Phnom Kulen National Park

1 Days

Dagexcursie Siem Reap: Phnom Kulen National Park

  • Siem Reap
  • 2
  • D-CAM-10

Dagelijks vertrek vanuit Siem Reap

Tijdens deze dagexcursie vanuit Siem Reap gaan we een bezoek brengen aan Phnom Kulen. We bezoeken hier de rivier met de 1000 linga’s, maken een wandeltocht naar de pagoda op de top van de berg en gaan relaxen bij de Kulen-waterval.

Programma

In de ochtend, nadat we kennisgemaakt hebben met de gids, verlaten we de hitte van de stad en rijden 48 km naar het noorden van Siem Reap.

We gaan hier een bezoek brengen aan het heilige Kulen-gebergte, ook wel Phnom Kulen (berg van de lychees) genoemd door de lokale bevolking. Het zandsteen van deze berg was de belangrijkste leverancier van bouwmaterialen voor het Angkor-koninkrijk.

We stoppen bij de The River of a Thousand Lingas, waar honderden linga’s zijn uitgehouwen in de zandstenen bedding van de rivier, die dateren uit de 9e eeuw. Verder stroomafwaarts zijn grote blokken steen, ook onder water, uitgehouwen met Apsara-dansers en Vishnu-figuren.

Vervolgens gaan we een wandeling maken naar de bergtop, waar relikwieën, standbeelden en een grote liggende Boeddha staan.

Tot slot bezoeken we de Kulen-waterval, met een natuurlijk zwembad dat de perfecte plek is om af te koelen op een warme dag en ook een geweldige picknickplek, dus dat gaan we doen.

In de middag keren we terug naar Siem Reap.

Lunch

Phnom Kulen National Park : D-CAM-10

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Phnom Kulen National Park