Noord en West-Sumatra

8 Days

Noord en West-Sumatra

Noord en West-Sumatra is een 8 daagse rondreis van Medan naar Padang.

Vanuit Medan reist u naar Berastagi, Noord-Sumatra

Berastagi, Noord-Sumatra, is een stad omgeven door bossen, vulkanen en heuvels. Het is een populaire bestemming voor bezoekers die willen ontsnappen aan de hitte van de laaglanden. Berastagi staat ook bekend om zijn fruitmarkt waar een verscheidenheid aan tropisch fruit verkocht wordt en waar populaire activiteiten zoals wandelen en het bezoeken van warmwaterbronnen plaatsvinden. De stad is de thuisbasis van de Batak-mensen, bekend om hun traditionele muziek en dansvoorstellingen. 

In Noord-Sumatra bezoekt u Lake Toba

Het Tobameer is een adembenemend natuurwonder gelegen op het eiland Sumatra. Het is het grootste vulkanische meer ter wereld, omringd door prachtige landschappen en traditionele Batak-dorpen. Onder deze dorpen is Ambarita een must-visit bestemming. Het staat bekend om zijn historische stenen rechtban. Hier hielden oude Batak-koningen rechtszaken en voerden straffen uit. Bezoekers kunnen tussen de stenen stoelen wandelen en meer leren over het rijke culturele erfgoed van de Batak-mensen.

Aek Natonang is een andere prachtige locatie bij het Tobameer, bekend om zijn mooie waterval en wandelroutes. Tomok is ook een geweldige plek om te bezoeken, met een drukke lokale markt en oude monumenten of stenen beeldhouwwerken. De culturele betekenis en traditionele sfeer maken het een belangrijke bestemming voor elke reiziger die het Tobameer, in Noord-Sumatra, bezoekt.

Ontdek de Minangkabau-cultuur in Bukittinggi, West-Sumatra

Bukittinggi is een prachtige stad gelegen in de provincie West-Sumatra. Met een schitterend uitzicht, bergen en historische monumenten is Bukittinggi absoluut een stad die het ontdekken waard is. Naast de adembenemende uitzichten is Bukittinggi ook de thuisbasis van de Minangkabau-cultuur. De Minangkabau zijn een matrilineaire samenleving met een unieke architectuurstijl en traditionele kostuums. De Rumah Gadang, een traditioneel Minangkabau-huis met scherpe daklijnen, is een belangrijke attractie in de stad.

De cultuur in West-Sumatra staat ook bekend om zijn heerlijke en pittige lokale keuken die je zeker moet uitproberen. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij en altijd bereid om hun cultuur te delen en te leren aan bezoekers. Als bezoeker van Bukittinggi zul je merken dat er zoveel te leren en te waarderen valt aan de Minangkabau-cultuur.

De rondreis Noord en West-Sumatra kunt u naar eigen wens verlengen of aanpassen

U kunt deze Noord en West-Sumatra reis combineren met één van onze andere Sumatra programma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Medan kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sumatra te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Sumatra persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Noord en West-Sumatra – Dagelijks vertrek vanuit Medan

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-04
  • 8 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Berastagi - Taman Alam LumbiniAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra. Hier staat de lokale gids op u te wachten voor de transfer via Sembahe en Sibolangit naar Berastagi. Deze plaats ligt op 1400 m hoogte in een schitterende omgeving.

Na aankomst in Berastagi brengen we een bezoek aan de Taman Alam Lumbini. Deze prachtige goudgele Boeddhistische tempel is gebouwd in 2010 en is een copy van de Shwedagon Pagode uit Yangon. In de tempel staan vier schitterende Boeddhabeelden. Deze beelden zijn in de vier windrichtingen geplaatst.

Vervolgens bezoeken we de lokale fruitmarkt.

Overnachting in het Sibayak Hotel.

Hotel

Sumatra - Dokan

Na het ontbijt reizen we verder naar Lake Toba.

Onderweg bezoeken we in Dokan een traditioneel Batak Karo dorp.

Vervolgens stoppen we bij de Sipisopiso waterval. Hier kunt u genieten van de waterval, waarvan het water meer dan 100m naar beneden valt. Het is één van de grootste watervallen van Indonesië. Verder heeft u hier een prachtig zicht op het noordelijke gedeelte van het Toba meer.

Hierna gaan we verder naar Tele, hier heeft u een prachtig zicht op het westelijke gedeelte van het Toba meer.

De volgende stop is bij de Efrata waterval. Ook deze waterval is prachtig gelegen en heeft een hoogte van ongeveer 30m.

Tot slot bezoeken we Lumban Suhi-suhi, een traditioneel dorpje beroemd vanwege haar weeftechnieken.

In de middag aankomst op het eiland Samosir.

Overnachting in de Tabo Cottages.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Samosir

Ambarita - Huta SiallaganVandaag maken we, na het ontbijt, een dagtour op Samosir. We bezoeken diverse traditionele Batak Toba dorpjes.

In Ambarita bezoeken we de ontmoetingsplaats van de Sialagan koningen. Ambarita is een klein dorpje op het eiland Samosir. In de omgeving van Ambarita vinden we prachtige traditionele Batak huizen. Ambarita is beroemd vanwege de Huta Siallagan. Hier vindt u een aantal stenen stoelen en een stenen tafel. Deze locatie werd gebruikt als gerechtshof. Indien men in die tijd schuldig werd bevonden, dan werden de daders direct na de sessie onthoofd.

In Aek Natonang, gelegen op de top van een heuvel bevindt zich een meer. U kunt hier rondwandelen en genieten van het prachtige uitzicht.

In Tomok gaan we de oude graftombes van de Sidabutar koningen bekijken.

Indien we nog genoeg tijd over hebben dan maken we een stop bij een lokaal schooltje. Hier kunt u rondwandelen en kennismaken met de lokale bewoners.

Overnachting in de Tabo Cottage.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - rijstveldenNa het ontbijt reizen we terug naar Parapat. Vervolgens reizen we verder naar Padang Sidempuan.

Onderweg stoppen we bij een koffie- en een ananasplantage. Ook bezoeken we een traditioneel dorp in Balige, de heetwaterbron in Sipoholon.

Voordat we in Padang Sidempuan aankomen gaan we genieten van de natuur door te wandelen langs de oever van de Sarulla-rivier en de rijstveldterrassen.

Overnachting in het Mega Permata.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - BonjolNa een vroeg ontbijt verlaten we Padang Sidempuan en reizen verder naar Bukittinggi.

In Sihepeng zien we hoe apen is geleerd om kokosnoten te plukken. We rijden door het tropische regenwoud van Rimbo Panti.

Bij Bonjol passeren we de evenaar. Deze plaats is gelegen op circa 60km ten noorden van Bukittinggi. Er is hier een streep getrokken die de grens moet vormen tussen het noordelijke en zuidelijke deel van de aardbol. Verder bevindt zich hier een monument.

Laat in de namiddag komen we aan in Bukittinggi.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Bukittinggi

Bukittinggi - Sianok CanyonVandaag gaan we, na het ontbijt, kennismaken met de Minangkabau cultuur.

We bezichten de Sianok Canyon, vanaf het uitkijkpunt. Verder bezoeken we Fort de Kock, een museum, de Big Tower O’clock en de lokale markt.

Vervolgens bezoeken we het dorp Baso. Dit dorp is beroemd vanwege haar traditionele weeftechnieken.

We rijden over een weg met mooie vergezichten naar het beroemde Pagaruyung Paleis in Batusangkar. Dit paleis is in 2007 herbouwd vanwege een brand. Het originele paleis dateert uit 1833 en heeft de traditionele vormen die zo kenmerkend zijn voor deze cultuur. Tegenwoordig is in dit paleis een museum gevestigd.

Via Lake Singkarak rijden we weer terug naar Bukittinggi.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel

Lake Maninjau - SumatraNa het ontbijt maken we een prachtige tour naar het Maninjau meer. We rijden over de “Kelok 44”, een weg met 44 haarspeldbochten. Geniet hier van het prachtige uitzicht.

