Sri Lanka Heritage Tour - 11 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 603
va € 533
va € 450

Rondreis Sri Lanka: Heritage Tour

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Tijdens deze rondreis door Sri Lanka bezoeken we de culturele driehoek van Sri Lanka. We bezoeken in deze omgeving de oude stad Polonnaruwa, Sigiriya en Dambulla. Hierna vervolgen we deze Sri Lanka rondreis naar het midden van het eiland. Hier bezoeken we Kandy, met haar Tempel van de Tand en het berglandschap bij Nuwara Eliya. In Koggala gaan we deze Sri Lanka rondreis afsluiten met een heerlijke strandvakantie. Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen.

Hoogtepunten van deze reis

 • Dambulla Rotstempel
 • Historische stad - Polonnaruwa
 • Sigiriya Rock Fortress
 • Kruidentuin - Matale
 • Stadstour - Kandy
 • Botanische tuin - Peradeniya
 • Theeplantage en theefabriek - Nuwara Eliya
 • Boottocht - Hikkaduwa
 • Stadstour - Galle
 • Zeeschildpaddencentrum - Kosgoda
 • Strandvakantie - Koggala

Colombo - vliegveldAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Dambulla, gelegen in de Culturele Driehoek.

Na aankomst in Dambulla gaan we inchecken in het Rangiri Resort. Dit resort beschikt over een mooi zwembad waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving gaan verkennen. In de middag krijgt u informatie en uitleg, door onze vertegenwoordiger, over de rondreis.

Diner + Overnachting in het Rangiri Resort – Dambulla.

Diner
Hotel

Polonnaruwa - VatadageNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

In de middag bezoeken we de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van stenen trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Diner + Overnachting in het Rangiri Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelVandaag bezoeken we na het ontbijt de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

We vervolgen onze reis naar Kandy. Onderweg stoppen we bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

In de middag bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt bezoeken we de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Een van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Hierna vervolgen we onze route door het prachtige berglandschap naar Nuwara Eliya, beter bekend als “Klein Engeland”. Onderweg stoppen we bij een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Diner + Overnachting in het Aok Ray Summer Hill Breeze – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kitulgala rafttocht Kelani rivierNa het ontbijt verlaten we Nuwara Eliya en gaan op weg naar Kalutara.

Onderweg bezoeken we Kitulgala, gelegen in een prachtig regenwoud. Deze plaats is ook beroemd vanwege de film “The Bridge on the River Kwai”, welke hier is opgenomen. We bezoeken de locatie waar de oorlogsfilm is opgenomen.

Optioneel: kunt u deelnemen aan een rafttocht over de Kelani rivier in Kitulgala. (niet inclusief)

Later op de dag komen we aan in Kalutara.

We verblijven hier in het Coco Royal Beach Resort. Dit resort is gelegen aan het strand en van alle gemakken voorzien. Zo kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad of op het strand.

Diner + Overnachting in het Coco Royal Beach Resort – Kalutara.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch FortNa het ontbijt vertrekken we naar Koggala. Onderweg stoppen we bij diverse bezienswaardigheden.

We bezoeken het zeeschildpaddencentrum in Kosgoda. Dit centrum is opgericht om de broedplaatsen te beschermen, meer eieren te laten uitkomen en het verzorgen van zwakke en zieke zeeschildpadden.

Hierna bezoeken we in Ambalangoda een fabriekje waar de wereldberoemde houten maskers worden gemaakt. Deze maskers worden gemaakt voor 3 verschillende dansrituelen. De eerste is de Kolam, voor verhalen uit het oude koloniale leven. De tweede is de Sanni, de dans tegen de duivel. Ze worden gebruikt tijdens ceremonies om mensen te genezen die beïnvloedt zijn door de duivel. De derde is de Raksha, deze worden gebruikt tijdens festivals.

Hierna gaan we een schitterende boottocht maken over de Madu rivier. We varen door een prachtig mangrovegebied. De Madu Ganga Wetlands hebben een oppervlakte van 915 hectare. Twee kanalen leiden tot het Randombe meer. Hier bevinden zich wel 64 mangrove eilandjes. De Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur heeft vastgesteld dat de biodiversiteit bestaat uit meer dan 300 plantensoorten en 250 diersoorten. We varen naar een eilandje en onderweg kunt u genieten van dit indrukwekkende natuurgebied vol schitterende vogels en andere wilde dieren.

In Galle brengen we een bezoek aan het Dutch Fort. Het fort telt een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerkesen zwemmen.n, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat, het Galle Museum en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie in Koggala. De komende dagen kunt u heerlijk tot rust komen. Ga relaxen op het strand of bij het zwembad. Uiteraard kunt u de omgeving gaan verkennen.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie in Koggala.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie in Koggala.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie in Koggala.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa met de indrukwekkende 14m lange liggende Boeddha
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya met de 200 meter hoge leeuwenrots
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla
 • Bezoek aan de kruidentuin van Matale
 • Bezoek aan de tempel van de tand in Kandy
 • Spectaculaire culturele dansshow in Kandy
 • Bezoek aan de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek
 • Bezoek aan Kitulgala
 • Boottocht in Hikkaduwa en boottocht Madu river
 • Stadstour Galle: o.a. Dutch Fort en Punt Utrecht
 • Bezoek aan het zeeschildpaddencentrum Kosgoda
 • Bezoek aan een maskerfabriekje in Ambalangoda
 • Strandvakantie Koggala

Niet inbegrepen in deze reis

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 113 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Sri Lanka Heritage Tour

Rondreis Sri Lanka - Heritage Tour - 11 Dagen - SR-RT-02

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Dambulla: USD 11 per persoon
 • Kandy Temple: USD 11 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 7 per persoon
 • Peradeniya: USD 11 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Schildpaddencentrum Kosgoda: USD 5 per persoon
 • Madu River Safari: USD 10 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 maart 2022 t/m 31 maart 2023: € 229

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 13 augustus 2022 t/m 22 augustus 2022: € 28 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2022 zijn nog niet bekend. Ze kunnen van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2022 (Kerst) en op 31 december 2022 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Sigiriya Rock Fortress
Colombo - vliegveld
Colombo - vliegveld
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa - Rankoth Vehara
Polonnaruwa - Kumara Pokuna
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Matale - kruidentuin
Matale - kruidentuin
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Culturele Dansshow
Kandy - Culturele Dansshow
Kandy - Culturele Dansshow
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - theefabriek
Nuwara Eliya
Rubberplantage
Kitulgala
Kitulgala
Kitulgala rafttocht Kelani rivier
Kalutara - Coco Royal Beach Hotel
Kalutara - strand
Kalutara - strand
Kosgoda - schildpadden
Kosgoda - schildpadden
Kosgoda - schildpadden
Ambalangoda
Ambalangoda
Ambalangoda
Madu River - boottocht
Madu River - boottocht
Madu River - boottocht
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Nederlands Hervormde Kerk
Galle - Nederlands Hervormde Kerk
Galle - Nederlands Hervormde Kerk
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Kogalla Beach Hotel
Kogalla Beach Hotel
Kogalla Beach Hotel
Kogalla Beach Hotel
slider_sri_lanka_heritage_tour_01

Prachtige 11-daagse rondreis door Sri Lanka, verlenging mogelijk

slider_sri_lanka_heritage_tour_02

Dag 01: Aankomst op het Bandanranayake International Airport van Colombo

slider_sri_lanka_heritage_tour_03

Dag 01: De balie voor Visa on Arrival

slider_sri_lanka_heritage_tour_04

Dag 02: We bezoeken de oude hoofdstad van het Singalese rijk, Polonnaruwa

slider_sri_lanka_heritage_tour_05

Dag 02: Polonnaruwa was de hoofdstad van de 11e tot de 13e eeuw

slider_sri_lanka_heritage_tour_06

Dag 02: De indrukwekkende Rankoth Vehara, de grootste dagoba van Polonnaruwa

slider_sri_lanka_heritage_tour_07

Dag 02: De Koninklijke baden (Kumara Pokuna) uit de 12e eeuw

slider_sri_lanka_heritage_tour_08

Dag 02: Er valt veel te bewonderen in deze culturele stad

slider_sri_lanka_heritage_tour_09

Dag 02: U kunt rustig rondwandelen langs al de monumenten

slider_sri_lanka_heritage_tour_10

Dag 02: In Polonnaruwa staan enkele enorme Boeddhabeelden

slider_sri_lanka_heritage_tour_11

Dag 02: Deze beelden zijn uitgehakt uit de rotsen

slider_sri_lanka_heritage_tour_12

Dag 02: Ook deze 'bewoners' komt u vaak tegen in dit park

slider_sri_lanka_heritage_tour_13

Dag 02: Polonnaruwa, een interessante culturele bestemming

slider_sri_lanka_heritage_tour_14

Dag 02: De volgende bestemming is Sigiriya, bekend vanwege de 200m hoge rots

slider_sri_lanka_heritage_tour_15

Dag 02: In dit park vinden we vele bezienswaardigheden, zoals de Image Cave

slider_sri_lanka_heritage_tour_16

Dag 02: Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_sri_lanka_heritage_tour_17

Dag 02: Het beklimmen van de rots vereist enige inspanning

slider_sri_lanka_heritage_tour_18

Dag 02: Even uitrusten en van het uitzicht genieten

slider_sri_lanka_heritage_tour_19

Dag 02: Circa halverwege bereiken we de spiegelwand ...

slider_sri_lanka_heritage_tour_20

Dag 02: ... met de beroemde rotstekeningen van de "Wolkenmeisjes"

slider_sri_lanka_heritage_tour_21

Dag 02: Vervolgens komen we aan bij de leeuwenpoort

slider_sri_lanka_heritage_tour_22

Dag 02: Het is nu nog een klein stukje klimmen naar de top

slider_sri_lanka_heritage_tour_23

Dag 02: Bovenop de rots bevinden zich de overblijfselen van de citadel

slider_sri_lanka_heritage_tour_24

Dag 02: Vanaf de top van de Sigiriya rots heeft u een prachtig uitzicht

slider_sri_lanka_heritage_tour_25

Dag 03: Na het ontbijt bezoeken we de rotstempel van Dambulla

slider_sri_lanka_heritage_tour_26

Dag 03: Na een korte klim bereiken we de indrukwekkende rotstempel

slider_sri_lanka_heritage_tour_27

Dag 03: In de diverse grotten vinden we prachtige Boeddhabeelden

slider_sri_lanka_heritage_tour_28

Dag 03: Op de plafonds treffen we indrukwekkende beschilderingen aan

slider_sri_lanka_heritage_tour_29

Dag 03: Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus

slider_sri_lanka_heritage_tour_30

Dag 03: Onderweg naar Kandy bezoeken we de kruidentuin in Matale

slider_sri_lanka_heritage_tour_31

Dag 03: We krijgen hier uitleg over het gebruik van de kruiden

slider_sri_lanka_heritage_tour_32

Dag 03: De volgende bestemming is de Tempel van de Tand (Sri Dalada Maligawa)

slider_sri_lanka_heritage_tour_33

Dag 03: In de tempel bevinden zich diverse vertrekken ...

slider_sri_lanka_heritage_tour_34

Dag 03: ... met interessante bezienswaardigheden

slider_sri_lanka_heritage_tour_35

Dag 03: De priesters tijdens de ceremonie in de Tempel van de Tand

slider_sri_lanka_heritage_tour_36