Discover Phnom Penh - 3 Dagen

Discover Phnom Penh

Discover Phnom Penh is een 3 daagse “bouwsteenmodule” in Cambodja.

Met deze bouwsteenmodule kunt u uw reis in Cambodja beginnen, indien u aankomt op het vliegveld van Phnom Penh of overland vanuit Chau Doc (Vietnam).

We bezoeken in Phnom Penh het Tuol Sleng Museum, de Killing Fields, het Koninklijk Paleis, de Wat Phnom en de Central Market.

U kunt deze reis verlengen met één van onze andere bouwsteenmodules en zo uw eigen Cambodja reis samenstellen.

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Phnom Penh

Dag 1 :
Phnom Penh

Phnom PenhAankomst op het vliegveld van Phnom Penh, de stad die zijn traditionele Khmer en koloniale charme heeft weten te behouden. Franse villa’s, gelegen langs met bomen omzoomde lanen, herinneren de bezoeker als de stad die ooit werd beschouwd als de ‘parel’ van Zuidoost-Azië. De recente politieke veranderingen hebben een economische groei geactiveerd met nieuwe hotels, restaurants, bars en discotheken in de stad.

Hierna volgt de transfer naar het Le Grand Palais Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in het centrum van de stad. Op loopafstand bevindt zich de Central Market. Per tuk tuk kunt u eenvoudig naar het National Museum of het Koninklijk Paleis.

De superior kamers van het Le Grand Palais Hotel zijn voorzien van airconditioning, WIFI, een 32 inch flatscreen tv, een minibar, een kluisje en een badkamer met douche en toilet.

Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Grand Palais Hotel – superior kamer.

Hotel
Dag 2 :
Phnom Penh

Phnom Penh - Koninklijk PaleisNa het ontbijt brengen we een bezoek aan het Tuol Sleng museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svay school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Vervolgens bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields‘. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Na de lunch bezoeken we het Koninklijk Paleis, dat in zijn huidige vorm is gebouwd in 1866 door Koning Norodom. Het paleis is herbouwd op de plek van het oude houten Koninklijke paleis. In het paleis zijn verschillende gebouwen te bezichtigen o.a. de kroningszaal, een openluchttheater, de Zilveren Pagode en mooi ontworpen chedi’s en andere historische gebouwen. Het oude gedeelte van het paleis met zijn fresco-muren is ook toegankelijk voor het publiek, maar helaas is het in een slechte staat van onderhoud. Het laat u verschillende periodes uit de Khmer-tijd van Ramayana de Reamker zien.

Hierna bezoeken we de Wat Phnom. Deze boeddhistische tempel is gelegen in het centrum van Phnom Penh. Het werd gebouwd in 1373 en heeft een hoogte van 27 meter. Het is het hoogste religieuze bouwwerk in de stad. De pagode kreeg de naam van Wat Preah Chedey Borapaut.

Op de terugweg naar het hotel stoppen we bij de Central Market, gelegen in het hart van Phnom Penh. De Khmer naam van de markt is Phsar Thmei, wat vrij vertaalt nieuwe markt” betekent. De Central Market werd gebouwd in 1937 tijdens de Franse koloniale periode. Het is gebouwd in de Art Deco stijl en geschilderd in helder oker. Het bestaat uit vier vleugels gedomineerd door een centrale koepel.

Overnachting in het Le Grand Palais Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 3 :
Phnom Penh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Phnom Penh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Phnom Penh of eventueel een andere Cambodja bouwsteenmodule koppelen aan dit programma. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Cambodja - Discover Phnom Penh

Cambodja - Discover Phnom Penh - 3 Dagen - I-CAM-06

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2024 t/m 31 december 2024: € 54

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Discover Phnom Penh

Reis details:

  • Vliegveld Phnom Penh
  • 2
  • I-CAM-06
  • 3 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen