets huren en lekker de omgeving gaan verkennen.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan één van de volgende dagexcursies:

Hoi An – Kookles – Seat in Coach – inclusief lunch: Na het ontbijt wordt u naar een lokaal restaurant gebracht. Hier wordt u verwelkomd door de chef-kok en krijgt u een rondleiding langs de vele live-food-balies in deze unieke interactieve eetgelegenheid in Vietnam. Zien, ruiken, proeven, aanraken en genieten van verschillende voedselbereidingsprocessen. Probeer monsters van meer dan 10 verschillende eetstandjes, waaronder bami, noedels, augurken, vreemd en heerlijk eten, zoete lekkernijen en nog veel meer. Zie hoe rijstpapier vanaf het begin wordt gemaakt, droog op bamboe en later geroosterd als rijstwafels en proef met Hoi An-pepersaus en salades. Ontdek hoe Cao Lau wordt gemaakt, zie hoe de noedels met de handen worden uitgerold en op de traditionele manier met een lang mes ingesneden en gestoomd worden boven een open vuur.

Na dit interessante deel, ga je verder naar een kookles waar je kunt leren ingrediënten te kiezen, technieken kunt leren en de Vietnamese eetcultuur kunt verkennen. Eindig en geniet met wat je net hebt gekookt met onbeperkte drankjes en zoete lekkernijen. Na de les krijgt u een kookschool-receptenboekje met Vietnamese gerechten en kookgerei om mee naar huis te nemen als souvenir.

Hoi An – Fietstour – inclusief lunch: De lokale gids ontmoet je in de lobby van het hotel. Vervolgens fietsen we door de kleine dorpjes naar een rivier, waar je meer te weten kunt komen over het dagelijks leven van de lokale bevolking. Hierna fietsen we langs maisvelden, rijstvelden, een waterkokosnootbos, meren vol garnalen en krabboerderijen. Onderweg stoppen we bij enkele werkplaatsen waar smeden, timmerlieden en metselaars aan het werk zijn. Je kunt hier veel ongewone dingen leren over het leven in Hoi An.

Hoi An РWet Rice Farmer Р4 uur РSeat in Coach Рinclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An voor een uniek avontuur. We gaan het hele proces van de rijstproductie bekijken. We beginnen met een tocht op een waterbuffel. Hierna gaan we deelnemen aan het ploegen, harken, zaaien, planten en het scheiden van de rijst. Vervolgens gaan we rijstmeel maken. E̩n van de meest interessante delen van de tour is de mogelijkheid om te koken en mooie knapperige pannenkoeken te eten die worden geserveerd met een koel drankje. Verder krijgt u de kans om meer te weten te komen over het lokale leven, aangezien deze ervaring op een familieboerderij zal worden gehouden en dit zal zeker iets zijn dat u nooit zult vergeten. Drink een kopje thee bij de boeren voordat u terugkeert naar uw hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan één van deze excursies dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijzen staan hierboven vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Hoi An

My SonDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de volgende dagexcursie:

My Son – Halve Dag – Privé: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An. We gaan een tocht maken, van een halve dag, naar de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa Kingdom, My Son. Deze plaats ligt op circa 1 uur rijden ten zuidwesten van Hoi An. In een weelderige groene vallei staan ​​tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e tot de 13e eeuw. In de vroege namiddag arriveren we weer in ons hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs staat hierboven vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel

Ho Chi MinhVandaag verlaten we, na het ontbijt, Hoi An en gaan naar het vliegveld van Danang. Vanuit Danang nemen we een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh. Deze binnenlandse vlucht is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost ongeveer € 130 pp.

Na aankomst op het vliegveld van Ho Chi Minh volgt de transfer naar het Huong Sen Hotel.

Hierna heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Ontdek de grootste, bruisende stad van Vietnam met ruim 8 miljoen inwoners, Ho Chi Minh ( volledige naam: Than Pho Ho Chi Minh ) eerder bekend als Saigon. Ho Chi Minh is het commerciële centrum van het land. U vindt in deze drukke stad vele winkeltjes, winkelcentra en restaurants. In 1859 kwam deze stad in handen van de Fransen. Nog steeds zijn er vele invloeden van die tijd terug te zien in de stad. Er zijn nog vele straten met historische huizen. Ho Chi Minh ligt in het zuiden van Vietnam en heeft een tropisch karakter.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Ho Chi Minh

Ho Chi Minh - Reunification PalaceNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Ho Chi Minh.

We beginnen met een bezoek aan het Herenigings Paleis (Reunification Palace). Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam. Het is de locatie waar de oorlog eindigde. Het voormalige Saigon werd veroverd toen een Noord-Vietnamese tank door de hekken van het paleis stormde en de soldaten de vlag van het Saigon regime van het dak neerhaalden en president Duong van Minh arresteerden. Tegenwoordig is het paleis een toeristische trekpleister en doet dienst als museum. U kunt hier de prachtige zalen met het originele interieur bezichtigen.

Vervolgens bezoeken enkele historische gebouwen, zoals de prachtige Notre Dame kathedraal, gebouwd tussen 1877 en 1880 door de Franse kolonisten. De kathedraal heeft twee prachtige klokkentorens van 58 meter hoog. Vlakbij de kathedraal ligt ook het grote oude postkantoor met zijn unieke bouwstijl.

Hierna wandelen we door het oude koloniale gedeelte van Ho Chi Minh. We zien hier het Opera House, het oude Hotel de Ville en het Catinat Building uit 1927. Het oude Hotel de Ville uit de Franse koloniale tijd wordt tegenwoordig gebruikt als stadhuis.

Tot slot bezoeken we het War Remnants Museum. Dit museum, geopend in 1975, is gelegen in het centrum van Ho Chi Minh. Het museum richt zich op de Amerikaanse rol in de Vietnamoorlog. U vindt hier een grote collectie tanks, vliegtuigen en helikopters. In het museum krijgt u een goed beeld van hoe de oorlog in Vietnam is geweest.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Ho Chi Minh

Cu Chi Tunnel museumDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Optioneel (niet inclusief) kunt u vandaag deelnemen aan de dagtour naar Tay Ninh & Cu Chi.

We beginnen deze dagtour met een bezoek aan Tay Ninh, waar we een Cao Dai tempel zullen bezoeken. Het Caodaïsme is een verzameling van verschillende religies, zoals het Boeddhisme, Taoïsme, christendom, Islam, Vietnamees spiritualisme en het Confucianisme. Cao Dai betekent letterlijk “hoge toren”, op deze manier wordt er verwezen naar God. Binnen in de tempel gaan we een heilige middagmis bijwonen, we zien de monniken met hun kleurrijke overkleden, het altaar en de prachtige decors.

Hierna gaan we verder naar de Cu Chi tunnels. De tunnels liggen op ongeveer 70km van de stad en hier kunt het gangenstelsel gaan bekijken. Tijdens de oorlog woonden in dit gebied vele Vietcong soldaten. Ze waren in die tijd een groot doelwit voor Amerikaanse beschietingen. Om zich hiertegen te verweren maakten de dorpelingen dit wereldberoemde gangenstelsel. De tunnels vormden een wereld op zich, er waren ondergrondse werkruimtes waar niet ontplofte Amerikaanse munitie werd omgebouwd tot boobytraps, slaap- en eetruimtes, vergaderzalen, wapen- en voedselopslagplaatsen en zelfs een operatiezaal en theaters. Tegenwoordig is het tunnelcomplex omgebouwd tot een museum. De tunnels zijn vergroot en verbreed om de bezoekers makkelijker toe te laten.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel

Mekong Delta - boottochtNa het ontbijt vertrekken we vanuit Ho Chi Minh City naar Ben Tre, gelegen in de Mekong Delta.

We gaan hier een prachtige boottocht maken over de Mekong rivier, welke door de lokale bevolking de “Nine Dragon rivier” wordt genoemd. Tijdens deze boottocht varen we langs de vele eilandjes in de rivier. We stoppen bij een bakstenenfabriekje, waar de bakstenen nog steeds met de hand worden gemaakt. Tot slot bezoeken we een fruitplantage. Verder kunt u kennismaken met de lokale bewoners en hun manier van leven in het Mekong Delta gebied.

In de middag gaan we verder naar de Mango homestay

Diner en overnachting in de Mango homestay.

Ontbijt, Diner
Homestay

U zult wakker worden met de geluiden van het platteland.

Na het ontbijt kunt u de omgeving gaan verkennen.

Later op de dag vertrekken we naar Can Tho. Onderweg bezoeken we enkele Khmer tempels.

Overnachting in het TTC Can Tho Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt van Cai Rang. De Cai Rang drijvende markt is de meest bruisende markt van het Mekong deltagebied. Honderden kleine bootjes varen rond, voor een mooi plaatsje, om hun producten te verkopen. We varen hier tussen de bootjes met koopwaar rond, een fantastische ervaring.

Hierna bezoeken we de Hu Tieu noedelfabriek. Hu Tieu noedels zijn dunne en zachte rijstnoedels die vaak gebruikt worden in soepen of wokgerechten en zijn een belangrijk onderdeel in de Vietnamese eetcultuur. Een rondleiding door de fabriek biedt bezoekers de kans om het stap-voor-stap proces van het maken van noedels van begin tot eind te zien.

Vervolgens bezoeken we de lokale markt in Can Tho. Deze markt is een bruisend centrum van activiteit en biedt een scala aan producten om te bekijken. Je kunt er alles vinden, van verse producten, kruiden en zeevruchten tot huishoudelijke artikelen, kleding en souvenirs. De markt biedt een uniek inzicht in het lokale leven en de cultuur en is perfect voor iedereen die zich wil onderdompelen in de levendige sfeer van Vietnam.

Later op de dag rijden we terug naar Ho Chi Minh City.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het busstation van Ho Chi Minh. Vanuit Ho Chi Minh vertrekken we met de shuttlebus, dit is dus geen privé bus, naar Phnom Penh. Optioneel (niet inclusief) kunt u ook vliegen vanuit Ho Chi Minh naar Phnom Penh, informeer naar dit tarief.

In de middag aankomst in Phnom Penh, de stad die zijn traditionele Khmer en koloniale charme heeft weten te behouden. Franse villa’s, gelegen langs met bomen omzoomde lanen, herinneren de bezoeker als de stad die ooit werd beschouwd als de ‘parel’ van Zuidoost-Azië. De recente politieke veranderingen hebben een economische groei geactiveerd met nieuwe hotels, restaurants, bars en discotheken in de stad. Hierna volgt de transfer naar het Phnom Penh 51 Hotel.

Na het inchecken in het hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Phnom Penh gaan ontdekken.

Overnachting in het Phnom Penh 51 Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 18 :
Phnom Penh

Na het ontbijt gaan we een stadstour maken door Phnom Penh.

We beginnen met een bezoek aan het Koninklijk Paleis, dat in zijn huidige vorm is gebouwd in 1866 door Koning Norodom. Het paleis is herbouwd op de plek van het oude houten koninklijk paleis. In het paleis zijn verschillende gebouwen te bezichtigen o.a. de kroningszaal, een openluchttheater, de Zilveren Pagode en mooi ontworpen chedi’s en andere historische gebouwen. Het oude gedeelte van het paleis met zijn fresco-muren is ook toegankelijk voor het publiek, maar helaas is het in een slechte staat van onderhoud. Het laat u verschillende periodes uit de Khmer-tijd van Ramayana de Reamker zien.

Hierna brengen we een bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svan school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Vervolgens bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields‘. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Tot slot bezoeken we de Russian Market (Tuol Tumpong Market). Op deze markt wordt van alles aangeboden.

Overnachting in het Phnom Penh 51 Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar het busstation van Phnom Penh. Vanuit Phnom Penh vertrekken we met de shuttlebus, dit is dus geen privé bus, naar Siem Reap. Optioneel (niet inclusief) kunt u ook vliegen vanuit Phnom Penh naar Siem Reap, informeer naar dit tarief.

Na aankomst op het busstation van Siem Reap volgt de transfer naar het Sokha Roth Hotel.

In de namiddag maken we een stadstour door Siem Reap. We bezoeken het Artisan D’Angkor, een handwerkcentrum waar hout wordt bewerkt, een steenhouwerij en de lokale oude markt.

Overnachting in het Sokha Roth Hotel – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 20 :
Siem Reap

Na het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken. Aan de zuidkant ligt de Baphuon, ooit één van de mooiste tempels van Angkor, daterend uit de regeerperiode van Uditayavarman 1 in de 11e eeuw. Het heeft een ingrijpende renovatie ondergaan door de Franse en is nu weer te bewonderen.

Hierna bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Sokha Roth Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar het Tonle Sap meer. Dit is het grootste permanente zoetwatermeer in Zuidoost-Azië en mondt uit in de Tonlé Sap-rivier en voegt zich bij de Mekong in Phnom Penh.

We gaan hier genieten van een prachtige boottocht (privéboot met gids) op het Tonle Sap meer. We zullen hier een drijvend dorp zien, met drijvende scholen en een drijvend politiebureau. Afhankelijk van de waterstanden verplaatst het drijvende dorp zich.

In de namiddag rijden we naar het Pouk district, gelegen op ongeveer 15km ten westen van Siem Reap. We bezoeken hier een zijdewerkplaats. We zien hier het hele proces van het maken van zijde, van de zijderups tot aan het eindproduct.

Op de terugweg bezoeken we nog de Western Baray (Baray Occidental). Dit reservoir meet ongeveer 7,8 bij 2,1 kilometer en is aangelegd in de 11e eeuw tijdens het bewind van koning Suryavarman I. Via irrigatiekanalen werd het water uit het reservoir in droge tijden gebruikt voor de rijstteelt.

Overnachting in het Sokha Roth Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 22 :
Siem Reap

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Siem Reap. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET. Het is ook mogelijk om een shuttlebus of vliegticket bij te boeken van Siem Reap naar Bangkok.

WILT U UW VIETNAM – CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma + vermelde maaltijden
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Entreegelden
 • Hotels op basis van Logies + Ontbijt

Exclusief

 • Vliegticket naar Hanoi // retour Siem Reap
 • Binnenlandse vlucht op Dag 11: Danang - Ho Chi Minh ongeveer Euro 130 pp
 • U kunt alle vluchten uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Vietnam - Cambodja

Kaart Vietnam - Cambodja Tour

Rondreis Vietnam - Cambodja - R-VTN-13

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 30 april 2024: € 629
 • 01 mei 2024 t/m 30 september 2024: € 589
 • 01 oktober 2024 t/m 31 december 2024: € 629

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Vietnam – Cambodja