Rondreis Vietnam Insight - 19 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 2076
va € 1470
va € 1332

Rondreis Vietnam Insight

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

Reis door Vietnam en maak kennis met dit prachtige land. We beginnen in de historische hoofdstad Hanoi en eindigen in het bruisende Ho Chi Minh City. We reizen via de mystieke kalkstenen toppen van Tam Coc en het indrukwekkende Cat Ba Island naar de keizerlijke stad Hué. Verder ontdekken we de ruige noordelijke bergen tot aan de ingewikkelde waterwegen van de Mekong Delta. Het is een reis die u door enkele van de meest adembenemende landschappen van Azië voert en dat zal u een diepe waardering geven voor het land, de mensen, de cultuur en de geschiedenis. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Dag 01 :
Hanoi

HanoiNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel – superior kamer.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - Tran Quoc PagodaNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen met een bezoek aan het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Let Op: het mausoleum is iedere maandag en vrijdag gesloten! Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969.

De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda (de pagoda die is gebouwd op 1 paal). De pagode is gebouwd in opdracht van keizer Ly Thai Tong. Deze keizer verlangde naar een kind en binnen een jaar was zijn vrouw zwanger. Uit dankbaarheid liet hij een kleine tempel bouwen in de vorm van een lotusbloem, prachtige gelegen in een vijver. Tijdens de oorlog werd een groot deel van de tempel vernietigd, maar de Vietnamese regering liet deze na de oorlog herbouwen.

Hierna bezoeken we de Tran Quoc Pagoda. Dit is de oudste Boeddhistische tempel in Hanoi, gebouwd in de 6e eeuw tijdens het bewind van keizer Ly Nam De. De pagoda is prachtig gelegen op het eilandje Kim Ngu in het West Lake.

Vervolgens bezoeken we nog het Museum of Women. Zoals de naam al zegt gaat dit museum volledig over de vrouwen in Vietnam. Het museum heeft meerdere verdiepingen met onder andere kunst, kleding en de rol van de vrouwen tijdens de oorlog.

’s Middags bezoeken we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

Hierna gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Ook gaan we een ritje maken met een riksja. Een riksja is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan een waterpoppenvoorstelling. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Mai Chau - trekkingNa het ontbijt vertrekken we naar Mai Chau. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

Mai Chau ligt op ongeveer 140 km ten westen van Hanoi en dit gebied staat bekend vanwege haar prachtige natuur en bergstammen. De Mai Chau vallei biedt u onuitwisbare indrukken. In de Mai Chau vallei leven voornamelijk “White Thai” mensen. Andere etnische bevolkingsgroepen die hier leven zijn de H’Mong, de Zao, de Muong, de Tay, de Hoa en de Viet.

Na het inchecken in het Sunset Boutique Hotel gaan we een lichte trekking maken om de omgeving te verkennen. We maken een leuke wandeltocht naar een dorp van de White Thai. In dit dorp zullen we gastvrij onthaald worden en maken kennis met de lokale bewoners. De Witte Thai hebben een eigen taal en schrift. Verder wandelen we door prachtige rijstvelden met op de achtergrond het indrukwekkende Karst gebergte.

Overnachting in het Sunset Boutique Hotel – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel

Mai Chau vallei - fietstourNa het ontbijt gaan we een fietstour maken door de Mai Chau vallei. In deze vallei fietsen we door enkele dorpjes en bezoeken we de lokale markt.

Hierna verlaten we Mai Chau en reizen verder naar Hoa Lu, de oude hoofdstad uit de 10e eeuw. In deze stad gaan we de oude ruïnes bezichtigen die gebouwd zijn tijdens het bewind van koning Dinh Tien Hoang en koning Le Dai Hanh.

Vervolgens gaan we hier een prachtige boottocht maken over de Ngo Dong rivier. We gaan hier een heerlijke tocht maken per boot door deze regio vol kalkstenen bergen. We zullen oude tempels ontdekken en verkennen de indrukwekkende Tam Coc grot.

Tijdens deze boottocht varen we door enkele spectaculaire hangende grotten, de Tam Coc en de Bich Dong grotten. De grootste grot is wel 125 meter lang en in deze grot hangt het plafond ongeveer 2 meter boven het water. Het schilderachtige landschap langs de rivier wordt gedomineerd door rijstvelden en indrukwekkende kalkstenen bergen.

Overnachting in het Thuy Anh Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Cat Ba Island - Cat Ba Sandy Beach ResortVandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Hai Phong.

Vervolgens nemen we de ferry naar Cat Ba Island. We gaan hier inchecken in het Cat Ba Sandy Beach Resort.

Hierna kunt u de rest van de dag vrij besteden om het Cat Ba National Park te gaan ontdekken. U kunt hier prachtige wandeltochten maken door het regenwoud. Vanaf diverse punten op het eiland kunt u genieten van het fantastische uitzicht. Verder zijn er hier ongerepte stranden te ontdekken.

Overnachting in het Cat Ba Sandy Beach Resort – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Cat Ba Island - Cat Ba Sandy Beach ResortNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Vervolgens gaan we per ferry weer terug naar Hai Phong. Na aankomst in de haven van Hai Phong volgt de transfer naar Hanoi. Onderweg bezoeken we Phu Lang. In dit dorp worden prachtige ceramische producten gemaakt.

Na aankomst in Hanoi reizen we verder naar het treinstation. We nemen de nachttrein (SE1), met slaapplaatsen 4 pers. softsleeper, naar Hué. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een Privé cabine voor 2 personen te reserveren.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 07 :
Hué

Hué - Imperial CitadelNa aankomst op het treinstation van Hué gaan we ontbijten in een lokaal restaurant.

Hué werd in 1601 gesticht door Nguyen Hoang, een landheer van de Nguyen dynastie. Hué is beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en koninklijke graftombes welke ontstaan zijn tijdens het bewind van de Nguyen dynastie. Dit was de laatste dynastie van Vietnam, welke regeerde van 1802 tot 1945. Hué is officieel erkend als één van ‘s werelds grootste culturele ontdekkingen.

Vervolgens gaan we een boottocht, per Dragon Boat, maken over de Parfum rivier. Deze rivier stroomt door de stad Hué. De rivier dankt haar naam aan de bloemen van orchideeën die in de rivier terecht komen. Deze bloemen zorgen voor een parfumachtige geur. We varen langzaam over de rivier naar de Thien Mu Pagode. Deze pagode dateert uit 1601 en is één van de oudste tempels in Hué. De zeven verdiepingen van de tempeltoren vertegenwoordigen ieder een andere incarnatie van Boeddha. In de pagode bevinden zich enkele Boeddhabeelden.

In de middag brengen we een bezoek aan de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

Verder bezoeken we het mausoleum van Tu Doc. De graftombe van Tu Doc ligt in een smal dal in het dorp Duong Xuan Thuong, op ongeveer 8km van Hué. Het wordt beschouwd als één van de mooiste en meest pittoreske bouwwerken van de Nguyen-dynastie. Het graf werd gebouwd tussen 1864 en 1867. De bouw van het graf van Tu Duc vereiste een ongelofelijke hoeveelheid geld en arbeid, wat resulteerde in een opstand van de arbeiders. Daarom werd de tombe omgedoopt tot Khiem Lang, in vergelijking met de vroegere naam: Van Nien Co (drukt de wens uit om permanent te zijn). Bovendien werden alle namen van de constructies veranderd om het woord Khiem (bescheidenheid) in hun naam te dragen, omdat de koning zijn nederigheid wilde uitdrukken. Het ontwerp van de tombe zou duidelijk de diepe kennis en romantiek van de kenmerken van de koning weerspiegelen.

Tot slot gaan we nog een wandeling maken over de Dong Ba markt.

Overnachting in het Gold Hotel Hué – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Hoi An - Japanse BrugNa het ontbijt verlaten we Hué en gaan naar Danang. We rijden door het prachtige bergachtige landschap via de Hai Van Pass naar Danang. De Hai Van Pass wordt één van de mooiste kustwegen ter wereld genoemd.

Na aankomst in Danang gaan we een bezoek brengen aan het Cham Museum. Dit museum beschikt over de grootste collectie Cham kunst en sculpturen ter wereld. De Cham waren grotendeels Boeddhistisch en Hindoeïstisch en hadden de macht over een groot deel van Vietnam. In de vijftiende eeuw werden de Cham door de Chinezen verslagen en moesten zij hun land inleveren. De overblijfselen van dit koninkrijk is te bewonderen in het museum.

Hierna gaan we verder naar Hoi An. Hier staan enkele zeer oude huisjes en tempels. Hoi An was van de 15de tot de 19de eeuw één van de belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Tegenwoordig staat dit gebied bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO.

Na aankomst in Hoi An gaan we een wandeltocht maken door het charmante historische centrum van Hoi An. Veel van de gebouwen in de stad weerspiegelen historische architecturale stijlen en de hele stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

We wandelen door de straatjes langs de vele historische oude gebouwen en handelshuizen. We bezoeken de Phuc Kien Pagoda en de 400 jaar oude Japanse brug. De Japanse brug is gebouwd in 1593 door de Japanse gemeenschap van Hoi An. Ze bouwden de brug om het Japanse wijk te verbinden met het Chinese wijk. 50 jaar later werd er een klein tempeltje gebouwd, aan de Japanse kant, ter ere van een Japanse God. Deze God werd geëerd en aanbeden met het doel om overstromingen te voorkomen.

Hierna bezoeken we een werkplaats waar de traditionele lantaarns worden gemaakt. We leren hier hoe we deze prachtige lantaarns zelf kunnen maken. In Hoi An zien we deze traditionele lantaarns overal hangen. ’s Avonds verlichten ze de stad en ze zorgen ervoor dat Hoi An er mooi uitziet. Voor de lokale bewoners hebben de lantaarns echter een diepere betekenis. Ze geloven dat de lantaarns, welke voor de huizen hangen, geluk en rijkdom zullen brengen. Na afloop van de les mag u uw inklapbare lantaarn mee naar huis nemen.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Hoi An

My SonDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Het Kiman Hoi An Hotel is centraal gelegen op 5 minuten rijden van de historische stad en An Bang Beach. Bij het hotel kunt u een fiets huren en lekker de omgeving gaan verkennen. Het is ongeveer 10 minuten fietsen naar het strand.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan één van de volgende dagexcursies:

My Son – Halve Dag: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An. We gaan een tocht maken, van een halve dag, naar de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa Kingdom, My Son. Deze plaats ligt op circa 1 uur rijden ten zuidwesten van Hoi An. In een weelderige groene vallei staan ​​tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e tot de 13e eeuw. Op de terugweg naar Hoi An bezoeken we Tra Kieu, voorheen bekend als Simhapura of de Lion Citadel, de hoofdstad van Champa tussen de 4e en 8e eeuw. In de vroege namiddag arriveren we weer in ons hotel.

Hoi An – Wet Rice Farmer – 4 uur – inclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An voor een uniek avontuur. We gaan het hele proces van de rijstproductie bekijken. We beginnen met een tocht op een waterbuffel. Hierna gaan we deelnemen aan het ploegen, harken, zaaien, planten en het scheiden van de rijst. Vervolgens gaan we rijstmeel maken. Eén van de meest interessante delen van de tour is de mogelijkheid om te koken en mooie knapperige pannenkoeken te eten die worden geserveerd met een koel drankje. Verder krijgt u de kans om meer te weten te komen over het lokale leven, aangezien deze ervaring op een familieboerderij zal worden gehouden en dit zal zeker iets zijn dat u nooit zult vergeten. Drink een kopje thee bij de boeren voordat u terugkeert naar uw hotel.

Hoi An – Kookles – inclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An. Vervolgens wandelen we naar de markt. Hier kunt u genieten van de geluiden, de aroma’s en de interactie tussen de kopers en de verkopers. Op de markt kopen we een aantal ingrediënten voor de kookles, terwijl de lokale chef-kok uitleg geeft over de verschillende kruiden en groenten. Wanneer alle aankopen zijn gedaan, kunt u genieten van een cyclotocht naar het Tam Tam Café-restaurant. Vervolgens gaan we een kookles bijwonen. Na voltooiing gaan we genieten van een heerlijke lunch. Hierna transfer terug naar het hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan één van deze excursies dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijzen staan vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we, over Highway No 1, door een landschap vol prachtige rijstvelden en langs de kust naar Qui Nhon.

Onderweg bezoeken we in Tam Ky de Kuong My & de Chien Dan Towers.

Hierna bezoeken we het historische dorp My Lai. Deze plaats is vooral bekend vanwege het bloedbad, waarbij op 16 maart 1968, Amerikaanse soldaten vele onschuldige Vietnamese burgers vermoorden.

Tegen het middaguur stoppen we even bij Sa Huynh Beach. Voordat we verder rijden naar Quy Nhon kunt u hier even relaxen.

Overnachting in het Seagull Hotel – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel

Na een vroeg ontbijt gaan we verder naar Nha Trang.

Onderweg stoppen we even bij het prachtige Dai Lanh Beach. Dit strand ligt 90 km ten noorden van Nha Trang, tussen 2 landtongen.

Na aankomst in Nha Trang gaan we inchecken in het Balcony Nha Trang Hotel. Vanuit dit hotel bent u binnen een paar minuten op het strand. De rest van de dag kunt u heerlijk gaan relaxen op één van Vietnams meest beroemde stranden. Verder zijn er in de omgeving van het hotel diverse leuke restaurants te ontdekken.

Nha Trang beschikt over prachtige witte zandstranden en is volgens velen de meest charmante badplaats van Vietnam. In de stad vindt u nog vele Franse invloeden, zoals de prachtige koloniale gebouwen. Hier woonde de voormalige Franse Gouverneur Generaal van Vietnam. Vanuit Nha Trang kunt u een bezoek brengen aan één van de eilandjes die voor de kust liggen. Verder kunt u hier perfect scuba diving, snorkelen en windsurfen.

Overnachting in het Balcony Nha Trang Hotel – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Nha Trang

Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Optioneel (niet inclusief) kunt deze dag deelnemen aan de volgende dagexcursie:

Nha Trang Special Island Tour – Halve Dag: U wordt opgehaald bij het hotel in Nha Trang. Vervolgens maken we een boottocht naar Tam Island. Hier kunt u perfect zwemmen of snorkelen. Vervolgens gaan we verder naar Mieu Island. We maken hier een tochtje met een lokale basket boat om het leven van de lokale vissers te ervaren. We eindigen bij het Bamboo Resort, waar we gaan genieten van een heerlijke seafood lunch. U kunt hier nog wat relaxen voordat we terug keren naar Nha Trang.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs staat vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Balcony Nha Trang Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Dalat.

De stad Dalat ligt aan de rivier de Cam Ly, op een hoogte van 1500m te midden van de heuvels van het Lang Bian plateau. Vanwege de hoge ligging is het in Dalat een stuk koeler dan in de rest van Vietnam. De Fransen bouwden hier na hun overheersing hun zomerverblijven om te ontsnappen aan de drukte en de hitte. Tegenwoordig zijn er nog vele Franse koloniale overblijfselen te vinden. Het is tevens het bekendste kuuroord van Vietnam en bekoort door zijn met keien geplaveide staten, schilderachtige kerken en prachtige watervallen. Dit alles gedompeld in een bedwelmende frisse lucht. We kunnen hier mooie foto`s maken van de prachtige omgeving met een panoramisch uitzicht over de met pijnbomen begroeide bergen.

Na aankomst in Dalat gaan we een stadstour maken.

We beginnen met een bezoek aan de Datanla en Prenn watervallen, de twee beroemdste watervallen in Dalat.

Vervolgens bezoeken we het boeddhistische klooster Truc Lam. Per kabelbaan gaan we verder naar Robin Hill.

Tot slot bezoeken we het Zomer Paleis van keizer Bao Dai, de dertiende en laatste keizer van Vietnam. Hij werd in 1926 als twaalfjarige gekroond en regeerde vanaf 1932 zelfstandig. Tijdens de tweede wereldoorlog werkte Boa Dai samen met Japan. In maart 1945 maakte hij de onafhankelijkheid van het keizerrijk Vietnam bekend na toezeggingen van Japan. In augustus 1945 trad hij af en werd lid van de Vietminh in Ho Chi Minh. De maritieme patrijspoorten en de mastachtige paal door het dak geven het gebouw het uiterlijk van de brug van een schip.

Overnachting in het Monet Garden Hotel – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel

Vandaag gaan we, na het ontbijt, een bezoek brengen aan de Valley Of Love en de Flower Garden City, een locatie met zeldzame bloemen en vol levendige kleuren.

Hierna kunt u nog over de kleurrijke lokale markt in Dalat wandelen. De geuren van het heerlijke eten komen u hier al tegemoet.

Later op de dag rijden we, door een prachtig landschap met thee-, koffie en rubberplantages, naar Ho Chi Minh.

Overnachting in het Le Duy Grand Hotel – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 15 :
Ho Chi Minh

Na het ontbijt gaan we een stadstour maken door Ho Chi Minh.

We beginnen met een bezoek aan het Herenigings Paleis (Reunification Palace). Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam. Het is de locatie waar de oorlog eindigde. Het voormalige Saigon werd veroverd toen een Noord-Vietnamese tank door de hekken van het paleis stormde en de soldaten de vlag van het Saigon regime van het dak neerhaalden en president Duong van Minh arresteerden. Tegenwoordig is het paleis een toeristische trekpleister en doet dienst als museum. U kunt hier de prachtige zalen met het originele interieur bezichtigen.

Vervolgens bezoeken we enkele historische gebouwen, zoals de prachtige Notre Dame kathedraal, gebouwd tussen 1877 en 1880 door de Franse kolonisten. De kathedraal heeft twee prachtige klokkentorens van 58 meter hoog. Vlakbij de kathedraal ligt ook het grote oude postkantoor met zijn unieke bouwstijl.

Hierna wandelen we door het oude koloniale gedeelte van Ho Chi Minh. We zien hier het Opera House, het oude Hotel de Ville en het Catinat Building uit 1927. Het oude Hotel de Ville uit de Franse koloniale tijd wordt tegenwoordig gebruikt als stadhuis.

Tot slot bezoeken we het War Remnants Museum. Dit museum, geopend in 1975, is gelegen in het centrum van Ho Chi Minh. Het museum richt zich op de Amerikaanse rol in de Vietnamoorlog. U vindt hier een grote collectie tanks, vliegtuigen en helikopters. In het museum krijgt u een goed beeld van hoe de oorlog in Vietnam is geweest.

Overnachting in het Le Duy Grand Hotel.

Ontbijt
Hotel

Deze dag rijden we, na het ontbijt, naar Tay Ninh. Deze plaats is gelegen bij de grens met Cambodja.

We gaan hier een bezoek brengen aan de Cao Dai tempel. Het Caodaïsme is een verzameling van verschillende religies, zoals het Boeddhisme, Taoïsme, christendom, Islam, Vietnamees spiritualisme en het Confucianisme. Cao Dai betekent letterlijk “hoge toren”, op deze manier wordt er verwezen naar God. Binnen in de tempel gaan we een heilige mis bijwonen, we zien de monniken met hun kleurrijke overkleden, het altaar en de prachtige decors.

’s Middags maken we een excursie naar de wereldberoemde Cu Chi tunnels. De tunnels liggen op ongeveer 70km van de stad en hier kunt het gangenstelsel gaan bekijken. Tijdens de oorlog woonden in dit gebied vele Vietcong soldaten. Ze waren in die tijd een groot doelwit voor Amerikaanse beschietingen. Om zich hiertegen te verweren maakten de dorpelingen dit wereldberoemde gangenstelsel. De tunnels vormden een wereld op zich, er waren ondergrondse werkruimtes waar niet ontplofte Amerikaanse munitie werd omgebouwd tot boobytraps, slaap- en eetruimtes, vergaderzalen, wapen- en voedselopslagplaatsen en zelfs een operatiezaal en theaters. Tegenwoordig is het tunnelcomplex omgebouwd tot een museum. De tunnels zijn vergroot en verbreed om de bezoekers makkelijker toe te laten.

Overnachting in het Le Duy Grand Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt rijden we in zuidelijke richting naar Ben Tre. We gaan een bezoek brengen aan de Mekong Delta. Dit gebied, dat bijna net zo groot is als geheel Nederland, wordt ook wel de rijstschuur van Vietnam genoemd. Het is een prachtig bosrijk gebied met vele rijstvelden, lokale dorpjes en fruitplantages.

We gaan hier een prachtige boottocht maken over de Mekong rivier, welke door de lokale bevolking de “Nine Dragon rivier” wordt genoemd. Tijdens deze boottocht varen we langs de vele eilandjes in de rivier. We stoppen bij een bakstenenfabriekje, waar de bakstenen nog steeds met de hand worden gemaakt. Vervolgens gaan we een stuk fietsen door dit prachtige gebied. Tot slot bezoeken we een fruitplantage. Verder kunt u kennismaken met de lokale bewoners en hun manier van leven in het Mekong Delta gebied.

Hierna gaan we verder naar Can Tho, de grootste stad van het Mekong Delta gebied. Can Tho is prachtig gelegen op de zuidoever van de Hau rivier.

Overnachting in het TTC Can Tho Hotel – deluxe city view kamer.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt van Cai Rang. De Cai Rang drijvende markt is de meest bruisende markt van het Mekong deltagebied. Honderden kleine bootjes varen rond, voor een mooi plaatsje, om hun producten te verkopen. We varen hier tussen de bootjes met koopwaar rond, een fantastische ervaring.

Hierna bezoeken we het 100 jaar oude koloniale Binh Thuy House. U krijgt hier een goede indruk van het leven uit de koloniale tijd.

Tot slot wandelen we nog even over de lokale markt van Can Tho.

Later op de dag rijden we terug naar Ho Chi Minh City.

Overnachting in het Le Duy Grand Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 19 :
Ho Chi Minh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Ho Chi Minh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen met een heerlijke strandvakantie in bijvoorbeeld: Vung Tau, Long Hai, Ho Tram, Phan Thiet of Mui Ne. Deze plaatsen zijn vanuit Ho Chi Minh eenvoudig te bereiken. Ook is het mogelijk om te gaan genieten op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Phu Quoc of Con Dao.

Wilt u tijdens deze rondreis langer in een bepaalde plaats verblijven, een bouwsteenmodule invoegen of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Rondreis Vietnam Insight

Kaart Vietnam Insight Tour

Vietnam Insight Tour - 19 Dagen - R-VTN-05

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 augustus 2022 t/m 31 december 2022: € 489

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van  24 december 2022 t/m 31 december 2022

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Tam Coc
Hanoi - Mausoleum
Hanoi - Tempel van de Literatuur
Hanoi - Waterpoppenshow
Mai Chau
Mai Chau - Sunset Boutique Hotel
Mai Chau - Trekking
Mai Chau - Trekking
Mai Chau - Trekking
Mai Chau - Trekking
Mai Chau - Sunset Boutique Hotel
Tam Coc - Boottocht
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An - Japanse Brug
Hoi An
Hoi An
Tay Ninh - Cao Dai Tempel
Tay Ninh - Cao Dai Tempel
Tay Ninh - Cao Dai Tempel
Tay Ninh - Cao Dai Tempel
Tay Ninh - Cao Dai Tempel
slider_rondreis_vietnam_insight_01

De Rondreis Vietnam Insight, een 19-daagse individuele rondreis door Vietnam

slider_rondreis_vietnam_insight_02

Dag 02: We beginnen met een bezoek aan het Mausoleum van Ho Chi Minh

slider_rondreis_vietnam_insight_03

Dag 02: Ook de Tempel van de Literatuur staat op het programma

slider_rondreis_vietnam_insight_04

Dag 02: Later op de dag bezoeken een leuke waterpoppenvoorstelling

slider_rondreis_vietnam_insight_05

Dag 03: Onderweg naar Mai Chau kunt u genieten van het prachtige landschap

slider_rondreis_vietnam_insight_06

Dag 03: Na aankomst in Mai Chau inchecken in het Sunset Boutique Hotel

slider_rondreis_vietnam_insight_07

Dag 03: Later op de dag maken we een lichte trekking

slider_rondreis_vietnam_insight_08

Dag 03: We wandelen door de Mai Chau vallei

slider_rondreis_vietnam_insight_09

Dag 03: In deze vallei liggen diverse dorpjes van de Witte Thai

slider_rondreis_vietnam_insight_10

Dag 03: Tijdens de wandeltocht komen we in contact met de lokale bevolking

slider_rondreis_vietnam_insight_11

Dag 03: 's Avonds kunt u vanaf het terras genieten van het uitzicht

slider_rondreis_vietnam_insight_12

Dag 04: We maken een prachtige boottocht bij de grotten van Tam Coc

slider_rondreis_vietnam_insight_13

Dag 10: Na het ontbijt gaan we een prachtige wandeltocht maken ...

slider_rondreis_vietnam_insight_14

Dag 10: ... door het historische centrum van Hoi An

slider_rondreis_vietnam_insight_15

Dag 10: Hoi An was vroeger één van de belangrijkste zeehavens

slider_rondreis_vietnam_insight_16

Dag 10: Hoi An is zo goed als onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog

slider_rondreis_vietnam_insight_17

Dag 10: Het centrum staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst

slider_rondreis_vietnam_insight_18

Dag 10: We wandelen door de gezellige straatjes langs de vele ...

slider_rondreis_vietnam_insight_19

Dag 10: ... historische oude gebouwen, handelshuizen en tempels

slider_rondreis_vietnam_insight_20

Dag 10: Eén van de bezienswaardigheden is de Japanse Brug uit 1593

slider_rondreis_vietnam_insight_21

Dag 10: Verder vindt u hier vele winkels, stalletjes, bars en restaurants

slider_rondreis_vietnam_insight_22

Dag 10: Hoi An, volgens velen hun favoriete bestemming in Vietnam

slider_rondreis_vietnam_insight_23

Dag 16: Vandaag rijden we vanuit Ho Chi Minh naar Tay Ninh

slider_rondreis_vietnam_insight_24

Dag 16: We gaan hier een bezoek brengen aan de Cao Dai Tempel

slider_rondreis_vietnam_insight_25

Dag 16: Het Caodaisme is een geloof dat in 1926 is ...

slider_rondreis_vietnam_insight_26

Dag 16: ... ontstaan in Tay Ninh in het zuiden van Vietnam

slider_rondreis_vietnam_insight_27

Dag 16: We gaan hier een heilige ceremonie bijwonen

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_rondreis_vietnam_insight_01
slider_rondreis_vietnam_insight_02
slider_rondreis_vietnam_insight_03
slider_rondreis_vietnam_insight_04
slider_rondreis_vietnam_insight_05
slider_rondreis_vietnam_insight_06
slider_rondreis_vietnam_insight_07
slider_rondreis_vietnam_insight_08
slider_rondreis_vietnam_insight_09
slider_rondreis_vietnam_insight_10
slider_rondreis_vietnam_insight_11
slider_rondreis_vietnam_insight_12
slider_rondreis_vietnam_insight_13
slider_rondreis_vietnam_insight_14
slider_rondreis_vietnam_insight_15
slider_rondreis_vietnam_insight_16
slider_rondreis_vietnam_insight_17
slider_rondreis_vietnam_insight_18
slider_rondreis_vietnam_insight_19
slider_rondreis_vietnam_insight_20
slider_rondreis_vietnam_insight_21
slider_rondreis_vietnam_insight_22
slider_rondreis_vietnam_insight_23
slider_rondreis_vietnam_insight_24
slider_rondreis_vietnam_insight_25
slider_rondreis_vietnam_insight_26
slider_rondreis_vietnam_insight_27
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.