1000 Lingas & Pink Temple - 1 Dag

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va €
va €
va €

Dagexcursie Siem Reap: 1000 Lingas & Pink Temple

Dagelijks vertrek vanuit Siem Reap

Tijdens deze dagexcursie vanuit Siem Reap bezoeken de rivier van de 1000 Lingas in Kbal Spean en de roze tempels Banteay Srei en Banteay Samre.

Om omstreeks 08.00 wordt u opgehaald bij uw hotel in Siem Reap.

Nadat u heeft kennisgemaakt met de gids vertrekken we naar Kbal Spean (de rivier van de 1000 Lingas). Het is gelegen op ongeveer 49km van Siem Reap in het Kulen gebergte. Kbal Spean betekent letterlijk het “het hoofd van de rivier.” In de rivierbeddingen kunnen we de unieke Lingas bekijken. Dit zijn hindoeïstische afbeeldingen die gemaakt zijn om het water vruchtbaar te maken. We wandelen bergopwaarts over een pad in de jungle, naar het beginpunt van de rivier.

Vervolgens rijden we verder, over het platteland, naar de Banteay Srei tempel. Deze tempel is grotendeels gebouwd van rood/roze zandsteen en dateert uit de 10e eeuw. Banteay Srei betekent letterlijk “Citadel van de Overwinning”. Het is de enige grote tempel in Angkor die niet gebouwd is in opdracht van een monarch. De bouw ervan wordt toegeschreven aan een hoveling genaamd Yajnavaraha. Hij was een geleerde en raadgever van koning Rajendravarman. U kunt hier genieten van het duidelijke en gedetailleerde snijwerk in het zandsteen.

Niet te missen is de Banteay Samre. De roze-gekleurde zandstenen muren zijn versierd met snijwerk en bas-reliëfs, die behoren tot de meest talentvolle dat Angkor te bieden heeft.

Laat in de middag keren we weer terug naar uw hotel in Siem Reap.

1000 Lingas & Pink Temple : D-CAM-04

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

1000 Lingas & Pink Temple

Reis details:

  • Siem Reap
  • 2
  • D-CAM-04