Southern Borders Connection - 10 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
8 deelnemers:
va € 1527
 
va € 1416
 
[wpdatatable_min table_id=2116 col_id=18856 value_only

Southern Borders Connection

Deze prachtige rondreis begint in Bohol. Op dit eiland bezoeken we de wereldberoemde Chocolate Hills en de tarsiers. In Dumaguete maken we een stadstour en bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden. Vervolgens gaan we naar het eiland Siquijor. Hier kunt u perfect snorkelen of duiken.  De volgende bestemming is Sumilon Island, een prachtig bountyeiland. Het hoogtepunt van deze reis is de ontmoeting met de walvishaaien.

Wilt u uw vakantie naar de Filipijnen persoonlijk komen bespreken met één van onze Filipijnen specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Bohol

Dag 01 :
Bohol

Bohol Beach ClubNa aankomst op het vliegveld of de pier van Bohol (Tagbilaran) volgt de transfer naar de Bohol Beach Club

Bohol is gelegen op 62km ten zuidoosten van Cebu. Het eiland is het op negen na grootste van de Filippijnen en rijk aan landbouw en visserij. Bohol is de laatste jaren ontdekt door toeristen die de eenvoudige charme en rust prefereren boven het drukke stadsleven. Het meest in het oog springend zijn de Chocolate Hills, genoemd naar de chocoladebruine kleur die de heuvels krijgen aan het eind van het droge seizoen.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag heerlijk relaxen bij de Bohol Beach Club.

Dit resort beschikt over 88 kamers en is rustig gelegen aan het strand op het eilandje Panglao. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen tv, een minibar, een kluisje, WIFI en een badkamer met douche en toilet. Op slechts 1 km bevindt zich het beroemde Alona Beach.

Overnachting in de Bohol Beach Club.

Hotel
Dag 02 :
Bohol

Baclayon Church - BoholNa het ontbijt gaan we de bezienswaardigheden van Bohol ontdekken.

We beginnen met een bezoek aan de Sandugo, het monument van het bloed compact in Tagbilaran City. De ontdekkingsreiziger Miguel Lopez de Legazpi en Datu Sikatuna, de overste van Bohol, bezegelden hier hun vriendschap op 16 maart 1565 als onderdeel van de stamtraditie. Dit wordt beschouwd als het eerste vriendschapsverdrag tussen de Spanjaarden en de Filippino’s. Sandugo is een visayaans woord dat een bloed betekent.

Hierna bezoeken we de Baclayon Church en het museum. De kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, wat de naam betekent, staat in de stad Baclayon, direct aan de zee, aan de zuidkust van Bohol. Het is de best bewaarde jezuïetenkerk in de regio. De imposante constructie van koraalsteen, met zijn prachtige zuilen, werd voltooid in 1727 en herbergt ook een kerker, waarin de kerk wetsovertreders straften. Naast de prachtige kerkzaal is er een museum met oude christelijke artefacten en relikwieën te bezoeken.

Hierna maken we een korte stop bij het Tarsier Sanctuary. Hier zien we de met uitsterven bedreigde kleinste primaat (soort aapje). Door zijn bolle ogen wordt hij ook wel het spookdiertje genoemd. Ze zijn ongeveer net zo groot als een handpalm, maar hebben ogen die ongeveer 150 keer groter zijn in verhouding tot hun lichaam dan de mens. Hierdoor hebben ze een goed zicht in het donker, want de kleine dieren zijn nachtdieren en vangen insecten na zonsondergang.

Vervolgens bezoeken we de wereldberoemde Chocolate Hills. De Chocolate Hills, de 30 tot 50 m hoge chocoladeheuvels van Bohol, vormen een landschap in het midden van het eiland dat er nergens in de hele wereld zo uitziet. De speciale vorm suggereert dat dit het werk was van een begaafd landschapskunstenaar, maar de 1268 bergen zijn door de natuur geschapen. De oorsprong ligt in de zee, omdat de geërodeerde, kalkhoudende rotsen waarvan ze zijn gemaakt, duizenden jaren geleden werden gevormd door koralen en kalkalgen. Natuurlijk vertelt de legende een ander verhaal. Hier zijn de heuvels niets anders dan versteende tranen van de reus Argo, omdat zijn geliefde de prachtige Aloya stierf. Van maart tot en met mei hebben deze heuvels een chocoladebruine kleur.

Vervolgens rijden we terug naar Loboc voor een riviercruise langs de met nipa omzoomde rivier aan boord van een inheemse catamaran. Een lunch met lokale gerechten wordt aan boord geserveerd. De riviercruise zal zeker je lichaam en geest ontspannen als je de schoonheid van de natuur van glooiende heuvels, sierlijke kokospalmen en groene nipapalmen langs de rivieroevers bekijkt.

Overnachting in de Bohol Beach Club.

Ontbijt, Lunch
Hotel

DumagueteNa het ontbijt vertrekken we naar de pier voor de boottocht naar Dumaguete.

Dumaguete is een stad in de provincie Negros Oriental. Het is de hoofdstad, de belangrijkste zeehaven en de grootste stad van de provincie.

Na het inchecken in Hotel Essencia kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in Hotel Essencia.

Ontbijt
Hotel

Coco Grove Beach Resort - SiquijorNa het ontbijt maken we een stadstour in Dumaguete. We bezoeken de Silliman Universiteit. We wandelen over de campus waar veel oude bomen staan. Hierna bezoeken we een pottenbakkerij en een weeffabriekje. Verder passeren we het prachtig aangelegde Freedom Park en de Cathedral Bell Tower. Lunch in een lokaal restaurant. Hierna volgt de transfer naar de pier voor de boottocht naar Siquijor.

Siquijor is een eiland, tevens ook een provincie, gelegen ten zuiden van Cebu. Na aankomst op het eiland volgt de transfer naar het Coco Grove Beach Resort.

Het Coco Grove Beach Resort beschikt over 91 kamers. Met 800 meter prachtig wit zandstrand en gezegend met een kristalheldere zee biedt dit resort u een oase aan rust. In de zee kunt u perfect snorkelen of duiken en zo genieten van deze spectaculaire onderwaterwereld. Het resort beschikt over 3 zwembaden en 3 restaurants.

Overnachting in het Coco Grove Beach Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 05 :
Siquijor

Coco Grove Beach Resort - SiquijorDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk genieten op dit prachtige, ongerepte eiland. Siquijor Island beschikt over 23 prachtige duiklocaties. Het Coco Grove Beach Resort beschikt over een duikschool. Er kunnen hier dus allerlei duiktrips worden georganiseerd.

Overnachting in het Coco Grove Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Siquijor

Coco Grove Beach Resort - SiquijorDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk genieten op dit prachtige, ongerepte eiland. Geniet van de zon, de zee en het strand.

Overnachting in het Coco Grove Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Bluewater Sumilon Island ResortVandaag maken we, na het ontbijt, een boottocht via Dumaguete naar Sumilon Island.

We gaan inchecken in het Bluewater Sumilon Island Resort. Dit resort is prachtig gelegen bij het zuidoostelijke punt van het vasteland van Cebu. Het behoort tot een van de mooiste natuurlijke gebieden van Cebu. Het eiland is gezegend met natuurlijke lagoons, grotten, kristalhelder water, zandbanken en mangroves. Het eiland heeft een oppervlakte van 24 hectare en is omgeven door kristalhelder water met variërende aquamarijn-tinten. Het is het eerste beschermde zeegebied op de Filippijnen en werd in 1974 onder leiding van Siliman University Marine Reserve tot een visreservaat gemaakt. Tijdens het duiken, vindt men gevarieerde mariene soorten en zelfs af en toe waarnemingen van zwarte punthaaien. Ongerepte witte zandstranden bevinden zich in verschillende gebieden op Sumilon.

Overnachting in het Bluewater Sumilon Island Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Deze dag zal ongetwijfeld het hoogtepunt zijn van uw vakantie.

Na het ontbijt varen we naar Oslob. Hier zullen we in contact komen met de vriendelijke walvishaaien. Deze vissen leven van plankton en kril. De walvishaaien kunnen wel 16m lang worden en wegen wel tot 15.000 kilo. U kunt ze aanschouwen vanaf de boot. Het is ook mogelijk om het water in te gaan en te zwemmen en/of te snorkelen tussen deze reusachtige dieren. Let Op: er zijn regels opgesteld voor het zwemmen met de walvishaaien.

Uiteraard bestaat er altijd een kleine kans dat de walvishaaien, bv. vanwege weerscondities, niet komen opdagen. Wij kunnen u geen garantie geven dat we de walvishaaien zullen zien.

Overnachting in het Bluewater Sumilon Island Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Bluewater Sumilon Island ResortDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen en ontspannen op dit prachtige eiland. Ga zwemmen, zonnebaden, snorkelen of het eiland verkennen. Aan u de keus.

Overnachtingen in het Bluewater Sumilon Island Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar Cebu of Dumaguete. Hier eindigt deze prachtige rondreis.

WILT U UW FILIPPIJNEN REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE FILIPPIJNEN SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Southern Borders Connection - 10 Dagen - I-BOH-01

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 februari 2023 t/m 31 maart 2024: € 879

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Philippines Public Holidays & van 24 december 2023 t/m 31 december 2023

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Southern Borders Connection

Reis details:

  • Vliegveld Bohol
  • 2
  • I-BOH-01
  • 10 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen