Ayutthaya River Cruise

1 Days

Ayutthaya River Cruise

De Ayutthaya River Cruise is een dagtrip vanuit Bangkok.

Tijdens deze prachtige dagexcursie bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden in Ayutthaya. Vervolgens varen we per luxe cruiseboot over de Chao Phraya rivier terug naar Bangkok, onder het genot van een heerlijke buffetlunch.

Minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya, waar 33 koningen achtereen regeerden, tot de stad in 1767 door het Birmaanse leger werd verwoest. Vele Europese naties, waaronder de Nederlandse V.O.C., hadden in deze eens welvarende stad handelsposten. Tijdens deze dagexcursie bezoekt u een aantal van de mooiste tempels en ruïnes en maakt u tevens een cruise terug naar de huidige hoofdstad, Bangkok. Hoewel gesticht in de Ayutthaya periode, heeft koning Chulalongkorn (Rama V) er de meeste gebouwen laten neerzetten. Het net gerenoveerde Chinese paleis, Vehat Chamroon, behoort tot de mooiste gebouwen in Thailand.

Dagelijks vertrek vanuit onze Bangkok hotels

  • Bangkok
  • 2
  • E-BKK-35
  • ongeveer: 07.00 - 16.30 uur

Programma

Omstreeks 07.00 volgt de transfer naar het startpunt van deze tour.

Vervolgens vertrek vanuit Bangkok per airconditioned bus naar Ayutthaya. We rijden de stad uit langs groene rijstvelden, afgewisseld met industriegebieden.

Na aankomst is Ayutthaya, ziet u ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagoda’s uit vervlogen gloriedagen.

We beginnen met een bezoek aan de Wat Phutthaisawan. In het midden van dit Koninklijke klooster bevindt zich een witte pagoda. Vervolgens bezoeken we de meer dan 600 jaar oude tempel, de Wat Mahathat. Binnenin het klooster bevindt zich een oud zeldzaam groen stenen Boeddhabeeld. Er zijn slechts enkele van deze bewonderenswaardige Boeddha’s ter wereld. De tempel werd tweemaal door het Birmaanse leger gekozen als hoofdkwartier toen hun legers Ayutthaya belegerde. Hierna gaan we verder naar de Wat Phra Sri Sanphet, één van de grootste en belangrijkste tempels in Ayutthaya. Het werd gebruikt als een residentieel paleis.

Hierna volgt de transfer naar de Wat Chong Lom Pier in Nontaburi. Hier gaan we aan boord van de Grand Pearl Cruise Liner, voor een boottocht van circa 2,5 uur over de machtige Chao Phraya Rivier naar Bangkok. De airconditioned cruiser is voorzien van een bovendek met zonneterras en stoelen. Geniet hier van het uitzicht over de weelderige rivieroevers met traditionele Thaise huizen en vele tropische fruitbomen. Op het benedendek bevindt zich het restaurant met tafels en stoelen. Tijdens deze boottocht kunt u gebruik maken van een uitgebreide buffetlunch (inclusief). U kunt dus tijdens het varen, onbeperkt gebruik maken van het lopend buffet, voorzien van heerlijke Thaise en Europese menu’s, desserts en fruit. Ook wordt er gratis koffie en thee geserveerd. Alle overige drankjes moet u zelf betalen.

Hierna volgt de transfer terug naar uw hotel.

Lunch

Ayutthaya River Cruise - E-BKK-35

Ayutthaya - Bus
Ayutthaya - Wat Mahathat
Ayutthaya - Wat Mahathat
Ayutthaya - Wat Mahathat
Ayutthaya - Wat Mahathat
Ayutthaya - Bodhi Tree
slider_ayutthaya_river_cruise_14

Vertrek naar naar Ayutthaya

slider_ayutthaya_river_cruise_15

We bezoeken hier de Wat Mahatat Tempel uit 1374

slider_ayutthaya_river_cruise_16

Er zijn hier oude stupa's, chedi's en Boeddhabeelden te bewonderen

slider_ayutthaya_river_cruise_17

U kunt rustig rondwandelen door het complex

slider_ayutthaya_river_cruise_18

De Wat Mahatat is meer dan 600 jaar oud

slider_ayutthaya_river_cruise_19

De Bodhi Tree met het Sandstone Boeddha Head

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_ayutthaya_river_cruise_14
slider_ayutthaya_river_cruise_15
slider_ayutthaya_river_cruise_16
slider_ayutthaya_river_cruise_17
slider_ayutthaya_river_cruise_18
slider_ayutthaya_river_cruise_19
previous arrow
next arrow
Shadow

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Ayutthaya River Cruise