Palawan Tour - 4 Dagen

Palawan Tour

De Palawan Tour is een 4 daagse rondreis vanuit Puerto Princesa.

Het eiland Palawan, ongeveer 435km lang en 40km breed, beschikt over een schitterende natuur. Het zuidelijkste punt ligt bijna tegen Borneo aan. Met meer dan 1800 eilanden vormt dit gebied van 650km de grootste provincie binnen de Filippijnen. De hoofdstad van het eiland is Puerto Princesa, een stad met meer dan 80.000 inwoners. Durf het avontuur aan te gaan, varen in de grotten van St. Pauls National Park of maak een tocht door de maagdelijke regenwouden. In deze wouden komen zeldzame vogels en andere diersoorten voor. Voor duikliefhebbers ligt in de Sulu Sea een van de mooiste duiklocaties van de Filippijnen, de Tubbataha Reefs.

Wilt u uw vakantie naar de Filipijnen persoonlijk komen bespreken met één van onze Filipijnen specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Puerto Princesa

Na aankomst op de luchthaven van Puerto Princesa volgt de transfer naar het Aziza Paradise Hotel.

In de middag maken we de City / Iwahig Tour.

Tijdens deze tour maken we kennis met de veelzijdige en schitterende natuur van Palawan. We bezoeken het krokodillencentrum van Iwahig, gelegen op circa 23km van Puerto Princesa. Hier ontmoeten we vele soorten van deze reusachtige dieren. (op zondag is dit krokodillencentrum gesloten).

Hierna kunt u heerlijk rondwandelen op de plaatselijke markt en neem een kijkje in de kathedraal.

Overnachting in het Aziza Paradise Hotel.

Lunch
Hotel

Vandaag gaan we, na het ontbijt, een spectaculaire tour maken.

Deze Underground Tour is een spannend avontuur. We trekken door het dichte regenwoud en genieten van al het moois dat dit woud te bieden heeft. We stoppen bij het St. Paul’s National Park. Kijk uit voor de vele apen die loeren op uw spullen! Hier gaan we per boot de beroemde ondergrondse rivier bezoeken. Picknicklunch is inbegrepen.

Het St. Paul Subterranean River National Park ligt aan de westkust van Palawan, op 81 km van het centrum van Puerto Princesa. In 1999 werd het uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het park beschikt over een spectaculair kalkstenen Karst landschap, waar de St. Pauls Underground River, via een imposant holensysteem doorheen stroomt. De rivier heeft een lengte van meer dan acht kilometer, waardoor het de langste bevaarbare, ondergrondse rivier ter wereld is. Bij een slokdarmachtige opening in een steile kalkstenen muur komt hij in het daglicht en hij mondt direct uit in de Zuid-Chinese Zee. Mangrove-, berg- en laaglandregenwouden met veel endemische dieren en een indrukwekkende verscheidenheid aan planten maken dit nationale park een bijzonder waardevol ecosysteem, dat zelfs zonder de ondergrondse rivier een attractie is. Het startpunt voor boottochten over de ondergrondse rivier, via het sensationele hollensysteem, is meestal Sabang. Dit idyllische vissersdorp ligt in een schilderachtige baai. Met de boot is het 20 minuten varen naar de ingang van de grot. Meerdere vleermuissoorten bevolken het complex, waarvan de gangen, zalen en kamers zijn versierd met legendarische rotsformaties, enorme stalagmieten en ontelbare stalactieten.

Overnachting in het Aziza Paradise Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Ook deze dag is een waar avontuur. Na het ontbijt starten we met de Honda Bay Tour. We gaan per boot Island Hoppen. Geniet van de zon, zee en strand. Ga snorkelen of gewoon lekker zwemmen! Kortom een trip vol avontuur en plezier.

Overnachting in het Aziza Paradise Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Puerto Princesa. Hier eindigt deze tour.

Wilt u langer op Palawan verblijven dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze reis is per dag te verlengen in Puerto Princesa of met één van onze El Nido resorts of op Busuanga. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW FILIPPIJNEN REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE FILIPPIJNEN SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt
Hotel

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 februari 2023 t/m 31 maart 2024: € 165

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Philippines Public Holidays & van 24 december 2023 t/m 31 december 2023

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Palawan Tour

Reis details:

  • Vliegveld Puerto Princesa
  • 2
  • I-PAL-01
  • 4 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen