Beng Mealea & Rolous Group - 1 Dag

Beng Mealea & Rolous Group

Beng Mealea & Rolous Group is een dagtrip vanuit Siem Reap.

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 126
 
va € 102
 
va € 88

Tijdens deze dagtrip vanuit Siem Reap gaan we een bezoek brengen aan Beng Mealea en de Rolous Group.

Beng Mealea

Beng Mealea is een archeologische site gelegen in de regio Angkor van Cambodja. Het werd gebouwd tijdens de 12e eeuw door Koning Suryavarman II en gewijd aan de hindoegod Vishnu. Het tempelcomplex spreidt zich uit over een gebied van 108 hectare, waardoor het een van de grootste tempels in de Angkor-regio is. Wat Beng Mealea uniek maakt, is dat het grotendeels ongerestaureerd is gelaten, waardoor bezoekers de kans krijgen om de tempel in zijn natuurlijke staat te ervaren, met bomen en vegetatie die door de ruïnes groeien. De bezoekers kunnen het tempelcomplex te voet verkennen. Beng Mealea biedt bezoekers een fascinerend inzicht in de geschiedenis en cultuur van het Khmer-rijk en is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in oude architectuur en geschiedenis.

De Rolous Group

De Rolous Group is een cluster van oude tempels, gelegen aan de rand van Siem Reap, Cambodja. De groep bestaat uit drie grote tempels: Lolei, Bakong en Preah Ko die dateren uit de late 9e en vroege 10e eeuw, ten tijde van het bewind van koning Indravarman I.

Bakong, de grootste tempel in de Rolous groep, was de eerste tempel in Angkor die volledig uit steen was gebouwd. Lolei, de kleinste tempel, staat bekend om zijn uitgebreide beeldsnijwerk. Preah Ko staat daarentegen bekend om zijn zes elegante torens die standbeelden van Vishnu huisvesten.

De Rolous Group is een essentieel onderdeel van de Khmer architecturale geschiedenis en is een van de beste plekken om meer te leren over de evolutie van de architectuur in de Angkor-tijdperk. Een bezoek aan de Rolous Groep wordt sterk aanbevolen voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis, cultuur en kunst van de Cambodjaanse architectuur.

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Siem Reap

We vertrekken in de ochtend vanuit Siem Reap naar Beng Mealea, een overwoekerde ruïne op 90 minuten rijden van Siem Reap. Het is enorm, maar weinig bekend en grotendeels onaangeroerd. Naast deze tempel zie je een kleine steengroeve waar zandsteen werd gehouwen om de tempel te bouwen.

Op de terugweg bezoeken we de Rolous Group. Deze eilandtempel bestaat uit vier bakstenen torens op een platform met dubbele platen. De 3 tempels de Bakong, de Lolei en de Preah Ko zijn gelegen op 11 kilometer ten zuidoosten van Siem Reap. De 3 tempels vormen de Rolous-groep van monumenten en dateren uit het einde van de negende eeuw en zijn de vroegste vindplaats van de 600 jaar Angkor Periode.

We keren terug naar Siem Reap in de late namiddag.

Lunch

Beng Mealea & Rolous Group : D-CAM-03

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Beng Mealea & Rolous Group

Reis details:

  • Siem Reap
  • 2
  • D-CAM-03