Khao Sok naar Koh Tao

4 Days
2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 253
va € 214
va € 191

Khao Sok naar Koh Tao

  • Surat Thani
  • 2
  • I-KHS-09
  • 4 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen op Koh Tao en/of uitbreiden met een andere bouwsteenmodule

Dagelijks vertrek vanaf het treinstation van Surat Thani

Tijdens deze reis bezoeken we het Khao Sok National Park. We starten vanaf het treinstation van Surat Thani. U kunt de treinreis van Bangkok naar Surat Thani bij ons bijboeken. We verblijven 2 nachten in een Tree House van het Khao Sok Paradise Resort. U kunt hier prachtige wandel- of fietstochten maken of deelnemen aan één van onze optionele dagexcursies. Via Surat Thani reizen we vervolgens verder naar het tropische eiland Koh Tao. Hier eindigt deze reis. Uiteraard kunt u deze reis op Koh Tao verlengen.

Programma

Na aankomst op het treinstation van Surat Thani wordt u opgehaald door onze chauffeur.

Hierna volgt de privé-transfer naar het Khao Sok National Park. Dit park bestaat uit maagdelijk regenwoud, welke behoort tot de oudste ter wereld. De rijke flora en fauna, het adembenemende landschap en de serene rust maken het tot een bestemming die u gezien moet hebben.

Vervolgens gaan we inchecken in het Khao Sok Paradise Resort. We verblijven hier in een Standard Tree House. Deze Tree Houses beschikken over airconditioning, Wi-Fi, een kluisje, een flat screen TV, een minibar, een muskietennet en een badkamer met douche en toilet. De Tree Houses zijn gelegen midden in de jungle en beschikken over een balkon, met zitje, zodat u volop kunt genieten van de flora en fauna. ’s Morgens wordt u hier gewekt door de vogels.

Het is mogelijk om, tegen een meerprijs (ong. €10 pp/pn), de Standard Tree House te upgraden naar een Deluxe Tree House.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden. In de omgeving kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken.

’s Avonds kunt u genieten van alle geluiden die uit de jungle komen.

Overnachting in het Khao Sok Paradise Resort.

Tree House

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt bij het resort een fiets huren en de omgeving gaan verkennen.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan één van de volgende excursies:

Tubing: Met een rubberband gaan we de rivier afzakken. Dit is vooral leuk in het regenseizoen als er een stroming is op de rivier.

Kanotocht: De kanotocht op de Khao Sok rivier gaat door de mooie natuur. Tijdens deze kanotocht hebben we een grote kans om mooi gekleurde vogels, apen, kikkers en slangen te spotten. De bootsman peddelt, zodat u optimaal kunt genieten van het prachtige landschap. We varen door dichte jungle met op de achtergrond indrukwekkende kalkstenen bergen.

Jungle Trek (halve dag): Tijdens deze trekking gaan we een prachtige wandeling maken door het nationaal Park. De lokale gids geeft u uitleg over de flora en fauna van dit gebied.

Lake Tour (hele dag): We gaan vandaag een prachtige boottocht maken over het Cheow Lan Lake. Tijdens de boottocht kunt u genieten van dit paradijs op aarde. Gigantische rotsformaties rijzen omhoog uit dit het enorme meer. Houdt uw camera bij de hand om hier mooie plaatjes te schieten. U zult onder de indruk raken van de schoonheid en rust van dit indrukwekkende landschap. We stoppen op een prachtige locatie waar we gaan lunchen (inclusief). Vervolgens kunt u hier gaan kajakken, zwemmen of gaan relaxen.

Overnachting in het Khao Sok Paradise Resort.

Ontbijt
Tree House

Na het ontbijt verlaten we Khao Sok en reizen terug naar Surat Thani. Vervolgens gaan we per boot verder naar het tropische eiland Koh Tao.

Koh Tao, het schildpaddeneiland, is slechts 21 vierkante kilometer groot. Het eiland ligt op ongeveer 70km ten oosten van Chumphon. Vroeger was Koh Tao onbewoond, slecht enkele lokale vissers verbleven af en toe op het eiland om te schuilen voor het slechte weer of om uit te rusten. In 1899 bezocht de toenmalige Koning Chulalongkorn (Rama V) Koh Tao. Vanaf 1933 werd het eiland gebruikt als politieke gevangenis. In 1947 kregen alle bewoners een generaal pardon. Vanaf deze tijd claimden gelukzoekers stukken grond op Koh Tao en vestigden zich hier. In die tijd leefden ze van de visserij en van het oogsten van kokosnoten. Ondanks het feit dat het eiland moeilijk te bereiken was groeide het aantal bewoners gestaag. In de jaren tachtig werd het eiland bezocht door de eerste backpackers toeristen. Vanaf die tijd werd het eiland eenvoudiger bereikbaar en groeide het aantal hotels en pensions. In de laatste 25 jaar groeide het eiland uit tot een van de belangrijkste duiklocaties in Thailand. Vandaag de dag herbergt het eiland prachtige stranden en duiklocaties, geschikt voor zowel de beginner als de ervaren duiker.

Na aankomst op de pier volgt de transfer naar het Koh Tao Resort. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt prachtige wandelingen maken of heerlijk gaan zonnen.

Overnachting in het Koh Tao Resort – standard kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Koh Tao

Na het ontbijt eindigt deze reis. U kunt dit programma per nacht verlengen in het Koh Tao Resort of één van onze andere hotels op Koh Tao.

Verder kunt u andere bouwsteenmodules plakken aan dit programma.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Kaart Khao Sok - Koh Tao Tour

Kaart Khao Sok - Koh Tao Tour

Khao Sok - Koh Tao - 4 dagen - I-KHS-09

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 106
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 108

Hoogseizoentoeslag:


Toeslag bij verblijf in het Koh Tao Resort – Koh Tao van 06 januari 2024 t/m 30 april 2024: € 7,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Koh Tao Resort – Koh Tao van 01 juli 2024 t/m 31 augustus 2024: € 7,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Koh Tao Resort – Koh Tao van 20 december 2024 t/m 05 januari 2025: € 9,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Koh Tao Resort – Koh Tao van 06 januari 2025 t/m 30 april 2025: € 7,50 per persoon / per nacht

Optioneel РU kunt zelf bepalen of u wilt deelnemen aan ̩̩n van deze optionele excursies. Indien u wilt deelnemen aan ̩̩n van deze excursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.


Dag 02: Tubing: € 24 per persoon

Dag 02: Kanotocht: € 34 per persoon

Dag 02: Jungle Trekking: € 39 per persoon

Dag 02: Lake Tour: € 74 per persoon

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Khao Sok naar Koh Tao