Tonle Sap Lake - 1 Dag

Tonle Sap Lake

Tonle Sap Lake is een dagtrip vanuit Siem Reap.

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 62
 
va € 48
 
va € 39

Tijdens deze dagexcursie vanuit Siem Reap gaan we een bezoek brengen aan het Tonle Sap-meer. We maken een prachtige boottocht over het meer.

Het Tonle Sapmeer is het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië en ligt op korte afstand van Siem Reap. Een dagtocht naar het Tonle Sapmeer is een must-do activiteit voor degenen die Siem Reap bezoeken. Het meer is een uniek ecosysteem en heeft een biodiversiteit van meer dan 300 soorten vis en een overvloed aan vogels.

Een van de belangrijkste attracties van het Tonle Sapmeer is het drijvende dorp van Chong Kneas. Hier kunnen bezoekers het dagelijks leven van de lokale bevolking ervaren, die in op palen gebouwde huizen wonen en vissen voor de kost. Bezoekers kunnen een boottocht maken over het meer en de verschillende drijvende structuren, waaronder scholen, kerken en markten, bekijken.

Over het algemeen biedt een reis naar het Tonle Sapmeer bezoekers de mogelijkheid om de unieke levensstijl van Cambodja te ervaren, terwijl ze ook genieten van de prachtige natuurlijke schoonheid van het meer.

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Siem Reap

Vertrek vanuit Siem Reap naar het Tonle Sap-meer. U gaat hier genieten van een boottocht op het Tonle Sap-meer. Dit is het grootste permanente zoetwatermeer in Zuidoost-Azië en mondt uit in de Tonle Sap-rivier en voegt zich bij de Mekong in Phnom Penh. U gaat een “drijvend dorp” van een vissersgemeenschap zien met drijvende scholen, een politiebureau, een brandweerkazerne, kerken, een boeddhistische tempel en ook enkele restaurants. Het “dorp” beweegt van plaats naar plaats door het waterpeil en de stroming te volgen.

Dit ‘Grote Meer’ vertegenwoordigt de identiteit en manier van leven van duizenden Cambodjanen die aan het meer wonen en afhankelijk zijn van het Tonle Sap en zijn eb en vloed om in leven te blijven.

Tonle Sap staat vermeld als een biosfeerreservaat en sommige gebieden zijn aangewezen als Ramsar-locaties. Tonle Sap heeft de toerist die gefascineerd is door ’s werelds meest levendige ecosystemen veel te bieden; de drijvende dorpjes en de diversiteit aan cultuur op het meer.

Begin juni, aan het begin van het regenseizoen, stijgt het waterpeil van de Mekong-rivier om een ​​deel van de stroom van zijn loop naar de Zuid-Chinese Zee af te leiden en om te leiden naar het Tonle Sap. Dit dwingt de stroming om van richting te veranderen, waardoor een proces op gang komt dat eind oktober het grote meer bijna vertienvoudigd zal worden, waardoor het het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië wordt.

In de middag keren we terug naar Siem Reap.

Lunch

Life on Tonle Sap Lake : D-CAM-05

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Tonle Sap Lake

Reis details:

  • Siem Reap
  • 2
  • D-CAM-05