Battambang & Phnom Penh - 5 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 388
va € 334
va € 317

Bouwsteenmodule Siem Reap: Battambang & Phnom Penh

Dagelijks vertrek vanuit Siem Reap

Een prachtige reis vanuit Siem Reap via Battambang naar Phnom Penh. In Battambang bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. We maken een tocht met de Bamboo trein, bezoeken een dorpje bij Wat Koh, de Phnom Banan en Phnom Sampeu Mountain. Vanuit Battambang reizen we verder naar de hoofdstad Phnom Penh. Hier bezoeken we het Tuol Sleng Museum, de Killing Fields, het Koninklijk Paleis, de Wat Phnom en de Central Market.

De hoogtepunten van deze reis:

 • Battambang
 • Wat Koh
 • Phnom Banan
 • Phnom Sampeu Mountain
 • Phnom Penh
 • Tuol Sleng Genocide Museum
 • Koninklijk Paleis
 • Wat Phnom

Battambang - Coconut House HotelVandaag vertrekken we vanuit Siem Reap naar Battambang. We rijden, ongeveer 3 uur, over het platteland van Cambodja. Onderweg kunt u genieten van het landschap. Tot voor kort werd Battambang niet veel bezocht door reizigers, want het was een Khmer Rouge bolwerk. De stad is gelegen aan een rivier en is de thuisbasis van enkele van de best bewaarde koloniale architectuur in Cambodja.

Na aankomst in Battambang volgt de transfer naar het Coconut House Hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Overnachting in het Coconut House Hotel – standard kamer.

Hotel

Battambang - Phnom BananNa het ontbijt vertrekken we naar het Bamboo Railway Station. De Bamboo Train is opgezet door dorpelingen om het vervoer van goederen en personen te vergemakkelijken. De trein zelf is erg basic – een platform op 4 wielen geactiveerd door een kleine motor. Zittend op het platform reizen we 8 km naar het volgende station door het prachtige landschap en de rijstvelden.

In Wat Koh bezoeken we een lokaal dorp om kennis te maken met het leven op het platteland in Cambodja. We leren over de rijstoogst, de fruitteelt en zien hoe suikerpalm wordt gebruikt.

Hierna rijden we in zuidelijke richting om een bezoek te brengen aan de Phnom Banan. Deze Angkor tempel, uit de 11e eeuw, is gelegen op een heuvel. Om de tempel te bereiken moeten we 350 trappen omhoog lopen. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het platteland.

Vervolgens gaan we verder naar Phnom Sampeu Mountain. Wanneer we dit vertalen komt het uit op “Schip Berg”, vanwege de eigenaardige vorm. De vorm van de berg doet denken aan een schip. Boven op de 100 meter hoge berg staat een pagode en bevinden zich 3 grotten, de Pkasia, de Lakhaon en de Aksopheak. De belangrijkste grot is de Pkasia. Deze grot zit vol met ontwortelde stenen. Lokale bewoners bezoeken deze grot om hun huwelijk te vieren. We klimmen naar boven en bezoeken de boeddhistische pagode. Hierna wandelen we verder naar de Lakhaon grot. Tijdens het bewind van Pol Pot werden hier Cambodjaanse mensen gedood en naar beneden in de grot gegooid. Terwijl we aan de afdaling beginnen zijn we net op tijd om de vleermuizen te zien uitvliegen. Als de duisternis valt zullen duizenden vleermuizen de grotten verlaten.

Overnachting in het Coconut House Hotel.

Ontbijt
Hotel

Phnom PenhNa het ontbijt reizen we naar de hoofdstad Phnom Penh. Deze stad heeft haar traditionele Khmer en koloniale charme weten te behouden. Franse villa’s, gelegen langs met bomen omzoomde lanen, herinneren de bezoeker als de stad die ooit werd beschouwd als de ‘parel’ van Zuidoost-Azië. De recente politieke veranderingen hebben een economische groei geactiveerd met nieuwe hotels, restaurants, bars en discotheken in de stad.

Na het inchecken in het Le Grand Palais Hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Phnom Penh gaan ontdekken.

De superior kamers van het Le Grand Palais Hotel zijn voorzien van airconditioning, WIFI, een 32 inch flatscreen tv, een minibar, een kluisje en een badkamer met douche en toilet.

Overnachting in het Le Grand Palais Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Phnom Penh

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svan school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Vervolgens bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields‘. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Na de lunch bezoeken we het Koninklijk Paleis, dat in zijn huidige vorm is gebouwd in 1866 door Koning Norodom. Het paleis is herbouwd op de plek van het oude houten Koninklijke paleis. In het paleis zijn verschillende gebouwen te bezichtigen o.a. de kroningszaal, een openluchttheater, de Zilveren Pagode en mooi ontworpen chedi’s en andere historische gebouwen. Het oude gedeelte van het paleis met zijn fresco-muren is ook toegankelijk voor het publiek, maar helaas is het in een slechte staat van onderhoud. Het laat u verschillende periodes uit de Khmer-tijd van Ramayana de Reamker zien.

Dan bezoeken we de Wat Phnom. Deze boeddhistische tempel is gelegen in het centrum van Phnom Penh. Het werd gebouwd in 1373 en heeft een hoogte van 27 meter. Het is het hoogste religieuze bouwwerk in de stad. De pagode kreeg de naam van Wat Preah Chedey Borapaut.

Op de terugweg naar het hotel stoppen we bij de Central Market, gelegen in het hart van Phnom Penh. De Khmer naam van de markt is Phsar Thmei, wat vrij vertaalt nieuwe markt” betekent. De Central Market werd gebouwd in 1937 tijdens de Franse koloniale periode. Het is gebouwd in de Art Deco stijl en geschilderd in helder oker. Het bestaat uit vier vleugels gedomineerd door een centrale koepel.

Overnachting in het Le Grand Palais Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Phnom Penh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Phnom Penh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Phnom Penh of eventueel een andere bouwsteen koppelen aan dit programma. Wilt u langer in Battambang verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Cambodja - Battambang & Phnom Penh

Cambodja - Battambang & Phnom Penh - 5 Dagen - I-CAM-04

1-persoonskamer toeslag:

01 december 2022 t/m 31 december 2023: € 108

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Battambang & Phnom Penh

Reis details:

 • Siem Reap
 • 2
 • I-CAM-04
 • 5 dagen
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Sidebar - Vliegtickets

Sidebar - Hotels - Cambodja

Sidebar - Rondreizen - Cambodja

Sidebar - Bouwstenen - Cambodja