Banaue Boracay Swing

11 Days
2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va €
 
nvt
 
nvt

Rondreis Filippijnen: Banaue Boracay Swing

  • Vliegveld Manila
  • 2
  • R-FIL-03
  • 11 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Iedere dinsdag vertrek vanaf het vliegveld in Manila

Een prachtige rondreis naar de Filipijnen. We starten in Manila, waar we een stadstour gaan maken. Vervolgens gaan we naar Noord-Luzon. We bezoeken hier de wereldberoemde rijstterrassen en het Ifugao volk. Tot slot gaan we genieten van een strandvakantie op Boracay, een van de mooiste eilanden ter wereld. Deze rondreis is te verlengen en/of aan te passen.

Programma

Dag 01 :
Manila

Manila - jeepneyAankomst op het Ninoy Aquino International Airport van Manila. Op het vliegveld staat de chauffeur reeds op u te wachten en na een hartelijk MABUHAY volgt de transfer naar het hotel.

De rest van de dag kunt u zelf besteden. Manila, de hoofdstad van de Filippijnen, is enerzijds een stad vol tradities en anderzijds een stad van genoegdoeningen. Ook kunt u in deze bruisende stad heerlijk winkelen. Manila is één van de uitgestrektste steden ter wereld. In 1976 gingen tientallen gemeentes op in Metro-Manila. De vele jeepney’s die door de stad rijden geven het een kleurige aanblik.

Overnachting in het Heritage Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Manila

Manila - IntramurosVandaag maken we, na het ontbijt, een stadstour door Manila.

We beginnen met een bezoek aan het Rizal Park, gelegen aan de noordkant van de Roxas Boulevard. Het park is genoemd naar de verzetsheld Jose Rizal. Tijdens de Spaanse koloniale periode werd dit park Bagumbayan genoemd. Het park is de locatie waar de nationale held Jose Rizal op 30 december 1896 werd geëxecuteerd. Uit eerbetoon is het park naar hem vernoemd. In het park staat een monument, dat dient als de officiële oorsprong waarvandaan alle afstanden naar andere plaatsen en steden in het land gemeten worden.

Hierna gaan we verder naar “de stad binnen de muren”, Intramuros. Voordat de Spanjaarden Intramuros in 1571 innamen stichtten de originele bewoners, onder leiding van Rajah Soliman, hier Maynilad. Op 24 juni van dat jaar stichtte Adelantado Miguel Lopez de Legazpi de stad Manila. Vele jaren verstreken voordat de Spanjaarden zich realiseerden dat ze zeer kwetsbaar waren tegen vijandelijke indringers. Vanaf dat moment werd begonnen met de bouw van een groot aantal hoge stenen wallen en tunnelachtige poorten om zich te kunnen verdedigen. Toen ze hiermee klaar waren ontstond er zich binnen de muren een complex van circa 64 hectare voorzien van vele kerken, paleizen, scholen en regeringsgebouwen. Intramuros werd het politieke, culturele en commerciële hart van het Spaanse Rijk in het Oosten. We zullen hier de vele bezienswaardigheden uit de Spaanse tijd gaan bekijken, zoals de Manila Cathedral en de San Agustin Church.

Fort Santiago is gelegen in het noordwestelijke deel van de Intramuros en behoort tot een van de oudste bouwwerken. Met de bouw van het fort begon men in 1571. Bijna 150 jaar later was het gereed. Filipijnse dwangarbeiders hebben het fort gebouwd. Tijdens het bewind van Rajah Sulayman stond op dezelfde locatie een houten fort. Fort Santiago was het belangrijkste verdedigingswerk van de stad. Met had uitzicht op de zee, daarom stonden de kanonnen strategische opgesteld om piraten en indringers te verdrijven. De grootste bezienswaardigheid binnen de vesting is de Rizal Shrine, de voormalige kazerne Spaanse soldaten.

Hierna vervolgen we de route naar Makati, het financiële en commerciële centrum van Manila.

Overnachting in het Heritage Hotel.

Ontbijt
Hotel

Vandaag vertrekken we vroeg in de morgen, na het ontbijt, vanuit Manila naar Banaue. We rijden over de North Expressway.

We maken een stop bij de Dalton Pass, een historische landmark. We kunnen hier genieten van het prachtige uitzicht over het berglandschap. De Dalton Pass, ook wel Balete Pass, is een bergpas die samenkomt met de provincies Nueva Ecija en Nueva Vizcaya.

Vervolgens gaan we verder naar Bagabag, waar pittoreske bergen oprijzen en rivieren ontspringen.

Laat in de middag zullen we aankomen in Banaue, gelegen in de provincie Ifugao. Het bruisende stadje Banaue ligt op een hoogte van ongeveer 1200 meter. Er bevindt zich hier een prachtig museum. Op de centrale markt zijn traditionele stoffen, sieraden en andere ambachtelijke producten te koop. De rijstterrassen rondom deze plaats behoren tot de meest spectaculaire ter wereld. Vanaf het Banaue View Point, op vier kilometer afstand van het centrum, kun je het beste genieten van het prachtige uitzicht.

Overnachting in het Banaue Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we de belangrijkste bezienswaardigheden van Sagada ontdekken.

Sagada ligt op een hoogte van 1500 meter en behoort tot de Mountain Province. Deze plaats is bekend vanwege de traditionele begraafplaatsen van de Igorot, die zich in het gebied bevinden. De complexe dode rituelen van de inheemse bevolking worden tegenwoordig nog maar zelden beoefend. Overblijfselen van de rituelen zijn overal te zien. Doodskisten van dennenhout hangen tegen de rotswanden en staan in speciale grotten. De overledenen konden bij leven zelf een locatie uitzoeken. We bekijken enkele heilige graven. Gemummificeerde overblijfselen van de lokale stammen bevinden zich hier in de grotten.

Na de lunch (inclusief) gaan we verder naar Bontoc, de hoofdstad van de Mountain Province. Hier brengen we een bezoek aan het Bontoc Museum, opgericht door een Belgische Zuster. Er worden hier lokale kostuums en gebruiksvoorwerpen van de lokale stammen tentoongesteld.

Ook bezoeken we een show opgevoerd door de Ifugao Tribe, die door middel van dans en zang hun gewoontes en tradities kenbaar maken.

Overnachting in het Banaue Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we, per lokale jeepney, Banga-An Village. Dit traditionele dorpje is prachtig gelegen te midden van de rijstterrassen. We maken hier een wandeling, off road over een pad, dwars door de rijstterrassen. We gaan tevens kennismaken met de levensstijl van de Ifugaos, de lokale bewoners van dit gebied.

Hierna bezoeken we het View Point over de wereldberoemde rijstterrassen van Banaue, volgens velen het achtste wereldwonder. De rijstterrassen zijn gelegen op heilige grond, de lokale bevolking vereert nog steeds hun treden naar de hemel.

Overnachting in het Banaue Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt verlaten we de Northern Highlands van Luzon.

We reizen terug naar Manila. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Laat in de middag arriveren we in Manila.

Overnachting in het Heritage Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Caticlan.

Na aankomst op het vliegveld van Caticlan, gelegen op het eiland Panay, volgt de transfer per shuttle naar Boracay.

Vervolgens gaan we inchecken in het Le Soleil de Boracay. Dit driesterrenhotel is gelegen bij Station 2 en beschikt over 77 kamers, een zwembad en een beachfront restaurant. Het hotel ligt aan White Beach. Het D’Mall shopping gebied bevindt zich op 300m.

Overnachting in het Le Soleil de Boracay.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Boracay

Le Soleil de BoracayDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen en ontspannen op dit prachtige eiland. Ga zwemmen, zonnebaden, snorkelen of het eiland verkennen. Aan u de keus.

Overnachtingen in het Le Soleil de Boracay.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Boracay

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen en ontspannen op dit prachtige eiland. Ga zwemmen, zonnebaden, snorkelen of het eiland verkennen. Aan u de keus.

Overnachtingen in het Le Soleil de Boracay.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Boracay

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen en ontspannen op dit prachtige eiland. Ga zwemmen, zonnebaden, snorkelen of het eiland verkennen. Aan u de keus.

Overnachtingen in het Le Soleil de Boracay.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Caticlan. Vervolgens vliegen we terug naar Manila. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen in Boracay en/of andere bestemming zoals bijvoorbeeld Palawan of Cebu toevoegen.

WILT U UW FILIPIJNEN REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE FILIPIJNEN SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Banaue Boracay Swing - 11 Dagen - R-FIL-03

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2023 t/m 31 maart 2024: € 569

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Philippines Public Holidays & van 24 december 2023 t/m 31 december 2023

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Banaue Boracay Swing