Sri Lanka Kennismakings Tour - 4 Dagen

Sri Lanka Kennismakings Tour

De Sri Lanka Kennismakings Tour is een 4 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka.

Als je gefascineerd bent door Sri Lanka’s unieke culturele en natuurlijke schoonheid en op zoek bent naar een spannende vakantie reisroute, hebben we een suggestie die enkele van de must-visit plekken omvat.

U begint in het serene Negombo, een populaire badplaats. Geniet van het zonovergoten strand, maak een wandeling door de stad en bezoek de iconische vishandel. Ga vervolgens naar het olifantenweeshuis van Pinnawala, waar je kwaliteitstijd met olifanten kunt doorbrengen en hen kunt zien baden in de rivier. Vanuit Kandy gaat u verder naar Nuwara Eliya, waar je prachtige landschappen, watervallen en weelderige, groene theetuinen tegenkomt. Maak een rondleiding door een theefabriek en verwen jezelf met unieke mengsels.

Maak de schilderachtige treinrit van Nanu-Oya naar Hatton, die dichte bossen en pittoreske valleien omvat. Eenmaal in Hatton, gaat u verder naar Kitulgala voor een adrenaline-pompend avontuur met wildwatervaren. Sri Lanka is een plek van adembenemende schoonheid en uniek cultureel erfgoed, en deze reisroute lijkt al deze aspecten te verzoenen in slechts vier dagen.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Sri Lanka kunt bespreken

Deze Kennismakings Tour kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule, één van onze Sri Lanka rondreizen of verlengen met een strandvakantie. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Sri Lanka Kennismakings Tour – Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Negombo - Angurukaramulla tempelAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. Negombo is een badplaats, gelegen aan de westkust van Sri Lanka. De stad is gelegen aan een lagune met uitgestrekte mangrovebossen en bezaaid met kokospalmen. We gaan inchecken in het Lavinia Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

Later op de dag maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874. In Negombo bevinden zich vele kerken. Veel lokale bewoners bekeerden zich tot het katholicisme, zodat de stad ook wel bekend staat als ‘Klein Rome’. De St. Mary Church, gelegen in het stadscentrum, heeft een vervagende roze kleur. In de kerk bevinden zich prachtige plafondschilderingen.

Tot slot gaan we naar de Angurukaramulla tempel, deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

Optioneel: kunt u in de avonduren deelnemen aan een boottocht door het Dutch Canal (niet in de prijs inbegrepen).

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel – Negombo.

Diner
Hotel

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt reizen we verder naar Kandy.

Onderweg brengen we een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

In de middag bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire culturele dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt bezoeken we de Koninklijke botanische tuin in Peradeniya. U kunt hier heerlijk rondwandelen en genieten van de vele soorten planten, bomen en bloemen. De bekendste attractie hier is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest.

Hierna vervolgen we onze route door het prachtige berglandschap naar Nuwara Eliya, beter bekend als “Klein Engeland”.

Onderweg bezoeken we een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct.

Na aankomst in Nuwara Eliya maken we een stadstour waarbij we stoppen bij Gregory Lake, het Grand Hotel, Piduruthalaga en de Hakgala Gardens.

Diner + Overnachting in The Oak Ray Summer Hill – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Treinreis - theeplantagesNa het ontbijt verlaten we Nuwara Eliya en reizen verder naar de westkust van Sri Lanka.

In Nanu-Oya stappen we op de trein. We gaan een prachtige treinreis maken naar Hatton. Deze treinreis gaat dwars door het berglandschap bedekt met vele theeplantages. Onderweg kunt u volop genieten van dit prachtige landschap.

Vervolgens rijden we verder naar Kitulgala, gelegen op circa 85 km vanaf Colombo en omgeven door een prachtig regenwoud. Hier bezoeken we de locatie waar de oorlogsfilm “The Bridge on the River Kwai” is opgenomen.

Optioneel (niet inclusief) kunt u hier deelnemen aan een prachtige wildwater rafttocht.

Hierna volgt de transfer naar het vliegveld of een strandhotel in Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala. Aan u de keus. Na aankomst op het vliegveld of bij één van de strandhotels eindigt deze reis. U kunt deze reis dus verlengen met een heerlijke strandvakantie.

Ook kunt u andere bouwstenen koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 42 pp

Kaart Sri Lanka Kennismakingstour

Sri Lanka - Kennismakings Tour - 4 Dagen - SR-I-02

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Angurukaramulla tempel Negombo: USD 5 per persoon
 • Pinnawela: USD 10 per persoon
 • Kandy tempel: USD 7 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 5 per persoon
 • Peradeniya: USD 7 per persoon
 • Trein Nanu-Oya naar Hatton: USD 8 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 89

Toeslag bij verblijf in Nuwara Eliya van 10 april 2024 t/m 20 april 2024: € 15 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 33 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Optionele Excursies – U kunt zelf ter plaatse bepalen of u wilt deelnemen aan deze optionele excursies


Dag 01: Boottocht Dutch Canal: USD 10 per persoon

Dag 04: Raften Kitulgala: USD 25 per peroon

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sri Lanka Kennismakings Tour

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-I-02
 • 4 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen