Discover Preah Vihear - 2 Dagen

Discover Preah Vihear

De Discover Preah Vihear is een 2 daagse reis vanuit Siem Reap.

Preah Vihear is een historisch monument in Cambodja dat toeristen van over de hele wereld aantrekt. Bij een bezoek aan deze prachtige bestemming is het de moeite waard om nabijgelegen attracties te verkennen. Zoals Beng Mealea, Svay Leu Village, Koh Ker en Anlong Veng.

Het tempelcomplex van Beng Mealea ligt in de provincie Siem Reap. Het is een uitgestrekt complex van tempels en torens die dateren uit de 12e eeuw, met ingewikkelde houtsnijwerk, beelden en uitgebreide muurschilderingen die bezoekers een glimp bieden van de oude Khmer-kunst en -architectuur.

Svay Leu Village is een kleine boerengemeenschap die toeristen een authentieke ervaring van het plattelandsleven biedt. Men kan traditionele markten verkennen, meer leren over het plattelandsleven, in contact komen met de lokale bevolking en deelnemen aan culturele ceremonies.

Tijdens de Discover Preah Vihear bezoekt u Koh Ker, een UNESCO werelderfgoed locatie

Op ongeveer tweeenhalf uur rijden van Siem Reap ligt Koh Ker, een door UNESCO erkend werelderfgoed met verschillende oude tempelcomplexen. Bezoekers kunnen de indrukwekkende Prasat Thom-piramide bekijken en het Feodale Koninklijk Paleis van Preah Vihear.

Tot slot is Anlong Veng een kleine Cambodjaanse stad die het best bekend staat om haar historische betekenis als het administratieve centrum van het Khmer Rouge-regime. Afgezien van het historische belang biedt de stad bezoekers prachtige natuurlijke landschappen en ongerepte waterlopen.

Ter conclusie, een bezoek aan Preah Vihear is niet compleet zonder nabijgelegen toeristische attracties zoals Beng Mealea, Svay Leu Village, Koh Ker en Anlong Veng te verkennen. Deze bestemmingen bieden bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over de rijke geschiedenis, cultuur en erfgoed van Cambodja en maken hun reis zowel uniek als onvergetelijk. We eindigen weer in Siem Reap.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Cambodja kunt bespreken

U kunt deze Discover Preah Vihear reis combineren met één van onze overige Cambodja reizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Cambodja kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Discover Preah Vihear – dagelijks vertrek vanuit Siem Reap

 

Na het ontbijt verlaten we Siem Reap en vertrekken naar Preah Vihear.

Onderweg stoppen we in Beng Mealea. We bezoeken hier de overwoekerde ruïnes van de oude tempel. Het complex is enorm, maar weinig bekend en grotendeels onaangetast. Naast deze tempel bevindt zich een kleine steengroeve, waar zandsteen werd gesneden om de tempel te bouwen. De techniek om de stenen te slijpen zal worden toegelicht.

Vervolgens rijden we verder naar Svay Leu Village. We maken hier een trekking door het bamboebos naar Peuong Komnu. Hier bevindt zich een serie van Angkorian reliëfs uitgehouwen in de zuidelijke klif van de Phnom Kulen. De kwaliteit van het werk is opmerkelijk.

Na de lunch bezoeken we Koh Ker, een groep van vele tempels. De tempels liggen verspreidt in het bos, op ongeveer 150km van Siem Reap. Ze werden gebouwd toen Cambodja werd geregeerd door twee koningen (oom en neef). Koh Ker was een korte periode, gedurende de 1e helft van de 10e eeuw, één van de twee hoofdsteden. Een aantal van de tempels is nog steeds bedekt met jungle.

Overnachting in het Preah Vihear Jaya Hotel – deluxe kamer.

Hotel

Na het ontbijt rijden we naar de top van Poy Tadi, gelegen in de Dangrek Mountains. We bezoeken hier de Preah Vihear Tempel, welke werd gebouwd in het begin van de 10e eeuw als een hindoetempel gewijd aan Shiva. Drie volgende koningen bouwden de tempel steeds verder uit. De tempel is vandaag nog steeds een hindoe-site, maar Boeddhistische monniken bidden in de tempel tot de goden. De tempel bestaat uit drie verdiepingen, omgeven door twee galerijen.

Na de lunch rijden we verder naar Anlong Veng, het laatste bolwerk van de Rode Khmer leiders. We bezoeken hier het huis dat ooit eigendom was van de voormalige Rode Khmer commandant Ta Mok (1979 – 1997).

Hierna rijden we verder naar Siem Reap. Na aankomst in Siem Reap, bij een hotel, eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Siem Reap of met een andere bouwsteenmodule. Wilt u langer in Preah Vihear verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Cambodja - Discover Preah Vihear

Cambodja - Discover Preah Vihear - 2 Dagen - I-CAM-05

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 29

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Discover Preah Vihear

Reis details:

  • Siem Reap
  • 2
  • I-CAM-05
  • 2 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen