Snorkelen bij Bunaken

3 Days

Snorkelen bij Bunaken

Snorkelen bij Bunaken is een 3 daagse reis in Noord-Sulawesi.

Combineer cultuur, avontuur en ontspanning tijdens een onvergetelijke reis naar Manado, Indonesië. Verken de bruisende stad met zijn rijke historie, proef de lokale keuken en ervaar de schoonheid van de onderwaterwereld bij Bunaken.

Manado: een stad vol leven:

Duik in de fascinerende historie van Manado, met bezoeken aan de Ban Hin Kiong Tempel en The Statue of Jesus Christ. Wandel door de kleurrijke markten, proef heerlijke gerechten zoals Babi Panggang en Cakue, en geniet van de levendige sfeer.

Bunaken: een paradijs voor snorkelaars:

Ontdek de ongelooflijke biodiversiteit van Bunaken tijdens een snorkelavontuur. Bewonder de prachtige koraalriffen en kom oog in oog te staan met schildpadden, haaien, roggen en koraalduivels. Ervaar de rust en sereniteit van de onderwaterwereld in dit magische paradijs.

Deze reis biedt het perfecte evenwicht tussen cultuur, avontuur en ontspanning. U ontdekt de rijke historie van Manado, proeft de lokale keuken en ervaart de schoonheid van de onderwaterwereld bij Bunaken.

Dromen van een onvergetelijke vakantie op Sulawesi?

Maak uw droom werkelijkheid met BM Air Reizen in Maarssen! Kom langs op ons reisbureau en laat u adviseren door onze ervaren reisspecialisten. Samen stellen we de perfecte reis naar Sulawesi voor u samen, geheel afgestemd op uw wensen en budget.

Sulawesi, ook wel Celebes genoemd, is het grootste eiland van Indonesië en barst van onontdekte schatten. Ontdek ruige vulkaanlandschappen, mystieke regenwouden, idyllische stranden en bruisende steden. Sulawesi is een paradijs voor avonturiers, natuurliefhebbers en duikfanaten.

Snorkelen bij Bunaken: Dagelijks vertrek vanuit Manado

  • Vliegveld Manado
  • 2
  • I-SUL-11
  • 3 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of uitbreiden

Programma

Dag 01 :
Manado

Aankomst op het Sam Ratulangi Airport van Manado. Hier staat de lokale gids u op te wachten.

Later op de dag maken we een stadstour door Manado.

We beginnen met een bezoek aan de taoïstische Ban Hin Kiong tempel. Gelegen in het hart van de stad, is deze eeuwenoude tempel een baken van Chinees erfgoed en een geliefd bedevaartsoord voor gelovigen en toeristen alike. De tempel werd in 1819 gesticht door Chinese immigranten en is daarmee de oudste tempel in Manado. Het is gebouwd in traditionele Chinese architectuurstijl, met prachtige ornamenten, drakenbeelden en kleurrijke muurschilderingen. De tempel is gewijd aan verschillende goden en godinnen, waaronder de Taoïstische god Guan Yu en de Boeddhistische bodhisattva Avalokitesvara.

Vervolgens bezoeken we The Statue of Jesus Christ. Met een hoogte van 59 meter, inclusief voetstuk, is het het hoogste standbeeld in Indonesië. De open armen van Christus worden gezien als een gebaar van welkom en omarming voor alle mensen. Gelegen op de top van Bukit Kasih, torent deze majestueuze sculptuur hoog boven de stad uit en biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Tot slot gaan we naar Malalayang Beach. Vanaf deze plek heeft u een mooi zicht over de baai van Manado en Bunaken Island. In de vele restaurant kunt u hier lekkere Pisang Goreng bestellen.

Overnachting in het Aston Manado Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Bunaken

Na het ontbijt volgt de transfer naar de haven. Vervolgens varen we met een lokale boot naar Bunaken Island.

Na aankomst op het eiland gaan we naar een lokale shop waar we snorkeluitrusting, zoals een masker, een snorkel en zwemvliezen, kunnen huren (niet inclusief). U kunt dit uiteraard ook zelf meenemen.

Vervolgens kunt u gaan snorkelen bij Bunaken in het kristalheldere water.

Gelegen voor de kust van Manado, staat dit marinepark bekend om zijn ongelooflijke biodiversiteit en prachtige koraalriffen. Snorkelen in Bunaken is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt naar een wervelende wereld van kleurrijke vissen, koraalformaties en fascinerend zeeleven.

Bunaken herbergt meer dan 350 soorten koraal en 700 vissoorten, waarmee het een van de meest biodiverse mariene gebieden ter wereld is. De koraalriffen wemelen van kleur en leven, met scholen vissen in alle vormen en maten, van kleine koraalduivels tot majestueuze schildpadden. U kunt hier ook macrofauna bewonderen, zoals zeepaardjes, kreeften, garnalen en naaktslakken.

Overnachting in het Aston Manado Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Manado

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld. Hier eindigt deze tour. U kunt eventueel andere bouwstenen koppelen aan dit programma.

Deze reis wordt uitgevoerd met een privé auto/minibus, inclusief chauffeur, een Engelssprekende gids en is inclusief de entreegelden.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Snorkelen bij Bunaken - 3 Dagen - I-SUL-11

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juni 2024 t/m 31 maart 2025: € 65

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 22 december 2024 t/m 03 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Snorkelen bij Bunaken