Rondreis Java – Bali - 12 Dagen

Rondreis Java – Bali

Een prachtige rondreis die begint in Jakarta, hier brengen we een bezoek aan de haven Sunda Kelapa. Hierna reizen we verder naar Bogor, waar we de botanische tuinen zullen bezichtigen. Via Bandung, waar we 2 nachten zullen overnachten, gaan we verder naar Yogyakarta. Hier bezoeken we het wereldberoemde tempelcomplex de Borobudur en de Kraton. We vliegen vervolgens verder naar Bali, waar u kunt gaan genieten van een heerlijke strandvakantie. Wilt u meer ontdekken op Bali, dan kunt u bij ons diverse interessante dagexcursies bijboeken.

Let Op: Tot nader order is het vanwege werkzaamheden niet mogelijk om de Borobudur en de Prambanan tempel te beklimmen. Het is dus alleen mogelijk om de tempels te bewonderen vanaf de grond.

Dagelijks vertrek vanuit Jakarta

Jakarta - Sunda KelapaAankomst op het internationale vliegveld van Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten.

In Jakarta bezoeken we vervolgens de pittoreske haven Sunda Kelapa, welke schitterend is gelegen aan de monding van de rivier de Ciliwung. In het verleden was deze haven één van de belangrijkste en drukste havens van Azië. Tegenwoordig liggen de boten hier, naast elkaar, te wachten op een nieuwe lading. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Hierna rijden we verder naar Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak op een hogere en koelere ligging.

Overnachting in het Mirah Hotel – Bogor.

Hotel

Bogor - Kebun Raya BogorNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de beroemde botanische tuin van Bogor, gelegen naast het presidentiële paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942. De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Na het bezoek aan de plantentuin vertrekt u naar Bandung. We rijden door een prachtige omgeving, met vele theeplantages, over de Puncak Pass.

Let Op: De weg van Bogor naar Bandung over de Puncak Pass is in het weekend en op publieke feestdagen zeer druk en soms afgesloten! In dit geval zullen we een andere route volgen.

In de namiddag aankomst in Bandung. De hoofdstad van West-Java ligt op circa 180 kilometer van Jakarta op een hoogte van 770 meter. Deze stad heeft een leuk centrum met vele winkels, warenhuizen en restaurants.

Overnachting in het Savoy Homann Hotel – Bandung.

Ontbijt
Hotel

Lembang - Tangkuban Perahu vulkaanNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de Tangkuban Perahu vulkaan. Deze vulkaan is gelegen op 30km ten noorden van Bandung in een natuurpark. Het is één van de weinige kraters waarbij je tot bij de kraterrand kunt komen. Mount Tangkuban Perahu heeft een kenmerkende vorm en ziet eruit als een “omgevallen boot”. Het uitzicht over de krater is werkelijk adembenemend. Zwavelhoudend stoom borrelt uit de modderige aardkorst omhoog.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in het Savoy Homann Hotel.

Ontbijt
Hotel

Yogyakarta - Jalan MalioboroNa het ontbijt wordt u vroeg in de ochtend naar het treinstation van Bandung gebracht.

Vervolgens reizen we met de trein (Argo Wilis), in de executive class, naar Yogyakarta. U heeft werkelijk een schitterend uitzicht over het landschap van Java.

Op het station van Yogyakarta staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Puri Artha Hotel. Na aankomst in Yogyakarta kunt u de rest van de dag vrij besteden. Een aanrader is om ’s avonds de gezellige avondmarkt in de beroemde Malioboro Street te gaan bezoeken. U vindt hier vele kraampjes, winkels en restaurants. Er rijden vele riksja’s en paard en wagen taxi’s rond, laat u rondrijden door de gezellige straatjes rondom de markt.

Overnachting in het Puri Artha Hotel – Yogyakarta.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Yogyakarta

Yogyakarta - KratonNa het ontbijt brengen we een bezoek aan het Paleis van de Sultan (Kraton), een stad in een stad, omgeven door 4 muren en daterend uit de 18de eeuw. Het Kraton werd gebouwd in opdracht van vorst Mangkoeboemi (Sultan Hamengkoeboewono I) en wordt nog steeds bewoond door de huidige Sultan van Yogjakarta. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen.

Vervolgens bezoeken we de beroemde Prambanan hindoetempel, gebouwd in de 9e eeuw door een Shivaitische koning uit de tweede Mataram-dynastie. Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Tegenover deze drie hoofdtempels liggen nog enkele kleinere tempels die gewijd zijn aan diverse dieren, zoals de stier, de gans en de adelaar. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Overnachting in het Puri Artha Hotel.

Ontbijt
Hotel

Magelang - Borobudur tempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Borobudur.

De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m2. De stupa bestaat uit negen etages, welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Overnachting in het Puri Artha Hotel.

Ontbijt
Hotel

Seminyak - Bali Agung Village HotelNa het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Yogyakarta. Vanuit Yogyakarta vliegt u per binnenlandse vlucht naar Bali. Deze binnenlandse vlucht van Yogyakarta naar Bali is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost ongeveer € 85 pp.

TIP: De gehele route Amsterdam – Jakarta//Yogakarta – Bali – Amsterdam wordt aangeboden met Garuda Indonesia. Bij BM Air Reizen kunt u uiteraard dit vliegticket bijboeken, informeer naar onze tarieven.

Na aankomst op de luchthaven van Denpasar volgt de transfer naar het Bali Agung Village Hotel.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Het Bali Agung Village Hotel is een middenklasse hotel dat beschikt over 41 kamers. Het hotel ligt in een mooie onaangetaste omgeving en wordt omringd door een tropische tuin vol bijzondere planten.

Faciliteiten: Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, koffiezetfaciliteiten, een balkon of terras en een ijskast met minibar. De badkamer is voorzien van ligbad, douche en toilet. Verder beschikt het hotel over een zwembad, een poolside bar en een restaurant met 24 uur roomservice.

Locatie: Het Bali Agung Village Hotel ligt op enkele minuten lopen van het strand. De winkels en restaurants kunt u tevens te voet bereiken.

Overnachting in het Bali Agung Village Hotel – Seminyak

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Seminyak

Bali - Seminyak BeachNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt deze dag genieten op het prachtige strand van Seminyak of ga lekker relaxen bij het zwembad van het hotel.

Overnachting in het Bali Agung Village Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Seminyak

Bali - Pura Ulun Danu BratanNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Optioneel kunt u vandaag deelnemen aan één van onze dagexcursies Bali (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Bali Agung Village Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Seminyak

Seminyak - Bali Agung Village HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen bij het zwembad, op het strand of ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Bali Agung Village Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Seminyak

SeminyakNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Bali Agung Village Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt heeft u vrij tot aan de transfer naar het vliegveld. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis per nacht verlengen in Seminyak en/of extra nachten invoegen in Bogor, Bandung of Yogyakarta. ALLES KAN EN NIETS MOET

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels of kamertypes in dit programma, u kunt ieder hotel / kamertype upgraden of veranderen.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma + vermelde maaltijden
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur
 • Hotels op basis van Logies + Ontbijt

Exclusief

 • Entreegelden
 • Vliegticket naar Indonesië
 • Binnenlandse vlucht op Dag 07: Yogyakarta - Bali ongeveer Euro 85 pp
 • U kunt alle vluchten uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Java - Bali

Kaart Rondreis Java Bali

Rondreis Java - Bali - 12 Dagen - R-JB-01

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


 • Entreegelden ongeveer: € 123 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 31 maart 2024: € 419
 • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 479

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 01 juli 2024 t/m 30 september 2024: € 60 pp

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Java – Bali

Reis details:

 • Jakarta
 • 2
 • R-JB-01
 • 12 dagen
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen