Knuckles Mountain Tour - 3 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 381
 
va € 340
 
va € 281

Knuckles Mountain Tour

De Knuckles Mountain Tour is een 3 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka.

Het Knuckles-gebergte is gelegen in de centrale hooglanden van Sri Lanka. Het is een adembenemend mooie natuurlijke attractie die bezoekers panoramisch uitzicht biedt op weelderige valleien, stromende rivieren en imposante bergen. De bergketen is vernoemd naar zijn unieke, knokkelvormige pieken. Welke bekend staan om hun scherpe randen en uitdagende wandelroutes die avontuurlijke toeristen van over de hele wereld aantrekken.

Het gebergte herbergt een diverse fauna en flora, met tal van soorten vogels, zoogdieren en reptielen die gedijen in het gebied. Het is ook rijk aan cultureel erfgoed, met verschillende oude tempels en dorpen verspreid langs de hellingen. Bezoekers kunnen kiezen uit een scala aan activiteiten zoals wandelen en het spotten van wilde dieren. Hierdoor is het een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers en buitenenthousiastelingen. Het Knuckles-gebergte is een waar juweel van Sri Lanka, dat een onvergetelijke ervaring belooft voor degenen die hierheen durven te gaan.

Corbert’s Gap

Corbert’s Gap is een pittoreske bergpas gelegen in de centrale hooglanden van Sri Lanka. De pas biedt spectaculair uitzicht op de ruige pieken, smaragdgroene theevelden en mistige valleien van de regio. Het is ook een populaire plek om te wandelen en te trekken. Het gebied herbergt een scala aan inheemse flora en fauna, waaronder tal van vogelsoorten en primaten zoals de purperen langoer. Bezoekers kunnen ook traditionele dorpen, boeddhistische tempels en koloniale landgoederen verkennen die verspreid zijn over de regio. Over het geheel genomen is Corbert’s Gap een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers en avontuurzoekers die Sri Lanka bezoeken.

Meemure Village

Meemure is een charmant, afgelegen dorpje verscholen tussen de heuvels van de centrale hooglanden van Sri Lanka. Dit pittoreske dorpje is omringd door weelderig groen en biedt adembenemende uitzichten op omliggende bergketens. Een van de bijzondere kenmerken van het dorpje is dat het gelegen is in een gebied dat moeilijk toegankelijk is, met smalle, kronkelende paden die naar boven leiden. Met een bevolking van iets meer dan 400 mensen is Meemure een kleine en afgelegen gemeenschap die erin geslaagd is haar unieke traditionele levensstijl te behouden. Bezoekers kunnen deelnemen aan een verscheidenheid aan activiteiten in Meemure, zoals wandelen, lokale plantages en watervallen verkennen en deelnemen aan traditionele dorpse activiteiten zoals boeren, koken en weven. Kortom, Meemure biedt een verfrissende ontsnapping aan de drukte van het moderne leven en een kans om je onder te dompelen in het majestueuze natuurlijke landschap en de plattelandscultuur van Sri Lanka.

De Knuckles Mountain Tour kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule, één van onze Sri Lanka rondreizen of verlengen met een strandvakantie. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen. Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Kandy of vanuit de Culturele Driehoek (Dambulla – Sigiriya of Polonnaruwa)

U kunt dit programma dagelijks starten vanuit Kandy, Dambulla, Sigiriya of Polonnaruwa. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Na het ontbijt vertrekken we naar de Knuckles Mountain Range, welke een onderdeel is van de Hill Country. Het ligt 915 meter boven de zeespiegel en heeft een oppervlakte van ongeveer 234 vierkante kilometer. Het is gelegen in de districten Matale en Kandy.

Het wordt ook wel Knuckles Range, Knuckles Peaks of gewoon simpelweg Knuckles genoemd. De reden van de naam Knuckles is omdat er een berg aanwezig is met 5 pieken, die lijkt op de knokkels van een gebalde vuist. De Sri Lankaanse naam voor dit bergachtige gebied is Dumbara Mitiyawatha, wat de mistige vallei betekent.

De locatie van de heuvels, het effect van de moessons en de windfactor generen een bepaalde diversiteit aan dit gebied. In deze heuvels vindt u alle belangrijke ecologische zones van het land. De Knuckles Mountain Range is een beschermd natuurgebied met een prachtige flora en fauna.

Na aankomst bij de Knuckles Mountain gaan we inchecken in het Corberts Rest Hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Corberts Rest Hotel.

Diner
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we Corberts Gap, één van de mooiste natuurgebieden van Sri Lanka. Het ligt aan de voet van Knuckles Mountain, in de buurt van Loolwatta en Thangappuwa. Als het een heldere dag is kunt u genieten van een prachtig schilderachtig uitzicht over de vallei.

Hierna maken we een wandeling door het dorp Meemure. We gaan hier kennismaken met de levensstijl van de lokale bevolking. Meemure is één van de meest afgelegen dorpen in Sri Lanka. De enige toegang is via een 14 km lang parcours vanuit de stad Loolwatte. Inwoners van het dorp zijn afhankelijk van verschillende gewassen zoals peper, kardemom en gember.

Diner + Overnachting in het Corberts Rest Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: Kandy, Nuwara Eliya, Adam’s Peak, Trincomalee, Negombo of een hotel aan het strand van Hikkaduwa tot Negombo.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

  • Het vermelde tourprogramma
  • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
  • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
  • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

  • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
  • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 74 pp

Sri Lanka – Knuckles Mountain Tour - 3 Dagen - KMT-I-01

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


  • Entrance Fees Knuckles Mountain Range: USD 9 per persoon
  • Wandeltocht Knuckles Mountain Range: USD 15 per persoon
  • Wandeltocht Meemure: USD 50 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juni 2023 t/m 31 oktober 2024: € 60

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Knuckles Mountain Tour

Reis details:

  • Keuze uit diverse plaatsen
  • 2
  • KMT-I-01
  • 3 dagen
  • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
  • Halfpension
  • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen