Van Hutongs tot Wolkenkrabbers

13 Days

Van Hutongs tot Wolkenkrabbers

Van Hutongs tot Wolkenkrabbers is een 13 daagse rondreis door China. Ontdek de rijke historie en prachtige landschappen van China tijdens deze 13-daagse rondreis langs Beijing, Luoyang, Xi’an, de Yangtze-rivier en Shanghai.

Beijing: Een onvergetelijke reis door de tijd

Beijing, de bruisende hoofdstad van China, bruist van historie en cultuur. Bezoek de Tempel van de Hemel, waar keizers offers brachten. Bewonder het immense Tiananmenplein, het hart van China’s moderne geschiedenis. Verken de Verboden Stad, het voormalige keizerlijk paleis, waar eeuwenoude geheimen verborgen liggen. En beklim de Grote Muur, een van de meest iconische monumenten ter wereld, en ervaar de kracht en schoonheid van dit eeuwenoude wonder.

Beijing is een stad die je meeneemt op een reis door de tijd, van machtige keizers tot moderne metropolen. Laat je betoveren door de rijke historie, bewonder de architectonische wonderen en ervaar de dynamische energie van deze unieke stad.

Luoyang: Ontdek de schatten van het oude China

Luoyang, ooit de keizerlijke hoofdstad van China, herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden. Bewonder de eeuwenoude krijgskunsttradities in het beroemde Shaolin Klooster. Verken de Longmen Grotten, waar duizenden Boeddhistische beelden en sculpturen je meenemen op een spirituele reis.

Laat je betoveren door de rijke historie en cultuur van Luoyang, waar oude legendes tot leven komen en de kracht van het Boeddhisme voelbaar is.

Xi’an: Ervaar de magie van het oude China

Xi’an, de bakermat van het Chinese Rijk, betovert met zijn rijke historie. Wandel over de eeuwenoude Stadsmuur, ervaar de grandeur van de Big Goose Pagoda. Dompel je onder in het fascinerende Terracottaleger, een leger van duizenden kleisoldaten. Verken de levendige Moslimwijk, waar geuren en kleuren je zintuigen prikkelen.

Xi’an is een stad waar verleden en heden samenkomen. Ontdek de keizerlijke pracht, bewonder eeuwenoude wonderen en ervaar de dynamische atmosfeer van deze unieke stad.

Chongqing: Avontuur langs de Yangtze Rivier

Ontdek Chongqing, waar wolkenkrabbers en karstlandschappen samenkomen. Maak een onvergetelijke 4-daagse Yangtze Cruise. Bewonder de spectaculaire Drie Kloven Dam, pittoreske dorpjes en steile kliffen. Geniet van lokale specialiteiten en ervaar de gastvrijheid van Chongqing.

Deze reis combineert natuurpracht, culturele hoogtepunten en culinaire geneugten. Laat je betoveren door de schoonheid van de Yangtze Rivier en ervaar de unieke charme van Chongqing.

Shanghai: Moderne metropool met rijke historie

Shanghai betovert met zijn futuristische skyline en eeuwenoude tradities. Bewonder de iconische wolkenkrabbers langs de Bund. Wandel over de bruisende Nanjing Road, het winkelparadijs van Shanghai. Ontdek de serene schoonheid van de Yu Garden, een oase van rust in het drukke centrum. Bewonder de serene pracht van de Jade Boeddha Tempel, waar religieuze harmonie heerst.

Shanghai is een stad waar contrasten samenkomen. Ervaar de energie van de moderne metropool, bewonder eeuwenoude kunstwerken en ervaar de spirituele kracht van deze unieke stad.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw reis naar China te bespreken

Wilt u uw vakantie naar China persoonlijk komen bespreken met één van onze reisspecialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Van Hutongs tot Wolkenkrabbers – Dagelijks vertrek vanuit Beijing

  • Beijing
  • 2
  • R-CHN-04
  • 13 Dag
  • Hotels op basis van logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Beijing

Aankomst op het vliegveld (Peking Capital International Airport) van Beijing. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het hotel. Indien u opgehaald wilt worden van Daxing Airport dan geldt een toeslag van € 18 pp

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden. Beijing, de bruisende hoofdstad van China, bruist van historie, cultuur en moderne pracht. Ga op eigen gelegenheid deze stad verkennen. Slenter door de pittoreske Hutongs, smalle steegjes met traditionele hofhuizen, waar je de authentieke sfeer van oud Peking proeft. Proef lokale lekkernijen op straatmarkten en geniet van het bruisende nachtleven. Vergeet niet de iconische Peking eend te proeven!

Overnachting in het Laurel Hotel Beijing.

Hotel
Dag 02 :
Beijing

Van Hutongs tot WolkenkrabbersNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Temple of Heaven. De Tempel van de Hemel, gelegen in het zuiden van Beijing, is een UNESCO Werelderfgoed en een oase van rust in de drukke metropool. Dit complex van tempels en paviljoens werd in de 15e eeuw gebouwd door de Ming-dynastie en diende als religieus centrum waar de keizer offers bracht aan de hemelgoden. De architectuur van de Tempel van de Hemel is adembenemend. Het ronde Gebouw voor Gebed voor Goede Oogst, met zijn blauwe dakpannen en wit marmer, is een van de meest iconische gebouwen van China. De Hal van de Keizerlijke Ontbering, waar de keizer zich voorbereidde op de ceremoniën, is een indrukwekkend voorbeeld van klassieke Chinese architectuur. De Tempel van de Hemel is meer dan alleen een architectonisch wonder. Het is een plek van sereniteit en reflectie, waar bezoekers zich kunnen verbinden met de natuur en de Chinese geschiedenis. Wandel door de prachtige tuinen, bewonder de minutieuze details van de gebouwen en ervaar de eeuwenoude spiritualiteit van deze unieke plek.

Hierna bezoeken we de Grote Muur. De Chinese Muur, een UNESCO Werelderfgoed, is een reeks verdedigingswerken van meer dan 21.000 kilometer lang die door de eeuwen heen is gebouwd ter bescherming van het Chinese Keizerrijk tegen nomadische invallen. De Grote Muur bij Badaling is een van de meest bezochte secties en biedt een onvergetelijke ervaring voor reizigers. Slechts 70 kilometer ten noordwesten van Beijing gelegen, staat het symbool voor de grandeur en kracht van de oude Chinese beschaving. Wandel over de gerestaureerde stenen muren, bewonder de adembenemende uitzichten over de omringende bergen en valleien, en verbeeld je het leven van de soldaten die hier eeuwen geleden hun wacht hielden. Verken de wachttorens en verdedigingswerken, leer over de rijke historie van de Muur en ervaar de grootsheid van dit unieke bouwwerk. Geniet van het panoramische uitzicht, maak onvergetelijke foto’s en ervaar de magie van dit wereldwonder.

Vervolgens maken we een fotostop bij het Olympisch Stadion en de Water Cube. Het Olympisch Stadion van Peking, ook wel het “Vogelnest” genoemd, is een iconisch bouwwerk dat in 2008 voor de Zomerspelen werd gebouwd en nu een populaire toeristische attractie is. De Water Cube, officieel het Nationaal Zwemcentrum, is een opvallend kubusvormig waterstadion in Peking, ook ontworpen voor de Olympische Spelen.

Optioneel (niet inclusief) kunt u later op de dag deelnemen aan een excursie naar de Acrobatic Show. Indien u wilt deelnemen aan deze excursie dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis. De prijs vindt u terug bij optioneel.

Geen bezoek aan Beijing is compleet zonder de beroemde Acrobatic Show te ervaren. Deze unieke voorstelling is een ware traktatie voor het oog, met verbluffende acrobatische acts, verbazingwekkende stunts en adembenemende choreografieën. Hooggetrainde acrobaten, jong en oud, tonen hun ongelooflijke vaardigheden in evenwichtskunst, krachtpatserij, lenigheid en precisie. Je zult versteld staan ​​van hun menselijke mogelijkheden terwijl ze door de lucht vliegen, opstapelen op onwaarschijnlijke hoogten en stunts uitvoeren die je adem zullen benemen. De Acrobatic Show is meer dan alleen een fysieke prestatie; het is een kunstvorm die traditie en moderniteit combineert. De kleurrijke kostuums, de betoverende muziek en de gedetailleerde sets creëren een magische sfeer die je meesleurt in de wereld van acrobatiek.

Overnachting in het Laurel Hotel Beijing.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Tiananmen Square. Het Tiananmenplein, gelegen in het centrum van Beijing, is een van de grootste stadspleinen ter wereld en een belangrijke plek in de Chinese geschiedenis. Het plein, vernoemd naar de Tiananmenpoort (“Hemelse Vredepoort”) aan de noordzijde, is omgeven door iconische gebouwen zoals de Grote Hal van het Volk en het Nationaal Museum van China. Bezoekers kunnen de grandeur van de Chinese architectuur bewonderen, de wisseling van de wacht kunnen bekijken en zich kunnen verdiepen in de rijke historie van het land. Ondanks de bewogen geschiedenis is het Tiananmenplein een plek van symboliek en schoonheid. Het is een bruisend centrum van activiteit en een herinnering aan de veerkracht van de Chinese samenleving.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Verboden Stad. De Verboden Stad, gelegen in het hart van Beijing, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van China. Dit gigantische paleizencomplex was 500 jaar lang de residentie van 24 keizers van de Ming- en Qing-dynastieën, en vormde het symbolische en politieke centrum van het Chinese keizerrijk. Met 980 gebouwen, 9000 kamers en een oppervlakte van 72 hectare, is de Verboden Stad een verbluffend monument voor de Chinese architectuur en geschiedenis. Wandel door de prachtige binnenplaatsen, bewonder de rijkelijk versierde paleizen en paviljoens, en verbeeld je het leven van de keizer en zijn hofhouding. De Verboden Stad herbergt ook een uitgebreide collectie kunstwerken en artefacten, waaronder schilderijen, kalligrafie, jade en porselein. Het is een schatkamer van de Chinese cultuur en geschiedenis, en biedt een unieke kijk in de wereld van de keizers van het Middenrijk. Een bezoek aan de Verboden Stad is een onvergetelijke ervaring. Het is een reis door de tijd, een kans om de grandeur van het Chinese keizerrijk te bewonderen en meer te leren over de rijke geschiedenis en cultuur van dit fascinerende land.

Hierna bezoeken we de Wangfujing Street. Dit is een van de beroemdste en drukste winkelstraten ter wereld. Deze kilometerlange voetgangerszone is een paradijs voor shoppers, met een eindeloze variatie aan winkels, restaurants, eetstalletjes en straatartiesten. Van internationale modemerken tot traditionele Chinese souvenirs, Wangfujing Street heeft voor ieder wat wils. De straat is ook een populaire plek om te genieten van streetfood, met talloze eetstalletjes die heerlijke lokale gerechten serveren.

Vervolgens volgt de transfer naar het treinstation van Beijing. Per hogesnelheidstrein G661 reist u naar Luoyang. Tijden ongeveer 16.15 – 20.22. Na aankomst op het treinstation van Luoyang volgt de transfer naar het hotel.

Overnachting in het New Friendship Hotel Luoyang.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Shaolin Klooster. Het Shaolin Klooster, gelegen in de buurt van de stad Luoyang in de provincie Henan, is een van de beroemdste Boeddhistische tempels ter wereld. Al eeuwenlang staat het klooster bekend om zijn associatie met Shaolin Kung Fu, een beroemde vechtkunst die hier zijn oorsprong heeft. Het klooster werd in 495 na Christus gesticht door de Indiase monnik Batuo en is sindsdien een belangrijk centrum voor Boeddhistische studie en meditatie. Naast de religieuze en spirituele aspecten, heeft Shaolin ook een grote reputatie opgebouwd op het gebied van vechtkunst. De monniken van Shaolin ontwikkelden in de loop der eeuwen een unieke vechtstijl die gebaseerd is op discipline, kracht en behendigheid. Vandaag de dag is het Shaolin Klooster een populaire toeristische attractie waar bezoekers de prachtige tempels, pagodes en tuinen kunnen bewonderen. Er worden ook regelmatig demonstraties van Shaolin Kung Fu gegeven, waarbij de monniken hun verbluffende vaardigheden tonen.

Vervolgens bezoeken we de Longmen Grotten. De Longmen Grotten, gelegen op 12 kilometer ten zuiden van de stad Luoyang, zijn een UNESCO-werelderfgoed en een van de belangrijkste locaties voor Boeddhistische kunst in Oost-Azië. De grotten, uitgehouwen in de steile kalksteenkliffen langs de rivier de Yi, herbergen een verbluffende verzameling van Boeddhistische beelden, sculpturen en muurschilderingen die dateren uit de periode van de 5e tot de 10e eeuw na Christus. Met meer dan 100.000 beelden en 2.345 grotten, bieden de Longmen Grotten een unieke kijk op de ontwikkeling van de Boeddhistische kunst in China. De beelden, variërend van kleine figuurtjes tot gigantische Boeddha’s, tonen een grote verscheidenheid aan stijlen en technieken. De muurschilderingen, die scènes uit het leven van Boeddha en andere Boeddhistische verhalen vertellen, zijn eveneens van grote artistieke waarde. De Longmen Grotten zijn niet alleen een religieus monument, maar ook een symbool van de kracht en het belang van het Boeddhisme in China. De grotten werden eeuwenlang door keizers en pelgrims bezocht en hebben een belangrijke rol gespeeld in de verspreiding van het Boeddhisme in Oost-Azië. Een bezoek aan de Longmen Grotten is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt naar een wereld van Boeddhistische kunst, spiritualiteit en geschiedenis. De schoonheid en het belang van deze site maken het een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de Chinese cultuur en religie.

Later op de dag volgt de transfer naar het treinstation van Luoyang. Per hogesnelheidstrein G861 reist u naar Xian. Tijden ongeveer 19.42 – 21.05. Na aankomst op het treinstation van Xian volgt de transfer naar het hotel.

Overnachting in het Tianyi Commercial Hotel Xian.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Xian

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stadsmuur van Xian. De oude stadsmuur van Xi’an is een UNESCO Werelderfgoed en een van de meest iconische bezienswaardigheden van China. Deze 14 kilometer lange muur, gebouwd in de 14e eeuw tijdens de Ming-dynastie, omsluit het oude centrum van Xi’an en biedt een unieke blik op de rijke historie van de stad. Wandel over de muur en geniet van het panoramische uitzicht over de stad. Bewonder de imposante poorten en torens, die getuigen van de kracht en pracht van het keizerlijke China.

Hierna gaan we een bezoek brengen aan de Big Wild Goose Pagoda. De Big Wild Goose Pagoda (Dayanta), gelegen in het zuiden van Xian, is een monumentaal boeddhistische pagode met een rijke historie die teruggaat tot de 7e eeuw. Gebouwd tijdens de Tang-dynastie, diende de pagode oorspronkelijk als opslagplaats voor de soetra’s die door de beroemde boeddhistische monnik Xuanzang uit India meegebracht waren. De pagode, met een hoogte van 64 meter, is een symbool van boeddhistisch geloof in China en trekt pelgrims en toeristen van over de hele wereld. De zeven verdiepingen van de pagode herbergen boeddhistische beelden, muurschilderingen en religieuze relikwieën, die bezoekers een kijkje geven in de rijke geschiedenis van het boeddhisme in China. Naast de religieuze betekenis is de Big Wild Goose Pagoda ook een cultureel erfgoed van grote waarde. De unieke architectuur, met zijn elegante bakstenen constructie en sierlijke details, weerspiegelt de pracht van de Tang-dynastie. De pagode is omgeven door prachtige tuinen en paviljoens, die een serene en vredige sfeer creëren.

Optioneel (niet inclusief) kunt u later op de dag deelnemen aan een excursie naar de Tang Dynasty Show. Indien u wilt deelnemen aan deze excursie dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis. De prijs vindt u terug bij optioneel.

De Tang Dynasty Show in Xian is een meeslepend en kleurrijk spektakel dat je meeneemt naar het gouden tijdperk van de Tang-dynastie (618-907 na Christus). Deze dynamische show combineert traditionele Chinese dans, muziek, acrobatiek en vechtsporten om het leven en de cultuur van deze glorieuze periode tot leven te brengen. Tijdens de show bewonder je betoverende kostuums, hoor je authentieke Tangmuziek en zie je verbluffende acrobatische acts. De getalenteerde dansers en acteurs vertellen verhalen over keizers, concubines, krijgers en dichters, en brengen de energie en pracht van de Tang-dynastie op een onvergetelijke manier over. De Tang Dynasty Show is meer dan alleen een voorstelling; het is een culturele beleving. De show vindt plaats in een prachtige theaterzaal die is ontworpen om de sfeer van de Tang-dynastie te recreëren.

Overnachting in het Tianyi Commercial Hotel Xian.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Terracottaleger. Het Terracottaleger, gelegen op slechts 30 kilometer van Xian, is een van de grootste archeologische vondsten ter wereld. Dit leger van meer dan 8.000 terracottafiguren werd in 1974 per toeval ontdekt en staat sindsdien op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De figuren, op ware grootte gemaakt van gebakken klei, werden begraven met de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi, om hem te beschermen in het hiernamaals. Een bezoek aan het Terracottaleger is een onvergetelijke ervaring. Wandel door de enorme hallen waar de duizenden soldaten in geordende rijen staan opgesteld. Bewonder de details van hun uitrusting en gezichtsuitdrukkingen, die elk een uniek individu lijken te vertegenwoordigen. Leer over de machtige Qin-dynastie en de fascinerende rituelen rond de dood en het hiernamaals in het oude China.

Vervolgens bezoeken we de Moslimwijk van Xian. Dwaal door de smalle straatjes van de eeuwenoude moslimwijk van Xi’an en ervaar een fascinerende mix van culturen, geuren en smaken. Deze wijk, gelegen ten noorden van de Drum Tower, is al meer dan 1000 jaar het thuisland van de Hui-moslims, een Chinese etnische minderheid met een rijke traditie en religie. De wijk bruist van leven, met talloze kraampjes, winkels en restaurants. Proef authentieke gerechten zoals pittige lamsspiesjes, handgemaakte noedels en zoete dumplings. Laat je verleiden door de geur van kruiden en specerijen die door de straten hangt. Ontdek prachtige kalligrafieën en handwerk in de lokale winkels. Het hart van de wijk is de Grote Moskee, een prachtige mix van Chinese en islamitische architectuur. Bewonder de sierlijke bogen, koepels en minaretten en ervaar de serene sfeer van de binnenplaats.

Later op de dag volgt de transfer naar het treinstation van Xian. Per hogesnelheidstrein D1991 reist u verder naar Chongqing. Tijden ongeveer 17.42 – 22.53. Na aankomst op het treinstation van Chongqing volgt de transfer naar het hotel.

Overnachting in het Campanile Hotel Chongqing.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Ciqikou Ancient Town. Dit is een oase van rust en traditie in het hart van de bruisende metropool. Deze eeuwenoude stad, daterend uit de Song-dynastie, staat bekend om zijn charmante straatjes, bewaard gebleven architectuur en ambachtelijke producten. Wandel langs de geplaveide straatjes en bewonder de traditionele huizen met hun houten luifels en rode dakpannen. Bezoek de talloze winkeltjes waar lokale ambachtslieden handgemaakte souvenirs verkopen, van porselein en kalligrafie tot zijden stoffen en traditionele snacks. Het is een levendige gemeenschap waar lokale bewoners wonen en werken. Ga op verkenning, maak een praatje met de lokale bevolking en ervaar de gastvrijheid van deze unieke plek.

Hierna bezoeken we Eling Park, gelegen op een heuvel in het centrum van Chongqing. Het biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de Yangtze-rivier. Het park, aangelegd in 1909, herbergt prachtige tuinen, paviljoens en de beroemde Liangjiang-paviljoen. Deze toren, in de vorm van een pagode, biedt een onvergetelijk panoramisch uitzicht over Chongqing. Naast het uitzicht is Eling Park ook een historische plek. Het was oorspronkelijk de privétuin van een rijke koopman en werd later een populaire ontmoetingsplaats voor intellectuelen en kunstenaars. Tegenwoordig is het park een geliefde plek voor locals en toeristen om te ontspannen, te wandelen en te genieten van de schoonheid van Chongqing.

Vervolgens bezoeken we Jiefangbei, het bruisende hart van de stad. Dit is een levendige zakenwijk en winkelgebied. Deze bruisende plek staat bekend om zijn moderne wolkenkrabbers, waaronder de iconische Chongqing Chaotianmen International Finance Center. Naast de wolkenkrabbers vind je in Jiefangbei ook talloze winkelcentra, restaurants en cafés. Hier kun je terecht voor internationale merken, lokale specialiteiten en alles daartussen.

Tegen de avond gaan we inchecken voor de Yangtze Cruise (Victoria Yangtze Cruise). Omstreeks 21.00 uur vertrek de cruise vanuit Chongqing.

Overnachting op de boot.

Notice: deze dag moet een zondag, maandag of woensdag zijn. Op deze dagen start deze Yangtze Cruise.

Ontbijt
Boot

Van Hutongs tot WolkenkrabbersGeniet van het ontbijt aan boord terwijl het schip de machtige Yangtze-rivier afvaart. Bewonder het prachtige landschap met groene heuvels, steile kliffen en charmante dorpjes langs de oevers.

In de middag arriveert u bij Shibaozhai, een adembenemende pagode gelegen op een steile rotswand. Maak een excursie naar de pagode met een kabelbaan of te voet via een smalle, kronkelende weg. Geniet van het panoramische uitzicht over de rivier en de omliggende bergen vanuit de top van de pagode.

Na het bezoek aan Shibaozhai keert u terug naar het schip. Geniet van een heerlijk diner aan boord terwijl u ontspant en de prachtige zonsondergang boven de Yangtze bekijkt. In de avond kunt u bijkomen in uw comfortabele hut of deelnemen aan avondlijke activiteiten aan boord, zoals karaoke of een film kijken.

Overnachting op de boot.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

Van Hutongs tot WolkenkrabbersNa het ontbijt varen we deze dag de Three Gorges binnen. De Drie Kloven, met hun adembenemende rotswanden en rijke geschiedenis, vormen het onbetwiste hoogtepunt van een Yangtze-cruise.

De Qutang Gorge, de kortste maar meest spectaculaire van de Drie Kloven, betovert met zijn steile, tot 1500 meter hoge rotswanden die nauwelijks 300 meter uit elkaar staan. Tijdens de Yangtze Cruise vaart u door deze smalle kloof, waar de woeste rivier zich met woest geweld een weg baant door het rotsachtige landschap. De imposante natuurpracht van Qutang Gorge is adembenemend. De steile rotswanden, die soms bezaaid zijn met weelderige vegetatie, torenen boven u uit en creëren een gevoel van ontzagwekkende grootsheid. Terwijl u door de kloof vaart, kunt u genieten van unieke uitzichten op de omringende bergen, pittoreske dorpjes en eeuwenoude tempels die tegen de rotswanden zijn gebouwd. De Qutang Gorge is meer dan alleen een natuurwonder. Het is ook een plek die doordrenkt is van geschiedenis en legendes. In de oudheid was de kloof een belangrijke handelsroute en speelde het een cruciale rol in de verdediging van het Chinese rijk. De vele historische bezienswaardigheden langs de oevers van de rivier getuigen van dit rijke verleden.

De Wu Gorge, de langste van de Drie Kloven, strekt zich uit over 45 kilometer en betovert met zijn schilderachtige schoonheid en serene sfeer. Tijdens de Yangtze Cruise glijdt u door deze idyllische kloof, omringd door nevel gehulde bergtoppen, weelderige bossen en charmante dorpjes. De Wu Gorge staat bekend om zijn 12 Pieken, majestueuze rotsformaties die zich langs de oevers van de rivier verheffen. Elke piek heeft zijn eigen unieke vorm en legende, waardoor ze een bron van fascinatie zijn voor bezoekers. De kloof herbergt ook talloze schilderachtige baaien en inhammen.

Naast de beroemde Drie Kloven (Qutang, Xiling en Wu), biedt de Yangtze Cruise ook de kans om de charmante Small Three Gorges te verkennen. Deze drie kleinere gorges, gelegen op een zijrivier van de Yangtze, bieden een unieke en onvergetelijke ervaring. De Small Three Gorges, bestaande uit Longmen, Shennong en Emerald Gorge, betoveren met hun smalle rotswanden, pittoreske dorpjes en weelderige vegetatie.

Overnachting op de boot.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

Na het ontbijt uitchecken. Vervolgens maken we een tour naar de Three Gorges Dam, een enorme waterkrachtcentrale. U krijgt de unieke kans om dit kolossale bouwwerk te bewonderen en meer te leren over zijn impact. De dam, met een hoogte van 185 meter en een lengte van 2.309 meter, is een technologisch wonder. Het stuwmeer achter de dam heeft een oppervlakte van 1.084 vierkante kilometer en kan tot 175 meter water vasthouden. De dam produceert enorme hoeveelheden hydro-elektrische energie, die meer dan 10% van de totale elektriciteitsbehoefte van China voedt.

Vervolgens volgt de transfer naar het treinstation van Yichang. Per hogesnelheidstrein D354 reist u verder naar Shanghai. Tijden ongeveer 14.43 – 22.21. Na aankomst op het treinstaion van Shanghai volgt de transfer neer het hotel.

Overnachting in het SSAW Boutique Hotel Shanghai Boyang.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Shanghai

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Bund. De Bund, gelegen aan de oevers van de Huangpu-rivier in het hart van Shanghai, is een historische wijk en een bruisende promenade die beroemd staat om zijn adembenemende uitzichten en architectonische pracht. De Bund strekt zich uit over 1,5 kilometer langs de rivier en wordt geflankeerd door imposante koloniale gebouwen uit de 19e en begin 20e eeuw. Deze gebouwen, in diverse stijlen zoals neo-renaissance, barok en art deco, huisvesten nu banken, luxe hotels en gerenommeerde restaurants. Naast de prachtige architectuur kunt u op de Bund ook diverse bezienswaardigheden bewonderen, zoals het Waibaidu-gebouw, het Shanghai Customs House en het Bank of China Building.

Hierna bezoeken we de Franse Concessie. De Franse Concessie, gelegen in het hart van Shanghai, is een voormalig buitenlands concessiegebied dat nu een charmant en trendy district is met een unieke Europese sfeer. Tijdens uw bezoek aan Shanghai is een wandeling door de Franse Concessie zeker aan te raden. De Franse Concessie kenmerkt zich door zijn brede, met bomen omzoomde lanen, elegante herenhuizen in Franse koloniale stijl en gezellige cafés en restaurants. De sfeer in de wijk is er ontspannen en kosmopolitisch, met een mix van lokale bewoners, expats en toeristen. Een van de hoogtepunten van de Franse Concessie is Rue de Fenghua (Fuxing Lu), ook wel “Flower Street” genoemd. Deze straat staat vol met prachtige bomen en is een populaire plek om te wandelen, te winkelen en te genieten van een kopje koffie in een van de vele terrassencafés.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Nanjing Road. De Nanjing Road, gelegen in het hart van Shanghai, is de beroemdste en drukste winkelstraat van China. Dit winkelparadijs strekt zich uit over 5,5 kilometer en is een must-visit voor elke shopliefhebber. De Nanjing Road is een aaneenschakeling van warenhuizen, luxe boetieks, traditionele winkels en straatverkopers. U kunt hier alles vinden wat uw hart begeert, van internationale modemerken tot lokale souvenirs en elektronica. De straat staat ook bekend om zijn gigantische billboards en neonverlichting, die ’s avonds een spectaculair schouwspel creëren. De Nanjing Road is meer dan alleen een winkelstraat. Het is een icoon van Shanghai en een plek waar u de dynamiek en de moderne cultuur van deze fascinerende stad kunt ervaren.

Tot slot bezoeken we Pudong. Pudong, gelegen ten oosten van de Huangpu-rivier, is een district van Shanghai dat zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld tot een modern financieel centrum en een symbool van China’s vooruitgang. Pudong staat bekend om zijn imposante wolkenkrabbers, zoals de Shanghai Tower, de Oriental Pearl Tower en het Shanghai World Financial Center.

Optioneel (niet inclusief) kunt u later op de dag deelnemen aan de Huangpu River Cruise. Indien u wilt deelnemen aan deze excursie dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis. De prijs vindt u terug bij optioneel.

De Huangpu River Cruise is een onmisbare ervaring tijdens uw bezoek aan Shanghai. Tijdens deze boottocht kunt u de stad bewonderen vanuit een uniek perspectief en genieten van de prachtige skyline, iconische bezienswaardigheden en de bruisende sfeer langs de rivier. De Huangpu River Cruise is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van Shanghai. Het is een onvergetelijke ervaring die u nog lang zult koesteren.

Overnachting in het SSAW Boutique Hotel Shanghai Boyang.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Shanghai

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Yu Garden. De Yu Garden, ook wel bekend als Yuyuan Garden, is een traditionele Chinese tuin gelegen in het hart van de oude binnenstad van Shanghai. Deze prachtige tuin is een oase van rust en een populaire toeristische attractie. De Yu Garden werd in 1559 gebouwd door Pan Yunduan, een rijke handelaar uit de Ming-dynastie. De tuin is ontworpen in de typische Jiangnan-stijl, met sierlijke paviljoens, rotstuinen, vijvers, bruggen en boeddhistische beelden. De tuin is een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Hierna gaan we een bezoek brengen aan de Jade Buddha Tempel. De Jade Boeddha Tempel, gelegen in het hart van Shanghai, is een boeddhistische tempel die beroemd is om zijn twee imposante jade Boeddhabeelden. Deze tempel is een onmisbare bezienswaardigheid voor zowel toeristen als pelgrims. De tempel werd in 1882 gesticht en herbergt twee witte jade Boeddhabeelden uit Birma: de liggende Boeddha, 1,9 meter hoog en 1000 kilo zwaar, en de zittende Boeddha, iets kleiner maar niet minder indrukwekkend. De beelden worden beschouwd als heilige relikwieën en trekken pelgrims van over de hele wereld. De Jade Boeddha Tempel is een inspirerende plek waar u kunt leren over het boeddhisme en kunt genieten van de serene sfeer.

Tot slot bezoeken we een zijdefabriek. In Shanghai vind je diverse zijdefabrieken waar je kunt inzien in de eeuwenoude traditie van het maken van zijde.

Overnachting in het SSAW Boutique Hotel Shanghai Boyang.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Shanghai

Na het onbijt gaan we een bezoek brengen aan Zhujiajiao. Zhujiajiao, ook wel bekend als “het Venetië van Shanghai”, is een historisch waterdorp gelegen op ongeveer 40 kilometer van Shanghai. Dit charmante dorpje staat bekend om zijn grachten, bruggen, traditionele huizen en ontspannen sfeer. Zhujiajiao heeft een rijke historie die teruggaat tot de 9e eeuw. In de Ming- en Qing-dynastieën was het dorp een belangrijk handelscentrum. Tegenwoordig is Zhujiajiao een populaire toeristische bestemming waar je kunt dwalen door de smalle straatjes, boottochten kunt maken op de grachten en kunt genieten van de lokale keuken.

Later op de dag volgt de transfer naar het vliegveld van Shanghai. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis per dag verlengen in Beijing, Luoyang, Xian, Chongqing of Shanghai en/of uitbreiden met één van onze overige China programma’s. Wilt u langer in Shanghai verblijven of dit programma iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CHINA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE REISSPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.

Entreegelden ongeveer: € 110  per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juli 2024 t/m 31 december 2025: € 649

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op China Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Er geldt een toeslag voor de Yangtze Cruise in mei en september t/m oktober: 80 pp

Er geldt een toeslag in Luoyang (Peoney Festival) van 01 april 2025 t/m 05 mei 2025: 55 pp

Optioneel

Optioneel – U kunt zelf bepalen of u wilt deelnemen aan één van de optionele excursies. Indien u wilt deelnemen aan één van de excursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.


Dag 02: Acrobatic Show

2 deelnemers: € 42  per persoon

4 deelnemers: € 39 per persoon

6 deelnemers: € 36 per persoon

Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transport.


Dag 05: Tang Dynasty Show

2 deelnemers: € 50  per persoon

4 deelnemers: € 48 per persoon

6 deelnemers: € 42 per persoon

Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transport.


Dag 11: Huangpu River Cruise

2 deelnemers: € 46  per persoon

4 deelnemers: € 36 per persoon

6 deelnemers: € 30 per persoon

Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transport.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Van Hutongs tot Wolkenkrabbers