Southern Highlights

5 Days

Southern Highlights

De Southern Highlights is een 5 daagse rondreis/”bouwsteenmodule” vanuit Ho Chi Minh.

Tijdens de Southern Highlights ontdekt u de hoogtepunten van Zuid-Vietnam

Tijdens deze reis maken we een stadstour in Ho Chi Minh. We bezoeken hier o.a. de Notre Dame Cathedral, de voormalige Amerikaanse Ambassade, een grote markt en de Thien Hau Pagode.

Vervolgens maken we een boottocht over de Mekong Rivier en ontdekken de Mekong Delta.

Tot slot bezoeken we in Tay Ninh de Cao Dai tempel en de beroemde Cu Chi tunnels.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Vietnam te bespreken

Uiteraard kunt u deze reis verlengen in Ho Chi Minh of combineren met een strandvakantie in bijvoorbeeld Vung Tau, Long Hai, Ho Tram, Phan Thiet of Mui Ne. Ook is het mogelijk om dit programma te combineren met één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Phu Quoc of Con Dao.

Verder kunt u de Southern Highlights combineren met één van onze overige reisprogramma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Vietnam kunt u bij ons terecht.

Wilt u uw vakantie naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Southern Highlights – Dagelijks vertrek vanuit Ho Chi Minh

  • Ho Chi Minh
  • 2
  • I-SGN-01
  • 5 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Ho Chi Minh

Aankomst op het internationale vliegveld Tan Son Nhat van Ho Chi Minh. Hier staat de lokale Engelssprekende chauffeur op u te wachten voor de transfer naar uw hotel.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U vindt in deze bruisende stad vele winkeltjes, winkelcentra en restaurants. In 1859 kwam deze stad in handen van de Fransen. Nog steeds zijn er vele invloeden van die tijd terug te zien in de stad. Er zijn nog vele straten met historische huizen.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Ho Chi Minh

Na het ontbijt maken we een stadstour in Ho Chi Minh, de belangrijke stad in het zuiden van Vietnam. Het is de grootste stad waar tevens het industrie- en zakencentrum van Vietnam is gevestigd. Ho Chi Minh is nu een moderne stad met vele hotels, restaurants, cafés en een bruisend nachtleven. Maar Ho Chi Minh is beslist meer, met haar pagodes, tempels, musea en markten.

We beginnen met een bezoek aan het Herenigings Paleis. Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiele paleis van Zuid-Vietnam. Het is de locatie waar de oorlog eindigde. Het voormalige Saigon werd veroverd toen een Noord-Vietnamese tank door de hekken van het paleis stormde en de soldaten de vlag van het Saigon regime van het dak neerhaalden en president Duong van Minh arresteerden. Tegenwoordig is het paleis een toeristische trekpleister en doet dienst als museum. U kunt hier de prachtige zalen met het originele interieur bezichtigen.

Vervolgens bezoeken enkele historische gebouwen, zoals de prachtige Notre Dame kathedraal, gebouwd tussen 1877 en 1880 door de Franse kolonisten. De kathedraal heeft twee prachtige klokkentorens van 58 meter hoog. Vlakbij de kathedraal ligt ook het grote oude postkantoor met zijn unieke bouwstijl.

Hierna wandelen we door het oude koloniale gedeelte van Ho Chi Minh. We zien hier het Opera House, het oude Hotel de Ville en het Catinat Building uit 1927. Het oude Hotel de Ville uit de Franse koloniale tijd wordt tegenwoordig gebruikt als stadhuis.

’s Middags bezoeken we het War Remnants Museum. Dit museum, geopend in 1975, is gelegen in het centrum van ho Chi Minh. Het museum richt zich op de Amerikaanse rol in de Vietnamoorlog. U vindt hier een grote collectie tanks, vliegtuigen en helikopters. In het museum krijgt u een goed beeld van hoe de oorlog in Vietnam is geweest.

Tot slot bezoeken we China Town, met haar bruisende Binh Tay markt.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt rijden we in zuidelijke richting naar Ben Tre. We gaan een bezoek brengen aan de Mekong Delta. Dit gebied, dat bijna net zo groot is als geheel Nederland, wordt ook wel de rijstschuur van Vietnam genoemd. Het is een prachtig bosrijk gebied met vele rijstvelden, lokale dorpjes en fruitplantages.

We gaan hier een prachtige boottocht maken over de Mekong rivier, welke door de lokale bevolking de “Nine Dragon rivier” wordt genoemd. Tijdens deze boottocht varen we langs de vele eilandjes in de rivier.

Langs de Mekong ziet u vele rijstvelden en prachtige landschappen. Tijdens deze boottocht maken we een stop bij één van de vele plantages waar o.a. orchideeën, longan, rambutan, sapodilla en mango’s worden verbouwd. Hier krijgt u een uitstekende indruk hoe het leven van een lokale boer eruit ziet. De Mekong Delta geeft u een onvergetelijke indruk van het plattelandsgebied van Vietnam.

Hierna keren we terug naar Ho Chi Minh.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt

Na het ontbijt rijden we naar Tay Ninh, waar we een Cao Dai tempel zullen bezoeken. Het Caodaïsme is een verzameling van verschillende religies, zoals het Boeddhisme, Taoïsme, christendom, Islam, Vietnamees spiritualisme en het Confucianisme. Cao Dai betekent letterlijk “hoge toren”, op deze manier wordt er verwezen naar God. Binnen in de tempel gaan we een heilige mis bijwonen, we zien de monniken met hun kleurrijke overkleden, het altaar en de prachtige decors.

Hierna gaan we een bezoek brengen aan de Cu Chi tunnels, gelegen op circa 70km van Ho Chi Minh. Dit is een gangenstelsel onder Ho Chi Minh, met een lengte van wel 200km, die tijdens de oorlog met de Amerikanen is aangelegd. We zien hier hoe de Vietnamezen konden overleven in deze verschrikkelijke oorlog. De tunnels vormen een onderaards dorp. De Vietcong slaagde erin om met eenvoudig gereedschap tot een diepte van 12 meter te komen. Uiteraard gaan we een stukje het gangenstelsel in. Houdt u er rekening mee dat u op sommige gedeeltes moet kruipen en pas daar uw kleding op aan.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Ho Chi Minh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Ho Chi Minh. Hier eindigt deze reis.

U kunt deze reis verlengen en of uitbreiden met één van onze rondreizen. Wilt u langer in Ho Chi Minh verblijven of dit programma iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Southern Highlights

Kaart Vietnam - Southern Highlights

Southern Highlights - 5 Dagen - I-SGN-01

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juni 2024 t/m 31 december 2024: € 139
  • 01 januari 2025 t/m 30 september 2025: € 145

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Southern Highlights