Java-Bali Verrassend Anders - 25 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va €
va €
va €

Rondreis JavaBali Verrassend Anders

Dagelijks vertrek vanuit Jakarta

Zoals de naam van deze rondreis al aangeeft reizen we via een andere route van Java naar Bali. We starten in de hoofdstad Jakarta. Hier bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. Hierna bezoeken we Cirebon, Pekalongan en Semarang. In deze laatste plaats halen we herinneringen op uit de tijd van de VOC. In Solo maken we een uitgebreide stadstour. Vervolgens reizen we verder naar Surabaya. Tot slot bezoeken we op Java de wereldberoemde Mt. Bromo. Na dit uitgebreide tourprogramma op Java is het tijd geworden om verder te reizen naar Bali. Op dit prachtige eiland bezoeken we Lovina en Ubud. We eindigen met een strandvakantie in Kuta.

Dag 01 :
Jakarta

JakartaAankomst op het internationale vliegveld Soekarno Hatta in Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta beschikt over 274 kamers welke standaard zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen TV, WIFI, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt dit hotel over een restaurant en een zwembad.

De rest van dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende wereldstad gaan verkennen.

Overnachting in het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Hotel
Dag 02 :
Jakarta

Na het ontbijt maken we een stadstour door Jakarta. We bezoeken o.a. het Nationaal Museum, Batavia met het oude Nederlandse stadhuis en de Sunda Kelapa haven met kleurrijke traditionele boten.

Het Nationaal Museum spant zich in om het Indonesische erfgoed te bewaren. In de volksmond staat het bekend als Gedang Gajah, het olifant gebouw. In de tuin staat een standbeeld van een bronzen olifant, een geschenk van Koning Chulalongkorn (Siam) in 1871 aan Batavia. In het museum kunt u een grote collectie voorwerpen, beelden en kunst uit het verleden aanschouwen. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Vervolgens gaan we naar de oude stad Batavia (Fatahillah Plein). Hier brengen we een bezoek aan het oude stadhuis uit de VOC periode, tegenwoordig het Sejarah Museum. We vinden hier een collectie oude kaarten, schilderijen en spulletjes uit de VOC periode. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Onderweg maken we een fotostop bij de Monas. Dit monument is gebouwd van 1961 tot 1975. Op de top bevindt zich een bronzen vlam die met 35 kg goud is bekleed.

Tot slot bezoeken we de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Overnachting in het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Cirebon. We rijden dwars door de enorme landstreek Krawang. Onderweg kunt u genieten van prachtige vergezichten.

Cirebon is een belangrijke havenstad en tevens de oudste traditionele hofstad van Java. Hier vindt u de mooiste voorbeelden van vroeg Indojavaanse paleis architectuur. In het verleden stonden hier wel zeven prachtige paleizen, waar er nu nog slechts enkele van over zijn. De belangrijkste zijn Kesepuhan en Kanoman.

Overnachting in het Santika Cirebon Hotel.

Ontbijt
Hotel

Java - LinggarjatiNa het ontbijt gaan we vandaag een bezoek brengen aan Linggarjati, het plaatsje waar in 1946 het vredesverdrag tussen Indonesië en Nederland is getekend. Het gebouw waar de ondertekening plaatsvond bezoeken we ook, om nog wat oud Hollandse nostalgie op te snuiven.

Overnachting in het Santika Cirebon Hotel.

Ontbijt
Hotel

Ontbijt in het hotel.

Vroeg in de morgen vertrekken we naar Pekalongan, ook wel Kota Batik genoemd. Dit onopvallende stadje levert de fijnste en meest gewilde Batiks van geheel Java. Deze route voert langs de noordkust van Java. Onderweg maken we enkele stops bij authentieke vissersdorpjes. In de namiddag arriveren we in Pekalongan.

Overnachting in het Sidji Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we verder naar Semarang. Dit is een leuk, warm havenstadje met nog veel herinneringen uit de tijd van de VOC. In de gouden periode van de VOC groeide deze plaats uit tot een belangrijke havenplaats. In de oude binnenstad vinden we nog veel oude handelsgebouwen en pakhuizen uit deze periode.

Ook brengen we een bezoek aan Toko Oen, een bekend restaurant uit 1935, waar u nog echte stevige ‘Hollandse kost’ kunt aanschaffen. (Diner voor eigen rekening)

Overnachting in het Balemong Ungaran Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Ambarawa. Hier bezoeken het bekende spoorwegmuseum, dat een tehuis vormt voor stoomlocomotieven uit de ‘Gouden Tijd’.

Vervolgens bezoeken we het Gedong Songgo tempelcomplex. Hier maken we een wandeling langs verschillende tempels.

 In de namiddag keren we weer terug in Semarang.

Overnachting in het Balemong Ungaran Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we via het plaatsje Salatiga naar Solo, ook wel Surakarta genoemd, gelegen op Oost-Java aan de oevers van de Bengawan Solo. We rijden tussen de koffieplantages en langs het moerasgebied Rawa Pening. Aankomst in de namiddag.

Vaak wordt de opvatting verkondigd dat de culturele inbreng van Solo minstens gelijk is aan die van Yogyakarta, dat ongeveer op een uur rijden ten zuidwesten ervan ligt. Erfstukken van onschatbare waarde vindt u in het Koninklijke Mangkunegaran Paleis. Het museum dat zich in de hoofdhal bevindt, heeft een fascinerende collectie goud beklede dansattributen, juwelen en oude rijtuigen. Nog meer rijtuigen vindt u in het Kraton museum “Radyapustaka”, samen met Chinees porselein en poppen. Maar de stad biedt de bezoeker nog veel meer: plezierig winkelen bijvoorbeeld. Vlooienmarkten zijn een bezoek waard, evenals andere markten.

Overnachting in het Roemahkoe Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Solo

Ontbijt in het hotel. We gaan vandaag Solo uitgebreid verkennen.

U bezoekt o.a. de twee paleizen, Kasunanan en Mangkunegaran, de Koninklijke Moskee en een werkplaats waar Wajang kulitpoppen en gamelaninstrumenten worden gemaakt.

Overnachting in het Roemahkoe Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Sarangan, een klein lieflijk bergdorpje gelegen tegen de hellingen van Gunung Lawa. Het klimaat is vanwege de hogere ligging heerlijk koel en de uitzichten op de vulkaan met zijn rijstvelden bedekte hellingen zijn schitterend.

Overnachting in het eenvoudige Sarangan Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Sarangan

Ontbijt in het hotel. Vandaag heeft u een vrije dag. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen, vissen of een kano huren. Ook zijn er mogelijkheden voor een uitstapje naar diversen watervallen. Wilt u echter nog een excursie doen bespreek dit dan met de chauffeur (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het Sarangan Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt rijden we verder naar de handels- en havenstad Surabaya. De warmte valt als een deken over ons heen. Het is waarschijnlijk de beste winkelstad van Indonesië; honderden handelaren en goede producten. Wie nog een souvenir wil kopen is hier op het juiste adres.

De tweede haven en stad van Indonesië en de hoofdstad van de provincie Oost-Java. Al sinds de zestiende eeuw neemt Surabaya een belangrijke plaats in. Op het ogenblik is het een belangrijk centrum voor handel en industrie. De stad heeft een bevolking van 3 miljoen inwoners, overwegend Moslims. In de rustige straatjes achteraf vindt u bijvoorbeeld een katholieke kerk, een klooster of een straat met kleermakers, die de internationale achtergrond van Surabaya voldoende onderstrepen.

Overnachting in het Surabaya Suite Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Surabaya

Na het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Wilt u echter nog een excursie doen bespreek dit dan met de chauffeur (niet in de prijs inbegrepen). Ook kunt u heerlijk gaan wandelen of winkelen in Surabaya. Surabaya is een echt winkelparadijs met vele leuke winkeltjes en kraampjes.

Overnachting in het Surabaya Suite Hotel.

Ontbijt
Hotel

Ontbijt in het hotel. Ons verblijf in Surabaya zit er weer op en we reizen verder naar Bromo.

Onderweg kunt u genieten van het schitterende landschap.

Overnachting in het Lava View Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 15 :
Bromo

We beginnen met één van de mooiste excursies en staan om 04.00 uur klaar voor een bezoek aan de Bromo krater, gelegen op 17 kilometer van het hotel.

Eerst gaan we naar de Penanjakan en genieten hier van een adembenemende zonsopgang. Bij daglicht doorkruizen we de zandzee en klimmen de vele trappen op naar de krater van Bromo.

De rest van de dag gebruiken we om uit te rusten van ons nachtelijk avontuur.

Overnachting in het Lava View Hotel.

Ontbijt
Hotel

Ontbijt in het hotel. Hierna vervolgen we onze route die ons verder brengt naar het oosten van Java. We rijden door een woeste natuurlandschap en belanden in het bergdorpje Kalibaru. Dit dorpje ligt te midden van koffie- en cacaoplantages.

Overnachting in de Kalibaru Cottages.

Ontbijt
Hotel
Dag 17 :
Kalibaru

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan diverse plantages, zoals een koffieplantage. U aanschouwt het plantersleven van dichtbij en misschien kunt u zelf een leuk aandenken plukken; verse kruiden als nootmuskaat en kruidnagels.

Overnachting in de Kalibaru Cottages.

Ontbijt
Hotel

Ontbijt in het hotel. Hierna vertrekken we naar Bali, het eiland der goden. Onze bestemming is het rustige Lovina Beach. Dit is een verzamelnaam voor een lange strook zwart zand en een aantal idyllische, nog niet toeristische kustplaatsjes op Noord-Bali. Hier kunt u genieten van zon, zee en strand.

Overnachting in het Aditya Beach Resort – Lovina.

Ontbijt
Hotel
Dag 19 :
Lovina

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen bij het strand.

Optioneel (niet inclusief) kunt u vandaag deelnemen aan de Dolfijnen Tour. Vroeg in de ochtend varen we de zee op en proberen wilde dolfijnen te spotten.

Overnachting in het Aditya Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 20 :
Lovina

Na het ontbijt is de rest van deze dag ter vrije besteding.

U kunt heerlijk gaan relaxen bij het strand of een fiets huren en de omgeving gaan verkennen.

Overnachting in het Aditya Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Ontbijt in het hotel.

Hierna vertrekken we naar Ubud, een kunstenaarsdorpje. Het is gelegen te midden van de smaragdgroene rijstvelden en steile ravijnen in de schitterende heuvels van Centraal-Bali. Hier in dit plaatsje, waar het qua temperatuur heerlijk vertoeven is, kunt u heerlijk rondwandelen.

Overnachting in het Saren Indah Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 22 :
Ubud

Na het ontbijt is deze dag ter vrije besteding.

U kunt een fiets huren en de omgeving gaan verkennen. Bezienswaardigheden in Ubud zijn het apenbos, prachtige rijstterrassen en het Puri Saren Ubud.

Op loopafstand van het Saren Indah Hotel ligt het apenbos. Het is leuk om hier te gaan wandelen. U ziet de apen in het wild. Let Op, de apen kunnen zeer brutaal zijn en leveren soms apenstreken. Het Ubud Monkey Forest omvat een beschermd natuurgebied, dat voornamelijk bestaat uit een dicht bos. Dit heuvelachtige bos heeft een mysterieuze sfeer, veel bomen hebben hier een heilige status. Binnen het hindoeïsme wordt gestreefd naar een harmonieuze relatie tussen mens en natuur. Er gaan verschillende wandelpaden door het bos. In het zuidwesten van het park ligt de Pura Dalem Agung.

In de omgeving van Ubud bevinden zich prachtige rijstterrassen. U kunt interessante wandeltochten maken door deze rijstterrassen en onderweg leuke dorpjes bezoeken.

In het centrum van Ubud ligt de Puri Saren Agung. Dit paleis van het koninkrijk Ubud dateert uit de 16e eeuw. Het wordt ook wel het “waterpaleis” genoemd. Rond 1930 werd het koningshuis afgeschaft. Het paleis is nu grotendeels vrij toegankelijk voor bezoekers. Aan de achterkant van het paleis wonen nog steeds afstammelingen van de Koninklijke familie. De huidige muren en elegante poorten zijn het werk van Gusti Nyoman Lempad. In het paleis worden nog regelmatig traditionele Balinese dansvoorstellingen georganiseerd.

Overnachting in het Saren Indah Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 23 :
Ubud - Kuta

Na het ontbijt reizen we verder naar Kuta.

Hier kunt u gaan genieten van een heerlijke strandvakantie.

Overnachting in het Adhi Jaya Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 24 :
Kuta

Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand of Zuid-Bali verkennen.

Overnachting in het Adhi Jaya Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Denpasar. Hier eindigt deze rondreis. U kunt deze reis per nacht op Bali verlengen.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Rondreis Java-Bali Verrassend Anders

Kaart Java-Bali Verrassend Anders

Rondreis Java-Bali Verrassend Anders - 25 Dagen - R-JB-07

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 115 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2022 t/m 31 maart 2023: € 749

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf in mei 2022 exacte data nog niet bekend: Idul Fitri periode

Toeslag bij verblijf van 01 juli 2022 t/m 30 september 2022: € 49 pp

Toeslag bij verblijf van 22 december 2022 t/m 03 januari 2023: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Java-Bali Verrassend Anders

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • R-JB-07
  • 25 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen