Putrajaya en Heritage Park - 1 Dag

Dagelijks vertrek vanuit Kuala Lumpur

Ontdek de machtsgangen van Maleisië met deze tour van een halve dag door het Putrajaya Government District.

Hoogtepunten

  • Laat u betoveren door de prachtige stad Putrajaya
  • Bewonder de fascinerende Maleisische architectuur
  • Bezoek het Agricultural Heritage Park vol geurig fruit

Putrajaya en Heritage ParkPutrajaya is gedurende zes jaar gebouwd rond de millenniumwisseling en is een bewijs van de enorme sociale en economische vooruitgang van het land. Fantasierijk aangelegd rond een enorm meer, dit is vandaag de stad van de toekomst.

Vernoemd naar de eerste premier van Maleisië, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj. Het was tot in het kleinste detail gepland als een intelligente tuinstad vol weelderig groen en water, en omvat 13 tuinen en parken. Er is ook het Putrajaya-moerasland (335 hectare), met moerasplanten van meer dan 50 lokale soorten. De wetlands bestaan uit 24 wetland-cellen gebouwd langs de armen van de rivieren Chua en Bisa.

Moerassen en moerassen werden in de cellen ontwikkeld door meer dan 70 soorten moerasplanten uit de Putrajaya Wetland Nursery te transplanteren. Vierentwintig soorten inheemse vissen werden later in de wetlands-cellen geïntroduceerd om hun biologische diversiteit te vergroten.

Er zijn een aantal plaatsen om te bezoeken, waaronder het Agricultural Heritage Park, waar u een demonstratie van het tappen van rubber kunt zien. Dit park, gelegen in Precint 16, toont zowel commerciële gewassen als landbouwpraktijken in Maleisië. Er kunnen meer dan 170 verschillende soorten bomen en planten worden bekeken, waaronder rubber, oliepalm, cacao, peper, fruit, kruiden en specerijen. Bezoekers kunnen alles leren over het planten en verwerken van rubber en proeven van fruit uit de boomgaard.

Bewonder één van de belangrijkste bruggen in Putrajaya, de Putra-brug. De brug is 435 meter lang en verbindt Precints 1 en 2. Het bovenste niveau van de brug maakt deel uit van de Boulevard. Het ontwerp is geïnspireerd op de islamitische architectuur van de beroemde Khaju-brug in Isfahan, Iran. Tot de attracties behoren de vier minaretachtige pieren, compleet met observatiedekken die uitkijken over het Putrajaya-meer.

Ontdek het Putra-plein (Dataran Putra), één van de ‘sterren’ van de stad. Het is de locatie van vieringen en festivals op nationaal niveau, waaronder de parade van de Maleisische Onafhankelijkheidsdag. Het plein bestaat eigenlijk uit twee concentrische pleinen, verdeeld in stervormige segmenten die de staten in Maleisië vertegenwoordigen. Een samenspel van paden, water, kanalen, bloembedden en bomen maakt het plein tot een pittoreske stop voor bezoekers. 

Zie de Seri Perdana, de officiële residentie van de premier van Maleisië. Gelegen op 42,5 hectare prachtig aangelegd terrein, bestaat het gebouwencomplex uit drie blokken met receptie, banket en woonfaciliteiten.

Putrajaya en Heritage ParkNaast Perdana Putra ligt de belangrijkste moskee van Putrajaya, de Putra-moskee. De moskee is gebouwd met roze graniet en biedt plaats aan 15.000 gelovigen tegelijk. Een interessant kenmerk van de moskee is de binnenplaats, die is aangelegd met decoratieve waterpartijen om een rustgevend gevoel te geven.

4,5 hours

Kaart - Putrajaya en Heritage Park

Download PDF (Engels)

💾 > Putrajaya & Heritage Park (pdf)

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Putrajaya en Heritage Park

Reis details:

  • Hotel Kuala Lumpur (Bukit Bintang & Golden Triangle)
  • 2
  • T-KUL-07
  • Privé-tour
  • 09.00 - 13.30 : reisduur 4,5 uur