Beleef Sri Lanka

7 Days
2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va €
 
va €
 
va €

Beleef Sri Lanka

Beleef Sri Lanka met deze 7 daagse individuele rondreis.

Deze reis van 7 dagen door Sri Lanka is een uitstekende manier om te genieten van de natuurlijke en culturele attracties van het land. Beginnend met een bezoek aan Negombo, de perfecte kustbestemming met prachtige accommodatie, serene stranden en vriendelijke bewoners. De vismarkt is ook een must-visit site die u in staat stelt om de dagelijkse activiteiten van lokale vissers te zien en verse vis te kopen.

Ga vervolgens naar de Nederlandse vesting, een indrukwekkend koloniaal bouwwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan. De St. Mary-kerk is een ander populair toeristisch attractiepunt met een historische betekenis vol rijke culturele erfgoed en rust. Voor dierenliefhebbers is Pinnawela een geweldige plek om de prachtige olifanten van Sri Lanka te zien.

De volgende bestemming is Kandy. De tempel van de tand is de belangrijkste boeddhistische tempel van het land, een spiritueel middelpunt en een buitengewone bedevaartsplaats. De fascinerende culturele show is een perfecte manier om de verschillende aspecten van de Sri Lankaanse cultuur te zien, met fantastische dansen en traditionele drummuziek voor een werkelijk geweldige ervaring.

Een andere geweldige bestemming is Hikkaduwa, een rustige badplaats vol prachtige stranden die een scala aan watersportmogelijkheden bieden. Fort Galle is een andere geweldige site om te verkennen met zijn Nederlandse koloniale gebouwen en prachtige architectonische ontwerpen. Vergeet niet te genieten van de schoonheid van de zonsondergang met uitzicht op de prachtige Indische Oceaan.

Kortom, Sri Lanka is een exotische vakantiebestemming die het waard is om te worden verkend met zijn uitgestrekte attracties, van de prachtige stranden, de verborgen tempels en forten, rijke historische cultuur en vriendelijke bewoners, maakt het een perfecte bestemming.

Ook de vliegtickets naar Colombo kunt u voordelig bij BM Air Reizen boeken

Beleef Sri Lanka kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule, één van onze Sri Lanka rondreizen of verlengen met een strandvakantie. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen. Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-I-06
 • 7 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Negombo - strandAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo.

Negombo is een badplaats, gelegen aan de westkust van Sri Lanka. De stad is gelegen aan een lagune met uitgestrekte mangrovebossen en bezaaid met kokospalmen. We gaan inchecken in het Lavinia Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand van Negombo.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - Dutch FortNa het ontbijt gaan we vandaag een stadstour maken in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Tot slot bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874. In Negombo bevinden zich vele kerken. Veel lokale bewoners bekeerden zich tot het katholicisme, zodat de stad ook wel bekend staat als ‘Klein Rome’. De St. Mary Church, gelegen in het stadscentrum, heeft een vervagende roze kleur. In de kerk bevinden zich prachtige plafondschilderingen.

Diner + Overnachting in het Laviniya Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Pinnawela - olifanten in de rivierNa het ontbijt vertrekken we naar Kandy.

Onderweg bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

Hier vervolgen we onze route naar Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 04 :
Kandy

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

Hierna bezoeken we Upper Lake en een bazaar.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Citrus HikkaduwaNa het ontbijt verlaten we Kandy en gaan op weg naar Hikkaduwa.

Later op de dag komen we aan in Hikkaduwa. We verblijven hier in het Citrus Hikkaduwa Hotel. Dit hotel is gelegen langs het strand en van alle gemakken voorzien. Zo kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad of op het strand. In Hikkaduwa kunt u perfect snorkelen, duiken & surfen.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand van Hikkaduwa. Het levendige centrum van Hikkaduwa kunt u eenvoudig per tuk-tuk bereiken.

Diner + Overnachting in het Citrus Hikkaduwa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle Dutch FortDeze dag maken we, na het ontbijt, een excursie naar Galle.

In Galle brengen we een bezoek aan het Dutch Fort. Het Nederlandse Fort Galle is een UNESCO Werelderfgoed gelegen in de oude stad Galle op Sri Lanka. Het fort werd gebouwd door de Portugezen in de 16e eeuw en later overgenomen door de Nederlanders in de 17e eeuw. De fortificatie wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van een versterkte stad gebouwd door Europeanen in Zuidoost-Azië. Het fort herbergt talrijke historische gebouwen en monumenten die herinneren aan haar rijke geschiedenis.

Het Galle Museum, dat zich bevindt binnen de muren van het Nederlandse Fort, is een geweldige plek voor geschiedenisliefhebbers. Het museum toont voorwerpen die werden ontdekt in de omgeving van het fort en biedt een glimp van het rijke culturele erfgoed van Sri Lanka. Het museum herbergt een breed scala aan tentoonstellingen, waaronder oude Galle munten, aardewerk, traditionele kleding, wapens en sculpturen. Een bezoek aan het Nederlandse Fort en het Galle Museum biedt een kans om terug in de tijd te reizen en de rijke culturele geschiedenis van Sri Lanka te ervaren.

Diner + Overnachting in het Citrus Hikkaduwa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 07 :
Hikkaduwa

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of een strandhotel in Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala. Aan u de keus.

Na aankomst op het vliegveld of bij één van de strandhotels eindigt deze reis. U kunt deze reis dus verlengen met een heerlijke strandvakantie.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 26 pp

Kaart Beleef Sri Lanka

Beleef Sri Lanka - 7 Dagen - SR-I-06

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Pinnawela: USD 10 per persoon
 • Kandy tempel: USD 7 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 5 per persoon
 • Galle – museum: USD 4 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 juni 2023 t/m 31 oktober 2023: € 175
 • 01 november 2023 t/m 31 december 2023: € 189

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 21 augustus 2023 t/m 30 augustus 2023: € 66 per persoon

De data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Beleef Sri Lanka