Leuser National Park Trekking - 5 Dagen

Leuser National Park Trekking

De Leuser National Park Trekking is een 5 daagse reis op Sumatra.

We maken een prachtige trekking door het tropische regenwoud van Noord-Sumatra. Let Op: de overnachting tijdens deze trekking is in een tent in het nationale park. Op deze manier kunnen we optimaal genieten van de flora en fauna van het regenwoud. Deze tour is geschikt voor mensen die optimaal willen genieten van dit prachtige gebied en de eenvoudige overnachting op de koop toenemen. Verder dient u over een goede conditie te beschikken.

Leuser National Park is één van de meest prachtige en biodiverse trekking-bestemmingen in Indonesië. Dit park beslaat méér dan 7.900 vierkante mijlen aan tropisch regenwoud, en het biedt mogelijkheden om de adembenemende landschappen, levensvormen en lokale cultuur uit de regio te verkennen.

Trekken door Leuser National Park kan een uitdagende ervaring zijn, maar is zeker ook de beloning waard. Bezoekers kunnen zeldzame Sumatraanse tijgers, olifanten, orang-oetans en verschillende vogelsoorten zien in hun natuurlijke habitat.

Geniet van de flora en fauna tijdens de trekking door het Gunung Leuser National Park

De Gunung Leuser Trek is een populaire meerdaagse trek, die wandelaars door dicht oerwoud, steile heuvels en mooie bergkammen brengt. De trektoch passeert tevens door traditionele dorpen waar wandelaars kunnen leren over lokale culturen en contact kunnen maken met de lokale bevolking.

Om het meeste uit deze trekking te halen, wordt u begeleidt door een deskundige gids die de uitdagingen van de trektocht beheert en de natuurlijke wereld van het park kan interpreteren. Over het geheel genomen is het Gunung Leuser National Park een bestemming die je gezien móet hebben voor avonturiers en natuurliefhebbers.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Sumatra kunt bespreken

U kunt deze Leuser National Park Trekking combineren met één van onze andere Sumatra programma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Medan kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sumatra persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Leuser National Park Trekking – Dagelijks vertrek vanuit Medan

Ecolodge Bukit LawangAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra.

Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u genieten van het prachtige junglelandschap en de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken.

Bukit Lawang is een klein dorp dat gelegen is op ongeveer 90km ten noordwesten van Medan. In 1973 werd in Bukit Lawang een rehabilitatiecentrum voor Orang-oetans opgericht met het doel om deze prachtige dieren weer in het wild te laten leven.

Na aankomst in Bukit Lawang gaan we inchecken in de Ecolodge Bukit Lawang. Dit eco-hotel is gelegen aan de rand van de jungle, langs de Bohorok rivier. Het is gelegen op één van de beste locaties om een bezoek te brengen aan het orang-oetan reservaat. Rondom het hotel lopen de aapjes vrij rond. Vanuit het hotel kunt u volop genieten van de geluiden uit de jungle. Achter het hotel langs bevindt zich een eco-trail. In het restaurant kunt u terecht voor heerlijke lokale- en westerse gerechten.

Overnachting in het Ecolodge Bukit Lawang.

Hotel

Leuser National Park - Orang-oetanNa het ontbijt gaan we ons klaarmaken voor deze 2 daagse trektocht door het Leuser National Park.

Hierna maken we een trekking in de jungle van het Leuser National Park. Het Gunung Leuser National Park heeft een oppervlakte van 950.000 hectare en is gelegen tussen de provincies Noord Sumatra en Ache. Het park is genoemd naar één van de bergen in het gebied, de 3385 meter hoge Gunung Leuser. We genieten hier van de prachtige flora en fauna in dit tropische regenwoud. Met een beetje geluk horen we de Siamang “Black Gibbon“. Deze dieren maken een ongelofelijk geluid, dat door de jungle galmt, als ze elkaar op afstand roepen. De lunch en het diner zijn inbegrepen.

We overnachten in een tent in het Leuser Nationaal Park.

Ontbijt, Lunch, Diner
Tent

Leuser National ParkNa een eenvoudig ontbijt vervolgen we deze trektocht door het Leuser National Park.

We wandelen de gehele dag door dit tropische regenwoud. De gids vertelt u van alles over de flora en fauna van dit gebied. We proberen zoveel mogelijk dieren te observeren in hun natuurlijke omgeving. In het park komen ook rafflesia’s voor. Indien u geluk heeft ziet u ze in bloei, normaal is dit in juli en augustus. Lunch inclusief.

Later op de dag keren we weer terug naar Bukit Lawang. U zult zeker een ervaring rijker zijn, die u de rest van uw leven zult koesteren.

Overnachting in het Ecolodge Bukit Lawang.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Bukit Lawang en reizen terug naar Medan.

Na aankomst in Medan maken we een stadtour. We bezoeken het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee en de Chinese tempel.

Het Paleis van de Sultan behoort tot één van de mooiste paleizen van Indonesië. Het paleis heeft een unieke architectuur en telt slechts twee verdiepingen. Het werd in 1888 gebouwd door de Sultan van Deli, Ma’mun Al-Rashid Alam Perkas. Het door geel gedomineerd paleis heeft een oppervlakte van 2772 vierkante meter. Alleen de grote zaal, voorzien de inauguratie troon, is open voor het publiek. De zaal beschikt over prachtig gedecoreerde plafonds en muren.

De Masjid Raya, de Grote Moskee van Medan dateert uit 1906. De moskee heeft een achthoekige vorm en heeft een vleugel op de zuiden, het oosten, het noorden en het westen.

De Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur, dateert uit 1962. De tempel is gelegen bij de Babura rivier en wordt bezocht door zowel boeddhistische als taoïstische gelovigen.

Overnachting in het Le Polonia Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Medan

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden, tot aan de transfer naar het vliegveld van Medan. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Medan of eventueel een andere Sumatra reis koppelen aan dit programma. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Het is ook mogelijk om verder te vliegen naar bijvoorbeeld Java of Bali. ALLES KAN EN NIETS MOET

U kunt deze reis boeken inclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur en een Engelssprekende gids.

Of u kunt deze reis boeken exclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur, dus zonder gids.

De entreegelden zijn in beide gevallen inbegrepen. Voor beide opties is de Jungle Trekking (Dag 02 – 03) inclusief een lokale gids – camping equipment – maaltijden. Een camera permit is niet inbegrepen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Leuser National Park Trekking

Kaart Leuser National Park Trekking

Leuser National Park Trekking - 5 Dagen - I-SUM-05

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 92

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 20 december 2023 t/m 03 januari 2024: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Leuser National Park Trekking

Reis details:

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-05
  • 5 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen