Rondreis Thailand Cambodja Overland - 10 Dagen

Rondreis Thailand Cambodja Overland

De Rondreis Thailand Cambodja Overland is een 10 daagse rondreis.

De voordeligste manier om Cambodja te bezoeken is om overland te reizen vanuit Thailand. Bij deze rondreis hebben wij dit voor u gedaan. Deze rondreis vertrekt dagelijks vanuit Bangkok. Per shuttle bus reizen we naar Siem Reap. In dit geval bespaart u een relatief duur vliegticket naar Cambodja.

Vanuit Siem Reap bezoeken we de Angkor Thom, de Ta Prohm en natuurlijk de Angkor Wat. In de hoofdstad Phnom Penh bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden.

Vervolgens kunt u gaan genieten van een heerlijke strandvakantie op Koh Rong en Koh Kong. Vanuit Koh Kong reizen we naar de grens met Thailand, waarbij u verder kunt reizen naar Koh Chang of Bangkok.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Cambodja kunt bespreken

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Cambodja. 

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Bangkok

Siem Reap - Pub StreetVroeg in de ochtend vertrek, met de shuttle bus (Giant Ibis Bus), vanuit Bangkok naar Siem Reap. De bus vertrekt omstreeks 07.45 uur. Bij de grens met Cambodja moet u uw paspoort + visum tonen. Indien u nog geen visum heeft kunt deze hier regelen: kosten bij de grens ongeveer 40$. U heeft 2 recente pasfoto’s nodig. Let Op: De kosten voor het visum bij de grens zijn altijd duurder, het is dus voordeliger om uw visum op voorhand al te hebben geregeld.

De busreis vanuit Bangkok naar Siem Reap duurt ongeveer 8,5 uur. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Tegen een meerprijs kunt u ook een vlucht van Bangkok naar Siem Reap nemen.

Na aankomst op het busstation in Siem Reap ontmoet u de chauffeur. Hierna volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence Hotel. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel – superior kamer.

Hotel

Siem Reap - Ta ProhmNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken. Aan de zuidkant ligt de Baphuon, ooit één van de mooiste tempels van Angkor, daterend uit de regeerperiode van Uditayavarman 1 in de 11e eeuw. Het heeft een ingrijpende renovatie ondergaan door de Franse en is nu weer te bewonderen.

We gaan naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Siem Reap

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Naast de tempels is er veel te ontdekken en te bezichtigen in Siem Reap, de op 2 na grootste stad van Cambodja. Denk bijvoorbeeld aan de Angkor Zoo, het Civil War Museum of Cambodian Cultural Village.

U kunt een fiets huren en lekker gaan rondfietsen in de omgeving van Siem Reap. Net buiten de stad fietst u gelijk tussen de rijstvelden en kunt u leuke dorpjes bezoeken. Op deze manier kunt u het echte Cambodja ervaren.

Optioneel kunt u deelnemen aan één van onze dagtrips Cambodja (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagtrips dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel.

Ontbijt
Hotel

Phnom PenhNa het ontbijt reizen we vanuit Siem Reap naar Phnom Penh. Onderweg kunt u genieten van het voorbijtrekkende landschap.

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en wordt ook wel de Parel van Azië genoemd. De stad heeft haar traditionele Khmer en koloniale charme weten te behouden.

Na aankomst in de hoofdstad Phnom Penh volgt de transfer naar het Home Chic Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in Phnom Penh. Het beschikt over een zwembad. Per tuk-tuk kunt u eenvoudig naar het National Museum of het Koninklijk Paleis.

Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Home Chic Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Phnom Penh

Phnom Penh - Royal PalaceNa het ontbijt maken we een stadstour door Phnom Penh.

We beginnen met een bezoek aan het Tuol Sleng Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svay school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Vervolgens bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields‘. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Hierna bezoeken we het Koninklijk Paleis, dat in zijn huidige vorm is gebouwd in 1866 door Koning Norodom. Het paleis is herbouwd op de plek van het oude houten Koninklijke paleis. In het paleis zijn verschillende gebouwen te bezichtigen o.a. de kroningszaal, een openluchttheater, de Zilveren Pagode en mooi ontworpen chedi’s en andere historische gebouwen. Het oude gedeelte van het paleis met zijn fresco-muren is ook toegankelijk voor het publiek, maar helaas is het in een slechte staat van onderhoud. Het laat u verschillende periodes uit de Khmer-tijd van Ramayana de Reamker zien.

Ook gelegen in het paleis is de Wat Phrah Keo Morakot (Pagode van de Emerald Boeddha), beter bekend als de Zilveren Pagode. Deze naam is ontstaan doordat de gehele vloer uit 5000 prachtige zilveren tegels bestaat. Elke tegel weegt ongeveer 1 kilo. De tempelvloer is van onschatbare waarde en wordt beschouwd als religieuze kunst. In de pagode kunt u vele Boeddhabeelden bewonderen, ze zijn van puur goud gemaakt en ingezet met diamanten. Langs de muur staan 24 kasten gevuld met cadeaus, die aan koning Norodom geschonken zijn door andere koningshuizen of hoogwaardigheidsbekleders.

Dan bezoeken we de Wat Phnom. Deze boeddhistische tempel is gelegen in het centrum van Phnom Penh. Het werd gebouwd in 1373 en heeft een hoogte van 27 meter. Het is het hoogste religieuze bouwwerk in de stad. De pagode kreeg de naam van Wat Preah Chedey Borapaut.

Op de terugweg naar het hotel stoppen we bij de Central Market, gelegen in het hart van Phnom Penh. De Khmer naam van de markt is Phsar Thmei, wat vrij vertaalt nieuwe markt” betekent. De Central Market werd gebouwd in 1937 tijdens de Franse koloniale periode. Het is gebouwd in de Art Deco stijl en geschilderd in helder oker. Het bestaat uit vier vleugels gedomineerd door een centrale koepel.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sok San Beach Resort - Koh RongNa het ontbijt vertrekken we naar Sihanouk Ville. Vanuit Sihanouk Ville varen we, met een snelle boot in ongeveer 45 minuten, naar het eiland Koh Rong.

Koh Rong Island is het grootste Cambodjaanse vakantie-eiland, gelegen voor de kust van Sihanouk Ville. Het eiland is gezegend met idyllische stranden, een ongerept oerwoud, heuvels en watervallen. Het grootste deel van het eiland is onontgonnen en bedekt met dichte jungle. Rondom Koh Rong liggen een aantal kleinere eilandjes die je kunt bezoeken. Verder kun je hier heerlijk tot rust komen, zwemmen, snorkelen en duiken.

Na aankomst op Koh Rong gaan we inchecken in het Sok San Beach Resort, gelegen aan het prachtige Sok San Beach. Hierna kunt u genieten van uw strandvakantie.

Overnachting in het Sok San Beach Resort – pavilion garden.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Koh Rong

Deze dag kunt u na het ontbijt vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u bezoek brengen aan één van de eilandjes in de omgeving. Bij Koh Tas Island kunt u perfect snorkelen. Op Koh Rong Samleom kunt u bv een trekking maken door de jungle en de mangroves. Verder kunt u op dit eiland heerlijk zwemmen in het kristalheldere water en relaxen op het strand.

Overnachting in het Sok San Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Koh Rong

Sok San Beach Resort - Koh RongOok deze dag kunt u na het ontbijt vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Overnachting in het Sok San Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we verder naar Koh Kong. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. We passeren de Cardamom Mountains, één van de meest ongerepte gebieden van Cambodja.

Koh Kong is een schilderachtige grensprovincie, die lang de reputatie heeft gehad als een ‘Wild West’ grensplaats. De stad ligt in het zuidwestelijke puntje van het land, in de buurt van de monding van de Koh Por rivier. Het is op slechts 10 kilometer van de grens met Thailand gelegen. Koh Kong heeft een lange kustlijn met een groot bebost achterland dat omringt wordt door de Cardamon Mountains en het Kirirom National Park.

Bij Koh Kong vindt u vele toeristische attracties, zoals een themapark, prachtige stranden, watervallen en rijke mangrovebossen. Er liggen vele eilanden voor de kust van Koh Kong, de meest interessante daarvan is Koh Kong Kraov. Dit is een nagenoeg onbewoond jungleparadijs, met zeven prachtige witte zandstranden. Dit eiland is vanaf de wal met een watertaxi te bereiken in ongeveer vijfenveertig minuten.

Na aankomst in Koh Kong inchecken in het Apex Hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Overnachting in het Apex Hotel – standaard kamer.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt nemen we een tuk-tuk naar de grens met Thailand. Hier eindigt deze tour. Vanaf de grens kunt u eenvoudig verder reizen naar Koh Chang of Bangkok.

U kunt deze reis verlengen. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Thailand Cambodja Overland

Rondreis Thailand Cambodja Overland - 10 Dagen - R-CAM-10

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 339

Hoogseizoentoeslagen + verplichte diners

Er kunnen toeslagen gelden van 21 december 2024 t/m 10 januari 2025. Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Thailand Cambodja Overland

Reis details:

  • Bangkok
  • 2
  • R-CAM-10
  • 10 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen