Pai naar Mae Hong Son - 6 Dagen

Pai naar Mae Hong Son – De Juwelen van het Noorden

Dit is een 6 daagse rondreis, vanuit Chiang Mai, naar Pai en Mae Hong Son.

Tijdens deze 6-daagse reis door Noord-Thailand bezoeken we de Juwelen van het Noorden.

Vanuit Chiang Mai reizen we naar het gezellige plaatsje Pai. Er heerst hier een relaxte sfeer. Verder beschikt het over een leuke avondmarkt en gezellige straatjes met restaurants en barretjes. We maken een interessante dagexcursie in de omgeving van Pai.

Hierna gaan we verder naar Mae Hong Son, het gebied van de vele bergstammen. We gaan hier een prachtig dagexcursie maken naar de bergstammen, waaronder ook de beroemde Long Necks.

Dagelijks vertrek vanuit onze Chiang Mai hotels

PaiU wordt opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai voor de prive transfer naar Pai. De afstand tussen beide steden is circa 160 km.

Pai is een gezellig stadje gelegen in het noorden van Thailand. De stad wordt de laatste jaren veel bezocht door backpackers, zodat hier een relaxte sfeer hangt.

Na aankomst in Pai kunt u inchecken in het Belle Villa Resort. Dit resort beschikt over een zwembad en biedt een prachtig uitzicht op de bergen.

De rest van de dag kunt u vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Pai gaan ontdekken. Pai beschikt over een gezellige avondmarkt. Op loopafstand van het hotel ligt de Pai Walking Street. Hier vindt u vele winkelkraampjes, restaurants en bars.

Overnachting in het Belle Villa Resort.

Hotel
Dag 02 :
Pai

Pai - Sai Ngam Hot SpringNa het ontbijt gaan we vandaag een fantastische dagexcursie maken in de omgeving van Pai.

We beginnen met een bezoek aan het Coffee in Love Viewpoint. Vanuit het viewpoint kun je genieten van een fraai uitzicht. Op deze locatie is de film Pai in Love opgenomen. Er bevindt zich hier ook een café waar u heerlijke koffie kunt halen.

Hierna bezoeken we een Strawberry Garden. Als je aan het kweken van aardbeien denkt zou je niet meteen aan Thailand denken. Het gebied rondom Samoeng County is echter rijk aan vele aardbeientuinen. U kunt rondwandelen door de tuinen en er zijn heerlijk aarbeiensmoothies te koop.

Vervolgens bezoeken we de Pai Canyon. De Thai noemen dit ook wel de Grand Canyon. U kunt hier genieten van prachtige uitzichten over de vallei van Pai. Pas Op: Kom niet te dicht bij de enorme ravijnen. Blijf altijd op afstand, want er zijn hier mensen op de smalle paden naar beneden gevallen.

Hierna gaan we verder naar de World War II Memorial Bridge. De originele brug werd in 1942 gebouwd door de Japanners om wapens en voorraden naar Myanmar (Birma) te vervoeren. In 1944 vernietigden de japanners de brug. Na de oorlog bouwden de lokale bevolking de Herdenkingsbrug. Ook deze brug werd verwoest door zware overstromingen. In 1975 werd de buiten gebruik gestelde Nawarat brug gebruikt als Herdenkingsbrug. De brug is qua structuur vergelijkbaar met de River Kwai Bridge in Kanchanaburi.

Onze volgende bestemming is een Pai Hot Spring. De Pai-vallei is gezegend met enkele warmwaterbronnen. We bezoeken één van deze bronnen waar u even heerlijk kunt relaxen in het warme water. Let Op: Bij het bezoek aan de warmwaterbron betreden we een Nationaal Park, hiervoor dient u ter plaatse entreegeld te betalen (niet inclusief).

Hierna gaan we een bezoek brengen aan de Mae Yen Tempel. Deze tempel is prachtig gelegen op een heuvel. Vanuit het tempelcomplex heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. Er heerst een serene sfeer in de Wat Phrathat Mae Yen. In de tempel staat een groot wit Boeddhabeeld.

Ook de Nam Hoo Tempel staat vandaag op het programma.

Tot slot bezoeken we de Mhor Phaeng waterval.

Overnachting in het Belle Villa Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Pai

Pai CanyonDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen in deze hippe stad.

U kunt een fiets huren en de omgeving gaan verkennen. Binnen no-time bent u het centrum uit en fietst u tussen de groene rijstvelden.

Verder is het ook mogelijk om een dagexcursie bij te boeken naar de Tam Lod Cave. Informeer naar de mogelijkheden.

Overnachting in het Belle Villa Resort.

Ontbijt
Hotel

Mae Hong Son - Doi Kong MuNa het ontbijt volgt de transfer naar Mae Hong Son.

Mae Hong Son is prachtig gelegen in een vallei, op ongeveer 100 km afstand van Pai, in het noordwesten van Thailand. In dit gebied leven diverse bergstammen, waaronder de wereldberoemde Long Necks. Verder zijn er enkele Birmese tempels, zoals de Wat Phrathat Doi Khong Mu, watervallen en grotten. Mae Hong Son is gelegen langs de grens met Myanmar en was lange tijd geïsoleerd met de rest van Thailand, vanwege het bergachtige landschap. Myanmar had een sterke invloed op deze provincie. Dit kunt u nog steeds terugvinden in de architectuur. Een prachtig voorbeeld hiervan vormen de tempels met hun Birmese daken.

Na aankomst in Mae Hong Son volgt de transfer naar het Imperial Mae Hong Son Resort.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan één van de prachtige tempels.

Overnachting in het Imperial Mae Hong Son Resort.

Ontbijt
Hotel

Mae Hong Son - PadongNa het ontbijt gaan we vandaag een bezoek brengen aan diverse bergstammen.

In de omgeving van Mae Hong Son bevinden zich drie Padong dorpen, deze dorpen zijn Hua Sua Tao, Na Soi en Nam Pieng Din. De Padong maken deel uit van de Karen (Bwe Group). Ze wonen voornamelijk in de provincie Kayah in het oosten van Myanmar aan de Thaise grens. Er leven ongeveer 40.000 mensen. Ze noemen zichzelf Lae Kur of Kayan. Tevens hebben ze een eigen dialect. Het is een mengelmoes van Tibetaans en Birmaans. De Karen Padang vormen een kleine groep in Thailand, er wonen slechts enkele Karen Padong in Thailand. Ze wonen tussen andere Karen in en vormen de belangrijkste toeristische attractie van Mae Hong Son. Ze zijn als vluchtelingen verdreven uit Myanmar. Hier streven ze naar een eigen onafhankelijke staat.

We rijden naar het zuiden van Mae Hong Son, door een prachtig berglandschap met tropisch regenwoud, naar een dorpje van de Long Ear en Red Karen Long Necks. Deze bergstammen, die oorspronkelijk uit Myanmar komen, leven samen in het dorp. Ze zijn te herkennen aan hun verschillende klederdrachten. Van jongs af aan dragen de vrouwen, van de Long Necks bergstam, ringen om hun nek. Dit beïnvloedt het groeiproces en het lijkt erop dat ze beschikken over een zeer lange nek. Wanneer een meisje en jaar of 6 is begint men met het dragen van de ringen. Een volwassen vrouw draagt ongeveer 20 ringen om haar nek. De meeste dorpelingen leven van de landbouw en visserij. We gaan in het dorp kennismaken met hun traditionele levensstijl.

Na de lunch brengen we een bezoek aan de bergstam de Lisu. Deze bergstam komt oorspronkelijk uit China. Ook deze bergstam leeft van de landbouw, waarbij u voornamelijk moet denken aan het verbouwen van rijst, bonen en pinda’s. In dit dorp gaan we kennismaken met de lokale bewoners, bezoeken een typische Birmaanse tempel en gaan genieten van een prachtig uitzicht vanaf een bamboe brug.

Overnachting in het Imperial Mae Hong Son Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Na het ontbijt reizen we terug naar Chiang Mai. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Na aankomst in Chiang Mai volgt de transfer naar een hotel, het treinstation of het vliegveld. Hier eindigt deze tour.

Wilt u langer in Pai of Mae Hong Son verblijven dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze reis is per dag te verlengen in Pai of Mae Hong Son.

Mae Hong Son heeft als bijnaam ‘het land in de mist’. Het is hier bijna altijd koel, daarom is het verstandig een jas of trui mee te nemen!

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Thailand - De Juwelen van het Noorden

Kaart De Juwelen van het Noorden

De Juwelen van het Noorden - 6 dagen - I-CNX-27

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 29 februari 2024: € 185
  • 01 maart 2024 t/m 30 april 2024: € 130
  • 01 november 2024 t/m 31 december 2024: € 187

Hoogseizoentoeslag hotel + verplichte diners


Toeslag bij verblijf in het Belle Villa Resort – Pai van 31 december 2023 t/m 03 januari 2024: € 16,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Belle Villa Resort – Pai van 01 november 2024 t/m 02 november 2024: € 13 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Belle Villa Resort – Pai van 31 december 2024 t/m 03 januari 2025: € 16,50 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Imperial Mae Hong Son Hotel – Mae Hong Son van 01 november 2024 t/m 04 november 2024: € 8,50 per persoon / per nacht

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Pai naar Mae Hong Son

Reis details:

  • Chiang Mai
  • 2
  • I-CNX-27
  • 6 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen