Jaffna Tour

3 Days

Jaffna Tour

De Jaffna Tour is een 3 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka.

Jaffna is een historische en cultureel rijke stad gelegen in het noorden van Sri Lanka. Een van de must-visit plekken in Jaffna is de Jaffna Library, die werd verbrand door een groep mensen in 1981. Echter, het is herbouwd en wordt nu beschouwd als een van de grootste en meest significante bibliotheken in Sri Lanka. De architectuur van de bibliotheek is een mix van traditionele en moderne stijlen, met een uitgebreide collectie van boeken, manuscripten en documenten die verband houden met de regionale geschiedenis en cultuur.

Een andere fascinerende locatie is Fort Jaffna. Het werd gebouwd tijdens de Portugese koloniale tijd en later voltooid door de Nederlanders in de 17e eeuw. Wandelend door het fort, kunt u de koloniale architectuur ervaren met bewijs van kanonnen en barakken.

Stel uw eigen Sri Lanka reis samen

Ten slotte is Nallur Kandaswamy Kovil een heilige Hindoe tempel gewijd aan Lord Murugan, gelegen nabij de stad Jaffna. Het is een belangrijke en vereerde tempel die bekend staat om zijn unieke architectuur en geschiedenis. Overvol met devotees tijdens festivals, het is een plek om getuige te zijn van het Hindoeïstische geloof en deel uit te maken van de levendige cultuur van Jaffna. Een bezoek aan Jaffna, met zijn historische betekenis, traditie en eigentijdse cultuur, belooft een onvergetelijke ervaring.

Optioneel kunt u een bezoek brengen aan Delft Island en Point Pedro. Dit zijn twee unieke bestemmingen in de Noordelijke Provincie van Sri Lanka. Thuisbasis van wilde paarden en archeologische vindplaatsen, is Delft Island alleen bereikbaar met de veerboot vanuit Kurikadduwan. Ondertussen is Point Pedro een pittoresk stadje bekend om visserij, landbouw en zijn beroemde vuurtoren. 

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sri Lanka te bespreken

De Jaffna Tour kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule, één van onze Sri Lanka rondreizen of verlengen met een strandvakantie. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Anuradhapura, de Culturele Driehoek of Trincomalee

 • Keuze uit diverse plaatsen
 • 2
 • JAF-I-01
 • 3 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen

Programma

Dag 01 :
Jaffna

U kunt dit programma dagelijks starten vanuit Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa of Trincomalee. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Na het ontbijt vertrekken we, vanuit een van bovengenoemde plaatsen, naar Jaffna.

Jaffna is een oude havenstad gelegen in het noorden van Sri Lanka. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en het schiereiland Jaffna. De stad is gelegen aan Straat Palk (de zeestraat tussen de Indiase staat Tamil Nadu en Sri Lanka) en is het bolwerk van de Sri Lankaanse Tamils. Het schiereiland is met een klein stuk land bevestigd aan de rest van Sri Lanka. Hier bevindt zich het Chundikkulam Bird Sanctuary en het gebied dat bekend staat als de Elephant Pass. Jaffna is gezegend met prachtige lagoons. De bevolking van Jaffna beschikt over een eigen cultuur.

We passeren de Elephant Pass, de toegangspoort naar Jaffna. Hier staat een monument als gedenkteken aan de burgeroorlog. Verder kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht over de wetlands.

Hierna maken we een stop bij de Jaffna Library, één van de meest opmerkelijke monumenten in Jaffna. De bibliotheek werd gebouwd in 1933 en in 1981 is het gebouw door brand verwoest. Tegenwoordig is het gebouw weer in ere hersteld.

Vervolgens bezoeken we het Fort Jaffna, een voormalig Nederlands fort van de Verenigde Oost-Indische Company (VOC). Om het fort staan 5 hoge bastions met diepe grachten die ter verdediging dienden.

Tot slot bezoeken we de Nallur Kandaswamy Kovil, één van de belangrijkste en grootste Hindoe tempels van Sri Lanka. De tempel ligt in de stad Nallur. De originele tempel dateert uit het jaar 948. In de loop der eeuwen heeft de tempel diverse verbouwingen ondergaan. De huidige tempel is gebouwd in 1734.

Diner + Overnachting in het PJ Hotel – Jaffna.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Jaffna

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt Jaffna zelf gaan ontdekken. U kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de Naga Viharaya, één van de belangrijkste Boeddhistische tempels in Jaffna.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u een boottocht maken naar Delft Island en een bezoek brengen aan Point Pedro.

Diner + Overnachting in het PJ Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 03 :
Jaffna

Na het ontbijt volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: de Culturele Driehoek, Trincomalee of Kandy.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 10 pp

Kaart Sri Lanka Jaffna Tour

Sri Lanka – Jaffna Tour - 3 Dagen - JAF-I-01

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Jaffna City Tour – dag 01: USD 10 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 juni 2023 t/m 31 oktober 2024: € 54

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Optionele Excursie – U kunt zelf ter plaatse bepalen of u wilt deelnemen aan deze optionele excursie


Dag 02: Boottocht Delft Island: USD 150 (privé boot + entrance fee + vervoer op het eiland)

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Jaffna Tour