Ciletuh Geopark

8 Days

Ciletuh Geopark

Ciletuh Geopark is een 8 daagse reis door West-Java

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va €
 
va €
 
va €

 Vanuit Jakarta reizen we, via Bogor, naar Pelabuhan Ratu.

Pelabuhan Ratu is een kleine kustplaats gelegen in het westelijke deel van het eiland Java. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en schilderachtige landschappen. De stad dient ook als een populaire surfbestemming en trekt surfers van over de hele wereld aan. Naast surfen kunnen bezoekers ook andere watersporten uitproberen, zoals zwemmen, vissen en snorkelen. Pelabuhan Ratu is omringd door weelderige groene bergen, waardoor het een geweldige plek is om te wandelen en te trekken. Het gebied is ook de thuisbasis van verschillende watervallen die een ontspannen dagtocht bieden.

We bezoeken hierna het prachtige Ciletuh Geopark. Ciletuh Geopark is gelegen in West-Java, Indonesië en werd in 2018 uitgeroepen tot een geopark. Het beslaat een gebied van meer dan 126.000 hectare en herbergt een diverse reeks geologische formaties zoals canyons, grotten, watervallen en stranden. Het park beschikt ook over culturele en historische plekken, waaronder traditionele dorpen en oude rotskunst.

Via Ujung Genteng reizen we vervolgens door naar Bandung. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze West-Java rondreis combineren met één van onze andere “bouwsteenmodules“. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Jakarta kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Java persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Jakarta

  • Jakarta
  • 2
  • I-JAV-07
  • 8 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Jakarta

Aankomst op het internationale vliegveld Soekarno Hatta in Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta beschikt over 274 kamers welke standaard zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen TV, WIFI, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt dit hotel over een restaurant en een zwembad.

De rest van dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende wereldstad gaan verkennen.

Overnachting in het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Hotel

Na het ontbijt maken we een stadstour door Jakarta. We bezoeken o.a. de Sunda Kelapa haven met haar kleurrijke traditionele boten, Batavia met het oude Nederlandse stadhuis en het Nationaal Museum.

We beginnen bij de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Vervolgens gaan we naar de oude stad Batavia (Fatahillah Plein). Hier brengen we een bezoek aan het oude stadhuis uit de VOC periode, tegenwoordig het Sejarah Museum. We vinden hier een collectie oude kaarten, schilderijen en spulletjes uit de VOC periode. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Het Nationaal Museum spant zich in om het Indonesische erfgoed te bewaren. In de volksmond staat het bekend als Gedang Gajah, het olifant gebouw. In de tuin staat een standbeeld van een bronzen olifant, een geschenk van Koning Chulalongkorn (Siam) in 1871 aan Batavia. In het museum kunt u een grote collectie voorwerpen, beelden en kunst uit het verleden aanschouwen. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Ook bezoeken we de Grand Mosque Istiqlal, de op 4 na grootste moskee ter wereld. Deze nationale moskee van Indonesië werd gebouwd om de Indonesische onafhankelijkheid te herdenken. Istiqial betekent in het Arabisch “onafhankelijkheid”.

Onderweg maken we nog een fotostop bij het Presidentieel Paleis en de Monas.

Vervolgens bezoeken we Taman Mini Indonesia. In dit openluchtmuseum vindt u een overzicht van de verschillende culturen in Indonesië. Het park heeft een oppervlakte van 120 hectare en bestaat uit parken en tuinen. In het vogelpark kunt u de vele soorten vogels van Indonesië bewonderen. Verder kunt u rondwandelen door de insectentuin, de bloementuin en de orchideeëntuin. Ook kunt u in dit park de traditionele huizen zien uit de 27 provincies van Indonesië. De typische woningen van de Dajaks, de Baitk en vele andere stammen zijn hier op ware grootte nagebouwd.

Hierna rijden we verder naar Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Jakarta.

We gaan inchecken in het Happy Valley Guesthouse. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Het Happy Valley Guesthouse is prachtig gelegen en beschikt over een zwembad.

Overnachting in het Happy Valley Guesthouse.

Ontbijt
Guesthouse

Pelabuhan Ratu - Ocean Queen ResortNa het ontbijt rijden we verder, in zuidelijke richting, naar Pelabuhan Ratu. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap van West-Java.

Na aankomst gaan we inchecken in het Ocean Queen Resort. Dit resort is gelegen aan het strand van Cibangan.

Het Ocean Queen Resort ligt aan de prachtige en dunbevolkte zuidkust van West-Java. De setting is een lang privéstrand begrensd door kliffen en de Indische Oceaan, omgeven door rijstvelden en kokospalmen. De uitlopers van Gunung Halimun-Salak, het grootste nationale park in West-Java, vormen de achtergrond in het noorden. Na het inchecken kunt u gaan relaxen op het strand of de omgeving gaan verkennen. Het resort beschikt over een zwembad.

Overnachting in het Ocean Queen Resort – Pelabuhan Ratu.

Ontbijt
Hotel

Cisolok - Hot SpringNa het ontbijt beginnen we met een bezoek aan de Cisolok Hot Spring. Er bevinden zich hier diverse geisers die het hete water omhoog spuiten. In de rivier bevinden zich tevens enkele warmwaterbronnen. U heeft de mogelijkheid om te zwemmen in het warme water.

Vervolgens gaan we verder naar het Ciletuh Geopark. We bezoeken hier de Awang waterval. Deze waterval is gelegen bij het dorp Tamanjaya en maakt onderdeel uit van de Ciletuh rivier.

Vervolgens bezoeken we Panenjoan Hill. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over Ciletuh Geopark.

Overnachting in het Ocean View Resort – Ujung Genteng.

Ontbijt
Hotel

Ujung Genteng - schildpaddenNa het ontbijt kunt u genieten van het prachtige witte zandstrand voor het hotel.

Hierna gaan we bij Surade een bezoek brengen aan de Cikaso waterval. Vervolgens bezoeken we de Cigangsa waterval. De lokale bevolking mediteren vaak voor deze waterval.

’s Middags gaan we terug naar Ujung Genteng. Indien mogelijk gaan we kijken naar het vrijlaten van de baby schildpadden.

Nadat we ons hebben opgefrist gaan we laat in de avond het Turtle Conservation Centre bezoeken. Indien we geluk hebben dan kunnen we de schildpadden hun eieren zien leggen op het strand.

Overnachting in het Ocean View Resort – Ujung Genteng.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Ujung Genteng en reizen naar Bandung. We rijden via de zuid-as (nieuwe route) van West-Java. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

We passeren koffie- en theeplantages en hebben een goed zicht op de Kawah Putih vulkaan.

Overnachting in het Savoy Homann Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Bandung

Na het ontbijt maken we een stadstour door de oude hoofdstad van Nederlands Indië. In Bandung vinden we nog vele mooie gebouwen uit de Nederlandse periode.

U kunt rustig rondwandelen door het Museum van de Azië Afrika Conferentie.

Vervolgens bezoeken we het Soekarno Monument, Jalan Braga en Gedung Sate.

Tot slot bezoeken we het Museum of Geology.

In de namiddag gaan we een voorstelling van het Pak Ujo’s bamboe-orkest bijwonen. Dit is een leuk concert waarbij muziek wordt gemaakt en Sundanese dansen worden opgevoerd.

Overnachting in het Savoy Homann Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Bandung

Na het ontbijt eindigt deze tour.

Vanuit Bandung kunt u deze reis verlengen met een andere bouwsteenmodule of met een treinreis naar Yogyakarta. U kunt ook een binnenlandse vlucht nemen naar Yogyakarta of Bali.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Ciletuh Geopark

Kaart West Java Ciletuh Geopark

Ciletuh Geopark - 8 Dagen - I-JAV-07

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 58 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 november 2023 t/m 31 maart 2024: € 215

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 21 december 2023 t/m 05 januari 2024: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Bandung - pak udjo angklung
Jakarta - Sunda Kelapa
Jakarta - Sunda Kelapa
Jakarta - Sejarah museum
Jakarta - Sejarah museum
slider_ciletuh_geopark_01

Een prachtig programma over West-Java, van Jakarta naar Bandung

slider_ciletuh_geopark_02

Dag 02: We beginnen met een bezoek aan de haven Sunda Kelapa

slider_ciletuh_geopark_03

Dag 02: We zien hier nog steeds de kleurrijke en traditionele boten

slider_ciletuh_geopark_04

Dag 02: In het oude stadhuis bezoeken we het Sejarah Museum

slider_ciletuh_geopark_05

Dag 02: In dit museum vinden we vele voorwerpen uit de VOC periode

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_ciletuh_geopark_01
slider_ciletuh_geopark_02
slider_ciletuh_geopark_03
slider_ciletuh_geopark_04
slider_ciletuh_geopark_05
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Ciletuh Geopark