West-Sumatra Tour - 5 Dagen

West-Sumatra Tour

De West-Sumatra Tour is een 5 daagse rondreis op Sumatra.

Vanuit Pandang reist u tijdens deze West-Sumatra Tour naar Bukittinggi

Bukittinggi is een stad gelegen in de Minangkabau hooglanden van West-Sumatra, Indonesië. Bekend om haar rijke culturele erfgoed en prachtige natuurlijke landschap. Het biedt bezoekers de kans om de traditionele Minangkabau manier van leven te ervaren. De stad herbergt vele historische bezienswaardigheden zoals de Jam Gadang klokkentoren, Fort de Kock en de Japanse grotten. Het is ook een geweldige plek om te genieten van traditionele Minangkabau gerechten zoals rendang en sate, evenals andere Indonesische culinaire lekkernijen.

Afgezien van haar culturele attracties, staat Bukittinggi ook bekend om haar natuurlijke schoonheid. Bezoekers kunnen de top van de berg Marapi beklimmen of genieten van een ontspannende wandeling langs de schilderachtige Sianok Canyon. Met haar combinatie van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid is Bukittinggi een must-visit bestemming voor iedereen die naar West-Sumatra reist.

Maak kennis met de Minangkabau Cultuur in West-Sumatra

Pagaruyung Palace is een historisch monument gelegen in West-Sumatra. Het paleis diende als de zetel van het oude koninkrijk Pagaruyung, dat de regio eeuwenlang bestuurde. Tegenwoordig dient het paleis als museum en cultureel centrum dat de geschiedenis en tradities van de lokale bevolking behoudt.

Baso dorp is een charmant dorp gelegen in de buurt van Pagaruyung Palace. Het is bekend om zijn traditionele architectuur en culturele betekenis. Bezoekers kunnen genieten van het verkennen van de schilderachtige straten van het dorp, lokale handwerken bekijken en traditionele gerechten proeven bij een van de warungs (kleine winkeltjes) van het dorp.

Tabek Patah is een oude heilige plek, niet ver van het Pagaruyung Palace. Deze heilige kalksteenformatie is naar verluidt ontstaan door een grote aardbeving en wordt al eeuwenlang door de lokale bevolking vereerd als een bedevaartsoord. Bezoekers kunnen, tijdens deze West-Sumatra Tour de formatie beklimmen om te genieten van prachtige uitzichten op het omliggende platteland en offers en altaren zien die door lokale aanbidders zijn achtergelaten. 

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Sumatra kunt bespreken

U kunt deze West-Sumatra Tour combineren met één van onze andere Sumatra programma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Padang kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sumatra persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

West-Sumatra Tour – Dagelijks vertrek vanuit Padang

BukittinggiAankomst op het Minangkabau International Airport van Padang. Hier staat de lokale chauffeur op u te wachten.

We vertrekken naar Bukittinggi. Onderweg passeren we de Anai-vallei en bezoeken  een traditioneel dorp, waar handweefproducten en houtsnijwerken worden gemaakt.

Bukittinggi is gelegen in de Minang-hooglanden. Deze bruisende plaats heeft een verfrissend koel klimaat, vanwege haar hogere ligging. In de Nederlandse periode heette de stad Fort de Kock.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Bukittinggi

Tabek Patah - SumatraVandaag gaan we, na het ontbijt, kennismaken met de Minangkabau cultuur.

We rijden over een weg met mooie vergezichten naar het beroemde Pagaruyung Paleis in Batusangkar. Dit paleis is in 2007 herbouwd vanwege een brand. Het originele paleis dateert uit 1833 en heeft de traditionele vormen die zo kenmerkend zijn voor deze cultuur. Tegenwoordig is in dit paleis een museum gevestigd.

Vervolgens bezoeken we het dorp Baso. Dit dorp is beroemd vanwege het traditionele weven.

Bij Tabek Patah gaan we genieten van een fantastisch uitzicht over de rijstterrassen. Via Lake Singkarak rijden we weer terug naar Bukittinggi.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel

BukittinggiNa het ontbijt vertrekken we naar het Maninjau meer. We rijden over de “Kelok 44”, een weg met 44 haarspeldbochten. Geniet hier van het prachtige uitzicht.

Onderweg bezoeken we het traditionele dorp Koto Gadang, bekend vanwege het zilverwerk.

Bij Embun Pagi stoppen we om te genieten van het prachtige uitzicht over het Maninjau meer.

Hierna rijden we terug naar Bukittinggi, waar we een stadstour gaan maken.

We bezichtigen de Sianok Canyon, bezoeken de Big Tower O’clock en de lokale markt.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Bukittinggi

BukittinggiNa het ontbijt bezoekt u verschillende dorpen om te zien hoe de lokale bevolking bezig is met hun dagelijkse werkzaamheden. We zien boeren bezig met het planten van de rijst (seizoensgebonden) of boeren die op hun velden werken met de hulp van waterbuffels. In de oogsttijd ervaren we hoe de rijst geoogst wordt.

Op deze dag wordt traditionele gefrituurde tapioca of gefrituurde banaan als tussendoortje bereid door één van de locals.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer, via de Anai vallei, naar het vliegveld van Padang. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis boeken inclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur en een Engelssprekende gids.

Of u kunt deze reis boeken exclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur, dus zonder gids.

De entreegelden zijn in beide gevallen inbegrepen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

West Sumatra Tour - 5 Dagen - I-SUM-03

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 149

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 22 december 2023 t/m 03 januari 2024: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag Idul Fitri periode van 07 april 2024 t/m 15 april 2024 : € 145 pp

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

West-Sumatra Tour

Reis details:

  • Padang
  • 2
  • I-SUM-03
  • 5 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen