Avontuurlijk Chiang Mai - 6 Dagen

Avontuurlijk Chiang Mai

Avontuurlijk Chiang Mai is een “bouwsteenmodule” waarmee u uw eigen reis naar Noord-Thailand kunt bouwen.

Tijdens deze 6 daagse Avontuurlijk Chiang Mai gaat u kennismaken met de prachtige stad Chiang Mai en haar omgeving.

Avontuurlijk Chiang Mai, ga mee op avontuur bij Mae Taeng

We maken indrukwekkende wandeltochten, bezoeken enkele bergstammen en gaan baden met olifanten. Tijdens dit programma overnachten we 2 nachten in lokale dorpjes. Verwacht hier geen luxe, we gaan back to basic. Ook bezoeken de handwerkdorpjes Bor Sang en San Kamphaeng. 

Bor Sang, bekend vanwege haar traditionele paraplu’s

Bor Sang is een klein dorpje gelegen in het district San Kamphaeng van de provincie Chiang Mai in het noorden van Thailand. Dit dorp staat bekend om zijn traditionele ambachten van paraplu’s maken. De ambachtslieden van Bor Sang maken prachtige paraplu’s van papier en zijde, die versierd zijn met ingewikkelde patronen en ontwerpen.

Het proces van het maken van deze paraplu’s is zowel vaardig als fascinerend om te bekijken. Ambachtslieden gebruiken bamboe frames om de paraplu’s te construeren, die vervolgens bedekt worden met papier of zijde en versierd worden met geschilderde of gestempelde ontwerpen. De levendige kleuren en unieke ontwerpen van de Bor Sang-paraplu’s maken ze populair als souvenirs voor toeristen die Chiang Mai bezoeken.

Tijdens Avontuurlijk Chiang Mai bezoekt u San Kamphaeng

San Kamphaeng is een district gelegen in de provincie Chiang Mai, in Thailand. Bekend om zijn prachtige handwerk, is San Kamphaeng een populaire culturele en toeristische bestemming. Het gebied staat vooral bekend om zijn zijde-industrie, waar bezoekers het ingewikkelde proces van zijdeproductie kunnen observeren en hoogwaardige zijdeproducten kunnen kopen. San Kamphaeng is ook bekend om zijn keramiek, zilverwerk en traditionele Thaise parasols, die allemaal te vinden zijn op de weekendmarkt van het district. Daarnaast staat het gebied bekend om zijn prachtige natuurlijke landschap, met verschillende warmwaterbronnen en watervallen die rustige toevluchtsoorden bieden voor bezoekers. Als gevolg van zijn rijke culturele erfgoed en schilderachtige schoonheid trekt San Kamphaeng toeristen van over de hele wereld aan.

Uiteraard kunt u het hotel in dit Avontuurlijk Chiang Mai wijzigen naar of verlengen met één van onze andere hotels in Chiang Mai. Bij BM Air Reizen kunt u kiezen uit meer dan 650 hotels in Chiang Mai, van budgetvriendelijk tot luxe accommodaties.

U kunt deze Avontuurlijk Chiang Mai tour combineren met één van onze andere bouwsteenmodules, zoals bijvoorbeeld Chiang Mai naar Hua Hin. Ook voor de voordeligste vliegtickets of treintickets naar Chiang Mai kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Thailand te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Avontuurlijk Chiang Mai – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld of treinstation van Chiang Mai

Dag 01 :
Chiang Mai

Royal Peninsula Hotel - Chiang MaiVroeg in de ochtend aankomst op het treinstation of het vliegveld van Chiang Mai. Hier staat de lokale chauffeur u op te wachten. U herkent de chauffeur aan een bordje met uw naam erop vermeld. Transfer naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Het White Boutique Hotel & Spa is centraal gelegen in Chiang Mai. Dit hotel is voorzien van een zwembad en een restaurant. De Chiang Mai Night Bazaar en de Anusarn Market liggen op loopafstand van dit hotel. Uiteraard kunt u ook heerlijk gaan relaxen bij het zwembad van het hotel.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan het Khantoke Dinner, een traditioneel Noord-Thais diner (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Hotel

Mae Tang - bergstamNa het ontbijt verlaten we Chiang Mai en rijden in noordelijke richting naar het Mae Taeng district.

Onderweg bezoeken we een dorpje van één van de bergstammen. In de omgeving van Mae Taeng leven vele bergstammen, veelal afkomstig uit Birma. Iedere bergstam heeft een eigen cultuur, kleurvolle kleding en een eigen taal. Na aankomst in het dorp zullen we kennismaken met hun manier van leven. We zien de van bamboe en teakhout gebouwde huisjes.

Na de lunch maken we een wandeltocht door het berglandschap in de omgeving van Muengkeed Village. Tijdens deze wandeltocht kunt u genieten van het prachtige landschap. Het einddoel voor vandaag is een dorpje aan de Mae Taeng rivier.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen en zwemmen in de Mae Taeng rivier.

In het regen- en winterseizoen kunt u ’s avonds genieten van de duizenden vuurvliegjes.

Diner en overnachting in een dorpje langs de Mae Taeng rivier.

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay
Dag 03 :
Mae Taeng

Mae Tang - Elephant CareVandaag gaan we, na het ontbijt, olifanten verzorgen. Er vinden hier geen ritjes op een olifant plaats en ook geven de olifanten geen shows! We gaan met ze baden en geven ze te eten. Kortom een onvergetelijke belevenis.

We beginnen met het kennismaken met de olifanten. Tijdens deze interactie met de olifanten kunt u prachtige foto’s maken.

Om het vertrouwen van de olifanten te winnen gaan we ze lekker verwennen. We geven ze voedsel, waar de olifanten van zullen smullen.

Vervolgens wandelen we met de olifanten naar de rivier, In de rivier gaan we baden met de olifanten. U kunt ze lekker schoonschrobben en met ze spelen in het verkoelende water.

Let Op: Omdat de olifanten een eigen wil hebben en vrij zijn om te gaan kunnen wij de tijdsduur met de olifanten niet garanderen. De ene keer hebben ze zin om te baden en blijven ze lang in het water, de andere keer hebben ze minder zin en zal het baden met de olifanten korter duren. Er wordt geen dwang uitgeoefend om de olifanten op een bepaalde plaats te houden.

Na de lunch, inclusief, maken we een prachtige wandeltocht naar een dorpje van de Lahu bergstam. Onderweg passeren we een waterval. Vooral in het regenseizoen valt het water hier met een enorme kracht naar beneden. Tijdens de wandeltocht kunt u genieten van de prachtige omgeving.

Na aankomst in het Lahu dorp gaan we kennismaken met de lokale gewoontes en gebruiken van deze bergstam.

Diner en overnachting in één van de hutten in het Lahu-dorp.

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

Mae Tang - raftenNa het ontbijt kunt u, vanuit het dorp, nog genieten van het prachtige uitzicht over het berglandschap.

Hierna maken we een wandeltocht, voornamelijk bergafwaarts, naar een waterval. Bij deze waterval zullen we stoppen om te rusten. Ook krijgt u hier de gelegenheid om te zwemmen en te relaxen.

Na de lunch gaan we raften. Het Mae Taeng district is de perfecte locatie om een spectaculaire rafttocht te maken in dit bergachtige landschap. De Engelssprekende staf neemt eerst de veiligheidsvoorschriften met u door, want veiligheid staat voorop tijdens de rafttocht.

Beleef een unieke en onvergetelijke reis door de weelderige jungle. Onderweg komen we diverse stroomversnellingen tegen. Vooral tijdens het regenseizoen van augustus t/m oktober stijgt het rivierwater, zodat dit de beste periode is om te raften. Het water stroomt dan sneller naar beneden, met eindeloze stroomversnellingen. Na het raften gaan we terug naar Chiang Mai.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Bo SangNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden. U kunt rustig bijkomen van de afgelopen dagen. Tegen de middag wordt u opgehaald vanuit de lobby van het hotel.

We gaan een bezoek brengen aan de plaatsjes Bo Sang en San Kamphaeng, even buiten Chiang Mai gelegen. Deze plaatjes staan bekend om hun ambachten. Er bevinden zich hier ondermeer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes.

We bezoeken een werkplaats waar de beroemde zijde (Thai Silk) wordt gemaakt. We zien hier het hele proces van de zijderups tot aan het eindproduct.

In de Silver Factory worden allerlei zilveren producten gemaakt, van sieraden tot beelden. In deze werkplaats krijgt u een goede uitleg over het proces van zilverbewerking.

Ook stoppen we bij een houtsnijwerkplaats. Prachtige houten beelden worden hier met de hand gemaakt. Uit enorme stukken hout worden prachtige voorwerpen uitgebeiteld en gesneden.

In Umbrella Village worden van generatie op generatie de beroemde parasols gemaakt. Ze worden gemaakt van rijstpapier en vervolgens beschilderd. We zien hier het gehele proces. Er zijn parasols en waaiers in allerlei soorten en maten. Uiteraard kunt u hier een prachtige gekleurde parasol aanschaffen. De parasols worden met de hand beschilderd. Er zijn soms echte kunstenaars aan het werk.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Chiang Mai

Na het ontbijt eindigt deze schitterende tour.

Wilt u langer in Chiang Mai verblijven dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze reis is per dag te verlengen in Chiang Mai of te combineren met een andere bouwsteenmodule.

U bent NIET gebonden aan het White Boutique Hotel & Spa in dit programma, u kunt het hotel veranderen naar één van onze andere hotels in Chiang Mai.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

LET OP: DE TREKKING VAN DAG 02 t/m DAG 04 IS EEN ZWAAR PROGRAMMA.

Ontbijt

Kaart Avontuurlijk Chiang Mai

Kaart Avontuurlijk Chiang Mai

Avontuurlijk Chiang Mai - 6 dagen - I-CNX-02

1-persoonskamer toeslag:


  • 20 februari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 72
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 74

Hoogseizoentoeslagen hotel + verplichte diners


Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 01 november 2024 t/m 27 december 2024: € 7,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 28 december 2024 t/m 02 januari 2025: € 13 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 03 januari 2025 t/m 28 februari 2025: € 7,50 per persoon / per nacht

Chiang Mai - bergstam
Royal Peninsula Hotel - Chiang Mai
Royal Peninsula Hotel - Chiang Mai
Chiang Mai
Chiang Mai
Chiang Mai - Night Bazar
Chiang Mai - Night Bazar
Chiang Mai - Khantoke Dinner
Chiang Mai - bergstam
Chiang Mai - bergstam
Chiang Mai - bergstam
Mae Tang - trekking
Mae Tang - trekking
Mae Tang - trekking
Mae Tang - trekking
Mae Tang - dorp
Mae Tang - dorp
Mae Tang - dorp
Mae Tang - Olifanten Verzorgen
Mae Tang - Olifanten Verzorgen
Mae Tang - Olifanten Verzorgen
Mae Tang - Olifanten Verzorgen
Mae Tang - Olifanten Verzorgen
Mae Tang - Olifanten Verzorgen
Mae Tang - Olifanten Verzorgen
Mae Tang - Olifanten Verzorgen
Bo Sang - Umbrella Village
Bo Sang - Umbrella Village
Bo Sang - Umbrella Village
Bo Sang - Umbrella Village
Bo Sang - Umbrella Village
Bo Sang - Umbrella Village
Bo Sang - Umbrella Village
Bo Sang - Umbrella Village
Bo Sang - Umbrella Village
Bo Sang - Umbrella Village
San Kamphaeng - Home Industry
San Kamphaeng - Home Industry
San Kamphaeng - Home Industry
San Kamphaeng - Home Industry
San Kamphaeng - Home Industry
slider_avontuurlijk_chiang_mai_01

Een prachtige 6-daagse avontuurlijke reis in Chiang Mai

slider_avontuurlijk_chiang_mai_02

Dag 01: Transfer naar het Royal Peninsula Hotel

slider_avontuurlijk_chiang_mai_03

Dag 01: Het zwembad van het Royal Peninsula Hotel

slider_avontuurlijk_chiang_mai_04

Dag 01: U kunt de oude stad in Chiang Mai gaan ontdekken

slider_avontuurlijk_chiang_mai_05

Dag 01: Er zijn hier prachtige tempels te bezichtigen

slider_avontuurlijk_chiang_mai_06

Dag 01: In Chiang Mai bevindt zich een gezellige avondmarkt

slider_avontuurlijk_chiang_mai_07

Dag 01: Hier vindt u volop winkels, marktkraamjes en restaurants

slider_avontuurlijk_chiang_mai_08

Dag 01: Optioneel kunt u deelnemen aan het Khantoke Dinner - aanrader!

slider_avontuurlijk_chiang_mai_09

Dag 02: Onderweg bezoeken we een dorpje van een bergstam

slider_avontuurlijk_chiang_mai_10

Dag 02: We maken kennis met de bewoners en zien hun manier van leven

slider_avontuurlijk_chiang_mai_11

Dag 02: De bergstammen spreken een eigen taal

slider_avontuurlijk_chiang_mai_12

Dag 02: We verlaten het dorp en maken een prachtige wandeltocht

slider_avontuurlijk_chiang_mai_13

Dag 02: We wandelen door een prachige natuur

slider_avontuurlijk_chiang_mai_14

Dag 02: We komen steeds hoger en kunnen genieten van het uitzicht

slider_avontuurlijk_chiang_mai_15

Dag 02: We wandelen naar een dorpje langs de Mae Tang rivier

slider_avontuurlijk_chiang_mai_16

Dag 02: Na aankomst in het dorp kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_avontuurlijk_chiang_mai_17

Dag 02: U kunt relaxen in een hangmat of zwemmen in de rivier

slider_avontuurlijk_chiang_mai_18

Dag 02: De zeer eenvoudige huisjes waar we gaan overnachten

slider_avontuurlijk_chiang_mai_19

Dag 03: Na het ontbijt gaan we olifanten verzorgen

slider_avontuurlijk_chiang_mai_20

Dag 03: We beginnen met het kennismaken met de olifanten

slider_avontuurlijk_chiang_mai_21

Dag 03: De olifanten genieten van de hapjes die we ze voeren

slider_avontuurlijk_chiang_mai_22

Dag 03: Vervolgens wandelen we met de olifanten naar de rivier

slider_avontuurlijk_chiang_mai_23

Dag 03: Hier kunt u de olifanten wassen en schrobben

slider_avontuurlijk_chiang_mai_24

Dag 03: Uiteraard gaan we ook de rivier in om te baden met de olifanten

slider_avontuurlijk_chiang_mai_25

Dag 03: Deze ervaring zult u niet snel vergeten

slider_avontuurlijk_chiang_mai_26

Dag 03: Helaas is het al weer tijd om afscheid te nemen van de olifanten

slider_avontuurlijk_chiang_mai_27

Dag 05: 's Middags beginnen we met een bezoek aan Bo Sang

slider_avontuurlijk_chiang_mai_28

Dag 05: In dit plaatsje worden de beroemde parasols en waaiers gemaakt

slider_avontuurlijk_chiang_mai_29

Dag 05: We zien hier het hele proces van de vervaardiging

slider_avontuurlijk_chiang_mai_30

Dag 05: De houten onderdelen voor de waaiers

slider_avontuurlijk_chiang_mai_31

Dag 05: De parasols worden met de hand in elkaar gezet

slider_avontuurlijk_chiang_mai_32

Dag 05: U kunt rustig rondwandelen en alles bekijken

slider_avontuurlijk_chiang_mai_33

Dag 05: De parasols worden met de hand beschilderd

slider_avontuurlijk_chiang_mai_34

Dag 05: De parasols hebben verschillende afmetingen

slider_avontuurlijk_chiang_mai_35

Dag 05: Het eindproduct, de parasols en waaiers ...

slider_avontuurlijk_chiang_mai_36

Dag 05: ...in allerlei prachtige kleuren

slider_avontuurlijk_chiang_mai_37

Dag 05: Vervolgens zien we zilversmeden aan het werk

slider_avontuurlijk_chiang_mai_38

Dag 05: Hier krijgen we uitleg over het bewerken van zilver

slider_avontuurlijk_chiang_mai_39

Dag 05: We gaan ook kijken bij een zijdeweverij

slider_avontuurlijk_chiang_mai_40

Dag 05: We zien het hele proces van het begin tot het eind

slider_avontuurlijk_chiang_mai_41

Dag 05: Het weven van de zijde

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_avontuurlijk_chiang_mai_01
slider_avontuurlijk_chiang_mai_02
slider_avontuurlijk_chiang_mai_03
slider_avontuurlijk_chiang_mai_04
slider_avontuurlijk_chiang_mai_05
slider_avontuurlijk_chiang_mai_06
slider_avontuurlijk_chiang_mai_07
slider_avontuurlijk_chiang_mai_08
slider_avontuurlijk_chiang_mai_09
slider_avontuurlijk_chiang_mai_10
slider_avontuurlijk_chiang_mai_11
slider_avontuurlijk_chiang_mai_12
slider_avontuurlijk_chiang_mai_13
slider_avontuurlijk_chiang_mai_14
slider_avontuurlijk_chiang_mai_15
slider_avontuurlijk_chiang_mai_16
slider_avontuurlijk_chiang_mai_17
slider_avontuurlijk_chiang_mai_18
slider_avontuurlijk_chiang_mai_19
slider_avontuurlijk_chiang_mai_20
slider_avontuurlijk_chiang_mai_21
slider_avontuurlijk_chiang_mai_22
slider_avontuurlijk_chiang_mai_23
slider_avontuurlijk_chiang_mai_24
slider_avontuurlijk_chiang_mai_25
slider_avontuurlijk_chiang_mai_26
slider_avontuurlijk_chiang_mai_27
slider_avontuurlijk_chiang_mai_28
slider_avontuurlijk_chiang_mai_29
slider_avontuurlijk_chiang_mai_30
slider_avontuurlijk_chiang_mai_31
slider_avontuurlijk_chiang_mai_32
slider_avontuurlijk_chiang_mai_33
slider_avontuurlijk_chiang_mai_34
slider_avontuurlijk_chiang_mai_35
slider_avontuurlijk_chiang_mai_36
slider_avontuurlijk_chiang_mai_37
slider_avontuurlijk_chiang_mai_38
slider_avontuurlijk_chiang_mai_39
slider_avontuurlijk_chiang_mai_40
slider_avontuurlijk_chiang_mai_41
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Avontuurlijk Chiang Mai

Reis details:

  • Chiang Mai
  • 2
  • I-CNX-02
  • 6 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen