Mengwi & Tanah Lot - 1 Dag

Mengwi & Tanah Lot

Mengwi & Tanah Lot is een dagtrip op Bali.

De Taman Ayun Tempel is een heilige Balinese Hindoetempel gelegen in Mengwi op Bali, Indonesië. Gebouwd in de 17e eeuw, vertoont de tempel traditionele Balinese architectuur met ingewikkelde houtsnijwerken, prachtige tuinen en waterpartijen die voor een serene en rustige sfeer zorgen. De tempel is toegewijd aan de verering van de Hindoegoden en is ook onderdeel van UNESCO’s Werelderfgoedlijst.

De naam “Taman Ayun” betekent letterlijk “mooie tuin”, en het is gemakkelijk te zien waarom. De tempel is omgeven door aangelegde tuinen die nauwkeurig worden onderhouden en versierd zijn met lotusvijvers, fonteinen en weelderig groen. De hoofdingang van de tempel is een torenhoge poort die naar een ruime binnenplaats leidt waar bezoekers de ingewikkelde architectuur kunnen bewonderen en traditionele Hindoeceremonies kunnen bijwonen.

U kunt deze dagtrip, Mengwi & Tanah Lot, in ieder Bali programma inlassen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bali kunt u bij ons terecht.

Wilt u uw vakantie naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Kuta, Sanur of Nusa Dua

Een prachtige dagexcursie naar de Mengwi Tempel & de Tanah Lot + diner

Dag 01 :
Bali

We beginnen met een bezoek aan de Taman Ayun tempel. Deze tempel is gelegen bij het plaatsje Mengwi en is gewijd aan de vorsten die tot 1892 heersten over dit gebied. De Pura Taman Ayun is gebouwd in 1634 en is omgeven door grachten met lotusbloemen. In het tempelcomplex staan vele torens, welke bergen voor moeten stellen. De hoogste toren heeft 11 verdiepingen en stelt de berg Gunung Batukau voor.

Hierna bezoeken we Bali’s beroemdste zeetempel, de Tanah Lot. Aan de westkust, op korte afstand van Kediri, wacht u een adembenemend schouwspel: de tempel van Tanah Lot, eenzaam gelegen op een rots even uit de kust. Tanah betekent aarde en Lot betekent zee. Letterlijk vertaald hebben we het dus over de Tempel van de Aarde, gelegen in de Zee. Net als vele andere tempels op Bali is de Tanah Lot verbonden met de heilige Brahman priester Danghyang Nirarta. Deze priester besloot, tijdens één van zijn reizen in de 16de eeuw, op deze prachtige plaats te overnachten. Later besloten de inwoners op deze prachtige plaats een tempel te bouwen, de Tanah Lot. De tempel behoort tot één van de zes belangrijkste tempels van Bali. De tempel is opgedragen aan de God Van de Zee. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht op de tempel.

Hierna gaan we genieten van een heerlijk diner in een lokaal restaurant in de omgeving van de Tanah Lot.

Diner

Mengwi & Tanah Lot - D-BAL-14

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Mengwi & Tanah Lot

Reis details:

  • Kuta, Sanur of Nusa Dua
  • 2
  • D-BAL-14
  • ongeveer: 14.00 - 20.00 uur