Onderweg bezoeken we het traditionele dorp Koto Gadang, bekend vanwege het zilverwerk.

Bij Embun Pagi stoppen we om te genieten van het prachtige uitzicht over het Maninjau meer. De middag kunt u heerlijk ontspannen of zwemmen in het verkoelende water van het meer.

Laat in de middag keren we weer terug naar Bukittinggi.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer, via de Anai vallei, naar het vliegveld van Padang. Hier eindigt deze tour. Uiteraard kunt u deze reis verlengen in Padang.

U kunt deze reis boeken inclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur, een Engelssprekende gids en alle entreegelden zijn inclusief.

Of u kunt deze reis boeken exclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Noord & West-Sumatra Tour

Kaart Noord en West Sumatra Tour

Noord & West Sumatra Tour - 8 Dagen - I-SUM-04

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juni 2024 t/m 31 december 2024: € 249

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 20 december 2024 t/m 03 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag Idul Fitri periode in maart of april 2025

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Berastagi - omgeving
Berastagi - Taman Alam Lumbini
Berastagi - lokale fruitmarkt
Berastagi - Sibayak Hotel
Dokan - Batak Karo dorp
Dokan - Batak Karo dorp
Sumatra - Sipiso-Piso waterval
Sumatra - Samosir eiland
Ambarita - Huta Siallagan
Simanindo - traditional museum
Simanindo - traditional museum
Simanindo - traditional museum
Tomok - oude graftombe
Sumatra - Bonjol
Sumatra - Bonjol
slider_noord_en_west_sumatra_tour_01

Dag 01: Onderweg naar Berastagi kunt u genieten van het prachtige uitzicht

slider_noord_en_west_sumatra_tour_02

Dag 01: We bezoeken de Taman Alam Lumbini

slider_noord_en_west_sumatra_tour_03

Dag 01: Vervolgens bezoeken we de lokale fruitmarkt in Berastagi

slider_noord_en_west_sumatra_tour_04

Dag 01: We gaan inchecken in het Sibayak Hotel

slider_noord_en_west_sumatra_tour_05

Dag 02: In Dokan bezoeken we een traditioneel Batak Karo Dorp

slider_noord_en_west_sumatra_tour_06

Dag 02: Kenmerkend zijn de huizen in dit dorp

slider_noord_en_west_sumatra_tour_07

Dag 02: Geniet van het prachtige uitzicht op de Sipiso-Piso waterval

slider_noord_en_west_sumatra_tour_08

Dag 02: We reizen per ferry naar het eiland Samosir

slider_noord_en_west_sumatra_tour_09

Dag 03: De Huta Siallagan in Ambarita

slider_noord_en_west_sumatra_tour_10

Dag 03: We bezoeken een traditioneel huis dat dienst doet als museum

slider_noord_en_west_sumatra_tour_11

Dag 03: Er worden hier traditionele Batak dansen opgevoerd

slider_noord_en_west_sumatra_tour_12

Dag 03: Een traditionele Batak dansshow

slider_noord_en_west_sumatra_tour_13

Dag 03: We bezoeken de oude graftombes

slider_noord_en_west_sumatra_tour_14

Dag 05: Bij Bonjol gaan we de evenaar passeren

slider_noord_en_west_sumatra_tour_15

Dag 05: De ene voet in het noordelijk halfrond en de andere in het zuidelijke

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_noord_en_west_sumatra_tour_01
slider_noord_en_west_sumatra_tour_02
slider_noord_en_west_sumatra_tour_03
slider_noord_en_west_sumatra_tour_04
slider_noord_en_west_sumatra_tour_05
slider_noord_en_west_sumatra_tour_06
slider_noord_en_west_sumatra_tour_07
slider_noord_en_west_sumatra_tour_08
slider_noord_en_west_sumatra_tour_09
slider_noord_en_west_sumatra_tour_10
slider_noord_en_west_sumatra_tour_11
slider_noord_en_west_sumatra_tour_12
slider_noord_en_west_sumatra_tour_13
slider_noord_en_west_sumatra_tour_14
slider_noord_en_west_sumatra_tour_15
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Noord en West-Sumatra