hotels ayutthaya

Hotels Ayutthaya

Zoekt u een hotel in Ayutthaya? U kunt kiezen uit meer dan 14000 hotels in Thailand. Profiteer van onze dagdeal hotels, deze zijn per nacht te boeken en altijd scherp geprijsd. Tevens kunt u bij ons ook de transfer naar uw hotel in Thailand reserveren.

Combineer dit met een vliegticket en “bouwsteenmodules” naar keuze. Op deze manier kunt u zelf uw eigen vakantie naar Thailand samenstellen!

De hotels variëren van eenvoudige guesthouses tot de luxe vijfsterrenhotels. U kunt kiezen uit alle kamertypes met of zonder ontbijt. Zoekt u een ander hotel in Thailand? Voor ons geen probleem. Wij kunnen vrijwel alle hotels direct voor u reserveren.

Wilt u uw reis naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.


Overzicht Hotels


Hieronder vindt u een overzicht van onze hotels in Ayutthaya, echter dit is slechts een kleine selectie. Wij kunnen vrijwel alle hotels voor u online reserveren tegen zeer scherpe prijzen!

Ampo Residence Hotel - Ayutthaya

Ampo Residence Hotel – Ayutthaya LAAGSTE PRIJS!va € 34 per kamer …

Ayutthaya - Silp-Pa Phra Nakhon Si Ayutthaya

Silp-Pa Phra Nakhon Si Ayutthaya LAAGSTE PRIJS! va € 41 per …

Ayutthaya - Krungsri River Hotel
Aanbevolen

Krungsri River Hotel – Ayutthaya LAAGSTE PRIJS! va € 52 per …

Ayutthaya - Pludhaya Resort & Spa

Pludhaya Resort & Spa – Ayutthaya LAAGSTE PRIJS! va € …

Ayutthaya - Phuttal Residence

Phuttal Residence – Ayutthaya LAAGSTE PRIJS! va € 58 per kamer …

Ayutthaya - Sala Ayutthaya

Sala Ayutthaya LAAGSTE PRIJS! va € 134 per kamer Het Sala …


Kaart Hotels Ayutthaya


Filter op
TitelOmschrijvingKoppelingLandLocatieLigging

Informatie Ayutthaya

De oude stad Ayutthaya is een van de belangrijkste toeristische attracties van Thailand en ligt ongeveer 70 km ten noorden van de hoofdstad Bangkok. Ook het Bang Pa-In zomerpaleis, gelegen op ongeveer 20km ten zuidwesten van Ayutthaya, is zeer indrukwekkend. Het Phra Nakhon Si Ayutthaya Historical Park werd in december 1991 opgenomen in de UNESCO World Heritage List.


Geschiedenis


Voordat Ayutthaya in 1767 door het Birmaanse leger werd verwoest, regeerden hier 33 koningen achtereen. Vele Europese naties, waaronder de Nederlandse V.O.C., hadden in deze eens welvarende stad handelsposten. De stad is gesticht door Koning U Thong in 1350. Eeuwenoude tempels en paleizen liggen verspreidt in de omgeving van Ayutthaya. Een van de meest belangrijkste is de Wat Phra Sri Sanphet. Deze koninklijke tempel stond binnen de muren van het oude Koninklijk Paleis. De tempel werd gebouwd in 1448, daarna is de tempel twee keer gerestaureerd. Het . De tempel wordt bewaakt door drie chedis. Van het Koninklijk Paleis zelf is niets meer over.

Ten zuiden van de tempel ligt de modernere Viharn Phra Mongkol Bopit. Eén van de grootste bronzen boeddhabeelden van Thailand is hier te bewonderen. Hier vlakbij, aan de rand van het Phra Ram Park, ligt de Wat Phra Ram tempel, gebouwd in 1369 door Koning Ramesuen. In het park liggen ook de ruïnetempels van Wat Phra Mahathat, daterend uit 1374. De Wat Rachaburana, gelegen ten noorden van de Wat Phra Mahathat, stamt uit de 15de eeuw. Ook liggen op loopafstand het Chao Sam Phraya National Museum en het in de 19de eeuw herbouwde Chandra Kasem Paleis. Ayutthaya’s best bewaarde tempels is de Wat Na Phra Meru, gelegen op de noordoever van de Lop Buri rivier. Ongeveer 1km ten westen ligt de Phu Khao Thong, een chedi uit 1745. Aan de oostoever van de Pasak ligt de Wat Phanan Choeng, met een 19m uit de 14de eeuw stammend boeddhabeeld.

Vanuit uw hotel in Ayutthaya kunt u eenvoudig een bezoek brengen aan deze tempels.

Klik hier voor het weerbericht in Ayutthaya.


Viharn Phra Mongkol Bohpit


Hier kunt u genieten van één van de grootste bronzen boeddhabeelden van Thailand, bovendien bevinden zich hier enkele kleine boeddhabeelden. Dit tempelcomplex werd vernietigd door de Birmezen in 1767, maar in 1956 is het opnieuw opgebouwd in de originele stijl.


Wat Mahathat


Dit tempelcomplex ligt op de hoek van de Chi Kun Road met de Naresuan Road. De tempel is gebouwd tijdens het bewind van Koning Ramesuan in 1384. De belangrijkste constructie was een hoge pagode (prang) welke totaal verwoest werd door het Birmese leger. Toen het Fine Arts Department in 1956 begon met de restauratie van Ayutthaya vond men hier enkele verborgen schatten, zoals gouden boeddhabeelden van verschillende afmetingen, een rekwelie van Lord Buddha en andere voorwerpen van robijn en kristal. Deze voorwerpen kunt u nu terugvinden in het National Museum van Bangkok.