Historisch Malacca - 1 Dag

Dagelijks vertrek vanuit Kuala Lumpur

Ontsnap de drukte van Kuala Lumpur en ervaar de betoverende regio van Malakka, de geboorteplaats van de natie met een zeer rijke geschiedenis.

Hoogtepunten

  • Ga een stap terug in de tijd terwijl u door St. Paul's Hill wandelt
  • Kom oog in oog te staan met enkele van de beste Nederlandse koloniale architectuur in Stadthuys
  • Ontdek de oude spirituele Chinese Cheng Hoon Teng tempel

Historical MalaccaOoit was het een machtige en welvarende handelshaven. Malacca was het toneel van vele grote veldslagen, omdat invasiemachten uit Portugal, Engeland en Nederland vochten voor de suprematie. Neem de St. Paul’s Hill, de opvallende overblijfselen van een Portugees fort, de Cheng Hoon Teng-tempel, de oudste van heel Maleisië en jaag op authentieke artefacten en relikwieën terwijl je door de Jonker’s Street slentert. Kom naar de plek waar oud en nieuw samen komt in deze levendige havenstad en werelderfgoed.

Malacca, gelegen op een belangrijke strategische locatie voor verschillende buitenlandse kolonisatoren, heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis van cultuur en architectuur. Verken het Portugese fort op St. Paul’s Hill en ga terug naar de 17e eeuw, toen het het toneel was van een episch beleg van zeven maanden in de handen van Nederlandse indringers.

Historical MalaccaNeem vervolgens een kijkje in Stadthuys, een uitstekend voorbeeld van de koloniale Nederlandse architectuur en nu de thuisbasis van het boeiende museum over geschiedenis en etnografie.

Historical MalaccaOntdek de invloed van de Chinezen op Malakka in de Cheng Hoon Teng-tempel, de oudste in zijn soort in heel Maleisië en eens centraal in de spirituele ambities van de Chinese gemeenschap in het historische Malakka. Ervaar de bloeiende moderne Maleisische cultuur uit de eerste hand, proef de lokale Peranakan-keuken en jaag op koopjes terwijl je door de antiekmarkt dwaalt in Jonker’s Street voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

8 hours

Kaart - Historical Malacca

Download PDF (Engels)

💾 > Historical Malacca (pdf)

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Historisch Malacca

Reis details:

  • Hotel Kuala Lumpur (Bukit Bintang & Golden Triangle)
  • 2
  • T-KUL-09
  • Privé auto + chauffeur/gids
  • Dagexcursie - 8 uur