Bangkok naar Siem Reap

3 Days

Bangkok naar Siem Reap

Bangkok naar Siem Reap is een voordelige 3 daagse “bouwsteenmodule”.

U reist vanuit Bangkok naar Cambodja

Dit programma start dagelijks vanuit Bangkok. De reis van Bangkok naar Siem Reap duurt ongeveer 8,5 uur. 

Siem Reap is een prachtige stad in Cambodja met enkele van ’s werelds grootste tempels en historische bezienswaardigheden, waaronder Angkor Thom, Bayon-tempel, Terras van de Leprakoning, Ta Prohm en Angkor Wat.

Het beroemde Angkor Thom werd gebouwd in de 12e eeuw en is omgeven door een enorme muur en gracht. De Bayon-tempel is een unieke structuur, bekend om de grote gezichten die in de muren zijn uitgehouwen. Het Terras van de Leprakoning is een ander indrukwekkende structuur die ingewikkelde beeldhouwwerken en sculpturen tentoonstelt.

Siem Reap is een stad vol verborgen schatten

Een van de meest populaire toeristische plekken in Siem Reap is Ta Prohm, die beroemd werd uitgelicht in de film Tomb Raider. Het staat bekend om zijn prachtige overgroeide bomen die de tempel lijken te omhelzen. Ten slotte is Angkor Wat het grootste tempelcomplex ter wereld en een UNESCO-werelderfgoed. Het heeft prachtige architectuur, ingewikkelde sculpturen en grote zalen. Tijdens deze reis van Bangkok naar Siem Reap bezoekt u deze eeuwenoude tempels.

Over het algemeen biedt Siem Reap bezoekers een ongelooflijke ervaring en zijn deze tempels en ruïnes een must-see. Bezoekers moeten zich voorbereiden op veel wandelen en rondleidingen, en voldoende water en zonnebrandcrème meenemen.

Met dit programma kunt u uw eigen Cambodja reis samenstellen

Uiteraard kunt u het hotel in deze Bangkok naar Siem Reap wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Siem Reap. Vanuit Siem Reap kunt u deze reis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Sihanoukville of Kep. Ook is het mogelijk om te verlengen op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Koh Rong of Koh Rong Samloem.

Verder kunt u deze reis Bangkok naar Siem Reap ook combineren met één van onze overige Cambodja reizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Cambodja kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Cambodja te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Bangkok naar Siem Reap – Dagelijks vertrek vanuit Bangkok

  • Bangkok
  • 2
  • I-CAM-01
  • 3 Dag
  • Logies + ontbijt
  • Verlenging mogelijk

Programma

Siem Reap - Pub StreetVroeg in de ochtend vertrek, met de shuttle bus (Giant Ibis Bus), vanuit Bangkok naar Siem Reap. De bus vertrekt omstreeks 07.45 uur. Bij de grens met Cambodja moet u uw paspoort + visum tonen. Indien u nog geen visum heeft kunt deze hier regelen: kosten bij de grens ongeveer 40$. U heeft 2 recente pasfoto’s nodig. Let Op: De kosten voor het visum bij de grens zijn altijd duurder, het is dus voordeliger om uw visum op voorhand al te hebben geregeld.

De busreis vanuit Bangkok naar Siem Reap duurt ongeveer 8,5 uur. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Tegen een meerprijs kunt u ook een vlucht van Bangkok naar Siem Reap nemen.

Na aankomst op het busstation in Siem Reap ontmoet u uw Cambodjaanse gids. Hierna volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence Hotel. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Hotel

Siem Reap - Ta ProhmNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken.

We gaan naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Siem Reap

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Siem Reap. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Siem Reap of eventueel een andere bouwsteen of rondreis koppelen aan dit programma. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Cambodja - Siem Reap Tour

Siem Reap Tour - 3 Dagen - I-CAM-01

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 54

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Bangkok naar Siem Reap