Sri Lanka Avonturen Tour - 14 Dagen

Sri Lanka Avonturen Tour

De Sri Lanka Avonturen Tour is een 14 daagse individuele rondreis door Sri Lanka.

BM Air Reizen heeft speciaal voor de avontuurlijke reiziger deze schitterende rondreis samengesteld.

Het avontuur begint al in het prachtige regenwoud van Kitulgala. We genieten aan het strand van Hikkaduwa en maken kennis met de cultuur en de rijke Nederlandse historie van Galle. We reizen door het prachtig heuvellandschap van Nuwara Eliya en de koele hoogvlakte van Horton Plains.

We maken een onvergetelijke jeepsafari in het Yala National Park en bezoeken de prachtige koningsstad Kandy en de Old Dutch City in Negombo.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sri Lanka te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

ColomboAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Diner + Overnachting in het Radisson Colombo – Colombo.

Diner
Hotel

Kitulgala - Belilena grottenNa het ontbijt vertrekken we naar Kitulgala, gelegen op circa 85 km vanaf Colombo en omgeven door een prachtig regenwoud. Deze plaats is ook beroemd vanwege de film “The Bridge of the River Kwai”, welke hier is opgenomen.

We beginnen met een bezoek aan de prehistorische Belilena grotten, welke zijn gelegen in een prachtige omgeving. In deze grotten zijn 12.000 jaar oude skeletten gevonden, welke afkomstig zijn van prehistorische Balangoda mannen (Homo sapiens Balangodensis). Om de grot te bereiken moeten we een stuk door de jungle wandelen. Recente archeologische opgravingen die in de grot zijn uitgevoerd, hebben meerdere fossielen gevonden van meer dan 32.000 jaar oud.

Hierna bezoeken we de locatie waar de oorlogsfilm “The Bridge on the River Kwai” is opgenomen.

Diner + Overnachting in het Kitulgala Rest House – Kitulgala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Madu River - boottochtNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

Optioneel: kunt u deelnemen aan een rafttocht over de Kelani rivier in Kitulgala. (niet inclusief)

In de middag vertrekken we naar de badplaats Hikkaduwa.

Onderweg maken we een schitterende boottocht over de Madu rivier. We varen hier door een indrukwekkend mangrovegebied. De Madu Ganga Wetlands hebben een oppervlakte van 915 hectare. Twee kanalen leiden tot het Randombe meer. Hier bevinden zich wel 64 mangrove eilandjes. De Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur heeft vastgesteld dat de biodiversiteit bestaat uit meer dan 300 plantensoorten en 250 diersoorten. We varen naar een eilandje en onderweg kunt u genieten van dit indrukwekkende natuurgebied vol schitterende vogels en andere wilde dieren.

Later op de dag komen we aan in Hikkaduwa. We verblijven hier in het Citrus Hikkaduwa Hotel. Dit hotel is gelegen langs het strand en van alle gemakken voorzien. Zo kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad of op het strand. In Hikkaduwa kunt u perfect snorkelen, duiken & surfen. Het levendige centrum van Hikkaduwa ligt op loopafstand van het hotel.

Diner + Overnachting in het Citrus Hikkaduwa Hotel – Hikkaduwa.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 04 :
Hikkaduwa

Hikkaduwa - strandNa het ontbijt is deze dag ter vrije besteding.

Ga heerlijk relaxen en geniet hier van het prachtige strand. Er is ook een mogelijkheid (niet inclusief) om de fascinerende onderwaterwereld te gaan ontdekken met een glazenbodem boot. Vanuit de boot kijkt u door de glazen bodem en ziet u prachtige koralen en kleurrijke tropische vissen zwemmen. Snorkelen en vissen is ook mogelijk.

Diner + Overnachting in het Citrus Hikkaduwa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Meetiyagoda - Moon StonesNa het ontbijt bezoeken we in Meetiyagoda een mijn waar maanstenen worden gedolven.

Het dorp Meetiyagoda, gelegen bij Ambalangoda, is een plaats waar veel maanstenen worden gevonden. Maanstenen komen voor in het grijs, wit, geel, roze, bruin en zwart. De meest gewilde maanstenen hebben echter een blauwe glans, welke vrijwel uitsluitende in dit gebied worden gevonden. De maansteen wordt veel gebruikt voor het vervaardigen van sieraden.

Diner + Overnachting in het Citrus Hikkaduwa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch FortOntbijt. ’s Morgens vertrekken we naar Galle en bezoeken hier het beroemde VOC Galle Dutch Fort. Het fort telt een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat, het Galle Museum en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Galle, de epische zuidelijke hoofdstad, is de kruising waar klassieke Nederlandse architectuur een tropische omgeving ontmoet en een levendige sfeer in schoonheid creëert. Wandel door de spookachtige straten en luister naar de krakende deuren van houten salons en merk hoe de Europese architectuur zich vermengt met de Zuid-Aziatische tradities. De originele wallen en bastions die tot op heden zijn bewaard, tonen getuigenissen van een erfgoed dat meer dan 3,5 eeuwen bewaard is gebleven. Wandel met de klok mee binnen het fort om de ‘oude poort’ met het Britse wapenschild te bekijken. Aan weerszijden van de oude poort staat het Zwart bastion, het oudste van allemaal, en de vuurtoren staat naast het Utrecht Bastion.

Onderweg zien we de beroemde paalvissers aan het werk.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Resort – Tissamaharama.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kataragama - Skanda tempelNa een vroeg ontbijt gaan we naar Kataragama, waar we de beroemde Skanda tempel bezoeken. De Kataragama tempel is een hindoeïstisch en boeddhistisch tempelcomplex gewijd aan Skanda-Murukan. Het is één van de weinige religieuze plaatsen in Sri Lanka die wordt vereerd door zowel de Singalese boeddhisten, de hindoeïstische tamils, de moslims en de Vedda mensen. Het is een verzameling van heiligdommen.

’s Middags maken we een jeepsafari in het Yala National Park, het grootste en meest populaire wildlife park van Sri Lanka. In dit park leven vele diersoorten, onder leiding van een ervaren gids gaan we op zoek naar wilde olifanten, luipaarden, krokodillen, beren en herten.

Met een oppervlakte van 1300 km² is Yala National Park het grootste en meest bezochte natuurreservaat in Sri Lanka, ideaal voor het bekijken van de natuurlijke schatten van het eiland. Met een diversiteit aan habitats, waaronder dichte jungle, vlaktes, beken, lagunes en rotsachtige gebieden, is het terrein uitermate geschikt voor de Sri Lankaanse luipaarden, Yala’s grootste attractie. Andere dieren die in Yala leven zijn olifanten, beren, krokodillen, apen, buffels, everzwijnen en herten. Nachtdieren die hier voorkomen zijn Indiase civetten, pangolin, stekelvarkens en slanke lori’s. Er leven 150 verschillende soorten vogels waaronder de gelakte ooievaar, de zeldzame zwartsnavelige ooievaar, de groene bijeneter, de pompadour groene duif, de keizerlijke groene duif en de oranje-breasted groene duif. Twee endemische vogels zijn de Sri Lankaanse junglehoenders en de met bruin bedekte babbelaar. Trekvogels die in het park voorkomen zijn de gewone bijeneter met blauwe staart, de Brahminy Myrna en de roze spreeuw.

Na deze onvergetelijke safari keren we weer terug naar het hotel.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Ella - Rawana watervalNa het ontbijt reizen we via Ella naar Nuwara Eliya.

Onderweg kunt u genieten van een prachtige omgeving. We stoppen even bij de Rawana waterval.

Verder brengen we ook een bezoek aan de Sita Amman tempel. De tempel is gebouwd op de locatie waar Seetha Devi in bad is geweest volgens de legendes. Ook wordt deze plaats beschouwd als de plaats waar Sitha gevangen werd gehouden door koning Ravana.

Hierna vervolgen we onze route naar Nuwara Eliya, gelegen in het mooiste heuvelland van Sri Lanka. Dit leuke stadje ligt hoog en daardoor is het aangenaam koel. Bij aankomst in de stad brengen we nog een bezoek aan een groente- en fruitmarkt.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Tea Bush – Ramboda.

Ontbijt, Diner
Hotel

Horton PlainsNa het ontbijt reizen we verder naar de Horton Plains, een schitterende hoogvlakte, gelegen op een hoogte van 2100 meter. Hier was vroeger het jachtgebied van de Engelse gouverneur. We maken hier een wandeling en zien de Bakers Watervallen, apen en als hoogtepunt de World’s End. U moet niet te dicht bij de bergrand komen, want u waant zich hier echt aan het einde van de wereld. De bergrand loopt loodrecht naar beneden en eindigt op 1600 meter! U heeft een prachtig uitzicht over de bergen.

Later op de dag vervolgen we onze route naar Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. De stad is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met ongeveer 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 10 :
Kandy

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Dagelijks vindt hier een ceremonie plaats.

Hierna bezoeken we Upper Lake en een markt.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

PolonnaruwaNa het ontbijt uitchecken. We vervolgen onze reis richting Sigiriya.

We bezoeken de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Hierna gaan we verder naar de oude stad Polonnaruwa. Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u een nachtsafari maken in de jungles van Habarana, waar we wilde olifanten zullen zien.

Diner + Overnachting in het Mahanuge Hotel – Polonnaruwa.

Ontbijt, Diner
Hotel

Pinnawela - olifanten in de rivierOntbijt. Deze dag brengen we een bezoek aan het Ritigala klooster, gelegen op een hoogte van circa 650 meter.

Hierna reizen we verder naar Negombo.

Onderweg bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

Ook stoppen we nog bij een kruidentuin. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 13 :
Negombo

Negombo - Dutch FortNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo. We bezichtigen het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Ook bezoeken we de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

De Angurukaramulla tempel is een boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

De middag is ter vrije besteding.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan een boottocht door het Hollandse Kanaal & de lagunes.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala. Bekijk ons uitgebreide aanbod hotels in Sri Lanka.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Bezoek aan Kitulgala en de Belilena grotten
 • Boottocht mangrovegebied Madu Ganga Wetlands
 • Bezoek aan een maanstenenmijn in Meetiyagoda
 • Stadstour Galle: o.a. Dutch Fort en Punt Utrecht
 • Stop bij de beroemde paalvissers
 • Bezoek aan de Skanda tempel in Kataragama
 • Jeepsafari in het Yala National Park
 • Stop bij de Ella waterval en de Sita Amman tempel
 • Bezoek hoogvlakte Horton Plains National Park
 • Bezoek tempel van de tand en Upper Lake Kandy
 • Spectaculaire culturele dansshow in Kandy
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa
 • Bezoek aan het Ritigala klooster en een kruidentuin
 • Bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela
 • Stadstour Negombo

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 219 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Sri Lanka - Avonturen Tour

Rondreis Sri Lanka - Avonturen Tour - 14 Dagen - SR-RT-10

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Madu River Safari: USD 10 per persoon
 • Galle Museum: USD 5 per persoon
 • Stilt Fishing: USD 3 per persoon
 • Kataragama Temple: USD 1,50 per persoon
 • Yala NP: USD 70 per persoon
 • Sita Amman Temple: USD 1,50 per persoon
 • Horton Plains NP: USD 40 per persoon
 • Kandy Temple: USD 11 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 7 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Ritigala Klooster: USD 5 per persoon
 • Pinnawela: USD 10 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 429

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 77 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Toeslag bij verblijf in Nuwara Eliya van 10 april 2025 t/m 20 april 2025: € 18 per persoon / per nacht

Optioneel

Optionele Excursies – U kunt zelf bepalen of u wilt deelnemen aan deze optionele excursies


Dag 03: Kitulgala Rafttocht: USD 25 per persoon

Dag 11: Nachtsafari Habarana: USD 50 per persoon

Dag 13: Boottocht Dutch Canal & Lagoon: USD 10 per persoon

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sri Lanka Avonturen Tour

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-RT-10
 • 14 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen