BM Air Reizen
030 - 2252328

Vietnam Best Deal - 14 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 942
va € 800
va € 770

Rondreis: Vietnam Best Deal

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

Bezoek Vietnam in 2022Β met onze Best Deal Rondreis. We starten in de hoofdstad Hanoi. Hier bezoeken we enkele belangrijke bezienswaardigheden. Vervolgens gaan we een prachtige cruise maken door de Baai van Halong. De steden HuΓ© en Hoi An kunt u zelf gaan ontdekken. In beide steden kunt u alles zelf eenvoudig gaan bezichtigen. U vindt hier prachtige tempels en pagodes. Vervolgens reizen we verder naar het Ho Chi Minh. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of uitbreiden.

Dag 01 :
Hanoi

HanoiNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in AziΓ« momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel – superior kamer.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - Ngoc Son tempelNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen met een bezoek aan de Long Bien Bridge, een spoorbrug over de Rode Rivier. Deze brug had een belangrijke rol in de Vietnam oorlog. De Amerikanen bombardeerden de brug, waardoor de spooraansluiting met Hai Phong was verbroken. Na de oorlog is de brug hersteld, er zijn nog stukken van de originele brug bewaard gebleven.

Hierna bezoeken we de Tran Quoc Pagoda. Dit is de oudste boeddhistische tempel in Hanoi, gebouwd in de 6e eeuw tijdens het bewind van keizer Ly Nam De. De pagode is prachtig gelegen op het eilandje Kim Ngu in het West Lake.

Vervolgens bezoeken we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

’s Middags gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Ook gaan we een ritje maken met een rickshaw. Een rickshaw is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Tot slot bezoeken we de Dong Xuan markt.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Hanoi

Hanoi - Hoa Lo Prison museumNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan rondslenteren door het Old Quarter, er valt hier veel te ontdekken en te bezichtigen. Ook kunt U een bezoek brengen aan de One Pillar Pagode of het Hoa Lo Prison Museum.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Halong Bay - V-Spirit CruiseNa het ontbijt vertrekken we naar Halong Bay. Na een prachtige reis, van ongeveer 3,5 uur, komen we aan bij de Tuan Chau haven.

Hier gaat u aan boord van de V-Spirit en vervolgens gaan we een we een heerlijke cruise maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai heeft een kustlijn van 120 km en het gebied beslaat zo`n 1500 vierkante kilometer. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

We varen door de baai en genieten van de vele prachtige rotsformaties. Onderweg naar Bai Tu Long Bai kunt u genieten van een seafood lunch.

Vervolgens varen we naar de goed verborgen Sung Sot grot, de mooiste grot in Halong Bay. In de grot is een wandelpad aangelegd, zodat we rustig kunnen rondlopen door de grot. De grot heeft een ruimte van ongeveer 10.000 mΒ² en is gevuld met prachtige kleuren en oude gesteente.

Hierna varen we naar Titov Island. Hier heeft u de gelegenheid om te zwemmen of gewoon even lekker relaxen op het strand. Vanaf de top van het eiland kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Halong Bay.

Op het bovendek vindt een Sunset Party plaats. U kunt hier genieten van de prachtige zonsondergang.

Later wordt op de junk het diner geserveerd. ’s Avonds kunt u na het diner (inclusief) op het dek ontspannen, voordat u in slaap valt in uw comfortabele hut aan boord van de Junk.

We overnachten op de boot in een Deluxe Cabin.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

Halong Bay - V-Spirit CruiseIn de vroege ochtend kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi.

Vervolgens varen we weer langzaam door de baai en passeren het vissersdorp Ba Hang. We zien hier het dagelijks leven van de inwoners die leven van de visserij. Tijdens het varen kunt u genieten van een traditionele Vietnamese brunch. We varen langzaam door Halong Bay richting de haven.

Hierna rijden we via een prachtig landschap terug naar Hanoi.

Na aankomst in Hanoi reizen we verder naar het treinstation. We nemen de nachttrein (SE19), met slaapplaatsen 4 pers. softsleeper, naar HuΓ©. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een PrivΓ© cabine voor 2 personen te reserveren.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt, Lunch
Nachttrein
Dag 06 :
HuΓ©

HuΓ© - Thien Mu PagodeNa aankomst op het treinstation van HuΓ© gaan we ontbijten in een lokaal restaurant.

Hierna volgt de transfer naar het Gold Hotel HuΓ©. Dit hotel is perfect gelegen op loopafstand van de Huong River en het centrum van HuΓ©.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid HuΓ© gaan verkennen. Deze stad werd in 1601 gesticht door Nguyen Hoang, een landheer van de Nguyen dynastie. HuΓ© is beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en koninklijke graftombes welke ontstaan zijn tijdens het bewind van de Nguyen dynastie. Dit was de laatste dynastie van Vietnam, welke regeerde van 1802 tot 1945. HuΓ© is officieel erkend als één van β€˜s werelds grootste culturele ontdekkingen.

Overnachting in het Gold Hotel HuΓ© – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Hoi AnNa het ontbijt rijden we door een prachtig bergachtig landschap via de Hai Van Pass naar Danang. De Hai Van Pass wordt één van de mooiste kustwegen ter wereld genoemd.

Vervolgens reizen verder naar Hoi An. Deze stad is gelegen aan de Zuid-Chinese Zee in centraal Vietnam. Hoi An was de belangrijkste handelsstad van het Cham Koninkrijk in de 16e en 17e eeuw. Hoi An is een rijk architectonisch geheel met Chinese, Japanse, Vietnamese en Europese invloeden. Het oude stadscentrum is auto vrij en staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden. Het Kiman Hotel is centraal gelegen op 5 minuten rijden van de historische stad en An Bang Beach. Bij het hotel kunt u een fiets huren en lekker de omgeving gaan verkennen. Het is ongeveer 10 minuten fietsen naar het strand.

U kunt in de middag op eigen gelegenheid de historische stad Hoi An gaan ontdekken. U kunt heerlijk gaan rondslenteren door de straatjes vol historische oude gebouwen, tempels en handelshuizen.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Hoi An

My SonDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. Ga relaxen op het strand of de omgeving ontdekken.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan één van de volgende dagexcursies:

My Son – Halve Dag: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An. We gaan een tocht maken, van een halve dag, naar de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa Kingdom, My Son. Deze plaats ligt op circa 1 uur rijden ten zuidwesten van Hoi An. In een weelderige groene vallei staan ​​tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e tot de 13e eeuw. Op de terugweg naar Hoi An bezoeken we Tra Kieu, voorheen bekend als Simhapura of de Lion Citadel, de hoofdstad van Champa tussen de 4e en 8e eeuw. In de vroege namiddag arriveren we weer in ons hotel.

Hoi An – Wet Rice Farmer – 4 uur – inclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An voor een uniek avontuur. We gaan het hele proces van de rijstproductie bekijken. We beginnen met een tocht op een waterbuffel. Hierna gaan we deelnemen aan het ploegen, harken, zaaien, planten en het scheiden van de rijst. Vervolgens gaan we rijstmeel maken. EΓ©n van de meest interessante delen van de tour is de mogelijkheid om te koken en mooie knapperige pannenkoeken te eten die worden geserveerd met een koel drankje. Verder krijgt u de kans om meer te weten te komen over het lokale leven, aangezien deze ervaring op een familieboerderij zal worden gehouden en dit zal zeker iets zijn dat u nooit zult vergeten. Drink een kopje thee bij de boeren voordat u terugkeert naar uw hotel.

Hoi An – Kookles – inclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An. Vervolgens wandelen we naar de markt. Hier kunt u genieten van de geluiden, de aroma’s en de interactie tussen de kopers en de verkopers. Op de markt kopen we een aantal ingrediΓ«nten voor de kookles, terwijl de lokale chef-kok uitleg geeft over de verschillende kruiden en groenten. Wanneer alle aankopen zijn gedaan, kunt u genieten van een cyclotocht naar het Tam Tam CafΓ©-restaurant. Vervolgens gaan we een kookles bijwonen. Na voltooiing gaan we genieten van een heerlijke lunch. Hierna transfer terug naar het hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan één van deze excursies dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijzen staan vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel

Danang - Dragon BridgeNa het ontbijt volgt, later op de dag, de transfer naar het treinstation van Danang.

Tot aan het tijdstip van de transfer kunt u nog heerlijk relaxen.

Na aankomst op het treinstation van Danang nemen we de nachttrein (SE3), met slaapplaatsen 4 pers. softsleeper, naar Ho Chi Minh. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een PrivΓ© cabine voor 2 personen te reserveren.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 10 :
Ho Chi Minh

Ho Chi MinhVroeg in de ochtend aankomst in Ho Chi Minh City. We ontbijten in een lokaal restaurant of hotel.

Vanaf het treinstation volgt de transfer naar het Vien Dong Hotel.

Na het inchecken heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Ho Chi Minh is de grootste stad van Vietnam met ruim 8 miljoen inwoners. In deze bruisende stad vindt u volop winkeltjes, winkelcentra en restaurants. Ho Chi Minh ligt in het zuiden van Vietnam en heeft een tropisch karakter. In 1859 kwam de stad in handen van de Fransen. Nog steeds zijn de vele invloeden uit die tijd terug te vinden in deze stad.

Overnachting in het Vien Dong Hotel – superior kamer.