Koh Samui - Informatie

Koh Samui

Het tropische eiland Koh Samui, met een oppervlakte van circa 247 km², ligt op circa 600 km ten zuiden van Bangkok, aan de oostkust van Thailand. Schitterende koraalwitte stranden omringen het met kokospalmbomen bedekte eiland. Dit eiland bezit alle ingrediënten voor een geslaagde ongedwongen tropische strandvakantie. Op Koh Samui is één hoofdweg die het hele eiland rondgaat, de afstand bedraagt ongeveer 50 km. De fascinerende natuurlijke schoonheid van de stranden heeft een enorme aantrekkingkracht op mensen vanuit alle hoeken in de wereld. Het enorme aanbod varieert van zeer rustige tot de meer populaire en drukker bezochte stranden. De stranden in het noorden en zuiden zijn bekend vanwege het rustige en prachtige karakter, terwijl de stranden in het oosten en zuidoosten meer kleurvol en toerstisch zijn.


Hoe bereikt u Koh Samui?


Koh Samui - Airport - Thailand

De makkelijkste manier om Koh Samui te bereiken is per vliegtuig. Koh Samui beschikt over een internationaal vliegveld, hierdoor is het mogelijk om rechtstreeks vanuit Nederland naar Koh Samui te vliegen. Vanuit Bangkok is het ongeveer 1 uur vliegen. Er zijn dagelijks binnenlandse vluchten met Bangkok Airways naar Koh Samui, welke wij voor u kunnen reserveren.

Ook kunt u vanuit Bangkok met de nachttrein naar Surat Thani reizen. Van hieruit gaat u per bus en ferry verder naar Koh Samui. U kunt deze trein-, bus-, ferrycombinatie, die overigens perfect op elkaar aansluiten, bij BM Air Reizen reserveren.


Beste reistijd om Koh Samui te bezoeken


De beste periode om Koh Samui te bezoeken is van februari t/m september, in deze maanden valt de minste regen. Samui heeft echter twee regenseizoenen. Het eerste seizoen duurt van mei tot augustus, er valt dan hier relatief weinig regen in vergelijking met de rest van Thailand. Het tweede moessonseizoen is van oktober t/m december. Deze regens zijn zwaar en duren lang, tevens moet je ook rekening houden met tropische depressies en orkanen. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 24°C en 33°C, bovendien is de zeetemperatuur van circa  28°C geschikt om het hele jaar door te zwemmen.


Chaweng Beach


Koh Samui - Chaweng Beach - Thailand

Chaweng Beach is het bekendste en tevens grootste strand van Koh Samui. Het bevindt zich aan de oostkant van het eiland. Chaweng is het belangrijkste toeristische centrum, met vele winkeltjes, restaurants, bars en hotels. Chaweng Noi ligt in het zuidelijkste gedeelte van Chaweng. Er rijden de hele dag taxi’s van noord naar zuid Chaweng.


Lamai Beach


Koh Samui - Lamai Beach - Thailand

Lamai Beach is toeristisch gezien het tweede strand van Koh Samui. Het strand hier is ruiger dan Chaweng. U kunt hier perfect zwemmen en snorkelen, omdat het water hier dieper is. Tevens heeft Lamai een bekend uitgaanscentrum. De afstanden zijn vaak lopend te overbruggen, daar het gebied niet zo groot is als Chaweng. Ook liggen hier de wereldberoemde rotsformaties de Hin Ta en de Hin Yai. Het verhaal gaat dat een ouder koppel hier schipbreuk geleden heeft. Hun lichamen zijn aangespoeld op het strand en vormen nu deze rare rotsformaties.


Choeng Mon Beach


Dit rustige, schone in het noorden gelegen strand is ideaal voor diegenen die willen ontsnappen aan het drukke westerse bestaan. Daar er geen dorpen in de omgeving liggen is dit strand perfect voor stelletjes of families die erg op hun rust en privacy gesteld zijn. De zee tegenover dit strand is niet zo heel diep en erg geschikt om te zwemmen .Langs de kust liggen enkele restaurantjes en winkeltjes. Choeng Mon Beach is gelegen naast Bang Rak Beach (Big Buddha Beach) op ongeveer 4km ten noorden van Chaweng Beach en 25km van Nathon stad.


Bang Rak Beach (Big Buddha Beach Beach)


Koh Samui - Bang Rak Beach - Thailand

Dit strand noemt men Hat Phra Yai of Big Buddha Beach, vanwege de ligging bij het standbeeld van Big Buddha. Dit beeld is een erg belangrijke religieuze plaats op Koh Samui. De serene rust die hier heerst en de kalmte van de zee maakt Bang Rak Beach zeer geschikt voor families en gezinnen die houden van rust en entertainment. Er zijn echter niet zoveel accommodaties en winkels langs dit strand. Het Bang Rak Beach is gelegen op ongeveer 4km ten noorden van Chaweng en 1km van het vliegveld, in het noorden van Koh Samui. Ook rijden er minibussen van Nathon naar dit strand.


Bo Phut Beach


Dit prachtige strand buigt zich rond de noordelijke baai van het eiland. U zult hier zeker niet teleurgesteld zijn indien u op zoek bent naar een perfecte, rustige plaats met prachtige schone stranden en een schitterende zee. Indien u ook geïnteresseerd bent in de locale bevolking dan zit u hier ideaal. De locale vissers zijn hier volop aanwezig. De kalme zee is ideaal om te waterskiën. Zwemmen is hier wat moeilijker vanwege de vele vissers, waterskiërs en de boten die hier afvaren. Langs de weg liggen de overblijfselen van de Chinese gemeenschap. Ook de winkels en restaurants hebben een Chinese architectuur. Dit strand ligt in het noorden van Koh Samui, niet ver van Bang Rak Beach. 


Mae Nam Beach


Op 2km afstand van Bo Phut Beach ligt een prachtig, rustig wit zandstrand dat een lengte heeft van ongeveer 5km. Het is een perfecte locatie voor honeymooners en families die op zoek zijn naar een romantische omgeving. De pier naar Koh Phangan is hier ook gelegen. In de omgeving vindt u enkele restaurants, duikscholen en winkels. U kunt hier perfect zonnen, zwemmen en genieten van het prachtige strand. Dit strand is gelegen in het noorden op 12km afstand van Nathon.


Bang Po Beach


De kalme zee en kleurvolle koraalriffen die hier liggen maakt dit strand ideaal voor snorkelaars. Bang Po Beach is gelegen in het noordwesten van Samui. De afstand naar Nathon bedraagt ongeveer 5km.


Taling Ngam Baai


Lang de westkust ligt Taling Ngam, misschien wel het mooiste strand aan deze kant. Vanwege deze reden liggen hier vele vijfsterrenhotels. Ook bevindt zich hier Taling Ngam Village een rustig, kleinschalig dorpje. Verder kunt u hier genieten van een prachtige zonsondergang. Taling Ngam is gelegen op 10km ten zuiden van Nathon.


Duiken


Koh Samui - Duiken

Op Koh Samui zijn vele PADI duikscholen aanwezig. De Golf van Thailand is omringd door een grote kustlijn en vormt als het ware een groot meer met relatief rustig water, weinig harde wind in een tropisch klimaat. Deze unieke omgeving maakt het mogelijk om perfect te (leren) duiken of snorkelen. De temperatuur van het water is het gehele jaar tussen de 28 en 30c. Dit is enkele graden warmer dan de westkust van Thailand.


Sail Rock


Deze rots torent 15meter boven het water uit en is gelegen tussen Koh Phangan en Koh Tao. Dit is de beste locatie om te Wall Diving. De maximum diepte is 34m (113ft). De rots is bedekt met oranje sponsdiertjes en vele schelpdieren en oesters. Tevens zit de rots vol met kleine spleten, de perfecte leef- en schuilplaats voor de tropische vissen die hier leven. Een ander interessant gegeven is dat u op ongeveer 18m diepte de rots in kunt gaan en deze op een diepte van 10m aan een andere kant weer kunt verlaten. Tevens is deze duiklocatie beroemd vanwege het feit dat afhankelijk van het seizoen hier walvishaaien rondzwemmen. Bij bijna ieder duik het gehele jaar door zult u omgeven zijn door grote scholen Pinkhandle Barracuda´s, Big-Eye Jacks en rainbow runners.


Ang Thong National Marine Park


Deze groep van prachtige eilanden werd wereldberoemd door de film The Beach. De beste duiklocaties van dit park zijn gelegen in het noorden bij Hin Nippon (Japanse Rots) en bij Koh Wao met een maximum diepte van 25m (82ft) en 20m (66ft). Deze locaties bieden u een grote verscheidenheid aan zachte koralen en vele diersoorten. Deze locatie is ook geschikt voor beginners, snorkelaars en zwemmers. Afhankelijk van het seizoen zwemmen hier walvissen.


Big Boeddha Tempel


Koh Samui - Big Buddha - Thailand

Een belangrijke attractie tijdens iedere eilandtour over Koh Samui. De Big Buddha Tempel, de Wat Phra Yai, is gelegen aan de noordkust van het eiland. Het tempelcomplex heeft een moderne uitstraling en de pracht en praal van een echte Thaise tempel. Het 12m hoge boeddhabeeld zit bovenop een klein eilandje dat via een verhoogde weg te bereiken is. Bij de ingang van het tempelcomplex vindt u diverse winkeltjes en eetstalletjes. Nadat u voorbij de ingang bent ziet u een binnenplaats met een trap met leuningen in de vorm van een lange slang. Aan beide kanten van de trap bevinden zich een klein paviljoen met kleinere boeddhabeelden. Via de trap arriveert u bij de zittende Boeddha. Verder kunt u hier genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Verder vindt u hier enkele felgekleurde mythologische standbeelden. 


Hin Ta & Hin Yai


Koh Samui - Hin Ta en Hin Yai - Thailand

Aan het eind van Lamai Beach bevinden zich de gekke rotsformaties de Hin Ta en de Hin Yai. Deze rotsformaties zijn gevormd door miljoenen jaren van wind en water. De vormen zijn opmerkelijk. Kijk zelf maar. Van de grote weg gaat een klein, smal pad naar de rotsformaties. Ondanks de opmerkelijke vormen is deze plaats gezegend met een prachtige natuur. 


Na Muang Waterval


Koh Samui - Na Muang - Thailand

In het binnenland van Samui bevinden zich enkele prachtige watervallen, welke een interessante afwisseling betekenen ten opzichte van het strandleven. De meest populaire waterval is die van Na Muang. Deze waterval dankt haar naam aan de paarsachtige rotsformaties. De Na Muang Watervallen liggen in het zuiden van het eiland in de centrale hoogvlaktes. Een geplaveide weg leidt naar de belangrijke straat die Hua Thanon, ten zuiden van Lamai, met Nathon verbindt. Echter er is ook een ander pad dat naar de watervallen leidt. Deze weg vereist een ferme wandeling of een tocht per olifant. Langs dit pad bevinden zich enkele souvenir- en eetstalletjes.


Kaart Koh Samui – Thailand


Kaart - Koh Samui

Reizen met Koh Samui in het programma: