Phnom Penh & Angkor Wat

6 Days
2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va €
va €
va €

Phnom Penh & Angkor Wat

 • Vliegveld Phnom Penh
 • 2
 • I-CAM-10
 • 6 Dag
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Dagelijks vertrek vanuit Phnom Penh

Een prachtige reis van Phnom Penh naar Siem Reap. Deze bouwsteenmodule sluit perfect aan op de Ho Chi Minh – Mekong Delta – Phnom Penh Tour. Uiteraard kan deze reis ook aanvangen van het vliegveld in Phnom Penh. U kunt de hoofdstad van Cambodja op eigen gelegenheid gaan verkennen. Optioneel kunt u een dagtour in Phnom Penh bijboeken. Vervolgens reizen we naar Siem Reap. Hier gaan we de belangrijkste tempels bezoeken. Natuurlijk staat de wereldberoemde Angkor Wat ook op het programma.

De hoogtepunten van deze reis:

 • Phnom Penh
 • Siem Reap
 • Angkor Thom
 • Ta Prohm
 • Angkor Wat

Programma

Dag 01 :
Phnom Penh

Phnom PenhAankomst op het vliegveld van Phnom Penh, de pier bij Phnom Penh (boot vanuit Chau Doc – Vietnam) of het busstation van Phnom Penh. Hier staat de chauffeur op u te wachten voor de transfer naar het hotel.

Phnom Penh heeft haar traditionele Khmer en koloniale charme weten te behouden. Franse villa’s, gelegen langs met bomen omzoomde lanen, herinneren de bezoeker als de stad die ooit werd beschouwd als de ‘parel’ van Zuidoost-Azië. De recente politieke veranderingen hebben een economische groei geactiveerd met nieuwe hotels, restaurants, bars en discotheken in de stad.

Na het inchecken in het Home Chic Hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Dit hotel is centraal gelegen in het centrum van de stad. Per tuk-tuk kunt u eenvoudig naar het National Museum of het Koninklijk Paleis.

Overnachting in het Home Chic Hotel – superior kamer.

Hotel
Dag 02 :
Phnom Penh

Phnom Penh - Tuol Sleng MuseumNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Phnom Penh gaan ontdekken.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de stadstour Phnom Penh. We beginnen met een bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Vervolgens bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields’. Hierna bezoeken we het prachtige Koninklijk Paleis en de boeddhistische tempel de Wat Phnom. Tot slot stoppen we bij de Central Market, gelegen in het hart van Phnom Penh.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Ontbijt
Hotel

Siem Reap - Pub StreetNa het ontbijt vertrekken we naar Siem Reap, de stad vol verborgen schatten uit het oude koninkrijk Cambodja.

Na aankomst in Siem Reap volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Siem Reap - Terrace of the Leper KingNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken. Aan de zuidkant ligt de Baphuon, ooit één van de mooiste tempels van Angkor, daterend uit de regeerperiode van Uditayavarman 1 in de 11e eeuw. Het heeft een ingrijpende renovatie ondergaan door de Fransen en is nu weer te bewonderen.

’s Middags bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Siem Reap

Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

U kunt lekker gaan ontspannen en relaxen bij het zwembad. Naast de tempels is er veel te ontdekken en te bezichtigen in Siem Reap. Denk bijvoorbeeld aan de Angkor Zoo of het Civil War Museum. Ook kunt u een fiets huren en lekker gaan rondfietsen door Siem Reap.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Siem Reap

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Siem Reap. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen met een strandbestemming en/of uitbreiden met andere bouwsteenmodules. Cambodja heeft fantastische strandbestemmingen, denk aan Kep, Sihanoukville, Koh Rong of Koh Rong Samloem. Ook kunnen wij de shuttle bus (Giant Ibis Bus) van Siem Reap naar Bangkok voor u verzorgen. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Cambodja - Phnom Penh & Angkor Wat

Cambodja - Phnom Penh & Angkor Wat - 6 Dagen - I-CAM-10

1-persoonskamer toeslag:

01 januari 2023 t/m 31 december 2023: € 136

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Phnom Penh & Angkor Wat