BM Air Reizen
030 - 2252328

Rondreis Amazing Sri Lanka - 14 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 656
va € 535
va € 486

Rondreis Amazing Sri Lanka

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Een prachtige rondreis over het eiland Sri Lanka, waarbij u zelf kunt kiezen met welke luchtvaartmaatschappij u wilt vliegen. Dit vliegticket naar Colombo kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf boeken. We beginnen deze rondreis in Sigiriya. Dit gebied wordt ook wel de Culturele Driehoek genoemd. We bezoeken hier de Sigiriya Rots, Polonnaruwa en de rotstempel van Dambulla. Hierna reizen we verder naar de prachtige stad Kandy en het hoger gelegen Ella. In het Uda Walawe National Park maken we een fantastische Jeepsafari. In Galle bezoeken we het beroemde Dutch Fort en we eindigen met een heerlijke strandvakantie in de badplaats Koggala. Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen met een strandvakantie naar keuze of uitbreiden met andere bestemmingen in Sri Lanka.

De hoogtepunten van deze reis :

 • Sigiriya Rock Fortress
 • Village tour Hiriwaduwa
 • Historische stad Polonnaruwa
 • Rotstempel Dambulla
 • Kruidentuin Matale
 • Stadstour Kandy
 • Botanische tuin Peradeniya
 • Treinreis Theeplantages Ella
 • Olifantenopvangcentrum Ath Athuru Sevana
 • Jeepsafari Uda Walawe National Park
 • Stadstour Galle
 • Strandvakantie Koggala

Sigiriya - Fresco Water VillaAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Sigiriya. Na aankomst in Sigiriya gaan we inchecken in het Fresco Water Villa. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, een televisie met satellietzenders en een badkamer met douche en toilet. Verder is er WIFI beschikbaar in de openbare ruimtes en kunt u gebruik maken van het zwembad.

Nadat we hebben ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa – Sigiriya.

Diner
Hotel

Sigiriya Rock FortressNa het ontbijt bezoeken we de oude historische stad Sigiriya.

Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dit enorme complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend.

Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit.

Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa.

Ontbijt, Diner
Hotel

PolonnaruwaNa het ontbijt bezoeken we het landelijk gelegen dorpje Hiriwaduna. We gaan hier een ritje met een kar maken door het dorp en de omringende rijstvelden. Ook bezoeken we het tempeltje in het dorp, waar de boeddhistische priester een zegenceremonie geeft. Hierna wandelen we naar een meer, waar we een boottocht gaan maken. Vervolgens bezoeken we een lokale familie in het dorp, waar we een heerlijke traditionele Sri Lankaanse lunch zullen nuttigen.

’s Middags gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt bezoeken we de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Hierna bezoeken we de kruidentuin van Matale. In deze kruidentuin krijgt u uitleg over de verschillende soorten kruiden en specerijen. We kunnen rondwandelen door de tuin en zien hier de verschillende soorten kruiden staan.

We vervolgen onze reis naar Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. De stad is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met ongeveer 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Verder vindt hier iedere ochtend een ceremonie plaats.

’s Middags bezoeken we de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. EΓ©n van de bekendste attracties in het park is het orchideeΓ«nhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeΓ«n huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Treinreis - theeplantagesNa het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Peradeniya.

Vanuit deze plaats gaan we een prachtige treinreis maken naar Ella. De trein gaat door een prachtig landschap vol bergen bedekt met theeplantages. U kunt lekker plaatsnemen in de trein en genieten van het prachtige uitzicht.

Na aankomst op het treinstation van Ella volgt de transfer naar het Oak Ray Ella Gap Hotel.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel – Ella.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 07 :
Ella

Ella - theeplantageNa het ontbijt bezoeken we de Lipton’s Seat. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over de World’s End. De Schotse theebaron Sir Thomas Lipton begon op deze locatie zijn ontluikende imperium.

Vervolgens bezoeken we een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Ook zien we in een fabriekje hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Tot slot gaan we genieten van het spectaculaire uitzicht over de Ella Gap. Dit is een gat in de zuidelijke bergwand, waar het land een duizelingwekkende daling maakt van meer dan 900 meter.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel.