Rondreis Noord-Vietnam

20 Days

Rondreis Noord-Vietnam

De Rondreis Noord-Vietnam is een 20 daagse individuele rondreis door het ongerepte noorden van Vietnam.

We reizen buiten de gebaande paden en ontdekken een regio rijk aan natuurlijke schoonheid. Dit gebied wordt slechts door weinig reizigers bezocht. U zult onder de indruk raken van de ongerepte landschappen en de gastvrije bevolking.

Een rondreis door Noord-Vietnam biedt een unieke en fascinerende blik op de rijke cultuur en geschiedenis van het land. De reis begint doorgaans in de bruisende hoofdstad Hanoi, waar bezoekers oude tempels, schilderachtige meren en levendige markten kunnen verkennen. Verder naar het noorden biedt de bergachtige regio van Sapa prachtige landschappen en mogelijkheden om te wandelen door terrasvormige rijstvelden en afgelegen bergstamdorpen te bezoeken.

Tijdens hun reis zullen bezoekers warme en gastvrije lokale bewoners ontmoeten, genieten van heerlijke Vietnamese keuken en een dieper begrip krijgen van de complexe en fascinerende geschiedenis van Noord-Vietnam.

U kunt deze Rondreis Noord-Vietnam combineren met één van onze overige reisprogramma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Vietnam kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw rondreis naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

 • Vliegveld Hanoi
 • 2
 • R-VTN-20
 • 20 Dag
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Hanoi

La Dolce Vita Hotel - HanoiNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Na het ontbijt gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

’s Middags bezoeken we het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Let Op: het mausoleum is iedere maandag en vrijdag gesloten! Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969.

De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda (de pagoda die is gebouwd op 1 paal). De pagode is gebouwd in opdracht van keizer Ly Thai Tong. Deze keizer verlangde naar een kind en binnen een jaar was zijn vrouw zwanger. Uit dankbaarheid liet hij een kleine tempel bouwen in de vorm van een lotusbloem, prachtige gelegen in een vijver. Tijdens de oorlog werd een groot deel van de tempel vernietigd, maar de Vietnamese regering liet deze na de oorlog herbouwen.

Hierna gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Ook gaan we een ritje maken met een riksja. Een riksja is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan een waterpoppenvoorstelling. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt

Ba BeNa het ontbijt verlaten we Hanoi en rijden via Thai Nguyen naar het Ba Be Lake. Onderweg passeren we prachtige theeplantages. Lunch (inclusief) in een lokaal restaurant.

Na aankomst in het Ba Be National Park gaan we inchecken in het Saigon Ba Be Hotel.

Later op de dag gaan we genieten van de natuurlijke schoonheid van dit gebied. We bezoeken de Hua Ma Cave. Dit is een populaire attractie in het Ba Be National Park. Het staat bekend om zijn prachtige natuurlijke schoonheid met een reeks unieke rotsformaties en ondergrondse watervallen. De grot bevindt zich vlakbij het pittoreske Ba Be-meer en is bereikbaar per boot of een korte wandeling door het bos. Bezoekers kunnen een rondleiding nemen om de drie belangrijkste kamers van de grot te verkennen, die gevuld zijn met stalactieten en stalagmieten, evenals een kristalheldere ondergrondse rivier. De grot is ook de thuisbasis van een aantal soorten vleermuizen, die aan de plafonds hangen.

Overnachting in het Saigon Ba Be Hotel.

Note: Hanoi – Thai Nguyen: afstand 90 km (1.5 uur) en Thai Nguyen – Ba Be: afstand 130 km (3.5 uur).

Ontbijt, Lunch, Diner

Ba Be LakeNa het ontbijt gaan we een tocht maken, met een kleine boot, op het Ba Be Lake.

Dit is een van de mooiste meren van Vietnam, omringd met reusachtige kalkstenen bergformaties. We zien de vissers op het meer bezig met hun dagelijkse activiteiten en langs het meer werken de boeren op hun land. We varen verder over de Nang rivier en stoppen bij een prachtige waterval. Indien het weer het toelaat kunt u hier een verfrissende duik nemen.

Na de lunch (inclusief) maken we een wandeltocht door dit gebied. We wandelen door enkele dorpjes en zien hier hoe het Ba Be Lake een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van de bewoners.

Overnachting in het Saigon Ba Be Hotel.

Ontbijt, Lunch, Diner

Ban GiocNa het ontbijt reizen we verder naar de provincie Cao Bang.

Na aankomst in Cao Bang gaan we genieten van de lunch (inclusief).

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan de Ban Gioc waterval, één van de mooiste natuurlijke watervallen van Zuidoost Azië. De waterval is gelegen bij de grens tussen Vietnam en China. In november staat de Tam Giac Mach (bloem) hier in volle bloei.

Het diner (inclusief) wordt genuttigd bij de Homestay.

Overnachting in de Homestay Thanh Loan Mini Hotel (eenvoudige accommodatie).

Note: Ba Be – Cao Bang: afstand 210 km (5 uur).

Ontbijt, Lunch, Diner

Noord-VietnamNa het ontbijt vertrekken we naar Bao Lac.

Onderweg kunt u genieten van het adembenemende uitzicht over het berglandschap. We maken tijdens deze tocht diverse fotostops.

Na aankomst in Bao Lac kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid dit dorp gaan verkennen. U krijgt hier een goed beeld van het echte Vietnam.

Overnachting in het Duc Anh Mini Hotel (eenvoudige accommodatie).

Note: Cao Bang – Bao Lac: afstand 140 km (4.5 uur).

Ontbijt, Lunch, Diner

Ha GiangNa het ontbijt verlaten we de prachtige omgeving van Bao Lac.

We reizen verder naar Meo Vac, gelegen in de provincie Ha Giang. Uiteraard zullen we onderweg enkele keren stoppen. Tijdens de rit kunt u genieten van het prachtige berglandschap. We passeren indrukwekkende rijstterrassen en dorpjes van de Zao Tien en San Chay’s bergstammen. Onderweg gaan we lunchen (inclusief) in een lokaal restaurant.

’s Middags rijden we bergopwaarts naar Meo Vac. In deze regio wonen verschillende bergstammen, welke al honderden jaren trouw zijn aan hun tradities en levensstijl.

Overnachting in het Hoa Cuong Meo Vac Hotel.

Note: Bao Lac – Meo Vac: afstand 100 km (3 uur).

Ontbijt, Lunch, Diner
Hotel

Meo VacNa het ontbijt kunt u de omgeving gaan verkennen en kennismaken met de unieke cultuur en gewoontes van de lokale etnische bevolkingsgroepen.

Hierna gaan we verder naar de Ma Pi Leng Pass. Dit gebied is beroemd vanwege haar adembenemende landschap en prachtige valleien. Onderweg kunt u genieten van het panoramische uitzicht en bewonder de Hmong huizen, welke gebouwd zijn tegen de kalkstenenrotsen. Verder kunt u hier de gastvrijheid ervaren van de lokale bevolking.

Na de lunch (inclusief) gaan we verder naar Dong Van. We passeren het prachtige landschap vol Karst gebergte.

Na aankomst in Dong Van gaan we inchecken in het Hoa Cuong Dong Van Hotel. De rest van de dag kunt u, op eigen gelegenheid, deze prachtige stad gaan verkennen.

Overnachting in het Hoa Cuong Dong Van Hotel.

Note: Meo Vac – Dong Van: afstand 30 km (1 uur).

Ontbijt, Lunch
Hotel

Dong VanNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de lokale markt van Dong Van. In het weekend vindt hier een speciale markt plaats, waar lokale bergstammen bijeen komen om producten uit de regio te verhandelen.

Vervolgens verlaten we Dong Van en reizen verder naar Quan Ba. Onderweg bezoeken we het Hmong Koninklijk Paleis, gebouwd tijdens het bewind van Vuong Duc Chinh. De familie Vuong heerste over dit gebied en controleerde de productie en handel in opium tot 1945.

Na de lunch (inclusief) rijden we verder over de Yen Minh Pass. We passeren hier diverse valleien voorzien van prachtige rijstterrassen. Van mei tot begin oktober zijn de rijstterrassen groen van kleur. We zullen hier stoppen om een wandeling te maken door dit prachtige landschap.

Na aankomst in Quan Ba gaan we inchecken in onze Homestay.

Diner (inclusief) en overnachting in de Homestay Dao Lodge.

Note: Dong Van – Quan Ba: afstand 110 km (3 uur).

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

Hoang Su PhiNa het ontbijt gaan we een fietstocht maken in de omgeving van Quan Ba.

We fietsen langs prachtige rijstvelden en door diverse dorpjes. In de dorpjes zien we de lokale huizen, welke gebouwd zijn op palen. Geniet van de spontane ontmoetingen met de lokale bewoners. We bezoeken dorpjes, welke alleen toegankelijk zijn per fiets.

Na de lunch (inclusief) reizen we verder naar Hoang Su Phi. In dit charmante plaatsje vinden we de mooiste rijstterrassen van Vietnam. Hoang Su Phi staat ook bekend om zijn culturele tradities. Etnische minderheden zoals de Nung, Dao en H’mong bewerken de velden. Toeristen kunnen ook genieten van traditionele dansen en festivals, en avontuurlijke reizigers kunnen de kronkelende wegen bereizen per fiets. Het gebied is een gewilde bestemming voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke schoonheid, culturele ervaringen en avontuur in de landelijke gebieden van Vietnam.

Na het inchecken kunt u volop genieten van dit adembenemende landschap.

Diner (inclusief) en overnachting in de Homestay Panhou Lodge.

Note: Quan Ba – Hoang Su Phi: afstand 130 km (4 uur).

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

Ha GiangNa het ontbijt gaan we een wandeltocht maken. We wandelen naar een dorpje van de Red Dao.

Onderweg passeren we prachtige rijstterrassen en theeplantages. Een picknick lunch is inbegrepen.

Diner (inclusief) en overnachting in de Homestay Panhou Lodge.

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

Ha GiangNa het ontbijt vertrekken we naar Bac Ha, gelegen bij de grens met China.

Onderweg maken we stops bij dorpjes van de Hmong, de Tay en de Nung.

Verder gaan we een bezoek brengen aan het Hoang A Tuong Castle. Dit gebouw dateert uit 1914 en is een mix tussen Europese- en Aziatische stijlen.

Na de lunch (inclusief) reizen we verder naar Bac Ha, waar we laat in de middag zullen aankomen.

Overnachting in het Saio Mai Hotel.

Note: Hoang Su Phi – Bac Ha: afstand 105 km (4 uur).

Ontbijt, Lunch
Hotel

SapaNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de lokale markt. Op deze markt komen lokale bergstammen, veelal nog in kleurrijke traditionele kleding, bijeen om handel te drijven. Op deze markten worden zelfgemaakte producten verhandeld door de kleurrijke bergstammen en vergaren de bezoekers hier het laatste nieuws. Afhankelijk van de dag vinden deze markten in verschillende gebieden plaats zoals Coc Ly, Can Cau of Bac Ha.

‘s Middags maken we een wandeltocht naar een nabij gelegen dorpje. Hier komen we meer te weten van het dagelijks leven van deze bergstam.

Vervolgens gaan we verder naar Sapa. Sapa is gelegen op een hoogte van 1500 meter en is een van de meest pittoreske bergdorpjes van Vietnam. In 1922 stichten de Fransen dit dorpje dat gelegen is tussen de hellingen van de berg Hoang Lien Son. De Fransen gebruikten het dorp als toevluchtsoord om de koelte op te zoeken. Er bevinden zich hier dan ook veel gebouwen uit de Franse koloniale periode. Vanuit het centrum van Sapa kunt u genieten van het wolkendek tussen de bergen, kristalheldere bergstroompjes en terrasvormige tuinen.

 Overnachting in het Sapa Relax Hotel & Spa.

Note: Bac Ha – Sapa: afstand 103 km (3 uur).

Ontbijt
Hotel
Dag 14 :
Sapa

SapaNa het ontbijt rijden we naar het dorpje Lao Chai. Van hieruit gaan we een wandeltocht maken door de Sapa vallei. Het eerste stuk wandelen we circa 2 km. We wandelen langs prachtige rijstterrassen en passeren de traditionele houten huisjes van de Zwarte Hmong bergstam. Vervolgens wandelen we verder, ook circa 2 km, naar het dorpje Ta Van. Hier gaan we kennismaken met het Giay volk.

De middag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk rondwandelen door Sapa en een bezoek brengen aan de lokale markt. Op de markt van Sapa komen vaak Zwarte Hmong, Red Dao en Flower Hmong.

Overnachting in het Sapa Relax Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 15 :
Sapa

SapaNa het ontbijt vertrekken we naar het startpunt om een prachtige wandeltocht te maken door het berglandschap. We wandelen bergopwaarts, circa 2 uur, door een smalle vallei gelegen tussen 2 hoge bergen naar het dorpje Sa Seng. Het Hmong volk dat hier leeft heeft haar nomadenbestaan nog niet zolang geleden opgegeven.

We vervolgen onze wandeltocht op de Den Thang berg naar het Hmong dorpje Hang Da. Dit dorp is gelegen op een hoogte van 1800m. Vanuit het dorp heeft u een prachtig uitzicht over de Muong Hoa vallei. We maken kennis met de lokale bevolking en mogen hun huizen bekijken. Hierna lopen we verder naar het dorpje Thao Hong Den. Op deze route kunt u prachtige foto’s maken van het adembenemende landschap.

Overnachting in het Sapa Relax Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel

Sapa Relax HotelNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

’s Middags rijden we, over de nieuwe snelweg, terug naar Hanoi. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

Na aankomst in Hanoi gaan we inchecken in het La Dolce Vita Hotel.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Note: Sapa – Hanoi: afstand 330 km (5 uur).

Ontbijt
Hotel

Ninh Binh - Tam CocVandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Ninh Binh.

We gaan hier een bezoek brengen aan de oude hoofdstad Hoa Lu uit de 10e eeuw. In deze stad gaan we de oude ruïnes bezichtigen die gebouwd zijn tijdens het bewind van koning Dinh Tien Hoang en koning Le Dai Hanh.

Hierna gaan we verder naar Tam Coc. We gaan hier een fietstocht maken door het prachtige landschap. We fietsen langs de groene rijstvelden.

Vervolgens gaan we een boottocht maken over de Ngo Dong rivier. Tijdens deze boottocht varen we door enkele spectaculaire hangende grotten, de Tam Coc en de Bich Dong grotten. De grootste grot is wel 125 meter lang en in deze grot hangt het plafond ongeveer 2 meter boven het water. Het schilderachtige landschap langs de rivier wordt gedomineerd door rijstvelden en indrukwekkende kalksteenrotsen.

Overnachting in het Van Long Green Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 18 :
Ninh Binh

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Trang An. We bezoeken hier de Bai Dinh Pagoda, de grootste pagode in Vietnam. Er bevinden zich hier meer dan 500 La Han-standbeelden en het grootste bronzen Boeddhabeeld in Vietnam. Dit beeld is 10 meter hoog en weegt meer dan 100 ton in gewicht.

’s Middags bezoeken we de Phat Diem Cathedral, één van de beroemdste en mooiste kerken in Vietnam met een speciale architectuur. Het is een elegante mix tussen de Westerse kerkstijl architectuur en een Vietnamees religieus monument. We bezoeken het complex bestaande uit een meer, een kathedraal, een stenen kerk, de Phuong Dinh (klokhuis) en drie kunstmatige grotten.

Overnachting in het Van Long Green Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Halong Bay. Na een prachtige reis, van ongeveer 4 uur, komen we aan bij de Tuan Chau haven.

Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes, met mooie rotsformaties en grotten.

Hier gaat u aan boord van de Pelican Glory en vervolgens gaan we een we een heerlijke cruise maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai heeft een kustlijn van 120 km en het gebied beslaat zo`n 1500 vierkante kilometer. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

We varen door de baai en genieten van de vele prachtige rotsformaties. Onderweg naar Bai Tu Long Bai kunt u genieten van een seafood lunch (inclusief).

Vervolgens varen we naar de goed verborgen Sung Sot grot, de mooiste grot in Halong Bay. In de grot is een wandelpad aangelegd, zodat we rustig kunnen rondlopen door de grot. De grot heeft een ruimte van ongeveer 10.000 m² en is gevuld met prachtige kleuren en oude gesteente.

Op het bovendek kunt u genieten van de prachtige zonsondergang.

Later wordt op de junk het diner geserveerd. ’s Avonds kunt u na het diner (inclusief) op het dek ontspannen, voordat u in slaap valt in uw comfortabele hut aan boord van de Junk.

We overnachten op de boot in een Deluxe Cabin.

Note: Ninh Binh – Halong: afstand 210 km (4 uur).

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

In de vroege ochtend kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi.

Vervolgens varen we weer langzaam door de baai en passeren het vissersdorp Ba Hang. We zien hier het dagelijks leven van de inwoners die leven van de visserij. Tijdens het varen kunt u genieten van een traditionele Vietnamese brunch (inclusief). We varen langzaam door Halong Bay richting de haven.

Hierna rijden we via een prachtig landschap terug naar Hanoi. Na aankomst in Hanoi volgt de transfer naar het vliegveld van Hanoi. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Hanoi en/of uitbreiden met één van onze overige Vietnam programma’s. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma + vermelde maaltijden
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Entreegelden
 • Hotels op basis van Logies + Ontbijt

Exclusief

 • Vliegticket naar Vietnam
 • U kunt dit vliegticket uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Noord-Vietnam

Kaart - Rondreis Noord Vietnam

Rondreis Noord-Vietnam - 20 Dagen - R-VTN-20

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 30 april 2024: € 579
 • 01 mei 2024 t/m 30 september 2024: € 569
 • 01 oktober 2024 t/m 31 december 2024: € 579

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Noord-Vietnam