Orang-oetans & Lake Toba - 5 Dagen

Orang-oetans & Lake Toba

Orang-oetans & Lake Toba is een 5 daagse rondreis op Sumatra.

Verken de culturele en historische bezienswaardigheden van Medan, tijdens deze Orang-oetans & Lake Toba. Zoals het Sultanpaleis, waar Indonesische architectuur en koninklijke artefacten te zien zijn. Bezoek de Masjid Raya, een van de oudste en grootste moskeeën die een rustige ruimte biedt voor aanbidding. En de Vihara Gunung Timur, een serene tempel omgeven door weelderig groen, met boeddhistische motieven en beeldhouwwerken. Deze bezienswaardigheden zijn een must-visit voor een verrijkende culturele ervaring en een beter begrip van de geschiedenis en tradities van Indonesië.

Het Leuser National Park, de thuisbasis van orang-oetans

Ervaar de ongerepte wildernis van het Leuser National Park, de thuisbasis van wilde Sumatraanse orang-oetans, olifanten en tijgers. Met een verscheidenheid aan trekkingroutes, kunnen bezoekers van alle niveaus zich een weg banen door dichte jungle, langs rivieren en watervallen. Een deskundige gids zal unieke flora en fauna aanwijzen en op wilde dieren letten. Door te wandelen volgens de richtlijnen die zijn opgesteld door lokale conservatoren, kunnen bezoekers het park en de flora en fauna beschermen voor toekomstige generaties. Dit eenmalige avontuur is perfect voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Taman Alam Lumbini is een rustig park en boeddhistische tempel met het grootste liggende Boeddhabeeld van Indonesië, prachtige tuinen, pagodes en heiligdommen. In de buurt kunnen bezoekers een bruisende lokale fruitmarkt verkennen om een verscheidenheid aan verse vruchten te proeven. Voor wandelliefhebbers biedt Gundaling Hill adembenemende uitzichten op de stad en het omringende platteland. 

Lake Toba

Bezoek Samosir Island in Lake Toba voor een perfecte vakantie. Verken de traditionele Batak huizen en megalithische steenformaties in Ambarita en aanschouw de unieke culturele voorstellingen. Neem een duik in het natuurlijke zwembad van de Aek Natonang waterval in de weelderige regenwouden van het eiland. Mis het oude graf van Koning Sidabutar in Tomok, omgeven door traditionele Batak huizen, niet voor een unieke mix van geschiedenis en cultuur.

U kunt deze Orang-oetans & Lake Toba combineren met één van onze andere Sumatra programma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Medan kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sumatra te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Sumatra persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Orang-oetans & Lake Toba – Dagelijks vertrek vanuit Medan

Medan - Paleis van de SultanAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra. U wordt van het vliegveld opgehaald en daarna maken we in Medan een korte stadstour. Let Op: de stadstour is alleen mogelijk indien u vroeg in de ochtend aankomt. We bezoeken het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee en een Chinese tempel.

Het Paleis van de Sultan behoort tot één van de mooiste paleizen van Indonesië. Het paleis heeft een unieke architectuur en telt slechts twee verdiepingen. Het werd in 1888 gebouwd door de Sultan van Deli, Ma’mun Al-Rashid Alam Perkas. Het door geel gedomineerd paleis heeft een oppervlakte van 2772 vierkante meter. Alleen de grote zaal, voorzien de inauguratie troon, is open voor het publiek. De zaal beschikt over prachtig gedecoreerde plafonds en muren.

De Masjid Raya, de Grote Moskee van Medan dateert uit 1906. De moskee heeft een achthoekige vorm en heeft een vleugel op de zuiden, het oosten, het noorden en het westen.

De Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur, dateert uit 1962. De tempel is gelegen bij de Babura rivier en wordt bezocht door zowel boeddhistische als taoïstische gelovigen.

Hierna gaan we verder naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u genieten van de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken.

Na aankomst in Bukit Lawang gaan we inchecken in de Bukit Lawang Cottages. Dit eco-hotel is gelegen aan de rand van de jungle, langs de Bohorok rivier. Het is gelegen op één van de beste locaties om een bezoek te brengen aan het orang-oetan reservaat. Rondom het hotel lopen de aapjes vrij rond. Vanuit het hotel kunt u volop genieten van de geluiden uit de jungle. Achter het hotel langs bevindt zich een eco-trail. In het restaurant kunt u terecht voor heerlijke lokale- en westerse gerechten.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottages.

Hotel

Bulit Lawang - orang-oetanNa het ontbijt gaan we een prachtige jungletrekking maken.

Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling van circa 3 uur door het Leuser National Park. We gaan hier genieten van de rijke flora en fauna in dit ongerepte regenwoud. Onderweg kunnen we oog in oog komen te staan met de Orang-oetans.

Verder leven er in dit gebied vele andere diersoorten, zoals de Thomas Leaf apen, langstaart makaken, gibbons en de zwarte gibbons. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, kunnen we hopelijk bewonderen.

Na deze fantastische trekking keren we terug naar ons hotel.

In de middag rijden we via Sibolangit naar Berastagi. Onderweg stoppen we even bij de Sembahe rivier. Na aankomst in Berastagi brengen we een bezoek aan de Taman Alam Lumbini. Deze prachtige goudgele Boeddhistische tempel is gebouwd in 2010 en is een copy van de Shwedagon Pagode uit Yangon. In de tempel staan vier schitterende Boeddhabeelden. Deze beelden zijn in de vier windrichtingen geplaatst.

Vervolgens bezoeken we de lokale fruitmarkt en Gundaling Hill.

Overnachting in het Mikie Holiday Resort.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - Batak KaroNa het ontbijt reizen we verder naar Lake Toba.

Onderweg bezoeken we in Dokan een traditioneel Batak Karo dorp. Dokan is een klein dorp in Noord-Sumatra, bekend om zijn traditionele Batak Karo-cultuur, omgeven door weelderige bossen en platteland. Het is een populaire toeristische bestemming met culturele attracties zoals traditionele Karo-huizen, musea, gemeenschapsgebouwen en traditioneel Karo-eten. Bezoekers kunnen deelnemen aan lokale activiteiten.

Vervolgens stoppen we bij de Sipisopiso waterval. Hier kunt u genieten van de waterval, waarvan het water meer dan 100m naar beneden valt. Het is één van de grootste watervallen van Indonesië. Verder heeft u hier een prachtig zicht op het noordelijke gedeelte van het Toba meer.

Hierna gaan we verder naar Tele, hier heeft u een prachtig zicht op het westelijke gedeelte van het Toba meer.

De volgende stop is bij de Efrata waterval. Ook deze waterval is prachtig gelegen en heeft een hoogte van ongeveer 30m.

Tot slot bezoeken we Lumban Suhi-suhi, een traditioneel dorpje beroemd vanwege haar weeftechnieken.

In de middag aankomst op het eiland Samosir.

Overnachting in de Tabo Cottages.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Samosir

Sumatra - SimanindoVandaag maken we na het ontbijt een dagtour op Samosir. We bezoeken diverse traditionele Batak Toba dorpjes.

In Ambarita bezoeken we de ontmoetingsplaats van de Sialagan koningen. Ambarita is een klein dorpje op het eiland Samosir. In de omgeving van Ambarita vinden we prachtige traditionele Batak huizen. Ambarita is beroemd vanwege de Huta Siallagan. Hier vindt u een aantal stenen stoelen en een stenen tafel. Deze locatie werd gebruikt als gerechtshof. Indien men in die tijd schuldig werd bevonden, dan werden de daders direct na de sessie onthoofd.

In Aek Natonang, gelegen op de top van een heuvel bevindt zich een meer. U kunt hier rondwandelen en genieten van het prachtige uitzicht.

In Tomok gaan we de oude graftombes van de Sidabutar koningen bekijken.

Indien we nog genoeg tijd over hebben dan maken we een stop bij een lokaal schooltje. Hier kunt u rondwandelen en kennismaken met de lokale bewoners.

Overnachting in de Tabo Cottages.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we via Parapat terug naar Medan.

We rijden via Pematang Siantar en Tebingtinggi. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. We zien onder andere rubber- en cacaoplantages.

Na aankomst in Medan volgt de transfer naar de luchthaven of een hotel in Medan. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Medan of eventueel een andere Sumatra reis koppelen aan dit programma. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Het is ook mogelijk om verder te vliegen naar bijvoorbeeld Java of Bali. ALLES KAN EN NIETS MOET

U kunt deze reis boeken inclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur en een Engelssprekende gids.

Of u kunt deze reis boeken exclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur, dus zonder gids.

De entreegelden zijn in beide gevallen inbegrepen.

WILT U UW SUMATRA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Orang-oetans & Lake Toba

Kaart Sumatra Orang-oetans en Lake Toba

Orang-oetans & Lake Toba - 5 Dagen - I-SUM-02

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 149

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 20 december 2023 t/m 03 januari 2024: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag Idul Fitri periode in 2024 (data nog niet bekend) : € 98 pp

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Sumatra - Simanindo
Medan - Paleis van de Sultan
Medan - Mashid Raya
Medan - Vihara Gunung Timur
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Berastagi - Taman Alam Lumbini
Sumatra - Lokale fruitmarkt
Sumatra - Batak Karo Dorp
Sumatra - Batak Karo Dorp
Sumatra - Sipiso-Piso waterval
Ambarita - Huta Siallagan
Simanindo - Batak Toba dansshow
Tomok - Graftombe
slider_orang_oetans_lake_toba_01

Orang-oetans en Lake Toba

slider_orang_oetans_lake_toba_02

Dag 01: We bezoeken als eerste het Paleis van de Sultan - Medan

slider_orang_oetans_lake_toba_03

Dag 01: Hierna bezoeken we de indrukwekkende Grote Moskee

slider_orang_oetans_lake_toba_04

Dag 01: Ook de Chinese Tempel de Vihara Gunung Timur staat op het programma

slider_orang_oetans_lake_toba_05

Dag 02: We gaan een prachtige jungletrekking maken

slider_orang_oetans_lake_toba_06

Dag 02: Soms steken we de rivier over per traditionele kano

slider_orang_oetans_lake_toba_07

Dag 02: In het Leuser NP kunnen we Orang-oetans tegenkomen

slider_orang_oetans_lake_toba_08

Dag 02: We zien hier hoe de Orang-oetans in het wild leven

slider_orang_oetans_lake_toba_09

Dag 02: U kunt leuke foto's maken van de Orang-oetans

slider_orang_oetans_lake_toba_10

Dag 02: We wandelen dieper de jungle in en genieten van de flora en fauna

slider_orang_oetans_lake_toba_11

Dag 02: In de jungle ontdekken we diverse soorten exotische bomen en planten

slider_orang_oetans_lake_toba_12

Dag 02: In de jungle groeien deze reusachtige bomen met enorme wortels

slider_orang_oetans_lake_toba_13

Dag 02: In het Leuser NP kunt u ook deze bewoners tegenkomen

slider_orang_oetans_lake_toba_14

Dag 02: De prachtige goudgele Boeddhistische tempel Taman Alam Lumbini

slider_orang_oetans_lake_toba_15

Dag 02: Vervolgens bezoeken we een lokale fruitmarkt

slider_orang_oetans_lake_toba_16

Dag 03: Onderweg naar Parapat bezoeken we een traditioneel Batak Karo Dorp

slider_orang_oetans_lake_toba_17

Dag 03: Batak Karo Dorp in Dokan

slider_orang_oetans_lake_toba_18

Dag 03: Vervolgens stoppen we bij de Sipiso-piso waterval

slider_orang_oetans_lake_toba_19

Dag 04: De oude stenen stoelen in Ambarita

slider_orang_oetans_lake_toba_20

Dag 04: Traditionele Batak Toba dansshow - Samosir

slider_orang_oetans_lake_toba_21

Dag 04: De oude graftombes van de Sidabutar koningen in Tomok

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_orang_oetans_lake_toba_01
slider_orang_oetans_lake_toba_02
slider_orang_oetans_lake_toba_03
slider_orang_oetans_lake_toba_04
slider_orang_oetans_lake_toba_05
slider_orang_oetans_lake_toba_06
slider_orang_oetans_lake_toba_07
slider_orang_oetans_lake_toba_08
slider_orang_oetans_lake_toba_09
slider_orang_oetans_lake_toba_10
slider_orang_oetans_lake_toba_11
slider_orang_oetans_lake_toba_12
slider_orang_oetans_lake_toba_13
slider_orang_oetans_lake_toba_14
slider_orang_oetans_lake_toba_15
slider_orang_oetans_lake_toba_16
slider_orang_oetans_lake_toba_17
slider_orang_oetans_lake_toba_18
slider_orang_oetans_lake_toba_19
slider_orang_oetans_lake_toba_20
slider_orang_oetans_lake_toba_21
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Orang-oetans & Lake Toba

Reis details:

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-02
  • 5 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen