Rondreis Cambodja Best Deal - 6 Dagen

Rondreis Cambodja Best Deal

De Rondreis Cambodja Best Deal is een 6 daagse rondreis.

Met deze Rondreis Cambodja Best Deal kunt u kennismaken met dit fantastische land vol met verborgen schatten uit het verleden.

U bezoekt fantastische tempelcomplexen bij Siem Reap

In Siem Reap bezoeken de belangrijkste tempelcomplexen, zoals o.a. de Angkor Thom en de Angkor Wat.

Een bezoek aan Kbal Spean, Banteay Srei en Banteay Samre is een fantastische ervaring van de rijke cultuur en geschiedenis van het land. Kbal Spean heeft prachtig bewerkte rivierbeddingen en beelden van hindoegoden uit de 11e eeuw. Banteay Srei is een roze zandstenen tempel uit de 10e eeuw met ingewikkelde rotsgravures van mythische wezens en goden. Banteay Samre is een andere tempel in de buurt met ongelooflijke stenen gravures, ingewikkelde reliëfs en opvallende kleuren. Bezoek deze drie locaties voor meer informatie over de geschiedenis en kunst van Cambodja in een prachtig landschap.

Angkor Thom is een immense ommuurde stad met prachtige poorten en indrukwekkende architectuur. De Bayon Tempel staat vooral bekend om zijn ingewikkelde beeldhouwwerken van gezichten, terwijl Ta Prohm beroemd is om de vermengde wortels van bomen en de tempel zelf. Het ultieme hoogtepunt is echter Angkor Wat, het grootste religieuze monument ter wereld. De grootsheid en artistieke schoonheid van de tempel, van zijn torenhoge spitsen tot de intrigerende beeldhouwwerken die de verhalen van de hindoe-mythologie uitbeelden, laat bezoekers sprakeloos achter. Het zien van de zonsopgang of zonsondergang bij deze prachtige structuur is een adembenemende ervaring. 

Via het Tonle Sap meer reist u naar Phnom Penh

Het Tonle Sap meer is een van de grootste zoetwatermeren in Azië en een belangrijke toeristische attractie in Cambodja. Dit meer ligt in het hart van het land en wordt gevoed door de Mekong rivier. Het meer verandert elk jaar van grootte en vorm, afhankelijk van het seizoen en de regenval. In het droge seizoen krimpt het meer tot ongeveer 2.500 vierkante kilometer, maar in het regenseizoen kan het meer wel 16.000 vierkante kilometer beslaan. Dit heeft een grote invloed op het leven van de mensen die aan de oevers van het meer wonen.

Een van de meest bijzondere kenmerken van het Tonle Sap meer zijn de drijvende dorpen, waar duizenden mensen in houten huizen op bamboevlotten wonen. Deze dorpen verplaatsen zich mee met het waterniveau en hebben hun eigen scholen, winkels, tempels en ziekenhuizen. De bewoners van de drijvende dorpen zijn vooral vissers, die profiteren van de rijke biodiversiteit van het meer. Het Tonle Sap meer herbergt meer dan 300 soorten zoetwatervissen, evenals vogels, reptielen, zoogdieren en planten.

Het bezoeken van het Tonle Sap meer is een unieke ervaring die je een inzicht geeft in de cultuur, geschiedenis en natuur van Cambodja. Je kunt een boottocht maken over het meer en de drijvende dorpen bezoeken, waar je kunt kennismaken met de vriendelijke en gastvrije locals. Je kunt ook genieten van het prachtige landschap en de wilde dieren observeren. Het Tonle Sap meer is een plek die je niet mag missen als je naar Cambodja reist.

Tijdens de Rondreis Cambodja Best Deal bezoekt u ook de hoofdstad Phnom Penh

In Phnom Penh gaan we terug in het verleden, zoals het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Verder bezoeken we hier ook het Koninklijk Paleis en de Wat Phnom.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Cambodja te bespreken

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Cambodja. Vanuit Phnom Penh kunt u deze reis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Sihanoukville of Kep. Ook is het mogelijk om te verlengen op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Koh Rong of Koh Rong Samloem.

Verder kunt u deze Rondreis Camboda Best Deal ook combineren met één van onze overige Cambodja bouwstenen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Cambodja kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Rondreis Cambodja Best Deal – Dagelijks vertrek vanuit Siem Reap

Dag 01 :
Siem Reap

Siem Reap - Pub StreetAankomst in Siem Reap, de stad vol verborgen schatten uit het oude Koninkrijk Cambodja.

Op het vliegveld of het busstation maakt u kennis met de chauffeur en volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence – superior kamer.

Hotel

Kbal SpeanVandaag brengen we, na het ontbijt, een bezoek aan Kbal Spean (de rivier van de 1000 Lingas). Het is gelegen op ongeveer 49km van Siem Reap in het Kulen gebergte. Kbal Spean betekent letterlijk het “het hoofd van de rivier.” In de rivierbeddingen kunnen we de unieke Lingas bekijken. Dit zijn hindoeïstische afbeeldingen die gemaakt zijn om het water vruchtbaar te maken. We wandelen bergopwaarts over een pad in de jungle, naar het beginpunt van de rivier.

Na de lunch rijden we verder, over het platteland, naar de Banteay Srei tempel. Deze tempel is grotendeels gebouwd van rood/roze zandsteen en dateert uit de 10e eeuw. Banteay Srei betekent letterlijk “Citadel van de Overwinning”. Het is de enige grote tempel in Angkor die niet gebouwd is in opdracht van een monarch. De bouw ervan wordt toegeschreven aan een hoveling genaamd Yajnavaraha. Hij was een geleerde en raadgever van koning Rajendravarman. U kunt hier genieten van het duidelijke en gedetailleerde snijwerk in het zandsteen.

Niet te missen is de Banteay Samre. De roze-gekleurde zandstenen muren zijn versierd met snijwerk en bas-reliëfs, die behoren tot de meest talentvolle dat Angkor te bieden heeft.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel

Siem Reap - Angkor WatNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken.

We gaan naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel

Tonle Sap - boottochtNa het ontbijt rijden we naar het Tonle Sap meer. We gaan hier een bezoek brengen aan enkele drijvende dorpjes. Ook maken we een boottocht, in een traditionele houten boot, over het Tonle Sap meer. Dit meer wordt ook wel Great Lake genoemd. Het is het grootse meer van Cambodja. Tijdens de boottocht zien we tal van voorbeelden van de Khmer manier van leven op het Tonle Sap meer.

Hierna reizen we verder naar Phnom Penh. Na aankomst in Phnom Penh volgt de transfer naar het Home Chic Hotel.

Na het inchecken in het hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Phnom Penh gaan ontdekken.

Overnachting in het Home Chic Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Phnom Penh

Phnom Penh - Koninklijk PaleisNa het ontbijt maken we een stadstour door Phnom Penh.

We beginnen met een bezoek aan de Wat Ounalom. Als zetel van de Mohanikay-orde in Cambodja is het de belangrijkste tempel van Phnom Penh en het centrum van het Cambodjaanse boeddhisme. Het werd opgericht in 1443 en bestaat uit 44 gebouwen. De patriarch en andere belangrijke monniken in Cambodja wonen in deze tempel. Op de tweede verdieping van het hoofdgebouw bevindt zich een standbeeld van Samdech Huot Tat, de vierde patriarch die door de Rode Khmer vermoord werd. Het beeld is gemaakt in 1971 toen de patriarch 80 jaar was, maar werd door de Rode Khmer in de Mekong gegooid, waar het later is teruggevonden. Op de derde verdieping staat een marmeren Boeddhabeeld dat door de Rode Khmer kapot was geslagen maar nu weer hersteld is. Achter het hoofdgebouw is een stoepa waarvan gezegd wordt dat die een haar van de wenkbrauw van de Boeddha bevat. Deze tempel was de eerste die gerestaureerd werd na het bewind van de Rode Khmer.

Hierna bezoeken we het Koninklijk Paleis, dat in zijn huidige vorm is gebouwd in 1866 door Koning Norodom. Het paleis is herbouwd op de plek van het oude houten Koninklijke paleis. In het paleis zijn verschillende gebouwen te bezichtigen o.a. de kroningszaal, een openluchttheater, de Zilveren Pagode en mooi ontworpen chedi’s en andere historische gebouwen. Het oude gedeelte van het paleis met zijn fresco-muren is ook toegankelijk voor het publiek, maar helaas is het in een slechte staat van onderhoud. Het laat u verschillende periodes uit de Khmer-tijd van Ramayana de Reamker zien.

Ook gelegen in het paleis is de Wat Phrah Keo Morakot (Pagode van de Emerald Boeddha), beter bekend als de Zilveren Pagode. Deze naam is ontstaan doordat de gehele vloer uit 5000 prachtige zilveren tegels bestaat. Elke tegel weegt ongeveer 1 kilo. De tempelvloer is van onschatbare waarde en wordt beschouwd als religieuze kunst. In de pagode kunt u vele Boeddhabeelden bewonderen, ze zijn van puur goud gemaakt en ingezet met diamanten. Langs de muur staan 24 kasten gevuld met cadeaus, die aan koning Norodom geschonken zijn door andere koningshuizen of hoogwaardigheidsbekleders.

Vervolgens bezoeken we de Wat Phnom. Deze boeddhistische tempel is gelegen in het centrum van Phnom Penh. Het werd gebouwd in 1373 en heeft een hoogte van 27 meter. Het is het hoogste religieuze bouwwerk in de stad. De pagode kreeg de naam van Wat Preah Chedey Borapaut.

Hierna stoppen we bij de Central Market, gelegen in het hart van Phnom Penh. De Khmer naam van de markt is Phsar Thmei, wat vrij vertaalt nieuwe markt” betekent. De Central Market werd gebouwd in 1937 tijdens de Franse koloniale periode. Het is gebouwd in de Art Deco stijl en geschilderd in helder oker. Het bestaat uit vier vleugels gedomineerd door een centrale koepel.

Vervolgens bezoeken we het Tuol Sleng Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svay school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Tot slot bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields’. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Phnom Penh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Phnom Penh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Phnom Penh of met een strandvakantie in bijvoorbeeld: Sihanoukville of Kep. Deze plaatsen zijn vanuit Phnom Penh eenvoudig te bereiken. Ook is het mogelijk om te gaan genieten op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Koh Rong of Koh Rong Samloem.

Wilt u tijdens deze rondreis langer in een bepaalde plaats verblijven, een bouwsteenmodule invoegen of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

LET OP: Het is ook mogelijk om deze reis andersom te maken, dus starten in Phnom Penh en eindigen in Siem Reap!

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart - Cambodja Best Deal

Kaart Cambodja Best Deal

Rondreis Cambodja - Best Deal - 6 Dagen - R-CAM-02

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 136

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Cambodja Best Deal

Reis details:

  • Siem Reap
  • 2
  • R-CAM-02
  • 6 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen