Historie en Prachtige Landschappen

12 Days

Historie en Prachtige Landschappen

Historie en Prachtige Landschappen is een 12 daagse rondreis door China. Verken de rijke historie van China tijdens een 12-daagse rondreis langs iconische steden als Beijing, Xi’an met het Terracottaleger, het betoverende Zhangjiajie National Park en het bruisende Shanghai.

Ontdek Beijing en Xi’an

Beijing, de eeuwenoude hoofdstad van China, bruist van historie en moderne pracht. Bewonder de Verboden Stad, het voormalige keizerlijke paleis. Dwaal door de Tempel van de Hemel, waar keizers offers brachten. Ontdek het prachtige Zomerpaleis, een oase van rust. Wandel over de Chinese Muur, een symbool van kracht en een ode aan ingenieuze bouwkunst. Laat je betoveren door de contrasten van deze unieke stad!

Duizenden terracotta soldaten, in perfecte formatie begraven met de eerste keizer van China, vormen het Terracottaleger. Dit is het meest iconische monument in Xian. Bewonder dit adembenemende mausoleum en ervaar de overweldigende macht en pracht van het Qin-rijk. Wandel tussen de levensgrote krijgers, paarden en strijdwagens, elk met unieke gelaatstrekken en details, en waan je terug in de tijd naar een imperium dat de wereld regeerde.

De unieke landschappen van Zhangjiajie

Zhangjiajie, gelegen in het noordwesten van de Chinese provincie Hunan, is een adembenemend bergachtig gebied dat beroemd is om zijn unieke karstlandschap. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, met duizenden torenhoge zandstenen pilaren, watervallen, dichte bossen en diepe valleien. De kern van Zhangjiajie is het Wulingyuan-landschap, dat in 1992 werd erkend als UNESCO-werelderfgoed. Het gebied omvat twee nationale parken: Zhangjiajie National Park en Tianmen Mountain National Park.

Beleef Shanghai en Suzhou

Shanghai is een bruisende metropool die moderne wolkenkrabbers combineert met traditionele charme. Bewonder de iconische Oriental Pearl Tower, verken de trendy wijken met internationale restaurants en winkels, of dwaal door de charmante Xintiandi wijk met authentieke theehuizen en huizen.

Suzhou, ‘Het Venetië van het Oosten’, betovert met haar grachten, klassieke tuinen en rijke historie. De Master of Nets Garden, een UNESCO-werelderfgoed, is een oase van rust met paviljoens, vijvers en kalligrafieën. Glijd langs idyllische waterwegen tijdens een boottocht en bewonder de eeuwenoude architectuur, pittoreske bruggen en levendige oevers. Suzhou, een perfecte harmonie van cultuur, natuur en waterpracht.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw reis naar China te bespreken

Wilt u uw vakantie naar China persoonlijk komen bespreken met één van onze reisspecialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Historie en Prachtige Landschappen – Dagelijks vertrek vanuit Beijing

  • Beijing
  • 2
  • R-CHN-03
  • 12 Dag
  • Hotels op basis van logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Beijing

Aankomst op het vliegveld van Beijing. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het hotel.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Temple of Heaven. De Tempel van de Hemel, gelegen in het zuiden van Beijing, is een UNESCO Werelderfgoed en een waar architectonisch wonder. Dit complex van tempels en paviljoens, omringd door prachtige tuinen, diende eeuwenlang als offerplaats voor de Ming- en Qing-keizers. De ronde Hal voor Gebed voor Goede Oogst, met zijn opvallend blauw dak, is het meest iconische gebouw. Hier brachten de keizers offers aan de hemelgoden, smekende om voorspoed en rijke oogsten. De echo van hun gebeden weerkaatst nog steeds door de eeuwenoude muren. Wandel langs de Witte Marmeren Weg, bewonder de Hal van Vasten waar de keizer zich voorbereidde op de rituelen, en verken het Gewelf van de Hemel waar heilige voorwerpen werden bewaard. De Tempel van de Hemel is meer dan een religieus complex; het is een oase van rust en schoonheid, waar men zich kan verbinden met de rijke geschiedenis en spiritualiteit van China.

Overnachting in het .

Hotel
Dag 02 :
Beijing

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Zomerpaleis. Dit paleis, ook wel bekend als Yiheyuan, is een UNESCO Werelderfgoed en een van de meest betoverende plekken in China. Gelegen ten noordwesten van de Verboden Stad, diende het als zomerverblijf voor de Qing-keizers. Het complex beslaat een enorm gebied van meer dan 3 vierkante kilometer, met prachtige tuinen, paviljoens, paleizen, tempels en bruggen. Het Kunmingmeer, met zijn Marmeren Boot, vormt het hart van het Zomerpaleis. Wandel langs kronkelende paden, bewonder de kleurrijke architectuur en geniet van de serene sfeer. Verken de prachtige tuinen, waar elk pad leidt naar een nieuw wonder: het paleiscomplex met zijn rijkelijk versierde zalen, de Boeddhistische Tempel van de Zeven Precieuze Boeddha’s, of de Langleveiligheidsheuvel met zijn panoramisch uitzicht.

Hierna bezoeken we het Tiananmen Square. Het Tiananmenplein in Beijing, ook wel Plein van de Hemelse Vrede genoemd, is een beroemd plein met een bewogen geschiedenis. Het is het grootste plein ter wereld en was het toneel van diverse belangrijke gebeurtenissen, waaronder de oprichting van de Volksrepubliek China in 1949. Het is omgeven door historische bezienswaardigheden zoals de Verboden Stad en het Mausoleum van Mao Zedong.

Vervolgens bezoeken we de Verboden Stad. De Verboden Stad in Beijing is een oase van paleizen, tempels en tuinen in het hart van de Chinese hoofdstad. Vijf eeuwen lang was het het exclusieve domein van 24 keizers van de Ming- en Qing-dynastieën, afgesloten voor de buitenwereld. De naam “Verboden Stad” weerspiegelt deze isolatie, die diende om de majesteit en macht van de keizer te benadrukken. Het complex, gebouwd in de 15e eeuw, omvat 72 hectare met 980 gebouwen. De rode muren, gele daken en sierlijke architectuur vormen een adembenemend schouwspel. Binnen bevinden zich schatten uit de keizerlijke collectie, waaronder kunstwerken, antiquiteiten en manuscripten. Sinds 1924 is de Verboden Stad opengesteld voor het publiek en is het een van de meest bezochte musea ter wereld. UNESCO Werelderfgoed sinds 1987, biedt het een unieke blik in de grandeur en rituelen van het Chinese keizerlijke verleden. Bezoekers kunnen dwalen door de paleizen, tempels en tuinen, zich verwonderen over de pracht en praal en zich een voorstelling maken van het leven binnen de muren van deze verboden stad.

Overnachting in het

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Beijing

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Grote Muur. De Chinese Muur is een ruim 21.000 kilometer lange verdedigingslinie die door de eeuwen heen werd gebouwd om het Chinese Keizerrijk te beschermen tegen invallers. Juyongguan, ook wel bekend als de Juyong Pass, markeert de oostelijke terminus van de sectie Badaling van de Grote Muur. Gelegen op slechts 56 kilometer van Beijing, is het een populaire bestemming voor toeristen die de beroemde muur willen ervaren zonder al te ver te hoeven reizen. De geschiedenis van Juyongguan gaat terug tot de 7e eeuw voor Christus, toen het diende als een belangrijke grenspost langs de Zijderoute. De huidige locatie werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie in de 14e eeuw en is een van de best bewaarde secties van de muur. Bezoekers kunnen de Juyongguan Pass te voet beklimmen of met een kabelbaan naar boven gaan. Vanaf de top strekt het adembenemende uitzicht zich uit over de omliggende bergen en valleien. De stenen wachttorens en forten getuigen van de rijke militaire geschiedenis van de muur.

Op de terugweg stoppen we bij het Olympisch Stadion en de Water Cube. Het Nationaal Stadion van Beijing, ook wel het Vogelnest genoemd, is een iconisch stadion dat werd gebouwd voor de Olympische Zomerspelen van 2008 en nu een toeristische attractie en sportlocatie is. De Water Cube, officieel het Nationaal Zwemcentrum, is een watersportcentrum in Beijing. Het werd ook gebouwd voor de Olympische Zomerspelen van 2008 en is een van de meest iconische gebouwen van de stad. U krijgt de gelegenheid om foto’s te maken.

Overnachting in het

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden

’s Middags vertrekken we naar het treinstation van Beijing. Per hogesnelheidstrein reist u naar Xian. Tijden ongeveer  – .

Na aankomst op het treinstation van Xian volgt de transfer naar het hotel. Xian, ooit bekend als Chang’an, bruist van historie. Als voormalige hoofdstad van China gedurende 13 dynastieën, herbergt het wonderen als het Terracottaleger, het mausoleum van de eerste keizer Qin Shi Huang. Wandel langs de eeuwenoude stadsmuren, verken de Grote Wildganspagode en proef authentieke gerechten op de Muslim Quarter markt. Xian is een onvergetelijke reis door de tijd.

Overnachting in het

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Xian

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Terracottaleger. Het Terracottaleger, gelegen in Xian, is een van de meest verbazingwekkende archeologische vondsten ter wereld. Dit leger van meer dan 8.000 terracottafiguren werd in 1974 per ongeluk ontdekt door boeren die een waterput groeven. De beelden, op ware grootte gemaakt, werden begraven met de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi, om hem te beschermen in het hiernamaals. Het leger bestaat uit soldaten, boogschutters, ruiters en paarden, allemaal gerangschikt in gevechtsformatie. De figuren zijn met verbluffende details gemaakt, elk met unieke gelaatsuitdrukkingen en uitrusting. De vondst geeft een fascinerende glimp van het leger en de macht van het Qin-rijk. Vandaag de dag is het Terracottaleger een UNESCO-werelderfgoed en een populaire toeristische attractie. Bezoekers kunnen de figuren van dichtbij bewonderen en meer te weten komen over de geschiedenis van het keizerrijk en de betekenis van deze unieke begrafenispraktijk.

Vervolgens bezoeken we de Bell & Drum Tower. De Klok- en Trommeltoren, gelegen in het hart van Xian, zijn twee iconische bouwwerken die al eeuwenlang de skyline van de stad sieren. Gebouwd in de 14e eeuw tijdens de Ming-dynastie, dienden ze oorspronkelijk als tijdwaarnemers en waarschuwingssystemen voor de stad. De Kloktoren, met zijn imposante hoogte van 34 meter, herbergt een enorme klok die bij zonsopgang werd geluid. De Trommeltoren, iets kleiner met 30 meter, luidde zijn trom bij zonsondergang. Deze geluiden markeerden het begin en einde van de dag voor de inwoners van Xian en hielpen ook om belangrijke gebeurtenissen aan te kondigen. Tegenwoordig zijn de Klok- en Trommeltoren niet langer in gebruik voor hun oorspronkelijke functie, maar ze zijn nog steeds belangrijke symbolen van Xian en populaire toeristische attracties. Bezoekers kunnen de torens beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad en meer te weten komen over hun rijke geschiedenis.

Tot slot bezoeken we de Moslimwijk. De Moslimwijk, gelegen in het hart van Xian, is een levendige en fascinerende wijk die al eeuwenlang een thuis is voor de Hui-moslims van China. De wijk, ook wel Huajie genoemd, staat vol met smalle straatjes, kleurrijke kraampjes en geurige restaurants die heerlijke halal gerechten serveren. Een van de hoogtepunten van de wijk is de Grote Moskee, een prachtige moskee uit de 14e eeuw met traditionele Chinese en Arabische architectonische elementen. Bezoekers kunnen hier de serene binnenplaats bewonderen, biddende gelovigen observeren en meer te weten komen over de islamitische cultuur in China. Naast de Grote Moskee biedt de wijk tal van andere bezienswaardigheden, waaronder winkels die traditionele islamitische producten verkopen, theehuizen waar je kunt ontspannen met een kopje thee en kruidenkraampjes waar je exotische specerijen kunt vinden. De wijk is ook een geweldige plek om streetfood te proberen, met tal van kraampjes die dumplings, noedels en andere lekkernijen verkopen.

Overnachting in het

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Xian. Per hogesnelheidstrein reist u naar Changsha. Tijden ongeveer. Hier stapt u over op de hogesnelheidstrein naar Zhangjiajie. Tijden ongeveer.

Na aankomst op het treinstation van Zhangjiajie volgt de transfer naar het hotel. Zhangjiajie, gelegen in het noordwesten van de provincie Hunan, is de toegangspoort tot het betoverende Zhangjiajie National Park. De stad zelf bruist met levendige markten, heerlijke lokale keuken en een gastvrije sfeer.

Overnachting in het

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Zhangjaijie

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Jinbian Brook. Jinbian Brook, gelegen in het hart van het Zhangjiajie National Forest Park, is een oase van natuurlijke schoonheid. Deze 5,7 kilometer lange vallei, omringd door torenhoge zandstenen pieken en weelderige vegetatie, biedt een onvergetelijke wandelervaring. Volg het kronkelende pad langs de beek en geniet van de frisse lucht en het kabbelende water. Bewonder de unieke rotsformaties, die door miljoenen jaren erosie zijn gevormd tot bizarre sculpturen.

Vervolgens maken we een rit met de Bailong Elevator. De Bailong Elevator, ook wel de ‘Honderd Draken Elevator’ genoemd, is een van de meest iconische attracties in het Zhangjiajie National Forest Park. Deze ultramoderne lift, gebouwd tegen de steile flank van de Tianzi Mountain, biedt een onvergetelijke rit naar adembenemende hoogten. Met een hoogte van 330 meter en een hellingsgraad van 15 graden is de Bailong Elevator de hoogste openluchtlift ter wereld. De glazen liftcabines bieden een panoramisch uitzicht op de spectaculaire karstlandschappen van Zhangjiajie, met duizenden smaragdgroene pieken, diepe valleien en watervallen. De rit van 80 seconden brengt u naar het topstation.

Eenmaal aangekomen op het topstation van de Bailong Elevator, wacht u een onvergetelijke beloning: een adembenemend panoramisch uitzicht over de spectaculaire karstlandschappen van Zhangjiajie National Forest Park. Vanaf dit unieke uitkijkpunt strekt een zee van smaragdgroene pieken, diepe valleien en watervallen zich voor u uit, zover het oog reikt. De duizenden karstformaties, die door miljoenen jaren erosie zijn gevormd, creëren een surrealistisch landschap dat lijkt te zijn geschilderd door een meesterhand. Geniet van het overweldigende uitzicht op iconische bezienswaardigheden zoals de Yuanjiajie Scenic Area, met zijn unieke “zwevende” pilaren, en de Ten Mile Gallery, een kronkelende vallei met adembenemende rotsformaties.

Overnachting in het

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Zhangjiajie

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Zhangjiajie Grand Canyon, een natuurwonder van ongekende schoonheid. Deze spectaculaire kloof, die zich uitstrekt over 72 kilometer en een diepte bereikt tot wel 800 meter, is beroemd om zijn unieke rotsformaties, die bekend staan als “pilaren van de hemel”. De kloof is gevormd door miljoenen jaren van erosie en herbergt een adembenemend landschap van smalle valleien, weelderige bossen en kristalheldere rivieren. De Zhangjiajie Grand Canyon is een UNESCO-werelderfgoed en een populaire toeristische attractie. Het is een must-see voor natuurliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring.

De Zhangjiajie Glazen Brug is een verbluffend staaltje van moderne architectuur en techniek. Met een lengte van 430 meter en een hoogte van 300 meter is het de langste en hoogste glazen brug ter wereld. Wandel over deze transparante brug en geniet van een onvergetelijk uitzicht op de adembenemende Zhangjiajie Grand Canyon. De brug is gemaakt van extra dik, meerlagig glas en kan tot 800 ton gewicht dragen. De vloer is voorzien van een speciale antisliplaag en er zijn veiligheidsrails langs beide kanten. Bezoekers kunnen over de brug wandelen, een unieke ervaring die je nooit zult vergeten.

Vervolgens gaan we een wandeltocht, van ongeveer 2 uur, maken door dit gebied. Een wandeling door de Zhangjiajie Grand Canyon is een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring. De kloof, met zijn unieke rotsformaties, smalle valleien en weelderige bossen, biedt talloze wandelroutes. U kunt genieten van prachtige uitzichten op de kloof. De schoonheid van de Zhangjiajie Grand Canyon is adembenemend en een wandeling door de kloof is een ervaring die je nooit zult vergeten.

Overnachting in het

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Zhangjaijie

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Tianmen Mountain. Tianmen Mountain, gelegen in het Tianmen Mountain National Park, is een majestueuze berg met een rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. De berg, die de bijnaam “Heaven’s Gate Mountain” draagt, is beroemd om zijn natuurlijke rotsboog, die een spectaculaire poort naar de hemel lijkt te vormen.

We gaan hier de Skywalk ervaren. De Skywalk op Tianmen Mountain is een adembenemende glazen loopbrug. De brug, die 60 meter lang en 1,6 meter breed is, hangt op een hoogte van 1.430 meter boven de zeespiegel. Deze glazen loopbrug, die langs de rand van de berg slingert, biedt een onvergetelijk uitzicht op de omgeving. De transparante vloer zorgt ervoor dat je het gevoel hebt alsof je zweeft boven de wolken. De brug is gemaakt van extra dik, meerlagig glas en kan tot 800 ton gewicht dragen.

Vervolgens beklimmen we de 999 Steps, ook wel bekend als de “Stairway to Heaven”. De stenen trappen, verdeeld over negen secties, leiden bezoekers van Tianmen Cave naar Tianmen Square, op een hoogte van 1170 meter. De trappen zijn niet voor bangeriken, met een steile helling en een totale hoogteverschil van 450 meter. De klim kan uitdagend zijn, maar de beloning is het waard: een adembenemend uitzicht op de omgeving vanaf Tianmen Square. Onderweg langs de trappen zijn er verschillende rustplaatsen waar bezoekers kunnen pauzeren en genieten van het uitzicht. Er zijn ook tal van kraampjes die water, snacks en souvenirs verkopen.

De 99 Bends, ook wel bekend als de Tongtian Avenue, is een beroemde bergweg die naar de top van Tianmen Mountain leidt. De weg, die 11 kilometer lang is en een hoogteverschil van 1.100 meter overbrugt, staat bekend om zijn 99 scherpe bochten die zich kronkelen door de berghelling.

Overnachting in het

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Zhangjiajie. Per hogesnelheidstrein reist u naar Shanghai. Tijden ongeveer .

Na aankomst op het treinstation van Shanghai volgt de transfer naar het hotel.

Overnachting in het

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Suzhou. Deze stad ligt ongeveer 110 km van Shanghai.

In Suzhou gaan we een bezoek brengen aan de Master of Nets Garden. Verborgen in het hart van Suzhou, verscholen tussen traditionele huizen, ligt de Master of Nets Garden, een parel van Chinese tuinarchitectuur. UNESCO-erkend en daterend uit de Song-dynastie, omarmt deze oase van rust bezoekers met een harmonieuze blend van natuurlijke pracht en verfijnde details. Slenter door sierlijke paviljoens, bewonder kalligrafieën op muren, en laat je betoveren door de serene schoonheid van vijvers met koi karpers. Wandelpaden kronkelen langs rotstuinen en bamboebosjes, die uitnodigen tot contemplatie en rust. De Master of Nets Garden is meer dan een tuin; het is een kunstwerk, een weerspiegeling van de Chinese filosofie in perfecte harmonie met de natuur. Ontdek verborgen hoekjes, geniet van de kalmerende atmosfeer en ervaar de ware essentie van Suzhou’s schoonheid.

Hierna gaan we een boottocht maken door de kanalen van Suzhou. Glijd geruisloos door de tijd tijdens een boottocht over het Suzhou Grand Canal, een UNESCO-werelderfgoed en het kloppende hart van de stad. Bewonder eeuwenoude stenen bruggen, weelderige tuinen en majestueuze paviljoens die langs de oevers prijken. Ervaar de rijke historie van Suzhou terwijl je de stad vanuit een uniek perspectief bekijkt. Vaar langs beroemde bezienswaardigheden zoals de beroemde Shuangmen-brug en het historische Pingjiang District, waar traditionele huizen en ambachtelijke winkeltjes het straatbeeld bepalen. Geniet van de bedrijvige sfeer langs de oevers, waar lokale bewoners varen, vissen en langs de kade flaneren.

Overnachting in het

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Shanghai

Later op de dag volgt de transfer naar het vliegveld van Shanghai. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis per dag verlengen in Beijing, Xian, Zhangjiajie of Shanghai en/of uitbreiden met één van onze overige China programma’s. Wilt u langer in Shanghai verblijven of dit programma iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CHINA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE REISSPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.

Entreegelden ongeveer:  per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juli 2024 t/m 31 maart 2025: op aanvraag

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op China Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Optioneel

Optioneel – U kunt zelf bepalen of u wilt deelnemen aan één van de optionele excursies. Indien u wilt deelnemen aan één van de excursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Dag 02: Bezoek aa

2 deelnemers: €  per persoon

4 deelnemers: €  per persoon

6 deelnemers: €  per persoon

Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transport.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Historie en Prachtige Landschappen