Sri Lanka Actief & Natuur

15 Days

Sri Lanka Actief & Natuur

De Sri Lanka Actief & Natuur is een indrukwekkende 15-daagse avontuurlijke rondreis door Sri Lanka.

De rondreis Sri Lanka Actief & Natuur begint in Kandy

Kandy, de op één na grootste stad van Sri Lanka, is een bruisende bestemming verrijkt met geschiedenis en cultuur die teruggaat tot 2.500 jaar geleden. De parel van de stad, de Tempel van de Tand, herbergt het heilige relikwie van Boeddha. Het wordt jaarlijks gevierd in de grandioze processie Esala Perahera. Kandy wordt omringd door prachtige natuurlijke landschappen zoals bergen, theetuinen, watervallen, botanische tuinen en het Kandy Lake.

We bezoeken hier het Uda Watta Kale Sanctuary, Peradeniya en natuurlijk de Tempel van de Tand.

Hierna maken we een trekking in de Knuckels Mountain Range

Het berggebied Knuckles Mountain Range biedt adembenemende uitzichten, diverse wilde dieren en uitdagende wandelpaden. Er zijn begeleide tours beschikbaar voor wandelaars die geïnteresseerd zijn in het beklimmen van de toppen van het gebied, waaronder Knuckles Peak, die op 1.861 meter hoogte staat. Tijdens de tocht kunnen bezoekers traditionele Sri Lankaanse dorpen, theevelden en watervallen bewonderen.

Vervolgens reizen we verder naar Kitulgala. Hier maken we een avontuurlijke rafttocht en bezoeken de Belilena grotten.

Hierna bezoeken we de Horton Plains, het Uda Walawe NP en het Sinharaja Rain Forest.

We eindigen deze prachtige rondreis in Negombo

Uiteraard kunt u de hotels in de rondreis Sri Lanka Actief & Natuur wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Kandy, Kitulgala, Nuwara Eliya, Bandarawela en Negombo. Vanuit Negombo kunt u deze reis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Hikkaduwa, Galle of Koggala. Ook is het mogelijk om deze rondreis te combineren met de Malediven.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sri Lanka te bespreken

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw rondreis naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Sri Lanka Actief & Natuur – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Colombo

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • I-SRI-03
 • 15 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Itinerary

KandyAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Nadat we hebben ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in Home Stay Thotupola Residence – Kandy.

Diner
Homestay

Peradeniya - botanische tuinNa een vroeg ontbijt gaan we een wandeling maken, in de natuur bij het Uda Watta Kale Sanctuary. Deze prachtige tocht gaat door een stuk ongerept regenwoud. Tijdens de wandeling proberen we zo veel mogelijk vogels te spotten. In dit gebied leven o.a. smaragdparkieten, blauw gevleugelde Leafbirds, blauwe Flycatchers en vele andere prachtig gekleurde vogels.

Hierna bezoeken we de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Tot slot bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Dagelijks vindt hier een ceremonie plaats.

Diner + Overnachting in Home Stay Thotupola Residence.

Ontbijt, Diner
Homestay

Knuckles Mountain RangeNa het ontbijt vertrekken we naar de Knuckles Mountain Range, welke een onderdeel is van de Hill Country. Het ligt 915 meter boven de zeespiegel en heeft een oppervlakte van ongeveer 234 vierkante kilometer.

Het wordt ook wel Knuckles Range, Knuckles Peaks of gewoon simpelweg Knuckles genoemd. De reden van de naam Knuckels is omdat er een berg aanwezig is met 5 pieken, die lijkt op de knokkels van een gebalde vuist. De Sri Lankaanse naam voor dit bergachtige gebied is Dumbara Mitiyawatha, wat de mistige vallei betekent.

De locatie van de heuvels, het effect van de moessons en de windfactor generen een bepaalde diversiteit aan dit gebied. In deze heuvels vindt u alle belangrijke ecologische zones van het land. De Knuckles Mountain Range is een beschermd natuurgebied met een prachtige flora en fauna.

Na aankomst bij de Knuckles Mountain gaan we inchecken in de Home Stay Corberts Rest. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Diner + Overnachting in Home Stay Corberts Rest – Meemure.

Ontbijt, Diner
Homestay

Knuckles Mountain RangeNa het ontbijt bezoeken we Corberts Gap, één van de mooiste natuurgebieden van Sri Lanka. Het ligt aan de voet van Knuckles Mountain, in de buurt van Loolwatta en Thangappuwa. Als het een heldere dag is kunt u genieten van een prachtig schilderachtig uitzicht over de vallei.

Het is ook mogelijk om deze dagen te overnachten in een privé-tent (Knuckles Range Camp Site). Informeer naar de mogelijkheden.

Diner + Overnachting in Home Stay Corberts Rest.

Ontbijt, Diner
Homestay

Kitulgala rafttocht Kelani rivierNa het ontbijt maken een wandeling door het dorp Meemure om de levensstijl van de bewoners te ervaren. In dit dorp wonen ongeveer 400 mensen. Het is gelegen in een prachtige omgeving in de Knuckles Mountain Range, op de grens van het district Kandy en het district Matale. In het dorp vinden we veel traditionele Srilankaanse stijlen.

Dit is één van de meest afgelegen dorpen in Sri Lanka met de enige toegang via een 14 km (8,7 mijl) parcours van de stad Loolwatte. Er is geen directe postbestelling naar het dorp; dorpelingen moeten iedere dag naar de Thapal Junction (letterlijk Mail Junction) om inkomende en uitgaande post uit te wisselen met een postbode. Het wordt beschouwd als de plaats van Koning Ravanalifted de Dhadu Monara of Dhandu Monara. Inwoners van het dorp zijn afhankelijk van verschillende gewassen zoals peper, kardemom, padie en gember.

Hierna vertrekken naar Kitulgala. Kitulgala, is één van de mooiste locaties op het eiland en ook het centrum voor veel natuurlijke- en avontuurlijke activiteiten. Onderweg stoppen we bij een rubberplantage.

Na aankomst in Kitulgala gaan we een prachtige rafttocht maken. De Kelani rivier stroomt dwars door de jungle. Onder begeleiding van een ervaren gids maken we een avontuurlijke rafttocht door een weelderige natuur. Onderweg passeren we diverse stroomversnellingen.

Diner + Overnachting in het Kitulgala Rest House.

Ontbijt, Diner
Guesthouse
Dag 06 :
Kitulgala

Kitulgala Rest HouseDeze dag gaan we, na het ontbijt, een bezoek brengen aan de prehistorische Belilena grotten, welke zijn gelegen in een prachtige omgeving. In deze grotten zijn 12.000 jaar oude skeletten gevonden, welke afkomstig zijn van prehistorische Balangoda mannen (Homo sapiens Balangodensis). Om de grot te bereiken moeten we een stuk door de jungle wandelen. Recente archeologische opgravingen die in de grot zijn uitgevoerd, hebben meerdere fossielen gevonden van meer dan 32.000 jaar oud.

De middag is ter vrije besteding.

Het Kitulgala Rest House is prachtig gelegen aan de Kelani rivier. Kitulgala is de locatie waar de beroemde film ‘Bridge on the River Kwai’ werd opgenomen. Het Kelani Valley bosreservaat is opgezet als een bosreservaat om het stroomgebied van de Kelani rivier te beschermen. Het is de thuisbasis van veel van de endemische fauna en flora van Sri Lanka. Het bos is secundair laagland regenwoud op de lagere helling met het bos dat zich uitstrekt tot aan de hogere delen, grenzend aan het Peak Wildreservaat. Kitulgala heeft ook verschillende watervallen. In deze prachtige omgeving kunt u mooie wandeltochten maken.

Diner + Overnachting in het Kitulgala Rest House.

Ontbijt, Diner
Guesthouse

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt vervolgen we onze route door het prachtige berglandschap naar Nuwara Eliya, beter bekend als “Klein Engeland”.

Onderweg stoppen we bij een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Na aankomst in Nuwara Eliya bezoeken we de lokale markt.

Diner + Overnachting in het Queensburry Hotel – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Horton Plains National Park - World's EndNa het ontbijt reizen we verder naar de Horton Plains, een schitterende hoogvlakte, gelegen op een hoogte van 2100 meter. Het Horton Plains National Park is een natuurreservaat dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dit gebied was vroeger het jachtterrein van de Engelse gouverneur. Het park beschikt over uitgestrekte graslanden afgewisseld met dichte wouden. Er leven hier herten, makaken, reptielen en luipaarden. Ook kunt u hier wel 87 verschillende soorten vogels spotten, waarvan er enkele alleen in dit gebied voorkomen.

We gaan een wandeltocht maken door het Horton Plains National Park. In het park ligt de Baker’s waterval, één van de mooiste watervallen van Sri Lanka.

Een ander hoogtepunt in het park is de World’s End. U moet niet te dicht bij de bergrand komen, want u waant zich hier echt aan het einde van de wereld. De bergrand loopt loodrecht naar beneden en eindigt op 1600 meter! U heeft hier een prachtig uitzicht over de bergen. Vlakbij de World’s End ligt de Mini World’s End, met een afgrond van ongeveer 300 meter.

Hierna reizen we verder naar Bandarawela.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 09 :
Bandarawela

Ella - Rawana watervalNa het ontbijt bezoeken we de Ravana Waterval. Deze waterval is prachtig gelegen in de buurt van Ella.

Deze waterval is vernoemd naar de legendarische koning Rawana, die verbonden is met het beroemde Indiase epos, de Ramayana. Volgens de legende werd er gezegd dat Rawana (destijds de koning van Sri Lanka) prinses Sita had ontvoerd en haar in de grotten achter deze waterval had verborgen, nu eenvoudigweg bekend als de Ravana Ella-grot. De reden voor de ontvoering zou een wraak zijn omdat Rama (echtgenoot van Sita) en zijn broer Laxmana de neus van zijn zus doorsneden. In die tijd was de grot omgeven door dichte bossen in het midden van de wildernis. Er wordt ook geloofd dat de koningin van Rama zich baadde in een poel die het water verzamelde dat uit deze waterval viel. Ze geloofden dat Ravana de Ravanahatha hier heeft gespeeld.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 10 :
Bandarawela

BandarawelaNa het ontbijt gaan we een prachtige wandeltocht maken door dit bergachtige gebied. De schoonheid van de natuur is adembenemend.

Later op de dag gaan we een kookdemonstratie bijwonen. We wandelen naar de lokale markt, waar we groenten, kruiden en alle andere ingrediënten die gebruikt worden in de Sri Lankaanse keuken gaan ontdekken.

Hierna volgt de kookdemonstratie, waarbij iedereen een actieve rol gaat spelen. We leren de geheimen kennen van de Sri Lankaanse keuken. Er wordt een compleet diner gemaakt.

Na de demonstratie gaan we alles proeven (diner inclusief).

Overnachting in het Bandarawela Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Uda Walawe National ParkNa het ontbijt reizen we verder naar Uda Walawe.

We gaan hier een jeepsafari maken door het Uda Walawe National Park.

Het Uda Walawe National Park is opgericht in 1972 om een veilige plek te bieden voor een grote populatie olifanten. In de loop van de tijd groeide het aantal wilde dieren in het park. Zo leven er herten, apen, wilde zwijnen, luipaarden en vele soorten vogels. Op 1 dag kunt u soms wel meer dan 100 verschillende soorten vogels spotten. Het park is gelegen langs het Uda Walawe Reservoir, een groot meer. In het park bevinden zich verder open graslanden en jungles.

Diner + Overnachting in het Centauria Lake Resort – Embilipitiya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sinharaja Rain ForestNa het ontbijt vertrekken naar het Sinharaja regenwoud.

Het Sinharaja Rain Forest is het laatste stukje onaangetast tropisch regenwoud, met een omvang van ongeveer 11.000 hectare, wat Sri Lanka rijk is. Van de 12 inheemse soort zoogdieren van het land vindt u er hier 8. Naast de prachtige flora en fauna is het Sinharaja Rain Forest populair bij vogelliefhebbers, vanwege de vele vogelsoorten die dit regenwoud rijk is.

Diner + Overnachting in Martin’s Lodge.

Ontbijt, Diner
Guesthouse

Sinharaja Rain ForestNa het ontbijt gaan we een trekking maken door het Sinharaja Rain Forest.

Onder begeleiding van een ervaren gids maken we een wandeltocht, waarbij we zoveel mogelijk wilde dieren proberen te spotten. Verder geeft de gids uitleg over de planten en bomen in het regenwoud.

Diner + Overnachting in Martin’s Lodge.

Ontbijt, Diner
Guesthouse

Negombo - Angurukaramulla tempelNa het ontbijt vertrekken we van Sinharaja naar Negombo.

Na aankomst in Negombo gaan we een stadstour maken.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Tot slot bezoeken we de Angurukaramulla tempel. Deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Inclusief

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Wandeltocht natuur Uda Watta Kale Sanctuary
 • Bezoek aan de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan de tempel van de tand in Kandy
 • Bezoek aan het natuurgebied Corberts Gap
 • Wandeling door het dorp Meemure
 • Stop bij een rubberplantage
 • Rafttocht in Kitulgala
 • Bezoek aan de prehistorische Belilena grotten
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek
 • Bezoek hoogvlakte Horton Plains National Park
 • Bezoek aan de Rawana waterval bij Ella
 • Wandeltocht Bandarawela + kookdemonstratie
 • Jeepsafari door het Uda Walawe National Park
 • Trekking door het Sinharaja regenwoud
 • Dagtour Negombo: vismarkt, Nederlands Fort, St. Mary Church, Angurukaramulla tempel

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 187 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart - Rondreis Sri Lanka - Active & Nature

Rondreis Sri Lanka - Active & Nature - 16 Dagen - I-SRI-03

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken:


 • Uda Watta Kale Sanctuary: USD 5 per persoon
 • Peradeniya: USD 7 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Raften Kithulgala: USD 25 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Horton Plains: USD 70 per persoon
 • Uda Walawe NP: USD 70 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 339


Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 59 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Nuwara Eliya - Theeplantage
Kandy - Upper Lake
Kandy
Kandy
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kitulgala rafttocht Kelani rivier
Kitulgala rafttocht Kelani rivier
Kitulgala - Belilena grotten
Kitulgala - Belilena grotten
Kitulgala - Belilena grotten
Kitulgala
Kitulgala
Kitulgala
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theefabriek
Nuwara Eliya - theefabriek
Nuwara Eliya - theefabriek
Horton Plains National Park
Horton Plains National Park
Horton Plains National Park
Horton Plains National Park
Horton Plains National Park
Horton Plains National Park
Horton Plains National Park
Horton Plains National Park
Horton Plains National Park
Horton Plains National Park
slider_sri_lanka_active_nature_01

Een 15-daagse rondreis Sri Lanka

slider_sri_lanka_active_nature_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar Kandy

slider_sri_lanka_active_nature_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u Kandy gaan verkennen

slider_sri_lanka_active_nature_04

Dag 01: Kandy beschikt over een gezellig centrum

slider_sri_lanka_active_nature_05

Dag 02: We bezoeken de botanische tuin in Peradeniya

slider_sri_lanka_active_nature_06

Dag 02: Dit park heeft een oppervlakte van 147 hectare

slider_sri_lanka_active_nature_07

Dag 02: Wandel rustig door het park en geniet van de flora en fauna

slider_sri_lanka_active_nature_08

Dag 02: Naast de lokale flora omvat het verder soorten uit de gehele wereld

slider_sri_lanka_active_nature_09

Dag 02: U moet ook zeker een kijkje nemen in het orchideeënhuis

slider_sri_lanka_active_nature_10

Dag 02: Tot slot bezoeken we de Tempel van de Tand (Sri Dalada Maligawa)

slider_sri_lanka_active_nature_11

Dag 02: In deze heilige tempel zijn diverse vertrekken te bezichtigen

slider_sri_lanka_active_nature_12

Dag 02: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

slider_sri_lanka_active_nature_13

Dag 02: Het gehele tempelcomplex staat vol prachtige beelden

slider_sri_lanka_active_nature_14

Dag 02: In de Tempel van de Tand vindt dagelijks een ceremonie plaats

slider_sri_lanka_active_nature_15

Dag 02: De kandy drummers begeleiden de priesters naar de heilige tempel

slider_sri_lanka_active_nature_16

Dag 02: Het heilige Boeddhabeeld in de Tempel van de Tand

slider_sri_lanka_active_nature_17

Dag 05: Na aankomst in Kitulgala gaan we een rafttocht maken

slider_sri_lanka_active_nature_18

Dag 05: Tijdens de rafttocht op de Kelani rivier passeren we stroomversnellingen

slider_sri_lanka_active_nature_19

Dag 06: Na het ontbijt bezoeken we de prehistorische Belilena grotten

slider_sri_lanka_active_nature_20

Dag 06: Deze grotten zijn prachtig gelegen in de jungle

slider_sri_lanka_active_nature_21

Dag 06: In de grotten zijn skeletten gevonden van 12.000 jaar oud

slider_sri_lanka_active_nature_22

Dag 06: De middag is ter vrije besteding

slider_sri_lanka_active_nature_23

Dag 06: U kunt prachtige wandeltochten maken door het gebied

slider_sri_lanka_active_nature_24

Dag 06: Kom in contact met de locals en zie hun manier van leven

slider_sri_lanka_active_nature_25

Dag 07: Onderweg naar Nuwara Eliya bezoeken we een theeplantage

slider_sri_lanka_active_nature_26

Dag 07: De theepluksters zijn druk aan het werk in de plantage

slider_sri_lanka_active_nature_27

Dag 07: De theeblaadjes worden met de hand geplukt

slider_sri_lanka_active_nature_28

Dag 07: De blaadjes gaan in een zak, die om het hoofd zit

slider_sri_lanka_active_nature_29

Dag 07: Een prachtig gezicht, al de plukkers aan het werk

slider_sri_lanka_active_nature_30

Dag 07: De volle zakken gaan gelijk door naar de fabriek

slider_sri_lanka_active_nature_31

Dag 07: Vervolgens zien we in de fabriek hoe de blaadjes ...

slider_sri_lanka_active_nature_32

Dag 07: ... verwerkt worden tot het eindproduct

slider_sri_lanka_active_nature_33

Dag 07: De wereldberoemde Ceylon Tea

slider_sri_lanka_active_nature_36

Dag 08: Na het ontbijt bezoeken we het Horton Plains National Park

slider_sri_lanka_active_nature_37

Dag 08: Voorbij de ingang kunnen we nog een stuk met de auto verder rijden

slider_sri_lanka_active_nature_38

Dag 08: Geniet tijdens de rit van het fantastische uitzicht

slider_sri_lanka_active_nature_39

Dag 08: De chauffeur kan rijden tot het informatiecentrum

slider_sri_lanka_active_nature_40

Dag 08: Van hieruit kun je alleen te voet verder het park in

slider_sri_lanka_active_nature_41

Dag 08: Borden geven de wandelroutes aan naar de bezienswaardigheden

slider_sri_lanka_active_nature_42

Dag 08: Wandel alleen over de paden en geniet van het landschap

slider_sri_lanka_active_nature_43

Dag 08: De Horton Plains bestaat voornamelijk uit weidse graslanden

slider_sri_lanka_active_nature_44

Dag 08: De Horton Plains biedt een habitat aan verschillende planten en dieren

slider_sri_lanka_active_nature_45

Dag 08: De Horton Plains, een must voor wandel- en natuurliefhebbers

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_sri_lanka_active_nature_01
slider_sri_lanka_active_nature_02
slider_sri_lanka_active_nature_03
slider_sri_lanka_active_nature_04
slider_sri_lanka_active_nature_05
slider_sri_lanka_active_nature_06
slider_sri_lanka_active_nature_07
slider_sri_lanka_active_nature_08
slider_sri_lanka_active_nature_09
slider_sri_lanka_active_nature_10
slider_sri_lanka_active_nature_11
slider_sri_lanka_active_nature_12
slider_sri_lanka_active_nature_13
slider_sri_lanka_active_nature_14
slider_sri_lanka_active_nature_15
slider_sri_lanka_active_nature_16
slider_sri_lanka_active_nature_17
slider_sri_lanka_active_nature_18
slider_sri_lanka_active_nature_19
slider_sri_lanka_active_nature_20
slider_sri_lanka_active_nature_21
slider_sri_lanka_active_nature_22
slider_sri_lanka_active_nature_23
slider_sri_lanka_active_nature_24
slider_sri_lanka_active_nature_25
slider_sri_lanka_active_nature_26
slider_sri_lanka_active_nature_27
slider_sri_lanka_active_nature_28
slider_sri_lanka_active_nature_29
slider_sri_lanka_active_nature_30
slider_sri_lanka_active_nature_31
slider_sri_lanka_active_nature_32
slider_sri_lanka_active_nature_33
slider_sri_lanka_active_nature_36
slider_sri_lanka_active_nature_37
slider_sri_lanka_active_nature_38
slider_sri_lanka_active_nature_39
slider_sri_lanka_active_nature_40
slider_sri_lanka_active_nature_41
slider_sri_lanka_active_nature_42
slider_sri_lanka_active_nature_43
slider_sri_lanka_active_nature_44
slider_sri_lanka_active_nature_45
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sri Lanka Actief & Natuur