River Kwai & Erawan National Park

3 Days

River Kwai & Erawan National Park

De River Kwai & Erawan National Park is een 3 daagse “bouwsteenmodule” vanuit Bangkok.

De River Kwai ligt ten westen van Bangkok, hier werd tijdens WOII de bekende brug gebouwd door dwangarbeiders. Veel minder bekend is het feit dat het in één van de mooiste natuurgebieden van Thailand ligt. Tijdens deze tour bezoeken we eerst de drijvende markt van Damnoen Saduak.

Hierna reizen we verder naar Kanchanaburi. Hier bezoeken we het JEATH Museum, één van de Oorlogsbegraafplaatsen, de wereldberoemde Bridge over the River Kwai en maken een treinreis over de oude spoorlijn.

De volgende dag gaan we naar het Erawan National Park, waar u kunt zwemmen bij de waterval. Let hier op de kleine visjes die gewoon naar u toe zwemmen en u als het ware een gratis massage geven. Een leuke ervaring. Tot slot bezoeken we de Hellfire Pass, met het bijbehorende museum.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Thailand kunt bespreken

Dit programma is te combineren met één van onze andere bouwsteenmodules. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bangkok kunt u bij ons terecht. Bovendien kunt u deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

River Kwai & Erawan National Park – Dagelijks vertrek vanuit onze Bangkok Hotels

  • Bangkok
  • 2
  • I-BKK-03
  • 3 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Kanchanaburi - River Kwai BridgeVroeg in de ochtend vertrekken we naar de befaamde drijvende markt van Damnoen Saduak. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok in de provincie Ratchaburi. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Alhoewel de drijvende markt de laatste jaren erg commercieel is geworden is het toch een leuke excursie. Allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten varen in een kanaal heen en weer. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Hierna reizen we verder naar Kanchanaburi, bekend vanwege de ‘Bridge over the River Kwai‘ en de beruchte ‘dodenspoorlijn’. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur volgt de lunch. Hierna bezoeken we eerst het JEATH-museum.

Het JEATH-museum is een openluchtmuseum, gelegen bij de Wat Chaichumphon. De naam zelf is een afkorting. Deze is samengesteld uit de eerste letters van de namen van de landen die bij de Tweede Wereldoorlog in dit gebied betrokken waren: Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland. Krijgsgevangenen uit Engeland, Australië en Holland bouwden mee aan de Death Railway, de dodenspoorlijn. Japan oefende de controle uit over deze krijgsgevangenen. Het eerste, wat na aankomst is te zien, is een precies nagebouwde woonbarak uit bamboe. Deze barak was bestemd voor de krijgsgevangenen. Hierin zijn foto’s en schilderijen geëxposeerd. Deze zijn afkomstig van gevangenen van destijds of gemaakt door de Thais. Aanvankelijk hadden de Japanners tegen het maken van foto’s geen bezwaar. Later verboden ze hun gevangenen ook maar iets te vereeuwigen; ze waren er bang voor dat hun slechte behandeling van het (krijgs) gevangenen tijdens de bouw van de dodenspoorbaan bekend zou raken. Ook vindt u krantenartikelen over en interviews met vroegere krijgsgevangenen en hun familie en vrienden. Daarin staan de wrede omstandigheden beschreven waar aan de gevangenen blootstonden. Tenslotte zijn er verschillende dingen te zien, zoals pistolen, messen, helmen, veldflessen en dergelijke meer. Ook ligt er nog een grote bom die destijds bestemd was om de brug over de River Kwai te vernietigen en op die manier de aanvoerroute van het Japanse leger tussen Thailand en Burma een halt toe te roepen.

Hierna brengen we een bezoek aan één van de twee oorlogsbegraafplaatsen. Het is eigenlijk niet gebruikelijk om een begraafplaats te bezoeken tijdens uw vakantie, echter de vreselijke gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog mogen nooit vergeten worden. Op de begraafplaatsen liggen vele Nederlandse slachtoffers. Toch even een moment om hier even bij stil te staan.

Vervolgens gaan we verder naar de brug, de River Kwai Bridge. U kunt hier schitterende foto’s maken. Het is mogelijk om over de brug heen te lopen.

Tot slot gaan we naar het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein, over de oude spoorlijn, wordt de reis voortgezet naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Houd uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai.

Hierna inchecken in het Royal River Kwai Resort. Dit resort is rustig gelegen in een fantastische omgeving. Een aanrader is om in de avond een bezoek te brengen aan de verlichte brug en lekker te gaan eten in één van de drijvende restaurants op de rivier.

Overnachting in het Royal River Kwai Resort.

Hotel

Kanchanaburi - Erawan National ParkNa het ontbijt een korte rit naar het Erawan National Park, waar een bezoek gebracht wordt aan de Erawan waterval. Deze waterval bestaat uit 7 levels, het water valt in totaal 1500 meter naar beneden via een soort trappensysteem. De omgeving bestaat uit een prachtige natuur. Indien u wilt, dan kunt u helemaal naar de 7de waterval lopen via een pad dwars door het bos. U zult tijdens deze wandeltocht diverse wilde dieren kunnen spotten. Verder kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

De meeste mensen beperken zich tot de 3de level. Hier kunt u heerlijk zwemmen. Wees niet bang, de vissen zwemmen hier gewoon rond. De kleinere visjes komen nieuwsgierig dichterbij en sabbelen aan uw lichaam. U krijgt hier dus een gratis voetmassage. Tijdens de oorlog maakten dit soort visjes de wonden van de krijgsgevangen schoon. Dit is werkelijk een schitterende ervaring. Lunch inbegrepen.

Overnachting in het Royal River Kwai Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Kanchanaburi - Hellfire Pass Memorial MuseumNa het ontbijt gaan we naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire Pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling van foto’s, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door het bergland en de jungle heen.

Onder leiding van een ervaren gids gaat u hier een door mensen uitgehouwen bergpas verkennen. Lunch inbegrepen.

De Hellfire Pass is gelegen in de Tenasserim Hills. Dit berglandschap was het moeilijkste stuk van de Birma spoorlijn. De Japanners lieten de dwangarbeiders en krijgsgevangenen met de hand de rotsen weghakken om de spoorlijn door heen te laten gaan. Vanuit het museum wandelen door de jungle naar beneden om bij deze locatie te komen.

Tegen de avond aankomst bij het treinstation of een hotel in Bangkok. Hier eindigt deze tour.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt, Lunch

Kaart River Kwai en Erawan National Park - I-BKK-03

River Kwai & Erawan National Park - 3 Dagen - I-BKK-03

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 73
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 75

Toeslag bij verblijf in het Royal River Kwai Resort – Kanchanaburi van 12 april 2024 t/m 16 april 2024: € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Royal River Kwai Resort – Kanchanaburi van 29 december 2024 t/m 02 januari 2025: € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Royal River Kwai Resort – Kanchanaburi van 12 april 2025 t/m 16 april 2025: € 15 per persoon / per nacht

Erawan National Park
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Kanchanaburi - JEATH museum
Kanchanaburi - JEATH museum
Kanchanaburi - JEATH museum
Kanchanaburi - War Cemetery
Kanchanaburi - War Cemetery
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Kanchanaburi - Hellfire Pass Memorial Museum
Kanchanaburi - Hellfire Pass Memorial Museum
Kanchanaburi - Hellfire Pass Memorial Museum
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
slider_river_kwai_erawan_tour_01

Een prachtige tour naar de River Kwai en het Erawan National Park

slider_river_kwai_erawan_tour_02

Dag 01: Vroeg in de ochtend vertrekken we naar de drijvende markt

slider_river_kwai_erawan_tour_03

Dag 01: Het is een kleurrijk schouwspel, al die bootjes met koopwaar

slider_river_kwai_erawan_tour_04

Dag 01: De bootjes met koopwaar varen geduldig rond

slider_river_kwai_erawan_tour_05

Dag 01: Er worden zelfs complete maaltijden klaargemaakt op de bootjes

slider_river_kwai_erawan_tour_06

Dag 01: Optioneel kunt u een bootje huren en rondvaren op de markt

slider_river_kwai_erawan_tour_07

Dag 01: Hierna bezoeken we het JEATH Museum

slider_river_kwai_erawan_tour_08

Dag 01: Het JEATH Museum is een openluchtmuseum met ...

slider_river_kwai_erawan_tour_09

Dag 01: ... voorwerpen, foto's en tekeningen uit de 2e Wereldoorlog

slider_river_kwai_erawan_tour_10

Dag 01: De volgende stop is bij een van ...

slider_river_kwai_erawan_tour_11

Dag 01: ... de twee oorlogsbegraafplaatsen

slider_river_kwai_erawan_tour_12

Dag 01: Vervolgens gaan we verder naar de River Kwai Bridge

slider_river_kwai_erawan_tour_13

Dag 01: Deze brug werd wereldberoemd vanwege de speelfilm

slider_river_kwai_erawan_tour_14

Dag 01: U kunt hier een wandeling maken over de brug

slider_river_kwai_erawan_tour_15

Dag 01: Vanaf speciale punten op de brug kunt u genieten van het uitzicht

slider_river_kwai_erawan_tour_16

Dag 01: De Brug over de River Kwai

slider_river_kwai_erawan_tour_17

Dag 01: Tot slot gaan we nog een prachtige treinreis maken

slider_river_kwai_erawan_tour_18

Dag 01: We rijden over de houten viaducten van de spoorlijn

slider_river_kwai_erawan_tour_19

Dag 01: Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving

slider_river_kwai_erawan_tour_20

Dag 02: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Erawan Watervallen

slider_river_kwai_erawan_tour_21

Dag 02: U kunt hier prachtige wandeltochten maken

slider_river_kwai_erawan_tour_22

Dag 02: Er zijn diverse watervallen te bewonderen

slider_river_kwai_erawan_tour_23

Dag 02: Vergeet uw zwemkleding niet, want u kunt hier heerlijk zwemmen

slider_river_kwai_erawan_tour_24

Dag 02: Lekker genieten bij de Erawan Watervallen

slider_river_kwai_erawan_tour_25

Dag 02: U kunt een douche nemen bij een echte waterval

slider_river_kwai_erawan_tour_26

Dag 02: U kunt zelf bepalen hoe hoog u wilt gaan

slider_river_kwai_erawan_tour_27

Dag 02: Er zijn diverse watervallen waarin u kunt zwemmen

slider_river_kwai_erawan_tour_28

Dag 02: U kunt natuurlijk ook alleen uw voeten in het water doen

slider_river_kwai_erawan_tour_29

Dag 02: Er zijn ook diverse prachtige uitzichten te bewonderen

slider_river_kwai_erawan_tour_30

Dag 03: Vandaag bezoeken we de Hellfire Pass

slider_river_kwai_erawan_tour_31

Dag 03: Het uitzicht bij het Hellfire Pass Memorial Museum

slider_river_kwai_erawan_tour_32

Dag 03: Vanuit het museum wandelen we naar beneden door de jungle

slider_river_kwai_erawan_tour_33

Dag 03: Na een stuk gelopen te hebben komen we bij de Hellfire Pass

slider_river_kwai_erawan_tour_34

Dag 03: Op 25 april 1943 werd begonnen met de aanleg van dit 600m lange traject

slider_river_kwai_erawan_tour_35

Dag 03: De rotsen zijn hier met de hand weggehakt

slider_river_kwai_erawan_tour_36

Dag 03: Er zijn hier vele dwangarbeiders en krijgsgevangenen gestorven

slider_river_kwai_erawan_tour_37

Dag 03: Er liggen nog enkele stukken van de spoorlijn

slider_river_kwai_erawan_tour_38

Dag 03: De Hellfire Pass, een indrukwekkende locatie

slider_river_kwai_erawan_tour_39

Dag 03: Het is weer tijd geworden om terug naar boven te wandelen

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_river_kwai_erawan_tour_01
slider_river_kwai_erawan_tour_02
slider_river_kwai_erawan_tour_03
slider_river_kwai_erawan_tour_04
slider_river_kwai_erawan_tour_05
slider_river_kwai_erawan_tour_06
slider_river_kwai_erawan_tour_07
slider_river_kwai_erawan_tour_08
slider_river_kwai_erawan_tour_09
slider_river_kwai_erawan_tour_10
slider_river_kwai_erawan_tour_11
slider_river_kwai_erawan_tour_12
slider_river_kwai_erawan_tour_13
slider_river_kwai_erawan_tour_14
slider_river_kwai_erawan_tour_15
slider_river_kwai_erawan_tour_16
slider_river_kwai_erawan_tour_17
slider_river_kwai_erawan_tour_18
slider_river_kwai_erawan_tour_19
slider_river_kwai_erawan_tour_20
slider_river_kwai_erawan_tour_21
slider_river_kwai_erawan_tour_22
slider_river_kwai_erawan_tour_23
slider_river_kwai_erawan_tour_24
slider_river_kwai_erawan_tour_25
slider_river_kwai_erawan_tour_26
slider_river_kwai_erawan_tour_27
slider_river_kwai_erawan_tour_28
slider_river_kwai_erawan_tour_29
slider_river_kwai_erawan_tour_30
slider_river_kwai_erawan_tour_31
slider_river_kwai_erawan_tour_32
slider_river_kwai_erawan_tour_33
slider_river_kwai_erawan_tour_34
slider_river_kwai_erawan_tour_35
slider_river_kwai_erawan_tour_36
slider_river_kwai_erawan_tour_37
slider_river_kwai_erawan_tour_38
slider_river_kwai_erawan_tour_39
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

River Kwai & Erawan National Park