Tradities & Moderne Innovatie

11 Days

Tradities & Moderne Innovatie

Tradities & Moderne Innovatie is een 11 daagse rondreis door China. Deze 11-daagse rondreis door China voert je langs enkele van de meest iconische steden en bezienswaardigheden van dit fascinerende land. Van de verbluffende Grote Muur tot de terracotta krijgers en levendige metropolen, ervaar je de rijke historie, cultuur en schoonheid van China.

Bewonder de iconische Verboden Stad in Beijing, het voormalige keizerlijke paleis, en wandel over de beroemde Tiananmen-plein. Verken de oude Hutongs, smalle steegjes met traditionele huizen, en ervaar de authentieke sfeer van de stad. Bezoek de indrukwekkende Chinese Muur, een van de zeven wereldwonderen.

Reis naar Qufu, de geboorteplaats van Confucius, de beroemde Chinese filosoof. Bezoek de Confucius Tempel, een UNESCO-werelderfgoed, en leer over zijn leven en leer. Dompel je onder in de Confuciaanse tradities en filosofie tijdens deze unieke culturele ervaring.

Ga naar Kaifeng, de voormalige hoofdstad van verschillende Noordelijke Dynastieën. Bewonder de IJzeren Pagoda, een 13 verdiepingen tellende boeddhistische pagode die al meer dan 1000 jaar staat. Wandel door de oude stad en ervaar de unieke charme van Kaifeng.

Luoyang, gelegen aan de Gele Rivier, was ooit een belangrijk kruispunt van oude handelsroutes en een centrum van Chinese cultuur. Bewonder de Longmen Grotten, met Boeddhistische beelden die uit de rotsen zijn gehouwen. Verken de oude stad en ervaar de rijke historie van Luoyang.

Het Terracottaleger, een leger van meer dan 8000 terracotta soldaten begraven met de eerste keizer van China, is ongetwijfeld het meest iconische monument van Xi’an. Bewonder dit adembenemende mausoleum en ervaar de macht en pracht van het Qin-rijk.

Shanghai is een bruisende metropool die moderne wolkenkrabbers combineert met traditionele charme. Bewonder de iconische Oriental Pearl Tower, verken de trendy wijken met internationale restaurants en winkels, of dwaal door de charmante Xintiandi wijk met authentieke theehuizen en huizen.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw reis naar China te bespreken

Wilt u uw vakantie naar China persoonlijk komen bespreken met één van onze reisspecialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Tradities & Moderne Innovatie – Dagelijks vertrek vanuit Beijing

  • Beijing
  • 2
  • R-CHN-02
  • 11 Dag
  • Hotels op basis van logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Beijing

Tradities & Moderne InnovatieAankomst op het vliegveld van Beijing. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het hotel.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Temple of Heaven. De Tempel van de Hemel, gelegen in het zuiden van Beijing, is een oase van rust en schoonheid te midden van de drukke Chinese hoofdstad. Dit UNESCO-werelderfgoed is een complex van tempels en paviljoens waar de keizers van de Ming- en Qing-dynastieën ceremoniën uitvoerden om een goede oogst te smeken en harmonie met de hemel te bewaren. De tempel, gebouwd in de 15e eeuw, is een indrukwekkend voorbeeld van traditionele Chinese architectuur. De ronde vormen en het gebruik van blauwe en gele kleuren symboliseren de hemel en de keizerlijke macht. Het complex bestaat uit verschillende belangrijke gebouwen.

De Gebedshal voor de Goede Oogst is het hart van de tempel. Hier brachten de keizers offers en baden ze tot de goden voor een rijke oogst. Het Altaar van de Hemel was de plek waar de keizers offers brachten aan de hemelgod. De Tempel van de Hemel is meer dan alleen een religieus monument. Het is een symbool van de Chinese kosmologie en de harmonie tussen mens en hemel. De prachtige architectuur, de serene tuinen en de rijke geschiedenis maken van de Tempel van de Hemel een must-see voor elke bezoeker van Beijing.

Overnachting in het Beijing Laurel Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Beijing

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Tiananmen Square. Dit plein, gelegen in het centrum van Beijing, is een van de grootste openbare pleinen ter wereld. Het is een iconische plek die een belangrijke rol heeft gespeeld in de Chinese geschiedenis en een symbool is van zowel macht als protest. Met een oppervlakte van 440.000 vierkante meter biedt het plein ruimte aan een miljoen mensen. Het wordt omringd door imposante gebouwen, waaronder de Grote Hal van het Volk, het Monument voor de Volkshelden en het Mausoleum van Mao Zedong.

Vervolgens bezoeken we de Verboden Stad. Dit was 500 jaar een paleizencomplex en het domein van de Chinese keizer en zijn hofhouding. Met 72 hectare en 980 gebouwen is het ’s werelds grootste en meest bewaarde complex van houten structuren. De bouw begon in 1406 onder keizer Yongle en symboliseerde de macht en pracht van het Chinese keizerrijk. De naam “Verboden Stad” komt voort uit het feit dat het complex eeuwenlang ontoegankelijk was voor het gewone volk. Vandaag de dag is de Verboden Stad een UNESCO Werelderfgoed en een van de meest populaire toeristische attracties van China. Bezoekers kunnen dwalen door de prachtige paleizen, tempels en tuinen, en zich vergapen aan de schatten die er worden bewaard, zoals antieke kunstwerken, meubels en jade.

In de middag bezoeken we het Jingshan Park. Dit park grenst direct aan de noordzijde van de Verboden Stad. Het park, ooit een exclusieve keizerlijke tuin, is nu een oase van rust en schoonheid in de drukke metropool. Beroemd om zijn heuvelachtige landschap, biedt Jingshan Park bezoekers een adembenemend uitzicht over de Verboden Stad. De centrale heuvel, Jingshan Hill, is bereikbaar via kronkelende paden en trappen, en biedt een panoramisch perspectief op de paleizen, tempels en dakencomplexen. Naast de spectaculaire uitzichten, herbergt Jingshan Park ook prachtige tuinen, paviljoens, en historische bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen hier wandelen door serene paviljoens, langs sierlijke vijvers, en door eeuwenoude bomen.

Tot slot bezoeken we het Summer Palace. Het Zomerpaleis, gelegen in het noordwesten van Beijing, is een UNESCO Werelderfgoed en een van de meest populaire toeristische attracties van China. Dit uitgestrekte complex, met zijn prachtige tuinen, paleizen en meren, diende als zomerverblijf voor de Qing-keizers. De bouw van het Zomerpaleis begon in 1750 en duurde decennia. Het complex omvat meer dan 300 gebouwen, waaronder het beroemde Marmeren Bootje op Kunming Lake, de Longevity Hall en de Hall of Dispelling Heat. De tuinen zijn een meesterwerk van Chinese landschapsarchitectuur, met kronkelende paden, sierlijke bruggen en paviljoens die harmonieus in de natuurlijke omgeving zijn geïntegreerd. Het Zomerpaleis is een oase van rust en schoonheid, waar bezoekers kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad. Bezoekers kunnen hier boottochten maken op het meer, wandelen door de idyllische tuinen, en bewonderen de prachtige architectuur. Het Zomerpaleis is een unieke plek waar men kan leren over de Chinese geschiedenis en cultuur, en kan genieten van de rustgevende schoonheid van de natuur.

Optioneel (niet inclusief) kunt u later op de dag deelnemen aan de Beijing Duck Dinner. Indien u wilt deelnemen aan deze excursie dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis. De prijs vindt u terug bij optioneel.

Een Peking Eend Diner is een onmisbare ervaring tijdens uw bezoek aan Beijing. Dit beroemde gerecht, ook wel bekend als “Peking Duck” of “Roast Duck”, is een symbool van de Chinese keuken en staat wereldwijd bekend om zijn unieke smaak en textuur. Tijdens een Peking Eend Diner wordt een hele eend geroosterd in een traditionele houtoven, waardoor de huid knapperig wordt en het vlees sappig en mals blijft. De eend wordt vervolgens in dunne plakjes gesneden en geserveerd met dunne pannenkoeken, lente-uitjes, komkommers en hoisinsaus. U kunt de eend op verschillende manieren eten. De traditionele manier is om een ​​pannekoek te vullen met een plakje eend, wat lente-uitjes en komkommer, en deze vervolgens op te rollen en in de hoisinsaus te dippen. U kunt de eend ook met andere gerechten eten, zoals rijst of noedels.

Overnachting in het Beijing Laurel Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Beijing

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Grote Muur. De Chinese Muur, een van de meest iconische bezienswaardigheden ter wereld, slingert zich door het noordelijke landschap van China. In de omgeving van Beijing zijn verschillende secties van de muur te bezoeken, elk met hun eigen unieke kenmerken. Badaling, op slechts 70 kilometer van het centrum van Beijing, is een van de meest populaire secties. Hier kunnen bezoekers de imposante omvang van de muur bewonderen en wandelen over de goedbewaarde vestingwerken. Badaling biedt prachtige uitzichten over de omliggende bergen.

Vervolgens bezoeken de Ming Tombs bij Changling. De Ming Tombs, gelegen ten noordwesten van Beijing, herbergen de mausolea van dertien Ming-keizers en hun keizerinnen. Changling, de tombe van keizer Yongle, is de grootste en meest indrukwekkende van de Ming Tombs. Changling werd gebouwd in de vroege 15e eeuw en omvat een uitgestrekt complex van paleizen, tempels en graven. Bezoekers kunnen hier dwalen door prachtige tuinen, bewonderen de met draken en feniksen versierde architectuur, en meer te weten komen over de levens en prestaties van de Ming-keizers. De Ming Tombs zijn een UNESCO Werelderfgoed en een belangrijke bezienswaardigheid voor iedereen die geïnteresseerd is in de Chinese geschiedenis en cultuur. De grandeur van de architectuur, de serene sfeer en de rijke geschiedenis maken van Changling en de andere Ming Tombs een onvergetelijke ervaring.

Overnachting in het Beijing Laurel Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar het treinstation van Beijing. Per hogesnelheidstrein reist u naar Qufu. Tijden ongeveer 08:12 – 10:26.

Later op de dag bezoeken we de Confucius Tempel. De Confucius Tempel in Qufu is de grootste en meest gerenommeerde tempel van Confucius in Oost-Azië. Gebouwd in 478 v.Chr. om Confucius, de beroemde Chinese filosoof, te herdenken en te eren, is het complex door de eeuwen heen uitgebreid en gerestaureerd. Met meer dan 100 gebouwen, verdeeld over 13 hectare, omvat de tempel onder andere paviljoens, hallen, heiligdommen en musea. Bezoekers kunnen hier dwalen door prachtige tuinen, bewonderen de klassieke Chinese architectuur en meer te weten komen over het leven en de leer van Confucius. De Confucius Tempel is een UNESCO Werelderfgoed en een belangrijke pelgrimsplaats voor confucianisten over de hele wereld. Het is een plek waar men de rijke geschiedenis en culturele erfenis van China kan ervaren, en waar men kan nadenken over de universele waarden die Confucius predikte, zoals respect, harmonie en zelfcultivatie.

Overnachting in het Qufu Queli Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Qufu. Per hogesnelheidstrein reist u naar Zhengzhou. Tijden ongeveer 08:18 – 10:58.

Vervolgens reizen we verder naar Kaifeng. Hier gaan we een bezoek brengen aan de Iron Pagoda. De IJzeren Pagode is een boeddhistische pagodetoren die dateert uit 1049. Ondanks dat de pagode niet van ijzer is gemaakt, dankt het zijn naam aan de donkergrijze baksteen waarmee het is gebouwd, die de kleur van ijzer lijkt te hebben. De pagode heeft acht verdiepingen en is 54,7 meter hoog. Het is een van de oudste bakstenen pagodes in China die nog steeds overeind staat en heeft de tand des tijds doorstaan, inclusief aardbevingen, overstromingen en oorlogen. De pagode is een symbool van kracht en standvastigheid en is een populaire toeristische attractie in Kaifeng. Binnen in de pagode kunnen bezoekers een trap nemen naar de verschillende verdiepingen, waar ze boeddhistische beelden en muurschilderingen kunnen bewonderen. De top van de pagode biedt een panoramisch uitzicht over de stad Kaifeng.

Hierna gaan we een bezoek brengen aan de Xiangguo Tempel. De Xiangguo Tempel, gelegen in het hart van Kaifeng, is een van de beroemdste en meest gerespecteerde boeddhistische tempels in China. De tempel werd in 555 na Christus gebouwd en heeft een rijke en turbulente geschiedenis doorstaan, met periodes van glorie en verval. Ondanks de uitdagingen door de eeuwen heen, is de Xiangguo Tempel een belangrijk centrum van boeddhistisch onderwijs en geestelijke beoefening gebleven. De tempel herbergt een schat aan boeddhistische kunst en artefacten, waaronder prachtige beelden, schilderijen en kalligrafieën. Bezoekers kunnen hier dwalen door serene tuinen, bewonderen de klassieke Chinese architectuur en deelnemen aan gebeden en ceremonies. De Xiangguo Tempel is een UNESCO Werelderfgoed en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de Chinese boeddhistische cultuur. De tempel biedt een unieke kans om kennis te maken met de diepgaande spirituele tradities van China en om te genieten van de schoonheid en rust van deze bijzondere plek.

Overnachting in het Kaifeng NDY Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Kaifeng. Per hogesnelheidstrein reist u naar Luoyang. Tijden ongeveer 09:12 – 10:21.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Longmen Caves. De Grotten van Longmen, gelegen nabij de Chinese stad Luoyang, vormen een UNESCO Werelderfgoed en behoren tot de meest indrukwekkende complexen van boeddhistische grotkunst ter wereld. De grotten, uitgehouwen in de kalksteenrotsen langs de Yi-rivier, herbergen meer dan 100.000 beelden van Boeddha, bodhisattva’s en andere heilige figuren, variërend in grootte van enkele centimeters tot wel 17 meter hoog. De bouw van de grotten begon in de 5e eeuw na Christus en duurde meer dan 500 jaar. De grotten werden gesponsord door keizers, religieuze leiders en rijke kooplieden, en weerspiegelen de rijke geschiedenis en culturele diversiteit van China. De kunstwerken in de grotten zijn van uitzonderlijke schoonheid en kwaliteit, en tonen een verscheidenheid aan artistieke stijlen en technieken. Naast de religieuze betekenis, zijn de Grotten van Longmen ook een belangrijke toeristische attractie. Bezoekers kunnen hier urenlang dwalen door de grotten, de prachtige beelden bewonderen en meer leren over de boeddhistische cultuur en geschiedenis. De grotten bieden een unieke glimp in het verleden van China en zijn een must-see voor iedereen die het land bezoekt.

Hierna gaan we een bezoek brengen aan Luoyi Ancient Town. De Luoyi Ancient Town, gelegen in het hart van de Chinese stad Luoyang, is een oase van geschiedenis en cultuur. Ooit de keizerlijke hoofdstad van China tijdens 13 dynastieën, biedt deze ommuurde stad een unieke kans om terug te gaan in de tijd en de glorie van het oude China te ervaren. Wandel door de geplaveide straten en bewonder de traditionele architectuur, met huizen, winkels en tempels die dateren uit de Ming- en Qing-dynastieën. Bezoek de beroemde Wenfeng-pagode, verken de levendige markten waar lokale ambachten en lekkernijen worden verkocht, en proef de authentieke keuken van Luoyang in een van de vele restaurants. In de Luoyi Ancient Town komen tradities tot leven. In de avonduren wordt de stad verlicht met prachtige lantaarns, waardoor een magische sfeer ontstaat.

Tot slot gaan we een kijkje nemen bij de Heavenly Gate. De Hemelse Poort is een indrukwekkende stadspoort die dateert uit de Ming-dynastie. De poort, met zijn drie torens en acht bogen, markeert de zuidelijke toegang tot de oude stad Luoyang en was ooit een belangrijke toegangspoort tot het keizerlijk paleis.

Overnachting in het Luoyang Peony City Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Luoyang. Per hogesnelheidstrein reist u naar Xian. Tijden ongeveer 08:35 – 10:16.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan het Terracottaleger. Het Terracottaleger is een van de meest iconische archeologische vondsten ter wereld. Dit leger van meer dan 8000 terracottafiguren, begraven met de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi, werd in 1974 bij toeval ontdekt nabij de stad Xian. De terracottafiguren, op ware grootte gemaakt, beelden soldaten, paarden en strijdwagens uit die de keizer zouden beschermen in het hiernamaals. De details van de figuren zijn verbluffend realistisch, met verschillende gezichtsuitdrukkingen, haarstijlen en wapenuitrustingen. Het Terracottaleger is ondergebracht in een speciaal gebouwd museumcomplex, waar bezoekers drie van de acht kuilen waarin de figuren werden gevonden kunnen bewonderen. De omvang en het vakmanschap van het leger zijn adembenemend en geven een unieke inkijk in de macht en pracht van het vroege keizerlijke China.

’s Middags bezoeken we de Moslimwijk van Xian. De Moslimwijk, gelegen in het hart van  Xian, is een bruisende wijk met een rijke historie en unieke cultuur. Al eeuwenlang is deze wijk het thuisland van de Hui-moslims, een Chinese etnische minderheid met een eigen taal en tradities. Dwaal door de smalle straatjes van de wijk en bewonder de traditionele architectuur, met prachtige moskeeën, levendige bazaars en authentieke restaurants. De geur van specerijen en versgebakken brood vult de lucht en verleidt je om te proeven van de lokale lekkernijen. Bezoek de Grote Moskee, een van de oudste en grootste moskeeën in China, en bewonder de prachtige kalligrafie en islamitische kunstwerken. Slenter langs de vele kraampjes op de bazaar, waar je souvenirs, handwerk en traditionele kleding kunt kopen. De Moslimwijk is meer dan alleen een toeristische attractie; het is een levende gemeenschap waar de lokale bevolking woont en werkt. Ga in gesprek met de vriendelijke inwoners, leer over hun cultuur en ervaar de gastvrijheid van Xian.

Overnachting in het Tiani Commercial Hotel Xian.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Xian. Per hogesnelheidstrein reist u naar Shanghai. Tijden ongeveer 08:46 – 16:54.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Nanjing Road. De Nanjing Road, gelegen in het hart van Shanghai, is een van de beroemdste en drukste winkelstraten ter wereld. Deze 5,5 kilometer lange boulevard is een paradijs voor shoppers, met honderden winkels, warenhuizen en luxeboetieks die alles verkopen, van internationale merken tot lokale souvenirs. De straat is vooral sfeervol in de avonduren, wanneer de neonlichten schitteren en de hele boulevard tot leven komt.

Tot slot bezoeken we de Bund. De Bund, gelegen langs de Huangpu-rivier in het hart van Shanghai, is een beroemde promenade met een adembenemend uitzicht op de skyline van de stad. Deze 1,5 kilometer lange oeverpromenade is omzoomd door prachtige koloniale gebouwen, waaronder banken, hotels en kantoren die dateren uit de 19e en 20e eeuw. ’s Avonds, wanneer de gebouwen verlicht zijn, is de Bund especially betoverend.

Overnachting in het SSAW Boutique Hotel Shanghai Boyang.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Shanghai

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Jade Buddha Tempel. Deze boeddhistische tempel werd in 1882 gesticht en herbergt twee imposante jade Boeddhabeelden, waarnaar de tempel is vernoemd. De jade Boeddhabeelden, gemaakt van zeldzaam Birmese jade, zijn ware kunstwerken en stralen een serene rust uit. Het grootste Boeddhabeeld, de Sakyamuni Boeddha, is meer dan 2 meter hoog en weegt meer dan 1 ton. Naast de jade Boeddhabeelden, herbergt de tempel ook diverse andere religieuze beelden, schilderingen en kalligrafieën. De tempelcomplexen zijn gebouwd in traditionele Chinese stijl, met prachtige daken, ornamenten en houtsnijwerk. Bezoekers van de Jade Boeddha Tempel kunnen hier niet alleen de schoonheid van de Boeddhistische kunst bewonderen, maar ook een moment van rust en bezinning ervaren. De serene sfeer van de tempel biedt een welkome ontsnapping aan de drukte van de stad. Naast de religieuze en culturele waarde, is de Jade Boeddha Tempel ook een architectonisch hoogstandje. De tempelcomplexen zijn gebouwd in traditionele Chinese stijl, met prachtige daken, ornamenten en houtsnijwerk.

Vervolgens gaan we verder naar de Old Town. De Oude Stad van Shanghai, ook wel Nanshi genoemd, is een fascinerend gebied dat een glimp biedt van het verleden van de stad. Dwaal door de smalle straatjes met traditionele huizen en bewonder de prachtige tempels.

We bezoeken hier de Yu Garden. Dit is een klassieke Chinese tuin gelegen in het hart van de Oude Stad van Shanghai. Deze prachtige tuin, gebouwd in de 16e eeuw, is een oase van rust en schoonheid te midden van de drukke metropool. Dwaal door de sierlijke paviljoens, bewonder de koi karpers in de glinsterende vijvers, en geniet van de rustgevende ambiance van de rotspartijen en watervallen. De tuin is een perfecte plek om te ontspannen, te ontsnappen aan de hectiek van de stad, en te leren over de traditionele Chinese tuinarchitectuur. Naast de natuurlijke schoonheid, herbergt Yu Garden ook diverse culturele bezienswaardigheden. Bezoek de Jade Rockery, een kunstwerk gemaakt van jade en andere edelstenen, of bewonder de prachtige kalligrafieën en schilderijen in de Grand Hall of Tranquility. Yu Garden is een must-visit voor elke bezoeker van Shanghai. Het is een unieke plek waar u kunt genieten van de schoonheid van de natuur, de rijkdom van de Chinese cultuur, en de serene sfeer van een klassieke Chinese tuin.

Tot slot bezoeken we Tianzifang. Tianzifang, gelegen in de voormalige Franse concessie van Shanghai, is een charmante wijk met smalle straatjes, boetiekjes, galerieën, cafés en restaurants. Ooit een woonwijk met traditionele Shikumen-huizen, is Tianzifang getransformeerd tot een populaire hotspot voor kunstliefhebbers en toeristen. Dwaal door de labyrint van geplaveide straatjes en ontdek unieke boetiekjes die handgemaakte kleding, sieraden, antiek en kunstwerken verkopen. Bewonder de creativiteit van lokale kunstenaars in de vele galerieën, of geniet van een kopje koffie en livemuziek in een van de gezellige cafés. Tianzifang is meer dan alleen winkelen en eten. De wijk bruist van een artistieke sfeer, met straatartiesten, muzikanten en performers die hun talenten delen. Er worden regelmatig evenementen en festivals georganiseerd, variërend van kunstmarkten tot theatervoorstellingen.

Overnachting in het SSAW Boutique Hotel Shanghai Boyang.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden. Ga op eigen gelegenheid deze bruisende metropool verkennen.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deze dag deelnemen aan een bezoek aan Suzhou.

Tijdens deze excursie bezoekt u de Master of Nets Garden. De Tuin van de Nettenmeester, gelegen in Suzhou, is een UNESCO-werelderfgoed en een parel van klassieke Chinese tuinarchitectuur. Deze prachtige tuin, gebouwd in de 12e eeuw, biedt een oase van rust en schoonheid te midden van de drukke stad. Dwaal door de sierlijke paviljoens, bewonder de koi karpers in de vijvers, en geniet van de rustgevende ambiance van de rotspartijen en watervallen. Ook bezoekt u de Panmen Poort, een imposante stadspoort en een van de best bewaarde waterpoorten in China. Deze historische bezienswaardigheid, gebouwd in de 14e eeuw, biedt een fascinerende blik op de rijke geschiedenis van de stad. Bewonder de unieke architectuur van de poort, met zijn twee verdiepingen en waterpoort. Wandel over de oude stadsmuren en geniet van het panoramische uitzicht over Suzhou. Tot slot bezoekt u de Shantang Street. Dit is een charmante voetgangersstraat langs de oever van het Grand Canal. Deze levendige straat, met zijn traditionele winkels, restaurants en cafés, biedt een unieke kijk op het oude en nieuwe Suzhou. Dwaal langs de geplaveide straat, bewonder de prachtige architectuur van de oude gebouwen, en geniet van de levendige sfeer.

Overnachting in het SSAW Boutique Hotel Shanghai Boyang.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Shanghai

Later op de dag volgt de transfer naar het vliegveld van Shanghai. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis per dag verlengen in Beijing, Qufu, Kaifeng, Luoyang, Xian of Shanghai en/of uitbreiden met één van onze overige China programma’s. Wilt u langer in Shanghai verblijven of dit programma iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CHINA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE REISSPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.

Entreegelden ongeveer: € 130  per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juli 2024 t/m 31 maart 2025: € 349

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op China Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Er geldt een toeslag in Kaifeng (Chrysanthemum Exhibition) van 10 october 2024 t/m 18 november 2024: € 102 pp

Er geldt een toeslag in Kaifeng & Luoyang (Peony Festival) van 01 april 2025 t/m 05 mei 2025: € 108 pp

Optioneel

Optioneel – U kunt zelf bepalen of u wilt deelnemen aan één van de optionele excursies. Indien u wilt deelnemen aan één van de excursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

————————————————————————————————————————————————————–

Dag 02: Beijing Duck Dinner

2 deelnemers: € 54 per persoon

4 deelnemers: € 42 per persoon

6 deelnemers: € 36 per persoon

Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transport.

————————————————————————————————————————————————————–

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Tradities & Moderne Innovatie