Lovina: Authentiek Bali aan de noordkust

Lovina is gelegen in het noorden van Bali in het district Buleleng, op ongeveer 8km ten westen van Singaraja. Het is één van de bekendste badplaatsen in het noorden. Het is een perfecte bestemming voor een strandvakantie op Bali.

Lovina beschikt over prachtige stranden. Deze lavastranden hebben een donkere kleur. Lovina is een rustige badplaats voorzien van een mooi strand. Deze plaats bestaat uit kleine dorpjes die in de loop van de tijd in elkaar zijn gegroeid. Het toeristische centrum vindt u in Kalibubuk, met vele winkeltjes, cafés en restaurants.

Een mozaïek van dorpen langs de noordkust

Van oost naar west vind je de volgende dorpen in Lovina:

Pemaron: Dit kleine dorpje staat bekend om zijn prachtige zwarte zandstrand en ontspannen sfeer. Bezoek hier de Pura Melasti tempel en geniet van de zonsondergang op het strand.

Anturan: Dit levendige dorpje is een populaire uitvalsbasis voor dolfijnentours. Je vindt hier ook tal van restaurants, bars en winkels. In Anturan staat de Pura Segara Mekar tempel, die gewijd is aan de godin van de zee.

Banyualit: Dit rustige dorpje is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuur. Bezoek hier de Banyualit-watervallen en maak een wandeling door de rijstvelden.

Kalibukbuk: Dit is het grootste dorp in Lovina en het centrum van het toerisme. Hier vind je de meeste restaurants, bars, hotels en winkels. Kalibukbuk is ook de uitvalsbasis voor boottochten naar Menjangan Island.

Kaliasem: Dit dorpje staat bekend om zijn traditionele Balinese kunst en cultuur. Bezoek hier de Kaliasem-markt en bewonder de houtsnijwerken en andere ambachtelijke producten.

Temukus: Dit is het meest westelijke dorp in Lovina en is vooral bekend om zijn prachtige strand. Temukus is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang.

Het unieke karakter van Lovina komt voort uit de diversiteit van deze dorpen. Ieder dorp heeft zijn eigen charme, waardoor er voor ieder wat wils is. Of je nu op zoek bent naar avontuur, rust, cultuur of prachtige natuur, in Lovina vind je het gegarandeerd.

Bezienswaardigheden bij Lovina


Brahma Vihara-Arama

Brahma Vihara-Arama

Deze prachtige Boeddhistische tempel uit 1969 behoort tot één van de grootste tempels van Bali. Het complex is gelegen op een heuvel en doet qua bouwstijl denken aan de Borobudur. Vanuit het complex heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Vanwege de rustige ligging is het de perfecte locatie om te mediteren. Via allerlei trappen komt u steeds hoger in het tempelcomplex. De tempel bestaat uit 5 belangrijke complexen.

De eerste is de Uposatha Gara, welke is gelegen in het westelijke deel. U ziet hier Boeddhabeelden en vele kunstwerken over de geboorte van Boeddha.

De tweede is de Dharmasala, gelegen in het oostelijke deel. Deze ruimte wordt gebruikt als conferentiekamer, hier kunnen de monniken studeren.

De derde is de Stoepa, gelegen in het noordwestelijk van het tempelcomplex.

De vierde is de Bodi, gelegen in het zuidwestelijk deel. Deze plaats symboliseert de overwinning van Boeddha, wanneer hij de eeuwige perfectie (nirvana) bereikt.

De vijfde is de Kuti. Ook deze ruimte wordt door de monniken gebruikt om te studeren en te mediteren.

Op het hoogste niveau van het complex bevindt zich een prachtige tuin en een reusachtige stupa die gebouwd is in de vorm van de Borobudur. De afstand vanuit Lovina naar de Brahma Vihara-Arama bedraagt ongeveer 10 kilometer. De tempel is gelegen in Banjar.


Air Panas

Air Panas

De heilige warmwaterbron “Air Panas Banjar Hot Spring” ligt in een mix van jungle en een prachtige tuin. U kunt hier heerlijk baden, want de temperatuur van het water is 38° C. (vergeet uw zwemkleding dus niet). Het complex beschikt over 3 baden. Het grote zwembad heeft een diepte van 2 meter, in dit bad kunt u heerlijk zwemmen. Het kleine bad heeft een diepte van 1 meter, ideaal om in te baden. De Pool shower heeft 3 stralen, ideaal voor een natuurlijke massage. Verder beschikt het over een Spa & Massage. Dit complex ligt ongeveer 8 km ten zuidwesten van Lovina.

De Banjar Hot Springs zijn een aangenaam en gezondheid bevorderend toevluchtsoord in de heuvels van het noorden. Het is geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar ontspanning, plezier en een totaal andere ervaring. Degenen die niet willen zwemmen kunnen genieten van de tropische tuinen of van het uitzicht van bovenaf in het Komala Tirta Restaurant.


Git Git waterval

Git Git watervallen

De Git Git waterval is prachtig gelegen in het regenwoud. U kunt hier heerlijk rondwandelen en genieten van het zicht op de waterval. De Git Git waterval is één van de hoogste watervallen op Bali (40m). De afstand vanuit Lovina naar de Git Git waterval bedraagt ongeveer 19 kilometer.

De Git Git waterval is één van de populairste watervallen van Bali, gemakkelijk bereikbaar vanaf de hoofdweg tussen Bedugul en Singaraja. De waterval wordt meestal opgenomen als een natuurlijke bezienswaardigheid voor trekkingavonturen en als een tussenstop tijdens excursies naar Lovina Beach en de noordelijke regio van het eiland.

De Git Git waterval biedt ook een relatief eenvoudige trektocht, met een houten promenade over een kleine kloof en koele beekjes. Bij het bereiken van de basis na een paar minuten wandelen in het weelderige ravijn, kunt u direct genieten van het spektakel van de 40 meter hoge cascade die constant in een rotsachtig meer stroomt. U kunt genieten van een koele duik in het water, of gewoon de omgeving bewonderen met een klein heiligdom dat de nabijgelegen site bewaakt.

De watervallen worden door de lokale bevolking ook aangeduid als de ‘twin falls’ of Air Terjun Kembar Gitgit, vanwege de stroom die vaak in twee gelijke stromen wordt opgesplitst. Je kunt verder een andere waterval in de buurt verkennen, namelijk de Mekalongan, een voortzetting van de waterloop van de Git Git. De Git Git stroomt het hele jaar door, met helderder water tijdens het droge seizoen.


Wat te doen bij Lovina


Dolfijnen Spotten

Lovina - Dolfijnenspotten

Verder kunt u hier perfect duiken en snorkelen. De bekendste attractie in Lovina is het spotten van dolfijnen. Vroeg in de ochtend, meestal nog voor zonsopkomst, varen de bootjes de zee op om dolfijnen te spotten. Op dit tijdstip heeft u de meeste kans om de dolfijnen te zien. Soms worden de bootjes omringd door tientallen dolfijnen, maar de kans bestaat ook dat u helemaal geen dolfijn ziet. Het blijven tenslotte dieren die in het wild leven.


De beste reistijd voor Lovina


Lovina op Bali is het hele jaar door een heerlijke bestemming, met aangename temperaturen en prachtige landschappen. De beste reistijd is van mei t/m oktober. Dit is de droogste periode met veel zon en weinig regen. Perfect voor strandliefhebbers, watersporters en buitenactiviteiten.

Bouwsteen

Hotel

Rondreis

Rondreis

Transfer